Započni novu temu Odgovori na temu  [ 935 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23.10.2009. 15:21:52 

Pridružio se: 22.06.2007. 23:11:23
Godina: Apsolvent
Smer: IS
За два студента је лоше израчунат (тачније уписан) просек, па се граница са 7,2 померила на 7,3 (колико ја имам :) ).

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Predlog!
PostPoslato: 23.10.2009. 15:21:55 

Pridružio se: 20.10.2009. 15:08:33
Godina: IV
Predlazem da sutra zahtevamo da nam se "Izjava" protumaci jer je krajnje dvosmislena i da nam Prodekan garantuje da se potpisivanjem ove izjave ne odricemo odluke Ministarstva da nas fakulteti finansiraju kao i svih ostalih potencijalnih odluka povoljnih po studente koje mozda ne bi bile formulisane kao "Prelazak na budzet" i "Odluka o placanju"!

Ko prati forum neka kaze svoje misljenje o ovome i neka konsultuje i ostale kolege da ne bismo sutra izgledali kao nasa "Studentska sluzba"tj. "Dezorganizovana bagra"!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 23.10.2009. 15:59:00 

Dame i gospodo,procitajte ovo :
http://www.fon.rs/vesti/2009/10/oktobar%203.pdf

Bas lepo da smo ih podsetili, jadni bi zaboravili bez 300 potpisa!

Inace eto primera sta malo kolegijalnosti moze da postigne...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 23.10.2009. 15:59:14 

Dame i gospodo,procitajte ovo :
http://www.fon.rs/vesti/2009/10/oktobar%203.pdf

Bas lepo da smo ih podsetili na zakon, jadni bi zaboravili bez 300 potpisa!

Inace eto primera sta malo kolegijalnosti moze da postigne...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.10.2009. 16:26:20 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.01.2008. 22:31:30
Pa, i ne bi bash, na sastanku parlamenta su mi i rekli da je to "default" pravilo i da fakultet nije ni nameravao da radi drugachije :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.10.2009. 16:43:36 

Pridružio se: 22.06.2007. 23:11:23
Како окренеш, прво иде упис самофинансирајућих из претходне године на буџет у следећу, па тек онда окт 3.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Ha ha
PostPoslato: 23.10.2009. 17:44:57 

Pa da, kao sto su nameravali da nas upisu po odluci Ministarstva pa su se predomislili...
Mada dobro,mozda se neko setio zakona i bez potpisa samo su ga potpisi podsetili!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.10.2009. 18:35:23 

Pridružio se: 23.04.2009. 16:35:15
Godina: III
ljudi da li neko ima proveren info o tome kako se gleda ako zaokruzimo recimo sve ispite iz III da li mi skupljamo poene samo u okviru tih 'zaokruzenih' 60 poena? a oni ispiti iz prethodnih godine koje nam dozvole da polazemo u slucaju da ih polozimo da li se i to racuna u skupljanje poena ili ne??

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Relativno
PostPoslato: 23.10.2009. 18:48:36 

Pa zavisi,ako si na budzetu verujem da mozes i 70 skupiti a priznace ti sve, a ako si na samofinansiranju pretpostavljam da ce se i za priznavanje placati...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.10.2009. 17:25:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2007. 13:52:04
Godina: Dipl.
Jel zna neko gde mozemo opet da predamo onu listu izabranih predmeta... Znam da je Martic rekao za nekih 10 dana(od onog sastanka), pa bih ja to u ponedeljak da uradim.. sad ne znam dal' da predam na nekom salteru ili...?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Protesti???
PostPoslato: 26.10.2009. 00:32:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.09.2008. 17:58:41
Smer: OM
Hoće li biti neki protesti za upis na budžet svih sa 48 ESPB? Da li je neko čuo nešto?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.10.2009. 01:47:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.07.2008. 19:39:13
Smer: ME
protest je zvanicno u UTORAK... krece se u dvanaest ispred faxa pa do vlade... aj vidite da se konacno okupimo....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.10.2009. 09:01:59 

Pridružio se: 15.09.2008. 22:13:51
a jel zna neko hoce li reci kada ce biti ispravka za samofinansiranje koji su se vec upisali, tj. kada cemo moci da ispravimo zaokruzene ispite? hoce li oni to zakazati ili samo da odem na neki salter...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.10.2009. 20:31:40 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.09.2007. 23:43:27
Nece se zakazivati odes na salter 2 sa ispravljenim listom.Inace ispravka traje, koliko sam cula Miliju, do 31. oktobra(nek me neko ispravi ukoliko sam lose cula)

Grove like you need it,
Dancing it up till the sun goes down....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2009. 19:22:12 

Pridružio se: 25.11.2008. 13:32:18
^Nije istina. Danas sam bio kod onog lika i rekao je da ce zakazati ispravku najverovatnije za cetvrtak ili petak.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2009. 19:49:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2007. 13:52:04
^Moze i na salteru.. ja sam danas predao...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2009. 20:19:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.09.2007. 23:43:27
^^pa vidis i ja sam bila pa su me poslali na salter....

Grove like you need it,
Dancing it up till the sun goes down....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2009. 22:50:19 

Pridružio se: 25.11.2008. 13:32:18
Ma znam da moze i preko saltera, ali i sigurno znam da ce biti organizovana i MASOVNA ispravka :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.10.2009. 18:03:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.12.2008. 16:55:28
Danas sam pitao sefa studentske sluzbe i rekao je da ce sutra ili prekosutra da se izbaci termin za promenu izabranih predmeta..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.11.2009. 21:26:48 
Korisnikov avatar

Izvor: B92
Nema odluke o zahtevima studenata
4. novembar 2009. | 17:37 | Izvor: Beta, Tanjug
Beograd -- Članovi Senata Univerziteta u Beogradu ni na današnjoj sednici nisu se izjasnili o studentskim zahtevima vezanim za upis naredne godine pod olakšanim uslovima.

Predsednik Studentskog parlamenta Jovan Ličina ponovo je obrazložio zahtev akademaca prema kome svi koji su ostvarili 60 bodova nastavljaju školovanje o trošku budžeta, dok akademcima koji su ostvarili uslov za upis, a sada nisu na budžetu, država treba da plati školarinu.

Prorektor Beogradskog univerziteta Neda Bokan izjavila je da se Senat BU danas nije izjasnio o studentskim zahtevima jer svi fakulteti još nisu dostavili rezultate o prolaznosti studenata

Prema njenim rečima, uz sve želje da se studentima izađe u susret po zahtevima se ne može odlučivati i dok se ne sagleda ukupan finansijski efekat s obzirom na to da nema dovoljno sredstava ni za direktne materijalne troškove.

Senat je usvojio predlog da se državni univerziteti i visoke škole izostave sa liste konkurentskih ustanova i zatražio da se što pre utvrde kvote za doktorske studije.

Kada je u pitanju vladina odluka o broju studenata na master studijama, usvojena prošle sedmice, na sednici je rečeno da su tri fakulteta, Matematički, Učiteljski i Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, dobila manje kvote od traženih.

Dekan Pravnog fakulteta Mirko Vasiljević zatražio je da se inicira revizija procesa akreditacije.

"Sada smo u situaciji da imamo 99,9 odsto akreditovanih ustanova, pa je pitanje zašto nam je taj proces uopšte bio potreban, posebno što i dalje imamo odeljenja i departmane fakulteta izvan sedišta“, objasnio je Vasiljević.

Tu inicijativu podržali su i dekani drugih fakulteta, ali je bilo i onih koji su izrazili rezervu prema takvoj ideji.

Studenti traže da se promeni tumačenje zakonom utvrđenih uslova za upis naredne godine i da se sabiraju bodovi sa svih godina studija, umesto da se računaju samo bodovi sakupljeni u tekućoj godini.

Zahtev akademaca je i da se poštuje preporuka Ministarstva prosvete da studenti koji studiraju po starom Zakonu o visokom obrazovanju upišu završnu godinu studija bez ikakvih uslova.

Jedan od zahteva je i da Vlada Srbije usvoji zaključak kojim će svi koji su osvojili najmanje 48 bodova u protekloj školskoj godini biti oslobođeni plaćanja školarine pri upisu naredne godine studija.

Vlada je usvojila prošle nedelje zahtev o kvotama za upis na master studijske programe.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2009. 13:14:18 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2007. 16:11:45
Studentski zahtevi blizu rešenja - trećinu školarine plaćaju sami

- Kompromisni predlog radne grupe je da školarinu za studente koji su ostvarili između 48 i 60 bodova po trećinu plaćaju država, fakultet i oni sami. Ako se Ministarstvo prosvete saglasi s tim predlogom, Ministarstvo finansija dobiće izveštaj o kojem iznosu se radi.
- Mi nismo potpuno zadovoljni tim predlogom, jer kod fakulteta gde je prolaznost ionako mala to nije najbolje rešenje. Može da se desi da se sledeće godine, ako se podigne uslov za ostajanje na budžetu, još manji broj studenata školuje o trošku države - kaže za „24 sata” Milan Popović, student prorektor BU.
Popović nije mogao da precizira da li kompromisni predlog znači da su studenti odustali od toga da država plaća školarinu svima koji su ostvarili od 48 do 60 bodova, ali je najavio da se početkom naredne nedelje očekuje nastavak pregovora.
I dok se studenti Beogradskog univerzitta približavaju rešenju svojih problema, nezadovoljni studenti Univeziteta umetnosti juče su blokirali Rektorat i zgradu Fakulteta likovnih umetnosti, a blokada će biti nastavljena i danas.
- Problem je što država nije odredila kvotu za budžetsko finansiranje master studija. Pored toga, iako je uslov za prelazak na budžet maksimalnih 60 bodova, studenti prve godine FLU koji su ostvarili te bodove nisu prešli na budžet. Mnogi još nemaju status studenata i ne mogu da izvade markice GSP kao ni da obezbede mesto u domovima. Rektorat će i danas biti blokiran, a planiramo i protestnu šetnju u petak ili ponedeljak koju ćemo najaviti MUP-u - kaže za naš list Branislav Stevanić, student Fakulteta muzičke umetnosti.
Studenti Univerziteta umetnosti poslali su svoje zahteve Rektoratu BU i Ministarstvu prosvete.

Izvor: 24 sata

Ovo znaci da, oni koji su potpisali onu izjavu, ce placati 2/3 skolarine, dok ce im drzava placati 1/3 ?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2009. 13:46:00 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2007. 22:50:11
pa na osnovu ovoga sto ovde pise, oni koji su potpisali placaju 1/3, fakultet placa 1/3 i drzava placa 1/3. Al tu tek treba svi da se sloze, pre svega fakultet.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2009. 14:47:15 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2007. 16:11:45
Na ovu izjavu sam mislio:
"Уколико Министарство просвете не донесе одлуку о мом преласку на буџет или одлуку о финансирању моје школарине, обавезујем се да ћу измирити финансијске обавезе за моју школарину у школској 2009/10 години."

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2009. 20:04:46 
Korisnikov avatar

Sastanak sa Studentom prodekanom
12.11.2009. // Kategorije: Info
Student prodekan, Velimir Tasić, poziva sve studente koji su upisali godinu uz izjavu da će platiti školarinu ukoliko Vlada Republike Srbije ne odluči drugačije, na sastanak sutra u 12:15 časova u amfiteatru 1.
Pregovori sa Ministarstvom koje je trebalo da sufinansira studente koji su u protekloj godini sakupili između 48 i 60 ESPB bodova a bili su samofinansirajući, ne idu u željenom pravcu. Verovatno je razlog novac iz državnog budžeta, koji se ne planira u te svrhe.
Kao jedna od solucija pominje se da onima koji su sakupili 60 ESPB bodova, a nisu prešli na budžetsko finansiranje, bude plaćena trećina od iznosa školarine. Dok bi ostali studenti koji su se upisali uz izjavu, morali da snose troškove školarine iz svog džepa.
Ostaje pitanje da li studenti išta znače ovom društvu i da li treba ulagati u njih ili u nešto drugo?

nazad na naslovnu

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.11.2009. 01:46:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.05.2007. 19:56:48
I sta je bilo na sastanku?
jel smo ga ispu*ili?

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 935 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38  Sledeća