Započni novu temu Odgovori na temu  [ 575 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 23  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 05.04.2007. 09:13:47 

Pridružio se: 02.02.2005. 18:11:38
Godina: I
Apsolutno podrzavam! Ako je problem u parama nek kazu..Bar ovde nije prica kao za master - mogu
da se vade na to da mi i dalje treba da polazemo ispite, da su to dodatni troskovi za fax itd.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.04.2007. 10:00:00 

Pridružio se: 01.04.2004. 22:31:23
Godina: Dipl.
Smer: IS
ma jeste...evo dacu im 1000e odmah...samo da me ne diraju...ajde bre ljudi u kom ste tripu?

uzimaju nam nesto sto nam pripada zakonom, a vi biste jos da im dajete pare...keva

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.04.2007. 10:56:23 

Pridružio se: 03.11.2006. 08:44:02
Godina: Apsolvent
kameni, u pravu si...

samo treba da nadjemo nekog ko ce da nas zastupa...studenta prodekana?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 05.04.2007. 13:46:39 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.01.2006. 21:15:41
gremlin je napisao:
...ko zna licno predstavnike sufona neka sa njima poprica...

Jel to znaci, ako ne postoji onaj ko licno zna predstavnike sufona, onda nista od produzetka roka?

Master@Work je napisao:
...studenti koji su recimo upisali fax 2001. godine (mahom 82. godiste), ako su redovno davali godinu za godinom, sada moraju da zavrse fax do okt. ove godine.
S druge strane, studenti koji NISU bili toliko vredni, recimo upisali fax 2000. obnovili 2. pa obnovili 3. godinu, sada tek postaju apsloventi i imaju rok do okt. 2008.!!!
Ovo ocigledno nije fer i ide na stetu studentima koji su ispunjavali ono sto se od njih trazi i mislim da na ova dva argumenta treba zasnivati zahteve za produzenjem ovog datog roka.

Mislim da je bolje da nastupimo ovako!

P.S.
odal je napisao:
Inace, produzili su nam rok za zavrsetak studija do 2011.

Kad kazes produzili su nam... Koji smo to mi? Koja generacija? Daj nesto konkretno!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.04.2007. 15:32:55 

Pridružio se: 10.10.2006. 16:14:16
Pise u Novstima:
Senat Beogradskog univerziteta doneo odluku da svi studenti koji studiraju po starom nastavnom programu moraju diplomirati do 2011, ono sto se ne zna jel ta odluka savetodavnog ili obavezujuceg karaktera???
p.s.Ja ne verujem dok ne vidim da je Vece FON-a potvrdilo i primenilo tu "retrogradnu" odluku jer mi smo uvek bili napredni(sto da se ceka 2011 kad moze 2007 :) )

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.04.2007. 15:43:49 

Pridružio se: 18.12.2006. 21:15:07
Smer: ME
Citat iz Vecernjih novosti

Slabo učili...
B. B., 4. april 2007

BEOGRAD - Svi "budžetski brucoši" koji daju uslov za upis moći će da upišu sledeću godinu studija u istom statusu, dok će samofinansirajući studenti koji polože određeni broj ispita moći, takođe, da nastave školovanje o trošku države, odlučio je Senat Beogradskog univerziteta.
Visokoškolska ustanova može utvrditi koje predmete studenti moraju položiti kako bi iskoristili ovo pravo.
Odlučeno je i da "svi" akademci koji studiraju po starim nastavnim planovima i programima imaju rok do 2011. godine da završe fakultete.
Uprava BU je na ovaj način izašla u susret zahtevima studenata, ali je na to primorava prolaznost u januarskom ispitnom roku studenata koji studiraju po novom programu. Analiza je pokazala da 85 odsto studenata nije položilo nijedan ispit, odnosno da bi samo 15 odsto moglo da upiše sledeću godinu, sa svim položenim ispitima!

Organizujmo nesto konkretno !

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.04.2007. 15:58:03 

ovako lepe vesti nisam odavno cuo...

jos kad bi samo izjednacili diplomirani i master...gde bi nam kraj bio...

aj bre nek neko cimne Nemanju Stamencica da pokrene to pitanje na sledecoj sednici NN veca.

ja bih, al nisam u Beogradu...

ako treba da se potpisuje ima da dovedem sve ljude koje znam, cak i one koji su zavrsili faks..da daju podrsku potpisom.

ZIVELI BRUCOSI!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.04.2007. 16:28:50 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
a sto da cimas Stamencica, covek ima obaveza na univerzitetskom (il' bese drzavnom) nivou
cimaj studenta prodekana, pise negde ko je

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.04.2007. 16:59:09 

Pridružio se: 12.06.2003. 11:49:19
Pexilla je napisao:
Uprava BU je na ovaj način izašla u susret zahtevima studenata, ali je na to primorava prolaznost u januarskom ispitnom roku studenata koji studiraju po novom programu. Analiza je pokazala da 85 odsto studenata nije položilo nijedan ispit, odnosno da bi samo 15 odsto moglo da upiše sledeću godinu, sa svim položenim ispitima!
Знам да апсолвентима ово тренутно није толико битно, али мислим да је најбољи показатељ "успешне" имплементације Болоње код нас. А ми смо мислили да је наш програм лош? Јадни клинци!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.04.2007. 08:40:42 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.10.2001. 23:51:26
Uf kako bi to bilo dobro...u tom slucaju prestajem da ucim, i nastavljam tek 2010. :) zanimljivo mi je uciti pod pritiskom :)

bdw. Juce sam sreo Nemanju koji mi je rekao za ovu vest, ali mi je rekao da je to odluceno na nivou Univerziteta, ovi nasi jos nisu vecali o tom pitanju.

Sto rekose ljudi, meni je to sve sumnjivo dok ne vidim obavestenje na fon.bg.ac.yu ..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.04.2007. 09:49:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.03.2002. 19:35:19
Smer: UK
Bas sam zbun... ako vece Uni zakljuci nesto pojedinacni fakulteti mogu da promene odluku, tj. da je se nepridrzvaju... zanimljivo... :zbun:

Nego, podaci o tacnom broju stud/aps se mogu dobiti u stu.sluzbi, ali ne bas tako lako.... Secam se kad sam radila seminarski iz statistike da sam trazila odobrenje od nekog prodekana bese, pa sam sa tim otisla u SS pa ponovo objasnjavala zasto mi treba spisak sa kontaktima. I dobila sam ga! Ura!
Znaci za gusu nekog iz stud.org. ili stud.prodekana jos bolje :P

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.04.2007. 10:10:20 

Pridružio se: 08.03.2002. 16:35:09
Pisite studentu prodekanu i neka se zalozi za tu odluku.

Malo o senatu

Dnevni red te sednice

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.04.2007. 16:01:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.04.2002. 00:45:02
Вујаклија je napisao:
Pexilla je napisao:
Знам да апсолвентима ово тренутно није толико битно, али мислим да је најбољи показатељ "успешне" имплементације Болоње код нас. А ми смо мислили да је наш програм лош? Јадни клинци!

Moram da citiram svoj stari post sa teme "Stari program => svi su Masteri". Dakle:

Alter Ego je napisao:
Narode, dešava se što se uvek dešavalo u ovoj usranoj zemlji: neko se za**** sa budućnošću par generacija koje će da budu zamorčići za njihove "reforme" :ljutko: Da li mi uvek moramo da izmišljamo rupu na saksiji umesto da se odabere neko od rešenja koja su sprovedena u većini evropskih zemalja? Nego mi koji smo se poslednji setili da uvodimo bolonju sad nešto pametujemo i uvodimo neki svoj nakaradni sistem. A ja se čudio što ljudi idu u Rumuniju i Bugarsku da studiraju :(( Nikad bre ovo neće da bude normalna zemlja :udri:

Znao sam ja da to neće na dobro da izađe :dedica:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.04.2007. 16:23:38 

Pridružio se: 02.02.2005. 18:11:38
Cekajte ljudi,pise da mozemo da zavrsimo do 2011., a ne da ne moramo da predjemo
na NPP??
Ajde ako neko ima detaljnije informacije neka javi..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.04.2007. 17:36:00 

Pridružio se: 18.12.2006. 21:15:07
decline je napisao:
Cekajte ljudi,pise da mozemo da zavrsimo do 2011., a ne da ne moramo da predjemo
na NPP??
Ajde ako neko ima detaljnije informacije neka javi..

Naopako
Da nas nateraju da predjemo na NPP i jos da nam i to ogranice da zavrsimo do 2011, mislim stvarno !!!!!
To bi bilo isto kao da ti neko kaze da imas odredjen rok da nadjes posao nakon diplomiranja
a ako ne uspes j*** ga, ima kandidata iz sledecih generacija!
Sve je jasno, LJUDI NE DAJMO DA NAS PRAVE MAGARCIMA !
Kakvo ogranicavanje, kakvi bakraci, njima su vazne pare!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.04.2007. 21:41:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
ja mislim da do tada moraju da zavrse studenti (svi studenti) koji su na starom programu. a da fakultet odlucuje koja ce generacija do kada da zavrsi.. tako sam razumela

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.04.2007. 01:13:15 

Pridružio se: 08.04.2007. 00:11:12
Citajuci ovo VESELJE odlucio sam da se registrujem i kazem koju rec na ovu tematiku.

kao PRVO treba da znate da je ovakva odluka suprotna i starom i novom ustavu, i bilo kom ustavu bilo koje zemlje.

kao DRUGO ako zakon kaze da to vazi samo 2 godine od zavrsetka slusanja cetvrte godine ONDA JE ZAKON NEUSTAVAN i pitanje komotno moze da ide pred USTAVNI SUD, i da u ovoj zemlji ta institucija postoji sigurno bi zakon bio promenjen. To bi bar pravnici sa ovog fakulteta trebalo da znaju, ako se oni uopste ista pitaju, i ako su zainteresovani.

TRECE, komentari tipa da ako je do 2011 onda moze se otegne do 2012, a 2012 da se organizuje za 2015-u po meni nisu na mestu, jer svakome treba da bude cilj da zavrsi sto pre. A ono vaznije vezano za takve komentare je to da ako se neko bori za produzenje, onda ce pre dobiti produzenje ako je ozbiljan i kaze fali mi 5 do kraja jer mogu dobiti produzenje od jos pola godine godinu da to zavrsim, nego ako kaze fali mi 5 ali ja radim i hteo bi to da zavrsim onako usput da bih mogao da se hvalim deci do 2020-e. Mi AKO I DOBIJEMO PRODUZENJE to ce biti MAKSIMALNO do 2009-e.

CETVRTO, uopste ne vidim kakve veze ima Suknovic Milija sa tim, pa nemoze on sam odluciti o tome, a pogotovu Milan Martic kao prodekan za finansije, trenutno nas dekan je NEVENKA. TREBA KRENUTI OD NJE kao najodgovornije. A naravno da treba pritiskati i pridobijati i ostale.

PETO, oglasavam se na ovoj temi zato sto ne vidim nikakve vece aktivnosti osim piskaranja i kukanja o svom licnom problemu. LJUDI TREBA AKCIJE. Oni NECE O TOME ODLUCIVATI U SEPTEMBRU. POTREBNO JE STO PRE PRECI sa reci NA DELA. Neka se za promenu oglase oni koji znaju nekog po studentskim organiyacijama, u parlamentu FON-a, studenta prodekana. Potrebno je razgovarati sa njima i predociti im velicinu problema, NATERATI IH DA NESTO URADE. Ljudi nemojte pisati vise u prazno DAJTE KONSTRUKTIVNE IDEJE. npr. sigurno svako od Vas ima bar jednog poznanika sa pravnog, pitajte ih da vam zakonski protumace problem i daju savet, pitajte ih kako je to reseno kod njih, pitajte bilo kog svog druga ili drugaricu sa bilo kog drugog faksa da li tako nesto postoji kod njih.

SESTO i poslednje u mom prvom obracanju odnosi se na ono sto sam video citajuci neke teme ovde, pominje se majski rok, ja se nadam da ce da ga bude, ali toga u statutu nema. U clanu 93 se ne pominju apsolventski rokovi. Evo linka uverite se i sami

http://www.fon.bg.ac.yu/download/statutFON.pdf

Ni M od Maj a kamoli od 5-og do 25-og. Ne kazem da nije tacno ali to ne pise u statutu.

Toliko od mene za sada ....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.04.2007. 18:05:23 

Hm sumnjiv mi ovaj KONACNA REC sto se prijavio pre 2 dana... lici mi na nekog sa fakulteta, mozda i gresim.

U svakom slucaju u pravu je ta treba da se borimo i to iz petnih zila.

Peticija!!!!!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.04.2007. 19:01:27 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.10.2001. 23:51:26
Bez obzira ko je i sta je, i ja se slazem da je u pravu.

Kad smo vec kod toga, jel kontaktirao neko nekog od studentskih predstavnika na fakultetu?
Prodekana ili predsednika parlamenta?
Jel zna neko te ljude u opste?

Ja sam pisao Nemanji, ali on mi rece da nije vise prodekan. Kao i da se SUS borio da se donese odredba na nivou Univerziteta, sto je i uradjeno. Sada ostaje da se to izgura na pojedinacnim fakultetima.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 11.04.2007. 10:30:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.11.2004. 02:04:33
Da li se neko raspitivao šta znači ono "ili" u listi predmeta koji nam se neće važiti posle septembra?

Da li mi biramo koji od dva navedena ispita da nam propadne?

Ako sam, na primer, položio LINS, a Teoriju odlučivanja nisam, mogu li da izaberem da mi važi LINS a da polažem novi predmet umesto i onako ne položenog?

I da li će ovi novi predmeti morati da se slušaju redovno?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.04.2007. 14:32:51 

Juče sam dobio vest da svi fakulteti MORAJU da primene novu odluku Senata BU u kojoj jednostavno piše da svi studenti koji studiraju po starom programu moraju da završe do 2011. Znam 100% da je ETF nekoliko dana posle toga okačio obaveštenje o tome, bez obzira ko je koje godine upisao faks.
Međutim, na našem fakultetu se još ćuti o tome, ali sa razlogom.
Jednostavno Uprava želi da održi pritisak na apsolvente da što pre završe fakultet, kako za 4 godine ne bi opet došlo do gužve kao sada. Nagadja se neka cifra od preko 2.000 apsolvenata, što pasivnih što aktivnih (koji su poslednjih godinu dana položili jedan ispit)
Vrlo verovatno je da će promeniti odluku pred sam kraj isteka roka u septembru, ali bi mi trebalo udruženo (tj. potpisima) da im pomognemo da tu odluku o pomeranju roka do 2011. donesu što lakše. Da ne bude, kao što kaže Mile sa Čubure "Da ne kažu posle...Kad je bilo? Niko se ne seća..."

Prema tome, trebalo bi pojuriti našeg studenta prodekana da o tome pokrene pitanje na sledećem Nastavno naučnom veću, a svakako pre toga sa ostalim prodekanima, naročito sa Nevenkom i da se to pitanje reši već jednom.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.04.2007. 15:47:19 

Pridružio se: 29.05.2002. 12:10:20
Citiraj:
Juče sam dobio vest da svi fakulteti MORAJU da primene novu odluku Senata BU u kojoj jednostavno piše da svi studenti koji studiraju po starom programu moraju da završe do 2011. Znam 100% da je ETF nekoliko dana posle toga okačio obaveštenje o tome, bez obzira ko je koje godine upisao faks.
Međutim, na našem fakultetu se još ćuti o tome, ali sa razlogom.
Jednostavno Uprava želi da održi pritisak na apsolvente da što pre završe fakultet, kako za 4 godine ne bi opet došlo do gužve kao sada. Nagadja se neka cifra od preko 2.000 apsolvenata, što pasivnih što aktivnih (koji su poslednjih godinu dana položili jedan ispit)
Vrlo verovatno je da će promeniti odluku pred sam kraj isteka roka u septembru, ali bi mi trebalo udruženo (tj. potpisima) da im pomognemo da tu odluku o pomeranju roka do 2011. donesu što lakše. Da ne bude, kao što kaže Mile sa Čubure "Da ne kažu posle...Kad je bilo? Niko se ne seća..."

Ako fakulteti MORAJU da donesu odluku onda nemamo sta da brinemo. Jedino sta bih voleo da vidim je da se student prodekan bar obrati preko foruma i kaze nam da li je to sa rokom do 2011 sigurno ili ne. Cisto da znam da li da otkazujem psihijatra.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.04.2007. 21:02:53 

Pridružio se: 08.03.2002. 16:35:09
Ja sam slao vec mail studentu prodekanu i rekao je u stilu ensto jos uvek se nista ne zna,ali najverovatnije da ce biti.... e sad red je da svako posalje po jedan mail pa ce on vise da se angazuje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: bb
PostPoslato: 12.04.2007. 21:53:01 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.01.2006. 21:15:41
Misha je napisao:
....e sad red je da svako posalje po jedan mail pa ce on vise da se angazuje.

Hajde da se dogovorimo da taj mail ima jedinstveni SUBJECT i TEXT pa da stvarno posalje sto vise nas.
Dajte neke predloge. Mozda SUBJECT = "Apsolventi vs NNP", a text...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.04.2007. 09:05:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.11.2001. 23:33:13
Ljudi, pa valjda neko stvarno zna tog coveka. Svima nam je naravno u interesu da zavrsimo ovaj faks sto pre, ali pod ovim pritiskom ce i meni stvarno trebati jedan psihijatar. Dakle, neka neko lepo prica sa studentom prodekanom, da se odmah iznese ovo pitanje na sledecoj sednici kako bismo svi mogli da normalno provedemo leto u odmoru barem 15 dana, a ne da sedim kao kreten i nerviram se sto nisam polozio proklete Investicije. :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 575 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 23  Sledeća