Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 129 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2008. 01:23:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.05.2007. 03:45:19
Godina: Dipl.
Smer: IS
E lepo je svima bilo dok je komunizam bio na snazi sa sve drugom Titom...Mi sad moramo da se borimo protiv suvog kapilazima,na svim nivoima...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2008. 01:30:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.10.2008. 17:10:27
Godina: Apsolvent
e aj oladite sa tim komunjarama i njihovim sejtanima. Da ne kazem hebo vas Josip... i sto se kunete u njega kad je on najvece zlo koje nas je moglo pogoditi u proslom veku ! Nego parole u ruke i pravac na PROTEST BRE.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2008. 08:16:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.10.2007. 14:27:49
ljudi srecno u setnji i protestu, u mislima sam s vama! moram danas da putujem pa nikako ne mogu...inace bih bila u prvim borbenim redovima :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2008. 09:19:11 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.06.2008. 23:43:27
Godina: III
Smer: ME
regina je napisao:
e aj oladite sa tim komunjarama i njihovim sejtanima. Da ne kazem hebo vas Josip... i sto se kunete u njega kad je on najvece zlo koje nas je moglo pogoditi u proslom veku ! Nego parole u ruke i pravac na PROTEST BRE.

potpisujem :to:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2008. 10:49:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2007. 18:55:09
Imate svi moju podrsku...bio sam spreman da dodjem ali sam sprecen iz zdravstvenih razloga.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2008. 14:13:02 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.07.2007. 00:59:25
upravo je blokirana raskrsnica nemanjine i kneza milosha, cheka se odgovor na zahteve, preko 2000 ljudi slobodna procena. jadno je koliko malo ljudi sa fona ima dok su sve 4 godine fpna doshle na protest.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2008. 16:12:29 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2006. 15:06:53
A ja sam se bash danas opet razbolela :((
Shta se deshava? Tek sad sam se izvukla iz kreveta i skroz sam neobavestena :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2008. 16:53:52 

Pridružio se: 05.09.2007. 15:19:42
Da li partijski studenti koji organizuju ovaj protest znaju da svaki student na budzetu kosta? Ako svi sa 42 boda bi trebalo da postanu studenti na budzetu,onda mi recite odakle novac za to? Tacno je da je skolstvo u rasulu,ali taj problem se nije pojavio ove godine. To je problem koji postoji vec dugo, samo sto nekome odgovara da se sada pobuni sa preterano glupim razlogom(42 boda). Sta je sa nastavnim programom,bubicama na fakultetu,gde idu te skolarine... ????

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2008. 17:01:24 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2006. 15:06:53
E ne seri. Jel proslih godina nije kostao student na budzetu?
Po cemu se mi razlikujemo, pa da za jedan/dva nepolozena ispita moramo da placamo 120.000?
Bas me zanima koliko je ispita tvoja generacija i generacija ovih sto sad trabunjaju kako treba uciti mogla ispita da prenese?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2008. 17:46:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.04.2008. 14:33:15
Smer: UK
Crveni_Pundravac je napisao:
Da li partijski studenti koji organizuju ovaj protest znaju da svaki student na budzetu kosta? Ako svi sa 42 boda bi trebalo da postanu studenti na budzetu,onda mi recite odakle novac za to? Tacno je da je skolstvo u rasulu,ali taj problem se nije pojavio ove godine. To je problem koji postoji vec dugo, samo sto nekome odgovara da se sada pobuni sa preterano glupim razlogom(42 boda). Sta je sa nastavnim programom,bubicama na fakultetu,gde idu te skolarine... ????

Aj kad si tako lepo obavesten, objasni ti meni kako je prosle godine bilo omoguceno SVIMA SA 37 ESPB da se upisu i predju na budzet!Odakle im tada para, a?

I jos nesto,
objasni ti meni odakle 250 000 evra za zirafu??

Poslednji put menjao Gotlib dana 17.10.2008. 17:49:57, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2008. 17:49:24 
Moderator
Korisnikov avatar

upravo si ga carski napushila, zahvaljujem. Jedna od stavki zahteva (Mislim treca) je korekcija cena. A veliki problem je shto mi nismo shvatili kao studentski protest koji se dotiche svih studenata a ne samo 2ge i 4te godine.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2008. 17:53:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.10.2007. 16:55:15
Evo ti prosta racunica Pundravce....
Prosle god svi sa 37 su upisali budzet!
Ja imam 54 i necu upisati po ovom amandmanu!
Jel imas jos neki pametan komentar?! I nemas ti pravo nista mene da kritikujes sto se ja bunim sto sa 54 boda moram da platim 1600 evra...

Dans je bilo dobro! Bilo je malo studenata sa fona, puno sa fpna! Sve ukupno na platou preko hiljadu! Do platoa smo pustali jednu traku da radi, kud god da smo prolazili... Posle smo pevali kod skupstine, pa smo se drali lopovi na platou, zatim smo zakrcili sve ispred vlade, a potom se razisli, jel nam je pripreceno da ce nas policija rasterati! Bilo je dobro, i mogli bi da urodi plodom ukoliko ovo ponovimo nekoliko puta u sto vecem broju!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2008. 18:38:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2007. 00:20:34
Citiraj:

А одакле новац за жирафу, одакле за веће плате у јавном сектору (директори јавних предузећа имају месечну плату преко 300 000 динара, а та предузећа послују са губицима!), одакле новца за посланичке плате које су енормно велике наспрам њиховог рада и ефикасности.... Како је прошле године било пара за све који су скупили 37+ ЕСПБ бодова, па сигурно их је било више него што ће сада бити студената са 42+ ЕСПБ. Новац увек може да се нађе само кад се хоће...

И наравно да се ја буним против студијског програма и његове неусклађености. Сваки факултет је узео што му одговара и то назвао Болоњом, па сада су код нас неки предмети, који су били раније двосеместрални, једносемстрални а градиво је остало исто. Само не можемо ми да мењамо програм (студенти), то теба да раде факултети и Универзитет, ми смо ти који би само могли да сугеришемо неке ствари и да прихватимо нов програм и начин рада, који би био адекватан.

Што се тиче школарина, па нема свако новца да плаћа школарине у Србији, можда неко има и њему свака част, али има доста њих који не могу да издвоје тај новац. Сад би ја требало који сам сакупио 54 ЕСПБ бода да обновим годину или да платим 141 000 да би наставио II годину, доста је то сурово.

Када се све то буде усаглашено и када се реформа спроведе како треба, па онда неће ни бити потребе за овим протестима студената и нико се неће бунити. Знаће се каква су правила игре...

Што се тиче протеста, морам да признам да сам разочаран одзивом студената са ФОН-а, ко ће да се бори за наша права ако нећемо ми сами!? Свака част ФПН-у код њих су били студенти са свих година, а са Архитектуре су дошли људи који су све очистили и који су се уписали на буџет, али су били ту да подрже своје колеге (шта више нису остали да раде колоквијум, него су дошли на протест)... Људи, морали би да будемо мало солидарнији.

Данас сам слушао једног колегу који је паметовао да смо сами криви што смо лоше урадили пријемни, да смо сами криви што нисмо сакупили 60 ЕСПБ поена, у фазону ко вас ј...., нема држава пара за све... Баш ме је изнервирао, јер у фазону ја сам на буџету, а ви се ј...те, а да је којим случајем он био у овој ситуацију другачије би причао (ајде онда да само најбољих рецимо 200 студената студирају о трошку државе, 200 који очисте годину и који имају најбољи просек, наравно под условом да градиво усклади и изврши реформа. А не овако он је очистио годину, а просек му је 6,.... па сад 'паметује') . Поштујем став људи који су све очистили, али се не мешају, не причају све и свашта, не 'паметују', а у исто време ми је криво што нисмо солидарни као људи на другим факултетима...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2008. 19:22:29 
Korisnikov avatar

Rado bih se malo druzio sa tim kolegom koji je pricao to sa prijemnog, da mu pojasnim neke stvari....onako fizicki... :)
Istina, veoma je malo ljudi sa fona bilo na protestu, ali je lepo videti i neke kolege koji su vec upisali sa 60 bodova kako setaju sa nama!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2008. 20:02:22 
Moderator
Korisnikov avatar

istina, ali morate da skapirte da OVO NIJE SAMO ZA 42 POENA.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2008. 20:08:19 
Korisnikov avatar

Сви који сте заинтересовани да се боље организујемо око протеста, укључите се...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2008. 22:42:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.07.2007. 00:20:55
Godina: IV
U Srbiji samo 8% stanovnika ima fakultetsko obrazovanje.
Džaba protestvujemo kad ovima na vlasti više odgovara da je što manje obrazovanih ljudi u Srbiji. Tako je lakše vladati. To je opštepoznati zapadni sistem. Zato su Ameri tako glupi.
:cekic:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2008. 22:46:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.09.2007. 12:12:49
Godina: Padobranac
Kolega CRVENI PUNDRAVAC

Kao što su vam moje kolege predočile s' jedne strane imamo prošlu generaciju kojoj je omogućeno sa 37 ESPB da upišu na budžet, a sa druge strane imamo to da su naša 3 zahteva bila:

1. Svi sa 42 ESPB idu na teret budžeta (važi za I na II)
2. Bezuslovni uslov za upis IV godine (važi za III na IV)
3. Je bolje sprovođenje bolonje, da to ne bude samo slovo na papiru.

Postoji i 4-i zahtev, koji je nametnulo 20 studenata jednog fakulteta koji neću imenovati.

Za mene je sramno što je tih 20 ljudi izmanipulisalo danas masom.

Dogovor je bio ova 3 zahteva koja sam vam naveo, 4-i je pao iz vedra neba. Taj zahtev je direktni napad na same fakultete, jer glasi "smanjenje školarina", a školarine određuju sami fakulteti.

To je lep zahtev, ali za taj zahtev trenutno nije NI vreme NI mesto. Tražili smo prst, a sad odjednom oćemo celu šaku i to s' te strane nije uredu.

Desilo se i to da koliko sam ja upućen blokiranje Nemanjine i kneza Miloša NIJE bilo planirano.

I moj lični stav je da to nismo trebali ni da uradimo. To bih uveo kao krajnju soluciju.

Desilo se još nešto ta grupa od tih 20 studenata je uvelo i neki "manifest" u igru. Niko ne zna ništa o njemu, izgleda da je tih 20 studenata rešilo da menja društveni poredak preko naših pleća i tako nešto ne smemo da dozvolimo. Zbog tih 20 studenata moglo je da dođe najprostije rečeno "sr*nja".

I stvarno mi je muka zbog toga...

BIĆE JOŠ PROTESTA NAJVEROVATNIJE U SREDU!

Pozvan sam da u ponedeljak prisustvujem sastanku sa ljudima koji će to da organizuju tako da ću vam javiti šta je bilo.

P.S. Cenim da je lakše da se organizujemo preko FB-a.
42 Srbija (grupa)
http://www.new.facebook.com/group.php?gid=39323961693

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2008. 01:35:41 

Pridružio se: 05.09.2007. 15:19:42
Citiraj:
I jos nesto,

E nisam ja partijski drug ,pa nemam pojma odakle pare za neku zirafu.
Razumem ja da je donekle opravdan ovaj protest. Ako hocete po Bolonji onda je 60 poena upis nove godine,smanivali su bodove prosle jer su videli da ljudi ne mogu to da osvoje. Da li je se neko od tih protestanata pita zasto ne mogu ljudi da osvoje 60 bodova? Kao uveli smo Bolonju,moras da dolazis na nastavu,imas pluseve i domace a gradivo je isto,mislim nije prilagodjeno svemu tome. Profesorima je cilj da ispredaju sto imaju i to je to. Oni su i dalje neki nedorljivi ljudi,a tu nedodirljivost treba da resi bolonjski proces. Mislim ovo tumbanje sa 42 boda i prelazak na budzet je posledica nekih stvari kojih ste svi vi svesni, ali to izgleda nije bitno. Pitam se se da li ste vi zadovoljni znanjem koji sticete na ovom fakultetu? Ja recimo nisam,pa sam morao sam da uzmem stvari u svoje ruke, i zato se gadim na ove jeftine manipulacije sa protestima sa zahtevimima koji i da se ispune ne resavaju nista. Ima jedan grafit na pravnom fakultetu koji glasi "U CEMU JE PROBLEM?". Da li neko stvarno zna u cemu je problem???
Jeste nepreavda sto je se vecina vas trudila da upise sledecu godinu na budzetu, i sve ja to razumem, ali vama ce recimo da ispune sve zahteve. Sta ce biti sledece godine? Zar nije receno da da ce kvote iz godine u godinu da se podizu? Sta ste resili?
Citiraj:
Данас сам слушао једног колегу који је паметовао да смо сами криви што смо лоше урадили пријемни, да смо сами криви што нисмо сакупили 60 ЕСПБ поена, у фазону ко вас ј...., нема држава пара за све...

Prva surova istina sa kojom svako mora da se suoci na FONU(a i uposte ) je svako gleda svoje dupe. Mozes se ti nervirati koliko hoces,ali to je tako.
Citiraj:

Da nije sa njima bio i onaj student prorektor sa DSS plakata?
Citiraj:
Bas me zanima koliko je ispita tvoja generacija i generacija ovih sto sad trabunjaju kako treba uciti mogla ispita da prenese?

Moja generacija(04) je prva koja je krenula po tom nekom bolonjskom programu. Mi nismo imali te bodove kao uslov vec ispite.Mi kada zavrsimo smo ti smrdljivi bechelori kao vi i nama traze pare za master koji je glupost. Bas me briga da li ti ucis ili ne,samo ne zelim da me svojom gluposcu trujes.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2008. 01:53:02 
Korisnikov avatar

Citiraj:
I jos nesto,

Razumem ja da je donekle opravdan ovaj protest. Ako hocete po Bolonji onda je 60 poena upis nove godine,smanivali su bodove prosle jer su videli da ljudi ne mogu to da osvoje. Da li je se neko od tih protestanata pita zasto ne mogu ljudi da osvoje 60 bodova? Kao uveli smo Bolonju,moras da dolazis na nastavu,imas pluseve i domace a gradivo je isto,mislim nije prilagodjeno svemu tome. Profesorima je cilj da ispredaju sto imaju i to je to. Oni su i dalje neki nedorljivi ljudi,a tu nedodirljivost treba da resi bolonjski proces. Mislim ovo tumbanje sa 42 boda i prelazak na budzet je posledica nekih stvari kojih ste svi vi svesni, ali to izgleda nije bitno. Pitam se se da li ste vi zadovoljni znanjem koji sticete na ovom fakultetu? Ja recimo nisam,pa sam morao sam da uzmem stvari u svoje ruke, i zato se gadim na ove jeftine manipulacije sa protestima sa zahtevimima koji i da se ispune ne resavaju nista. Ima jedan grafit na pravnom fakultetu koji glasi "U CEMU JE PROBLEM?". Da li neko stvarno zna u cemu je problem???
Jeste nepreavda sto je se vecina vas trudila da upise sledecu godinu na budzetu, i sve ja to razumem, ali vama ce recimo da ispune sve zahteve. Sta ce biti sledece godine? Zar nije receno da da ce kvote iz godine u godinu da se podizu? Sta ste resili?
Citiraj:
Данас сам слушао једног колегу који је паметовао да смо сами криви што смо лоше урадили пријемни, да смо сами криви што нисмо сакупили 60 ЕСПБ поена, у фазону ко вас ј...., нема држава пара за све...

Prva surova istina sa kojom svako mora da se suoci na FONU(a i uposte ) je svako gleda svoje dupe. Mozes se ti nervirati koliko hoces,ali to je tako.
Citiraj:

Citiraj:

Moja generacija(04) je prva koja je krenula po tom nekom bolonjskom programu. Mi nismo imali te bodove kao uslov vec ispite.Mi kada zavrsimo smo ti smrdljivi bechelori kao vi i nama traze pare za master koji je glupost. Bas me briga da li ti ucis ili ne,samo ne zelim da me svojom gluposcu trujes.

Слажем се ја са тобом, али баш зато што је тако није фер да се свали на наша плећа неуспех реформи. Наравно да није циљ само да се ми који смо сакупили 42 ЕСПБ финансирамо из буџета, битне су те реформе, тај програм, градиво, однос професора према студентима и обрнуто, све је то битне и то је једна од ставки захтева, али као што сам и раније рекао не можемо ми студенти изводимо реформу има ко то треба да ради, ми само, нажалост, можемо да на овај начин покушамо да је убрзамо.
Што се тиче онога да на ФОН-у свако гледа себе, углавном си у праву и то је баш жалосно, јер већ следеће године може да се обрне ситуација и да тај неко буде у проблему...

И заиста, жалосно је то кад студенти морају да изађу на улице да би се изборили за неке ствари, које се подразумевају. ЈЕР да су факултети спровели реформу како треба и увели Болоњу на прави начин, па наравно да онда пролазност не би била око 30% него много већа. Додуше онда би се постављало питање колико држава може да финансира добрих студената, али то је прича за неку другу тему, а и ми још нисмо достигли тај ниво и питање је када ћемо...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2008. 09:45:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.04.2008. 14:33:15
Citiraj:
I jos nesto,

Citiraj:

Citiraj:

Citiraj:

Moj ti je savet da se manes posla u koji se ne razumes!!!!
Ovde si toliko nalupetao da ne mogu da verujem koliko se zapravo ne razumes, i koliko nisi obavesten!
Aj USHE sada!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2008. 12:24:09 
Korisnikov avatar

Evo nove informacije!
Studenti arhitektonskog fakulteta ce najverovatnije sledece nedelje zapoceti potpunu obustavu rada fakulteta ukoliko se ne ukine ovih famoznih 20%!
To su uradili i prosle godine, i uspeli su da se izbore...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2008. 12:50:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.09.2007. 12:12:49
Godina: Padobranac
@Crveni Pundravac

Shvatam sta hoces da kazes i sa te strane si upravu. Ali "PRVI BOLONJCI SE BACAJU U VODU!", sta sa nama koji smo sad tako zapoceli svoje skolovanje?!

Sta sa nama?! Pustate vodu posle obavljene velike nuzde?!

Ja se upravo za to i zalazem, da se OMOGUCE PRAVI USLOVI skolovanja po Bolonji, a ne ovo sto nazivaju "Bolonjom", a nema veze sa njom.

A Pravni fakultet je posebna prica. Oni mogu da prenesu 2 od 7 ispita. Naravno da oni nemaju problem.

------------------

INACE ZABORAVIO SAM DA KAZEM SVIM KOLEGAMA KOJI SU BILI NA PROTESTU! SVAKA CAST! BILO JE I STUDENATA KOJI SU UPISALI NA BUDZET SA 60 ESPB! PA SU DOSLI DA NAS PODRZE! JER OVO NIJE BORBA SAMO ZA 42, BEZUSLOVNI USLOV, NE PLACANJE PRENOSA BODOVA! VEC BORBA ZA PRAVU BOLONJU!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2008. 13:09:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:47:00
Kobass je napisao:
Evo nove informacije!
Studenti arhitektonskog fakulteta ce najverovatnije sledece nedelje zapoceti potpunu obustavu rada fakulteta ukoliko se ne ukine ovih famoznih 20%!
To su uradili i prosle godine, i uspeli su da se izbore...

Mislim da je to odlična ideja. Juče sam posle protesta bio kod jedne koleginice i rekoh adj da vidim da li nešto piše na natu. KAd sam pročitao ono što piše za uslov, automatski sam se pokupio sa još trojicom da idemo na fax i da posedamo na sred hodnika...bukvalno sam zvao sve koje sam mogao da ih obavestim o ovome i stvarno sam mislio da posedam na sred hodnika, a mislim da bi mi se i ostali pridružili. Ukoliko se nešto isklompikuje, nema nam druge nego da blokiramo lili ceo fax ili bulevar ispred faxa, što mislim da je još gore. Ali kad bi smo bili više složeniji pa da nas ima više, sigurno bi popustili. Kad pola kolega sa 60 poena ne bi bolelo dupe za nas, bilo bi mnogo bolje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2008. 13:41:20 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 16:33:51
Citiraj:
Kad pola kolega sa 60 poena ne bi bolelo dupe za nas, bilo bi mnogo bolje.

Ni ne mozes da ocekujes da ih ne boli dupe, jer se to jednostavno ne tice njih. Ko kad bi neko od tebe ocekivao da protestvujes za prava homoseksualaca...

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 129 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća