Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12.03.2006. 02:38:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.02.2006. 00:47:00
Godina: Dipl.
Smer: IS
Citiraj:

a da gledamo mi malo realno: pa nije gsp kriv ako te opljackaju u basu... sto jednostavno svako ne cuva svoje stvari? idem na pauzu 15 minuta i u praznoj ucionici na fakultetu, gde ima koliko ljudi, ostavljam torbu sa parama i mobilnim telefonom? fakultet treba da juri lopove zbog opste bezbednosti, al ipak svako treba da brine o sebi

Kao jedna prilicno nepoverljiva osoba se u principu slazem se s tobom, ALI pogledaj slucaj iz ovog ugla:

U zgradu naseg fakulteta moze da udje ko hoce, kad hoce i da unese/iznese sta hoce.... Neko je to pomenuo, ali cu to ja opet uciniti: da je nestalo nesto od inventara fakulteta - projektor, TFT ili tako nesto - reagovali bi brzinom svetlosti. Zamislite jos gori slucaj, da se skupi neka pajser brigada i opeljesi i/ili ukanta i opeljesi nekog studenta na faksu ili oko faksa. Za ovo je naravno jako mala verovatnoca (mada posle nedavnih pljacki ni ta verovatnoca nije vise tako mala), ali KO ce njih da juri? Je l' mozes da kasez da je taj student trebao da brine o samom sebi?
Treba li da pomenem cinjenicu da se oko faksa konstantno skupljaju LIKOVI (necu nikoga unapred da etiketiram kao narkomana) koji presrecu studente trazeci im pare "jer im mnogo treba i jer su u veeeelikoj nevolji" i servirajuci slicne price ?! Samo meni se to desilo 3-4 puta.
S obzirom na skolarinu koju studenti FONa placaju, mislim da bi bilo razumno zahtevati da se unajme bar jednog ili dva coveka koji ce brinuti o ovim stvarima.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.03.2006. 03:28:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
Smer: ME
ne, to nije slucaj iz drugog ugla. fon jeste zaduzen da cuva svoju imovinu, sto je razlicito od imovine studenata.

i da, mogu da kazem da je taj student trebao da brine o sebi.. to ko ce mene napasti na ulici nije stvar ustanove koje se nalazi pored. fon jeste odgovoran za svoje prostorije, al ne moze voditi racuna o svakom studentu ponaosob. niti bi trebalo.

a sto se tice skolarine.. sta mislis, ovi sa prava, recimo, sto placaju manju skolarinu, zasluzuju i manju bezbednost??

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.03.2006. 03:36:57 
Korisnikov avatar

Prokka je napisao:
Kolko sam ja upoznat prvi slučaj je prijavljen policiji (slučaj de ima lepo zabeležena slika) ali je ona rekla da je to bilo na teritoriji fakulteta i da ona tu nema nadležnost već fax. Dakle na fakultetu je da ispita šta se dešava.

i da, da dodam.. ovo mi nikako nema smisla. fakultet je ustanova koja se izmedju ostalog bavi i istrazivanjem i razvojem, al ne istrazivanjem kradja :zbun:

al dobro, u psihu pandura ne mozes uci :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.03.2006. 13:04:58 
Korisnikov avatar

Znaci, ti hoces da kazes da FON ne treba da brine o tome sto se oko fakulteta konstantno skupljaju nakrkomani?!
Vidi ovako, jeste da je ovo Srbija i da je tu gde je (u k***u), ali i pored toga bi smo mogli da usvojimo neke zapadne obicaje i zakone.
Prvo, ako cemo tako, tebe u tom slucaju neko nije napao na ulici, vec u krugu fakulteta, i to bi samim tim trebala da bude njihova briga. Nisam rekao da FON svakom studentu treba da dodeli "baby-sitter"-ku, vec samo da pazi sta se desava u krugu fakulteta.

Npr. : Kada bi neko ispred MCDonalds-a u engleskoj bacio casu od Koka-kole, taj MCDonalds bi bio kaznjen sto dozvoljava tako nesto. Najlakse je pravdati se kako je zemlja u ku***u i ne raditi nista po pitanju ovih stvari. Opet kazem, nismo mi Evropa, niti je ta Evropa nesto preterano prosvetljenija od nas, ali ako nista drugo, bar bi na ovo trebalo obratiti paznju.

Drugo, naravno da oni sa prava ne zasluzuju manju bezbednost. Skolarinu sam pomenuo cisto iz aspekta "koliko das, a koliko dobijes za uzvrat". To je nesto sto bi trebalo da bude praksa na svakom fakultetu. Mada stvarno ne znam sta je tebe briga kakva je situacija na drugim fakultetima? Mi bi smo trebali da brinemo sta se desava na nasem fakultetu, jer cemo u suprotnom diskusiju ubrzo prosiriti na uzu i siru Srbiju :P

Slusaj, meni licno niko nije nista ukrao na faksu do sada, niti ce mi ukrasti. Ali i kada bi se tako nesto desilo, sigurno ne bih otisao kod dekana da ga pitam sto se to desilo i da trazim odstetu. Samim tim ja bas od svega ovoga i ne osecam neku pretnju za sebe od svega ovoga. A ti kada si vec krenuo sa takvim stavom, sto jednostavno ne stavis zakljucak da svako treba da cuva svoje stvari i trazis od moderatora za zakljuca temu? U suprotnom svaka dalja diskusija je bespredmetna...
Kradu stvari, pa sta? :fokus:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.03.2006. 13:35:53 
Korisnikov avatar

spomenula sam druge fakultete, da bih istakla da visina skolarine nema veze sa elementarnim stvarima... evo u ovom slucaju obezbedjenje, na koje imaju svi prava, a ne da oni sa bk i 3000 e imaju policijsku stanicu, dok neki drzavni da nema nikog.
a sto se tice meka.. tebi niko ne moze da zabrani da bacis casu na ulicu, al je duznost restorana da je pokupe. tako i fon. ne moze spreciti da te neko sravni sa zemljom, al da te oni posle pokupe :lol:
kolko sam ja primetila, fon ne zaostaje sa "paznjom"... al to nije njegova primarna delatnost, da juri cigancice i ne znam koga.. sve i da hoce, oni se uvek vrate.. ako mene neko napadne u okviru kanadske ambasade, dal treba da im udjem unutra i kazem da paze ko im se smuca okolo?

zakljucak: svako treba da cuva svoje stvari

sto se moderatora tice, njihov izbor :D

ps. ja sam zensko

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.03.2006. 15:40:51 
Korisnikov avatar

Ko je ikada rekao da je FON-u primarna delatnost da cuva stvari studenata?! Ponvaljam, kradu i krace od svih koji svoje stvari ne cuvaju.

Ti se zezas na ovu temu, ali opet ponavljam, ja se najmanje osecam ugrozenim, veruj mi...

Citiraj:
ps. ja sam zensko

Sorry...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.03.2006. 01:01:50 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.03.2005. 15:03:45
Godina: Padobranac
пл` ви закомпликовасте.
Прво, по закону о универзитету, универзитет има аутономију што подразумева да органи реда (полиција) не могу да интервенишу да "територији" факултета, института и свему што припада универзитету. У оваквој ситуацији, која се десила на нашем факултету то је сад мало чудно. Факултет сматра да нема обавезу да пронађе кривца, полиција каже да они немају права да се се мешају. И шта сад? Ко ће да реши проблем? пико... пој`о вук магарца.
Друго, да се разумемо једна је ситуација када неко приђе "незаштићеној" торби па из ње украде новчаник или нешто други, а сасвим друга ситуација када неко неког (организовано) нападне и уз примену силе му нешто украде. Лепо каже народ... "Чувај се сам и Бог ће те чувати". ФОп може да помогне својом техничком-видео опремом да се починилац пронађе (ако те снимке има), али сигурно није дужан да организује патроле, које ће да круже и надзоришу све редом. `ајде бре... љутили смо се, а и смејали Рајку што је изигравао неку "власт" па је све редом опомињао да не седе на радијаторима. п сад ћемо као да трпимо да нас неко надзорише као клинце у обданишту.
Колико осуђујем оне који су починили те крађе толико исто сматрам да су криве и саме жртве, јер личне ствари нису чувале.
Па, мој друг је пре пар дана оџепарен на БпС-овој станици док је чекао у реду да купи карту. И шта сад... да неће управа БпС-а да тражи починиоца... ма да. Случај је пријављен полицији, али и то "мачку о реп". Једина предност је што аутобуска станица нема аутономију, па полиција може да "ради" :D

ugasiti, ni skratiti.
Samo ću, obično tako,
jedne slučajne zore,
svom nekom dalekom Suncu
zlatnih se očiju vratiti.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.06.2006. 01:20:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.06.2002. 02:12:41
Godina: Apsolvent
Da vas obavestim da ne ostavljate stvari na prijavnici posto su meni maznuli digitron pre godinu-dve.. Cekali da tetkica izadje i uzeli joj... Sad jedino da idem od jednog do drugog studenta pa da gledam koji je moj (posto ima prepoznatljivo ostecenje na poklopcu). grrrr..

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4