Započni novu temu Odgovori na temu  [ 300 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 16.07.2010. 13:49:54 

Pridružio se: 25.09.2007. 11:42:51
Godina: Dipl.
Smer: IS
Ajde neko ko je bio na javnoj tribini u vezi upisa, neka podeli sa nama koji su se uspavali :) sta su rekli i koji su uslovi upisa?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.07.2010. 15:49:21 

Pridružio se: 05.07.2010. 06:34:03
Godina: III
Rekli su da ce se svi rangirati. I oni koji su na budzetu i samofinansirajuci studenti.

Maximalno moze da se ima 60 ESPB, a neki su se pitali, sta ako neko bude imao 78, kao sto su neki imali prosle godine, na to je rekao lik iz studentske sluzbe da ce im se dozvoliti da se boduju oni predmeti na kojima imaju bolje ocene.

Sistem bodovanja je (valjda) broj 1.ESPB + 2.prosek * 2 u (sve utoku godine), bio je i predlog da se stavi rok kada je stecen uslov (48 ESPB), tipa (jun kao 3 boda, septembar 2 boda, oktobar i oktobar2 1 bod), ali su trazili da se to izbaci.

Mada sam 95% sigurna da ce svako ko da uslovne predmete i bude imao 48 ESPB da predje na budzet. Jer na budzetu za cetvrtu godinu ima 528 mesta.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.07.2010. 22:22:38 

Pridružio se: 20.02.2010. 19:49:45
Smer: ME
Super vesti koleginice hvala ti na obavestenju :D :D :D Divna si, a reci mi da li se boduju i predmeti koje nismo zaokruzili pri upisu skolske godine a recimo polozili smo neki od tih?????
Pozzz

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.07.2010. 00:31:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.12.2006. 19:03:15
Godina: II
Manojlo, jel su rekli nesto za prvu godinu? Mora cista prva ili samo da se daju uslovni predmeti?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.07.2010. 04:45:44 

Pridružio se: 05.07.2010. 06:34:03
Ne mora cista prva, bitni su samo uslovni ispiti.

To je bas pitao neki momak, i Prof. Suknovic je rekao da ne mora, sto su svi prihvatili sa odusevljenjem uz komentar da ne moraju da daju Matu 2.

Nama i nije problem da li ce biti mesta na budzetu, jer su kolege sracunale da ima 528 mesta. I samim tim vecina ce da upadne na budzet, mislim da ce cak svi koji daju uslovne ispite i budu imali 48espb, problem je kolegama koji su prva i druga godina, kao sto je bio i nama, ali nama su skolarinu platili, a sta ce biti sa njima, videcemo vec.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.07.2010. 11:27:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.12.2006. 19:03:15
Godina: II
I ja sa odusevljenjem prihvatam ovu vest :) Hvala ti :) Imas Jelen kad sidjemo :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.08.2010. 23:37:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.11.2007. 20:20:57
miladevojcica88 je napisao:
Super vesti koleginice hvala ti na obavestenju :D :D :D Divna si, a reci mi da li se boduju i predmeti koje nismo zaokruzili pri upisu skolske godine a recimo polozili smo neki od tih?????
Pozzz

jer moze neko da pruzi siguran odgovor na ovo pitanje???????

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.08.2010. 23:40:09 

Pridružio se: 22.06.2007. 23:11:23
Godina: Apsolvent
Био одговор већ милион пута. Бодују се сви испити, али до 60 бодова (као да је и битно).

Едит: Сад видим да тражиш сигуран одговор. Па шта је на ФОН-у сигурно? :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.08.2010. 00:16:27 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.06.2007. 20:18:42
Godina: Apsolvent
Ако даш паре студираћеш, дец фор шур

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.08.2010. 11:48:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.11.2007. 20:20:57
Nisam trazio siguran odgovor (tipa potpisan papir) :D

nego, da je neko bio na toj javnoj tribini i iz prve ruke cuo da je tako, a ne rekla kazala... Na to sam mislio. Procitao sam celu tema, medjutim u raspravi posle javne tribine o rangiranju studenata, niko nije rekao nista povodom ovoga

Edit: da hocu da dam pare ne bih bio na ovom faxu i mucio se, nego bih bio na nekom singiju....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.08.2010. 09:00:22 

Pridružio se: 28.06.2007. 20:37:34
A stvar je u tome sto oni zakonski ne mogu da nam "sakriju" te bodove jer smo regularno popunjavali ispitne prijave sa datumom u 2010 godini, i na isti nacin popunjavali u indeksu.

Ono sto mogu da urade je da ogranice bodove na 60, i to je nesto sasvim regularno i posteno.

Ajde da budemo fer, samo na ovom fakultetu imamo mogucnost da uradimo skoro sve sto zelimo. Prenosimo ispite iz svih godina, polazemo nezaokruzene, na samofinansiranje uvek mozes da upadnes.... Izasli su nam u susret svuda... Sada, jeste to zbog novca, ali da imamo dobre uslove, imamo. Ja bih pre rekao hvala sto sam treca godina i sada polazem matu umesto da jos visim u prvoj, najvise drugoj, a uz to mi je drzava i platila godinu.

Zamislite da ste na pravima i da ne mozete uopste da polazete ispit iz jedne godine dok niste ocistili predhodnu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.08.2010. 14:13:30 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.06.2007. 15:51:54
Izbacili su na sajtu odluku o uslovima uspisa naredne godine. Nishta shto se nije znalo, al' chisto, zvanichno.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.08.2010. 14:17:09 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
Posto ne pise nista o apsolventskom, jel to znaci da je kao i ranije, bez ikakvih uslova i gluposti?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.08.2010. 14:27:30 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2007. 20:35:35
sad sam procitala ovo i valjda ti ovo daje neki odgovor na to pitanje..
Citiraj:
Студенти који су током школске 2009/10. године, похађали четврту годину, а нису дипломирали до
30.09.2010.године, ако остваре 48 ЕСПБ и више, током школске 2010/11.године су на статусу „на
терет буџета“. Остали студенти из ове категорије су на статусу „самофинансирање“.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.08.2010. 14:30:33 
Korisnikov avatar

god damn, ja taman mislio polako da zavrsim u apsolvetnskom, kao sto mogu starije generacije...sad moram da jurim poene....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.08.2010. 02:14:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.07.2007. 00:20:55
Godina: IV
Nešto mi nije jasno...
ja sam prošle godine imala uslov za upis 4. godine na samofinansiranje (uslov je bio onih 111 poena iz prve tri godine), ali nisam imala pare i morala bih prenositi dosta ispita pa sam se odlučila da obnovim treću. U ovoj tekućoj (obnovljenoj) godini nisam nakupila 37 poena i sad ispada da moram opet da obnovim treću godinu zbog toga iako su mi ostala samo 3 ispita iz prve tri godine (1 iz druge i 2 iz treće). Kako je moguća ova apsurdna situacija ako sam još prošle godine imala uslov za upis 4. godine? :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.08.2010. 10:01:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.05.2007. 19:56:48
Mene zanima dal` ce biti opet onog "sufinansiranja"???

Imacu preko 50+ bodova...sve to super, ali mi ostala mata1 koji je uslovni za drugu..pa me nece rangirati :ljutko: (kao da je oce nash ta matematika)...

Jel ima neko neku informaciju?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.08.2010. 12:23:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.12.2006. 20:22:17
NancY_88 je napisao:
sad sam procitala ovo i valjda ti ovo daje neki odgovor na to pitanje..
Citiraj:
Студенти који су током школске 2009/10. године, похађали четврту годину, а нису дипломирали до
30.09.2010.године, ако остваре 48 ЕСПБ и више, током школске 2010/11.године су на статусу „на
терет буџета“. Остали студенти из ове категорије су на статусу „самофинансирање“.

Da li ovo znaci da ako je neko tokom ove godine prvi put bio cetvrta godina, i do juna odslusao sve predmete iz cetvrte mora do 30.09 TEKUCE godine da sakupi 48 bodova inace pada sa budzeta?? :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.08.2010. 12:30:42 
Korisnikov avatar

Meni nije bas jasno, da li ako ne diplomira do tada gledaju mi se nakon okt 2 bodovi pa ako ne osvoji 48 pada na samofinansiranje, ili mu se gleda stanje bodova bas na taj datum, a zanemaruje oktobar 2?

U svakom slucaju...Suzdrzacu se od komentara....

@mirela

Moras da obnovis trecu(sto jeste glupo sa obzirom na dati broj ispita iz trece godine), ali u sustini sada i nema razlike izmedju obnovljene trece godine i upisane cetvrte. Prijavis ta 3 ispita a za ostale poene ispite iz cetvrte godine, tako da je maltene isto kao da si upisala cetvrtu i prenela ta 3 ispita, iako se vodis kao treca. Neka me neko od mladji ispravi, ali sada je moguce kad obnovis da za visak poena prijavis ispite iz naredne, zar ne?

Poslednji put menjao Kelegorm dana 26.08.2010. 12:50:31, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.08.2010. 12:44:55 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2007. 20:35:35
ma jok, ja mislim da se gleda i okt 2, ne vidim sto bi cetvrta godina bila izuzeta sto se okt 2 tice

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.08.2010. 12:51:12 
Korisnikov avatar

Ma i meni je tako logicno, ali opet nikad se zna. Inace jako idiotski potez sa njihove strane.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.08.2010. 15:42:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.10.2007. 16:55:15
clapper je napisao:
Mene zanima dal` ce biti opet onog "sufinansiranja"???

Imacu preko 50+ bodova...sve to super, ali mi ostala mata1 koji je uslovni za drugu..pa me nece rangirati :ljutko: (kao da je oce nash ta matematika)...

Jel ima neko neku informaciju?

Pa ako faks dozvoli da i tebe finansiraju... Uzmi spremi matu, sto mucis sebe bezveze!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.08.2010. 10:57:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.05.2007. 19:56:48
Pa neki plan mi je da mi mata bude poslednji ispit...jer zaista mislim da je gubljenje vremena spremati matematiku...

Jel bilo reci o sufinansiranju na onim "konsultacijama" , tribini..ili kako su je vec nazvali?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.08.2010. 17:11:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.07.2007. 00:20:55
Kelegorm je napisao:
Moras da obnovis trecu(sto jeste glupo sa obzirom na dati broj ispita iz trece godine), ali u sustini sada i nema razlike izmedju obnovljene trece godine i upisane cetvrte. Prijavis ta 3 ispita a za ostale poene ispite iz cetvrte godine, tako da je maltene isto kao da si upisala cetvrtu i prenela ta 3 ispita, iako se vodis kao treca. Neka me neko od mladji ispravi, ali sada je moguce kad obnovis da za visak poena prijavis ispite iz naredne, zar ne?

A zamisli situaciju da opet obnovim treću sada i prijavim ova 3 ispita i 4 iz četvrte, a položim samo njih 6 (na primer ostane mi jedan nepoložen od ova 4 iz četvrte) pa opet nemam 37 poena. Šta onda? Opet nemam uslov za četvrtu i moram da obnovim treću iako nemam više nepoloženih ispita iz prve tri godine? Šef studentske službe mi je rekao da se može i pet puta obnavljati ista godina, bitno je samo da se fakultet završi u roku od 8 godina. Znači mogu da obnavljam treću još 4 puta i dajem ispite iz četvrte godine tako da završim fakultet a da nikad ne budem student četvrte godine? :omg:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.08.2010. 19:54:21 

Pridružio se: 07.06.2009. 15:41:02
Smer: UK
Da li neko zna koliko ljudi je ukupno upisalo 4.godinu(budzet+samofinansiranje+ljudi koji su obnovili)...???I da li neko moze da pretpostavi koliko ce nas ove godine upisati ukupno?Da li ce svi koji daju uslov 48+uslovne upasti na budzet? :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 300 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća