Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01.04.2009. 18:54:04 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2003. 14:04:31
Godina: II
Smer: IS
Tema je prebacena iz Oglasa, a raspravu je pokrenuo ovaj oglas:
http://www.fonforum.org/viewtopic.php?t=14011
---------------------------------------------------------------

i posle se pitamo zasto studenti nemaju pojma kad zavrse fakultet

But thats not the shape of my heart

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.04.2009. 19:49:57 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.07.2007. 00:59:25
Godina: Apsolvent
Smer: ME
Ma aj to al ko ce da da kes za seminarski... Ma idi, sve ovo u jednu temu izrada seminarskih i diplomskih da ne zatrpava vise oglase

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.04.2009. 20:08:21 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.07.2007. 18:59:57
Godina: Dipl.
Verujte mi, ja znam gomilu ljudi koji su placali izradu seminarskih, a sto je najcrnje, znam i nekoliko koji su placali diplomski... To je tek katastrofa...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.04.2009. 20:17:15 
Moderator
Korisnikov avatar

To iz uisa ok ako to mislis... Jer je uslovni al za 10poena... Konj glupi treba da budes da platiš...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.04.2009. 20:43:30 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.10.2008. 17:04:01
Mene je smaralo da se cimam oko maturskog rada pa sam lepo platila stucnoj osobi da mi to zavrsi :P
Tada sam imala pametnija posla da radim, a i realno ti seminarski radovi gadno smaraju narocito oni zbog kojih covek mora da rovari po nekim bibliotekama i knjizurinama.
Seminarski iz UISa je druga stvar, to je jos i zanimljivo...

Mada, mi prekrsismo ovde pravila za oglase. Ove poruke bi ipak trebalo pobrisati...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.04.2009. 21:54:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.01.2004. 02:11:42
Smer: UK
Estela je napisao:
Mene je smaralo da se cimam oko maturskog rada pa sam lepo platila stucnoj osobi da mi to zavrsi :P
Tada sam imala pametnija posla da radim
, a i realno ti seminarski radovi gadno smaraju narocito oni zbog kojih covek mora da rovari po nekim bibliotekama i knjizurinama.
Seminarski iz UISa je druga stvar, to je jos i zanimljivo...

Mada, mi prekrsismo ovde pravila za oglase. Ove poruke bi ipak trebalo pobrisati...

Imala si pametnija posla nego da maturiraš ??? Jbte, pa koji si K upisivala fakultet ??

Dok je god ovaca, biće i šišanja.. Nisam nikad platio seminarski, ali bih vrlo rado radio za keš.. Tako da podržavam rezonovanje ovih ljudi koji se bave pisanjem istih...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.04.2009. 22:23:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.11.2002. 15:44:31
evo vam tema ...mozda bude od koristi nekom :)

prvo: u oglasima smo zabranili komentare bas iz ovakvih razloga ...ukoliko oglas ne narusava niciji integritet i postuje sva opsta pravila za postavljanje oglasa, on ima pravo da bude u podforumu Oglasi i niko nema pravo da isti minira, kolko god njemu taj oglas izgledao nepotreban, skup, ruzan, ..kakav god

sto se teme tice:
licno podrzavam Dusanov stav i nikad ne bih dao pare da mi neko uradi seminarski ili ne daj boze diplomski, ali nemam prava da drugima zabranim da to rade ...ljudi su ponudili, pa ko hoce hoce, ko nece ne mora ...ako ima ovaca koje hoce dobrovoljno na sisanje, ko smo mi da im zabranimo da na sisanje i odu?

:)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.04.2009. 22:27:03 
Moderator
Korisnikov avatar

Citiraj:
Jbte, pa koji si K upisivala fakultet ??

ovo se sve cesce cuje na forumu

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.04.2009. 23:40:16 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
meni je ovo vise diskusija nego sto su opste informacije /ili bilo koja informacija/.. svaka cas' onome ko je prebacivao temu :kreza:

diplomski je nekome samo cista formalnost pa ga ocigledno zato placa...
ne znam sta je gore, platiti da ti neko uradi, ili napisati ga preko (glave..), onako nepovezanog, neuredjenog, nejasnog.. i jos da te mrzi da savladas vecitu misteriju word-a - poravnanje teksta, enter i tab taster /al zato svi nekako nadju font 16 i prored 2 ://

edit: sad sam izbrojala - od kad sam upisala fax napisala sam 28 seminarskih/istrazivackih :aaa: i nijedan placen :P

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.04.2009. 07:59:48 
Moderator
Korisnikov avatar

dusan_11192 je napisao:
Imala si pametnija posla nego da maturiraš ??? Jbte, pa koji si K upisivala fakultet ??

Npr. da se spremam za prijemni, a i to se sve nekako potrefilo na kraju skolske godine kad sam bas bila u guzvi (zakljucivanje ocena, matursko vece i sl.) :smaras:

Inace, u elitnoj beogradskoj gimanziji, koju sam zavrsila, retko se mogla naci osoba koja je na 'posten' nacin dosla do maturskog rada. Ili su pokrali proslogodisnje (medju njima sam bila i ja, ali je trebalo da se ispravljaju neke stvari pa sam to prepustila drugima), a profesorka informatike je cak i delila gotove radove (diplomske sa FONa)...
Mene je uvek mrzelo da se cimam oko seminarskih, referata i sl. i ako je ikako moguce da se do toga dodje na neki laksi nacin - sto da ne.
Na kraju i sama odbrana toga je cista sprdnja i sto bi se neko samo zbog toga bezveze cimao...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.04.2009. 10:21:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.05.2003. 10:40:59
Estela je napisao:
Inace, u elitnoj beogradskoj gimanziji, koju sam zavrsila, retko se mogla naci osoba koja je na 'posten' nacin dosla do maturskog rada. Ili su pokrali proslogodisnje (medju njima sam bila i ja, ali je trebalo da se ispravljaju neke stvari pa sam to prepustila drugima), a profesorka informatike je cak i delila gotove radove (diplomske sa FONa)...
Mene je uvek mrzelo da se cimam oko seminarskih, referata i sl. i ako je ikako moguce da se do toga dodje na neki laksi nacin - sto da ne.
Na kraju i sama odbrana toga je cista sprdnja i sto bi se neko samo zbog toga bezveze cimao...

Jel zato ta škola "elitna"? U mojoj "običnoj" je to išlo malo strožije/zahtevnije... :dedica:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.04.2009. 11:30:23 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2002. 14:12:18
Premisa 1. - studenti kupuju seminarske
Premisa 2. - studenti nemaju pojma

Vito, na koji način si došao do toga da P2 sledi iz P1?!

Estela, daj broj te elitne gimnazije, pa da se prisetim koga poznajem iz iste. I moja je šatro-gistro bila elitna...učenici treće, pete i devete su se često pozivali na to elitna....ali ga ja nikada nisam video na zvaničnom dokumentu ili nazivu škole....
S druge strane, što jednostavno ne kažeš da nisi želela da izgubiš vreme na rad i da je totalno pogrešno da ga maturanti pišu u proleće, kada bi trebalo da se provode i zabavljaju :)

Ja nisam zainteresovan za tu priču, ali ko hoće da kupuje radove, neka kupuje, ko hoće (i zna kako) da kupuje ispite - samo napred. Just don't bullshit me. Nemoj da mi pričaš kako si se namučio spremanjem ispita ili kako su te maltretirali na polaganju ili kako si ga opušteno spremio....ili....ma završi kombinaciju i tišina.

Da se razumemo, sve radove sam pisao sam. Dok sam radio maturski, plaćao sam drugu osobu da radi moj posao, kako bih ja završio rad. To je bio moj izbor, ali sa distance, bolje da sam platio da mi neko uradi maturski, a za razliku se lepo proveo sa društvom.
Slična situacija je i na FON-u, jedino što sada ne osećam te pare kao izbijene iz džepa, jer su ljudi stalno zaposleni.

Šta je po vama teže krivično delo, kupovina seminarskog rada ili rad u grupi, gde od 5 članova ceo rad uradi jedna ili dve osobe?

Hladno pivo, Knjiga žalbe, Pitala si me, 2007.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.04.2009. 11:57:33 
Moderator
Korisnikov avatar

marx.alter je napisao:
Jel zato ta škola "elitna"? U mojoj "običnoj" je to išlo malo strožije/zahtevnije...

Elitna Treca beogradska gimnazija :zaljubljen:
Elitna je pre svega zato sto se moze upisati samo ako se ima ukupno 100 poena, eventualno 99 (e sad kako su pojedinci dosli do tih poena i to je diskutabilno, ja sam na posten nacin :D ) i zbog lokacije... Uglavnom su profesori tamo opusteni, ali da ne nastavljam dalje o ovome jer nije poenta ove teme...
Pedja je napisao:
što jednostavno ne kažeš da nisi želela da izgubiš vreme na rad i da je totalno pogrešno da ga maturanti pišu u proleće, kada bi trebalo da se provode i zabavljaju
A mozda i zbog toga :)

Mislim da ljudi ipak treba da sami pisu radove, ali samo iz onih predmeta gde se bas obraca paznja na te seminarske. Tamo gde je to cista formalnost, mislim da je bezveze cimati se ako vec moze da se dodje do seminarkog na neki laksi nacin...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.04.2009. 12:16:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.09.2008. 01:18:40
Godina: Padobranac
Pa bas zato sto i jeste sprdnja sto profesori ne ocekuju od tebe neko savrsenstvo vec zele da vide tvoj nacin razmisljanja, neke tvoje zakljucke potpuno je bezveze placati drugima. I daj nemojte da pricate niste imali vremena :D :D Kad uzmes da radis, kad se udubis i pocnes da razmisljas na koji nacin zelis da to kasnije objasnis vreme ti proleti. Potrebno ti je dva do tri dana. A i kad predstavljas svoj rad mozes da budes zadovoljan nacinom na koji je uradjen. Sta cu da uzimam rad od tamo nekog kad posle moram opet sve da ispravljam jer ako ja predstavljam taj rad onda to mora da bude onako kako ja smatram a ne da iznosim neki rad za koji mislim da je sve moglo na potpuno drugaciji nacin da se uradi.

Poslednji put menjao psihopata dana 13.01.2010. 16:10:13, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.04.2009. 13:08:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2006. 14:25:29
fax nam je pun maminih i tatinih sinova gde ce roditelji istih keshirati sve to da se njihova dechica ne bi muuchila sirota :((
..a imamo i isitovce koji na vishim godinama studija ne znaju shta je zapakovan fajl.. ETC toliko o tome kuda sve ovo ide

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.04.2009. 14:37:30 
Moderator
Korisnikov avatar

^ mojne diras bana bas si džiber :srba:
Ja znam ljude na isitu koji ne kapiraju funkciju IF i nikad je nece skapirati al hej koliko god pricali za fax sta hoce to je i dakle mediokritetna ustanova dokazano n puta.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.04.2009. 15:20:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
Estela je napisao:
Mislim da ljudi ipak treba da sami pisu radove, ali samo iz onih predmeta gde se bas obraca paznja na te seminarske.

mislim da si omasila poentu ovde.. ako ces da se cimas samo oko onih predmeta /seminarskih/ gde se obraca paznja na to, a ne tamo gde te to zaista i interesuje (ma koliko seminarski igrao malu ulogu u ukupnoj oceni), onda bolje da platis sve da ti se uradi. to je isto kao da kazes - platicu da mi neko polaze glup ispit, samo zato sto mi ne treba, a teske cu sama nauciti. gde je u celom skolovanju ono sto tebe interesuje?

meni licno su ti seminarski mozda i jedini nacin gde mogu da radim bas ono sto volim, i iz svakog predmeta sam nasla nacin da ucim segment koji me najvise zanima, bilo to za nekoga formalnost ili ne. od ovih 28 iznad, skoro da nijedan nisam morala da radim, a polovina mi nije donela ama bas nista ili vrlo malo

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.04.2009. 16:53:27 
Moderator
Korisnikov avatar

^ Reci cu samo da ne volim da pisem seminarske radove i da mi je od toga lakse da npr. naucim knjigu od 500 strana do detalja (ako treba)...
Jednostavno takva sam.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.04.2009. 21:37:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2004. 10:00:09
Estela je napisao:
marx.alter je napisao:
Jel zato ta škola "elitna"? U mojoj "običnoj" je to išlo malo strožije/zahtevnije...

Elitna Treca beogradska gimnazija :zaljubljen:
Elitna je pre svega zato sto se moze upisati samo ako se ima ukupno 100 poena, eventualno 99 (e sad kako su pojedinci dosli do tih poena i to je diskutabilno, ja sam na posten nacin :D ) i zbog lokacije... Uglavnom su profesori tamo opusteni, ali da ne nastavljam dalje o ovome jer nije poenta ove teme...
Pedja je napisao:
što jednostavno ne kažeš da nisi želela da izgubiš vreme na rad i da je totalno pogrešno da ga maturanti pišu u proleće, kada bi trebalo da se provode i zabavljaju
A mozda i zbog toga :)

Mislim da ljudi ipak treba da sami pisu radove, ali samo iz onih predmeta gde se bas obraca paznja na te seminarske. Tamo gde je to cista formalnost, mislim da je bezveze cimati se ako vec moze da se dodje do seminarkog na neki laksi nacin...

Elitna je do mojega... ko što su sve elitne.. svaki debil je u stanju da završi bilo koju opštu gimnaziju.

Ne znam da li je veća glupost X ili Y opcija tumačenja ovoga što si izjavila za bodove i uslove upisa:

X: Duboko veruješ u to

ili pak:

Y: Još nisi shvatila da je to glupost

Inače mi se sere kad čujem to elitna... isto je bilo čak i u ono vreme dok su meni pokušavali da prodaju tu ziljavu reč dok sam išao u jednu "jedinu pravu elitnu" gimnaziju (koja je osnovana "par godina" pre nego sve ove izvedene)...

Odavno nisam pročitao tako plitko razmišljanje i ponosan sam na FON što će da jednog dana izbaci tako genijalne kadrove :kolo:

A pisanje seminarskih, diplomskih, master i ostalih radova svim srcem podržavam, neka su živi i zdravi svi studenti fona i ostalih fakulteta! Bilo je meseci kada sam tako doobro prolazio, da mi se dešavalo da mi prihod tokom meseca premaši sadašnju platu :)

Nema u tome ništa loše, kao neko ko je pričao i radio s više "takvih" ljudi nego što možete skupa da pobrojite, mogu da tvrdim da među njima nema ovaca blejača. Jako malo. Većinom su to bili ljudi koji su bili u situaciji da su prezauzeti poslom, sportom ili bilo čime što ih je ispunjavalo, a gde im je fakultet činio prepreku. Normalno je tražiti pomoć kad nešto ne možeš ili nemaš vremena da savladaš. Da nemam napisana 3 diplomska rada iza sebe na raznim fakultetima, pitanje je da li bih ja sebi dozvolio da pored 12časovnog radnog vremena u ovom trenutku pišem rad...

Ljudi.. niste svesni koliko košta sat vremena sna..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.04.2009. 21:57:24 
Moderator
Korisnikov avatar

Ok, mozda je moja greska sto to 'elitna' nisam stavila pod navodnicima.
Nisam ja sad to tek tako izmislila, vec taj pridev 'elitna' uglavnom i ide uz naziv moje bivse skole (mada i ima onaj drugi - snobovska) i nije mi uopste bila neka namera da se sad kao nesto duvam da sam kao isla u elitnu gimnaziju :roll: vec sam htela da napomenem da je tamo takva situacija, a i u svim ostalim gimnazijama i srednjim strucnim skolama koje ni nemaju epitet elitnih...

Don je napisao:
Odavno nisam pročitao tako plitko razmišljanje i ponosan sam na FON što će da jednog dana izbaci tako genijalne kadrove

A ja odavno nisam naisla na vise postenjacina :zbun:
Ma neee, niko od vas nikada nije ni prepisivao na kontrolim i ispitima... Boze sacuvaj da neko nesto tako uradi.
Pa kako? Zar buduci akademski gradjani da kupe seminarski rad? :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.04.2009. 22:10:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2004. 10:00:09
e mrzi me da pričam koliko nam je društvo degradirano... :P

A što se poštenja tiče - tu te potpuno podržavam. Ja sam prvi primer nekoga ko je nepošteno stekao sve što ima. Takvi ljudi na primer, često budu ratni profiteri. Isto kao što sam valjao gorivo za vreme vanrednog stanja kad je bilo bombardovanje, isto tako sam uredno iskoristio tu katastrofalnu prilikuda se "znanje" kupuje. Da nisam ja, neko drugi bi. Što se menadžerske škole tiče, tu sam školu izučio. A što se tiče biznisa, do sad sam završio 4 fakulteta po broju ispita koje su ljudi završili zahvaljujući našoj saradnji ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.04.2009. 23:25:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.01.2004. 02:11:42
Smer: UK
Estela je napisao:
^ Reci cu samo da ne volim da pisem seminarske radove i da mi je od toga lakse da npr. naucim knjigu od 500 strana do detalja (ako treba)...
Jednostavno takva sam.

Znači ako sam sve dobro povezao....

Ti si bubalica, tj. učiš sve do detalja iako verovatno nešto nećeš ni da razumeš. Pritom te "mrzi" da napišeš seminarski rad ili slično, jer se tu verovatno koristi "kliker" i razum a ne bubanje.

U svakom slučaju, kupuj i dalje seminarske i sl...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.04.2009. 23:38:39 
Moderator
Korisnikov avatar

^Ajde da citiram sebe
Estela je napisao:
Ok, mozda je moja greska sto to 'elitna' nisam stavila pod navodnicima.

A da sam bubalica ne bih bas rekla. Uglavnom se trudim da ono sto ucim naucim lepo i fino mi ide...

Seminarke i istrazivace ne volim da pisem jer me i mrzi, a i jednostavno nisam tip osobe koju interesuje fazon novinarstvo i neko sad istrazivanje...

dusan_11192 je napisao:
Sjajno.... I da ne uči se prijemni u toku polaganja mature već uglavnom malo ranije, a za pisanje maturskog rada ti treba (aj da lupim) maksimum nekih nedelju dana onako pomalo da garadiš

E pa ja sam se temeljno i samostalno spremala za prijemni nekoliko meseci ranije. Sigurno nisam pocela samo 2 meseca ranije.
A u tom periodu nisam ni imala internet, pa nisam ni imala gde da trazim podatke i slike koje su mi bili porebni za maturski. Takodje, pre toga nisam ni pisala seminarske radove tako da nisam imala uopste nikakvo iskustvo sa tim. A posto nisam osoba koja samo gleda da bezveze otalja stvari htela sam da taj maturski rad bude ipak lepo uradjen. Pa ako mora da se plati - sta je tu je.
Ja sam davala sve instrukcije toj osobi koja mi je uradila maturski i potrudila sam se da na kraju to sve lepo naucim i odbranim kako treba.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.04.2009. 23:49:09 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.01.2005. 16:26:56
a sto vama smeta sto ona/bilo ko placa nekom da im napise seminarski?
od uvek ljudi zavrsavaju stvari na ovaj ili onaj nacin, posteno ili neposteno, to je vec subjektivno vidjenje...

a ne znam ni sto se ti estela branis, sta te briga, ako mislis da ti je lakse da platis, da ti u zivotu nece trebati da uradis tako nesto sama, a mislis da ce uvek proci, super, svaka cast nasla si resenje svojih problema :)

pre neki dan sam cula da ljudi uzimaju 75e za seminarski iz simulacija, ne mogu reci da mi nije proslo kroz glavu da nastrebam sve u detalj, pa da naplacujem 65 :D

inace oko tih elitnih gimnazija, ako niste znali mi (koji smo isli u desetu) smo krem bg drustva :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.04.2009. 10:33:01 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2002. 14:12:18
mandarina je lepo rekla. Dođe mi da loknem temu. Interesatno je da se najviše bune oni koji su zarađivali na izradi seminarskih za druge :trip:

Najjače mi je kada ljudi krenu da nabrajaju ko je sve završio njihovu srednju školu, pa joj time kao podižu cenu. Razbojnick, ne znam da li čitaš ovu temu (sumnjam, nije čovek toliko zaludan :)), ali jel taj tvoj nick ima veze sa tim što je u našu osnovu školu išao Arkan?! (BTW svi kažu da je bio miran k'o bubica i sasvim kulturno dete. Ovo pišem bez šale i ironije).

Ako po nečemu određujemo uspešnost i elitnost srednje škole, onda bi to trebalo da bude procenat učenika koji su upisali fakultet i procenat uspešnosti onih koji su konkurisali. Kriterijume obavezno koristiti zajedno.

Hladno pivo, Knjiga žalbe, Pitala si me, 2007.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća