Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2007. 22:56:15 

Pridružio se: 28.02.2005. 14:35:30
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Nemo je napisao:
Meni je isto modul "finansijsko inženjerstvo i upravljanje rizikom" bio interesantan, kao i predmeti na tom modulu, ali mislim da ti ovde sa tvojim izjavama, blago rečeno, preteruješ. Stiče se utisak kao da pokušavaš da prodaš ovaj modul nekome (primena metode:"hajde da mi prikupimo što više studenata, pa ćemo onda videti šta ćemo da radimo"), a ne da posavetuješ ljude da odaberu te predmete zato što ih finansije, kao jedna i meni interesantna oblast, interesuju. Nadam se da se neće obistiniti narodna izreka: "tresla se gora, rodio se miš". ( jes' dobra ta izreka, je l' tako)

Narafski da je sve to divno i krasno kada se o tome priča: "ah, konačno neka primena teorije", ali se na kraju ispostavi da nije sve tako bajno, pa me zanima sa kojim procentom verovatnoće ti to ( da ćemo na tim predmetima stvarno steći neka znanja) tvrdiš? Možeš mi poslati iliti postovati ovde curriculum predmeta, rado bih bacio pogled na to šta će se izučavati na tom predmetu?

I da, pošto videh da će predmet držati profesor Bata, zamolio bih te, ako ti nije problem, da mi preporučiš neki njegov rad u vezi sa finansijama. Želeo bih to da pogledam, pošto se još uvek nisam odlučio za izborne predmete.

Da sumiram, mislim da tvoje "jake" reči nemaju argumenata.

Prvo, ja nisam prodavac da ti prodajem nesto. Drugo i da jesam (a nisam) nemam interes da to radim, niko me niti placa niti na drugi nacin stimulise.
Drugo, ja samo na forum postavljam informacije koje sam ja cuo iz prve ruke. Znaci niti uticem na njih niti ih menjam, vec ih samo prenosim zainteresovanoj strani. Znaci studentim koji su bili na predavanju i culi osnovnu pricu o Riziku i koji su se na osnovu toga zainteresovali za tu oblast. Znaci svi moji postovi se odnose na ljude koje je ta prica vec zainteresovala.
Trece, za razliku od drugih koji su "zainteresovani" ali ih mrzi da odu do faxa i odslusaju jedno kratko predavanje kako bi znali dal ih to interesuje, ili da odu kod profesora da vide koji su to predmeti i sta ce se na njima uciti, ja sam pokusao da budem od pomoci sto vise mogu.
Cetvrto, odakle ti uopste ideja da ja tebi treba da garantujem nesto sa odredjenom sigurnoscu, a da pritom ja nemam nikakvog uticaja na to nesto sto ce se desavati, a sad je vec pitanje i da li ce se desavati, sobzirom na onemogucavanje od strane uprave. Ni meni niko nije garantovao kad sam 2004 godine ulozio u berzu da nece pasti vlada, da nece biti rata, da ce ona danasnje 2007. godine i dalje postojati i da cu ja zaraditi pare. Ali sad neko moze da kaze, j...ga znalo se to. E vidis nije. Nego sam ja preuzeo rizik na sebe. Tako ja tebi ne mogu da garantujem nista, a ni ostalima, ja sam samo preneo ono sto sam cuo. Ali ja mogu da verujem da ce to biti uradjeno kako treba (sadrzaj predmeta i predavanja, kao i literatura) jer ekipa koju su pozvali da im pomogne nije uopste naivna:
Branko Urosevic (prvo Ph.D. in Physics from Brown University, a zatim Ph.D. in Finance from the University of California at Berkeley in 2002)
Milos Bozovic (PhD in Physics , a sada Ph.D. in Finance Barcelona)
Rasa Karapandzic (sada PhD in Finance Barcelona)

Dakle meni znaci samo ime tih ljudi koji zela da dodju na FON da predaju studentima (sigurno ne nesto glupo i nesto sto nema veze sa aktuelnim svetskim trendovima)

Peto,ako si se stvarno zainteresovao za predmete i ako si shvatio da to mozda sutra moze biti moje zivotno opredeljenje, ja prvi ne bi cekao (kao sto ja nisam) da neko drugi za mene cupa informacije, nego bi otisao kod prvog nadleznog za tu stvar koja me interesuje (a ti dobro znas gde mozes da ga nadjes ) i raspitao se do detalja za sve sto me interesuje.

Sutra bi trebao da bude rasplet ove price. To ce, ja se nadam, resiti sve polemike oko toga da li ce predmeti uopste moci da se prijave, kako ce se konacno zvati, i kad ce poceti i gde ce se odrzavati predavanja. pretpostavljam da ce sutra verovatno i profesor biti na fakultetu (sobzirom da je sutra finish) pa ga potrazite.

izvinjavam se svima na ovako dugom postu, pogotovo onima koje ovo ne interesuje.
Pozdrav svima ;)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.10.2007. 13:27:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.10.2004. 12:14:50
Godina: Dipl.
Smer: IS
Jedna informacija u vezi izbornih predmeta o kojima se ovde prica a da su vezani za Finansijski Inzenjering i Rizik posto se na listi izbornih predmeta za smer menadzment nalazi predmet sa nazivom Finansijski inzenjering ali mi sa Informacionih ne mozemo da biramo taj predmet. Ova informacija je od prodekana za nastavu licno. Posto je osim prof Vesne na tom predmetu cela ta ekipa koja se potrudila oko ovog nazovi modula ne znam kako ce se ova ideja oko koje sam se i ja zainteresovao do kraja ostvariti. Ne znam sta ce se na predmetu Fazi logika kod prof Bate drzati i ne zelim da ulazim u bilo ciju politiku na ovom fakultetu (a cini mi se da je ovde politika preuzela primat nad razumom i misljenjem sta je najbolje za studente. Ako naravno uopste neko vise o studentima i razmislja).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.10.2007. 13:29:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
Godina: Dipl.
Smer: ME
a posto niko sa menadzmenta nije ni cuo za ovu pricu, niti zna ko sta tu radi /sto je najbolje, ne znaju ni predmetni nastavnici/, nista od gospodina urosevica..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.10.2007. 13:32:30 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.01.2005. 00:12:05
Godina: Apsolvent
Smer: ME
j***,jel zna neko nesto o izbornim predmetima sa Marketinga????

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4