Započni novu temu Odgovori na temu  [ 361 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2006. 09:04:28 

Pridružio se: 10.05.2005. 19:50:17
Godina: I
Sramota je to sta Uprava FONa hoce da uradi.
Jasno se vidi da je osnovni cilj ovakve SKANDALOZNE odluke prikupljanje novcanih sredstava.
Pomeranjem ispita u septembarskom roku zele da 'otezaju' studentima (posebno
naglasavam studente koji su sada treca i cetvrta godina) i tako ih primoraju
da obnove neku od godina i predju na novi nastavni plan ,naravno kako to uvek
ide uz novcanu nakandu! SRAMOTA ! Moraju da shvate da FON nije finansijska organizacija
vec fakultet. Moramo protestovati ! ... Fight For Your Right !!!!

KSha!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2006. 11:13:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.01.2003. 19:22:12
Godina: IV
Smer: ME
Slazem se sa svime sto je receno, pismima, protestima,
ali isto mislim da je rano da saljemo bilo sta u medije, dok ne dobijemo makar jedan odgovor od fakulteta, naravno, u ogranicenom roku (danas!).

Mozda prvo poslati to pismo Dekanu?

I ja bih trazila da se te takve odluke kakve su doneli, napisu PISMENO i SMISLENO, a ne da razbijamo mozak time sta su hteli da kazu, pritom ne znamo ni KO stoji iza tog obavestenja, npr. Dekan, Uprava fakulteta itd.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2006. 11:36:24 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.03.2005. 15:03:45
Godina: Padobranac
Smer: IS
Nije još vreme da se išta šalje medijima. Konflikt postoji na relaciji fakultet - studenti i prvo to treba rešiti. Ako fakultet ne bude imao sluha, tek onda treba posegnuti za radikalnijim merama. Pri tom, tokom rešavanja ovog problema ako fakultet ne pokaže ni malo tolerancije tokom "razgovora" treba spomenuti mogućnost slanja dopisa u medije. Fakultet beži od ovakvih stvari, jer mu to spušta rejting.
Dakle, sačekajte još malo, jer svaka ishitrena akcija može samo da se obije o glavu studenata.

Ono što zabrinjava je činjenica da je evo danas već treći ili četvrti dan od kako je saopštenje fakulteta javno objavljeno, a Nemanja se ni jednom rečju nije oglasio. Verujem da i on sam sada našao u "neobranom grožđu". Jer, setimo se on je jedan od zaslužnih ljudi zbog koga je uparva fakulteta u junu donela odluku da je ViS ispit treće godine. Sada je to sve pogaženo, pa verovatno ni sam ne zna šta bi nam rekao i kada bi se pojavio u ovoj temi. Sa druge strane možda postoji pritisak od strane fakulteta na njega kao studenta prodekana da se ova "seča" izvrši što neprimetnije i sa što manje buke. Setite se samo prošlogišnje zbrke oko uslova i potrebno broja ispita za treću godinu. I to je sve prošlo, tek onako i na kraju zataškano.

ugasiti, ni skratiti.
Samo ću, obično tako,
jedne slučajne zore,
svom nekom dalekom Suncu
zlatnih se očiju vratiti.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2006. 11:38:27 

Pridružio se: 18.12.2003. 22:19:32
Godina: Apsolvent
LJUDI zvao sam studenta prodekana i citiram njegove reci " Imam sastanak sa Marticem u PONEDELJAK, pa cu posle toga izaci sa saopstenjem"! Stanite,predlazem da se ne ide u medije dok se student prodekan ne oglasi. Slazem se sa pismom i podrzavam da se upletu mediji, ali sacekajte bar jos malo, mozda je ovo samo jedna VELIKA ZABUNA! Pa ako fakultet ostane pri poslednjoj odluci onda se slazem da treba preduzeti ZESTOKE mere!!!!! Ne moze ovakva odluka da se menja na kraj septembarskog roka. Ali jos jednom APELUJEM sacekajte (barem do utorka u 12h) da se obrati student prodekan, a posle toga podrzavam svaku akciju koja ih moze nauciti pameti!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2006. 12:16:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05.08.2004. 23:12:35
Godina: Dipl.
Heh!
Sad sam cuo studentsku hinmu posvecenu upravi FON-a:
M.Jackson - "What about us?"

:sniper: UPRAVA NAPOLJE! :sniper:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2006. 14:18:07 

Pridružio se: 18.05.2003. 12:48:48
Smer: UK
Velika zabuna?!
Sutra malo velika zabuna... Cisto demonstriranje sile i nista vise.
Jos jednom molim da se u celoj ovoj prici ne zaborave i studenti koji su na starom programu ('02 i ako ima starijih) i sada upisuju trecu... Neka se vidi i za nas u kojoj smo situaciji, ali ovog puta detaljno neka objasne zasto nam traze 14, a ne 13 i neka to potkrepe nekim cinjenicama...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2006. 14:19:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.04.2003. 15:23:01
ЈЕДНОГЛАСНО УСВОЈЕНО: СЛАЊЕ ПИСМА МЕДИЈИМА СУСПЕНДОВАНО ДО ДАЉЊЕГ

СтЕвАне, наравно да не требамо да будемо као они, треба да будемо гори од њих, јер наша је кожа у питању...

Ју гата фајта фор јор рајта!!!

Само кад се сетим приповедања пријатеља који студирају у Америци, кажу да се код њих испити понављају ако бар 5% људи не положи са највишом оценом :(( .
А у Аустралији, рођак ми је причао, да професори све чине (чак држе и предавања приватно за џ), само да се не пожалиш управи на њихов рад, јер ако се неколико студената пожали на рад професора, оделете он...

ееее далеко је сунце...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2006. 16:03:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.05.2003. 19:54:11
DarkShine je napisao:
litle je napisao:
Ja imam jos 4 ispita do kraja i medju njima verovatnocu i statistiku, i upisala sam juce apsolventski staz.(Generacija 02) I po ovom, ja sada obnavljam 4. god????
Zar to nije malo cudno????????????????????????????

Mislim da tebe ne bi trebalo da dotiče ova stvar sa ViS, jer se odnosi na ljude koji su trenutno na III godini (tj. nas koji smo upisali fax po jednom programu, ali nam se zalomilo da nas sa obnovom I ili II godine zakače izvesne promene). Bar se iskreno nadam... no, raspitaj se još malo. Inače, svaka čast za tempo studiranja. :)

Ja sam isto '02. upisao fax, sad treba da upisem apsolventski i sad zvanicno vise ne znam na cemu sam posto mi je ViS medju preostalim ispitima! Narodski receno JE8E LUD ZBUNJENOG!!!!!
I ne kapiram onaj deo kako je ViS od sad ispit iz druge godine za studente koji su upisali fax PRE 2002. (to nisam ja)- TJ. PRVI PUT UPISALI II GODINU 2003. (to jesam ja). Nebuloza!!!!!!!
I kakav je to bezobrazluk da se ovakve radikalne promene u pravilima menjaju 2 nedelje pre poslednjeg ispitnog roka u ovoj skolskoj godini! Ako treba, pravdu potraziti na sudu!!!!!!!!!!!!!!!

Poslednji put menjao ducca dana 08.09.2006. 17:40:22, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2006. 16:36:20 

Pridružio se: 17.01.2006. 18:20:30
Potpuno se slažem i razumem veliku OGORČENOST kolega zbog ćorsokaka u koji su nas dovele pojedine NEPROMIŠLJENE odluke uprave faxa. Mislim... obećavati ljudima jedno, raditi drugo a misliti treće je krajnje neozbiljno i nekorektno prema studentima.

Smatram takođe da, ako inicijativa i sastanak studenta prodekana ne urodi plodom, pravdu treba potražiti i na višim instancama : Rektorat Bg univerziteta, Ministarstvo obrazovanja ...

U svakom slučaju, sačekajmo prvo da se desi taj sastanak za koji NEZVANIČNO saznajemo da će biti održan u ponedeljak ( mada, voleo bih da neko ovo i ZVANIČNO potvrdi ) pa da vidimo rezultate svega.

Uglavnom, ove odluke koje predstavljaju GRUBO KRŠENJE STATUTA treba poništiti ARGUMENTIMA (a koji su, jel, na našoj strani!).

Pozdrav svima!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2006. 16:41:24 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.02.2006. 19:31:09
Ja sam potpuno u istoj situaciji. Mi nismo imali apsolutno nikakvo pravo da taj ispit polazemo u drugoj godini. Verujem da nema nista od cele ove price ali takodje verujem da ce sve, ama bas sve, sto budu mogli debelo da naplate. Ne morate u Australiju,drugarica je sad upisala megatrend, dala 1000 evra i dobila svu potrebnu litetraturu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2006. 20:05:05 

Pridružio se: 26.08.2006. 10:22:42
Ehej svima,

prvo da vam javim da od studenta prodekana necete cuti nista do ponedeljka, nazalost Nemanja uci numericku(valjda), juri uslov i nije u beogradu. Zna sta se dogadja a u ponedeljak dolazi zbog sastanka sa Marticem. Porucio je da se izvinim svima sto ga nema, ali nema pristupu internetu.

Drugo, SUFON ce u nedelju u 11 (ispred faxa okupljanje a posle se ide u kafanu) napraviti sastanak sa svima koji su zainteresovani za resavanje problema koji je nastao. Posto ce Nemanja u ponedeljak resavati ovaj problem(i nadamo se resiti) nase je da se u nedelju spremimo za sve moguce varijante tipa "sta ako?" i da osmislimo moguca resenja....

Svi koji su zainteresovani da daju sugestije sta da se radi ili koji zele da ucestvuju u, hmm, nazovimo ga opravdanom buntu, nek se izvole pojaviti na sastanku u 11 ispred faxa(ili posle u kovacu).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2006. 20:27:50 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.09.2005. 01:43:21
Mislim da je uprava fakulteta namerno rekla jedno u junu, a to onda porekla sad. Jer, jeste da je njima stalo do toga šta se o njima priča po novinama, ali to ih brine samo u drugom semestru, tj. pred upis novih studenata. Ali sada ih zabole du*e za to šta će da bude u novinama jer će se to do sledećeg upisa zaboraviti. Mislim da su oni svesno ovo uradili, imajući na umu da je jedno od naših rešenja odlazak u medije. A sada ih to nikako neće oštetiti.

Neko je zaista tu za tebe kad si dole, to je puno, puno, puno...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2006. 21:00:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05.08.2004. 23:12:35
Evo jedno jedino resenje!
Ostaviti ViS tamo gde jeste tj. u trecoj godini, dati klasicnu kompezaciju (ispit za ispit) i ne preseravati se sa onima koji su kompezaciono upisali IV-tu tralalala...

Jednom recju ,

Uprava nek se drzi datih obecanja i neka pusti ljude da zavrsavaju ovaj BespotrebnoKomplikovaniFakultet po programu po kome su i upisali!

I neka neko nekada istupi pred studente i saopsti im sve te opcije vezane za "tranziciju" & Bolonju crno na belo, nece mu nista biti, a nama ce onda biti jasno sta sami da radimo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2006. 21:20:45 

Pridružio se: 17.01.2006. 18:20:30
Ja lično jesam za jedno spontano okupljanje, znam da ima dosta zainteresovanih, samo neka se to obajavi narodski rečeno : NA SVA ZVONA, okačite to na puškicama kao NASLOVNU VEST, da bi i ostali ljudi stigli da saznaju kada je okupljanje jer dosta ljudi ne čita sve ovo, nema pristup internetu, ili ne znam šta već...

Druga stvar, možda bi bilo bolje da se okupljanje organizuje u ponedeljak, UOČI SASTANKA, pretpostavljam da bi tada došlo znatno više ljudi pa bi i efekat bio mnogo veći.

Voleo bih da čujem ostale kolege i koleginice šta misle o ovome.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2006. 23:42:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.12.2003. 00:09:55
Ma ljudi ne zavaravajte se, nećete na forumu okupiti ljude za spontano okupljanje... Tu mora da se aktiviraju ljudi, da idu od ispita do ispita i obaveštavaju, da narod shvati šta se dešava... Slaba vajda od netovanja.

Nek bulevari sveta pamte muziku tvojih koraka

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.09.2006. 00:29:29 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.10.2003. 00:30:23
Ok, nećemo okupiti ljude ovde, ali, opet, zašto se i ovde ne bismo načelno dogovorili oko toga šta zastupamo? Pre svega, zbog postojanja potrebe za jedinstvenim nastupom pred upravom, kao i zbog postojanja potencijalno oprečnih interesa. Meni, npr. odgovaraju trenutni uslovi upisa, jer mi kompenzacija nikako nije alternativa, ali sam svesna da ima ljudi koji bi hteli da iskoriste ovu opciju (a možda ne budu mogli) i svesna sam da nije fer promeniti pravila igre u sred septembarskog roka.
Evo šta mi za sada deluje prihvatljivo:
- uslov za četvrtu: neka ViS ostane ispit II godine koji se uz molbu može preneti u 4. godinu, ali neka to ne onemogući kompenzaciju (i "vuk sit, ovce na broju")
- upis apsolventskog staža: iako mi deluje razumno zahtev za čiste prve dve godine, zbog kašnjenja u objavi istog, neka se odluka počne primenjivati od naredne školske godine
-.... (dodavati po potrebi)
E, sad, bilo bi lepo da se ljudi izjasne i usaglase, kako bi Nemanja mogao sa tim da izađe pred dekana. Mada, pitanje je kakve su nam šanse, s obzirom na to koliko je sve ovo čudno (ovaj fax ili je u finansijskoj krizi, ili žuri da se otarasi studenata koji studiraju po starom programu)...

"And from the ashes a phoenix rose, with wings made of gold it gently touched me, a touch of relief. I was ready to start a new circle, hoping it would never come to an end. "Never too late for hope" - The grey ice melted - slowly..."
T.S.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.09.2006. 00:55:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.01.2003. 19:22:12
slazem se, cak sta vise, pocinjem da mislim da je ova tvoaj prva stavka ustvari i korektno tumacenje saopstenja...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.09.2006. 01:32:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.04.2003. 15:23:01
Ја бих да ми лиферују ту ВиС из друге године, или макар да ми врате оних 35.000дин, што им дадох. Мислим да за те паре могу себи да приуштим СМ какав ја хоћу :bic:, а не како хоће неко други... ::D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.09.2006. 11:03:35 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
za trenutne četvrtake, tj. za buduće apsolvente (koji sada upisuju prvi put aps.staž):
postoji spisak, na tabli kod portinice, studenata 4. godine koji ne mogu da upišu aps. staž zato što nisu očistili prve dve godine; tačnije, svi koji su upisali 4. preko kompenzacije a nisu očistili 2.godinu
ViS je, prema tom spisku (gledano između redova), ispit 3. godine

slanje pisma medijima:
vi ako ne vidite koje je pravo vreme za to (ja sam videh 2 termina,recimo), očito niste za strateške položaje u nekoj firmi
ništa lično, samo konstatujem i ne osvrćite se na ovo
predloženo pismo bi trebalo malo "ulepšati",ako dođe do potrebe za slanjem

Poslednji put menjao Moma dana 09.09.2006. 11:43:47, izmenjena 3 puta

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.09.2006. 11:12:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05.11.2004. 19:26:34
Da li sam dobro razumela ... IV god ne moze da upisu apsolvenski staz zato sto nije dala ispiet iz II godine ? A kave veze ima ViS sa tim, zar to sadasnjoj IV nije ispit III godine ? :udri:

Znaci ako sam dobro razumela ... mislim da je ok sto traze da se ocisti druga , ali su malo zaksnili :zbun: To su trebali da kazu pre nego sto se upisla IV kompezacijski, da se naglasi da je to uslovni upis i sl. Ili bar pred jan i feb rok da ljudi znaju sta im je ciniti . Ali obnova IV je stavrno smesno ... :lol: Meni je ta kompezacija uvek bila sumljiva. Ako ne platis na mostu platices na cupriji .

ps. a da li se obnavlja IV i ako ne das ispite iz III ? Bas me zanima ?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.09.2006. 11:14:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05.11.2004. 19:26:34
A bre momo upade pre mene ...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.09.2006. 11:16:42 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
m@rtin@, pa 4.godina i inače ne može da se upiše bez čiste prve dve
čak je bila fora uslovno, tj da se taj preostali ispit iz druge da zaključno sa februarom, ako se dobro sećam

ne obnavlja se 4. ako se ne očisti 3., što se i vidi (između redova?) u prethodnoj poruci koju napisah

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.09.2006. 11:20:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.12.2003. 00:09:55
m@rtin@ je napisao:
ps. a da li se obnavlja IV i ako ne das ispite iz III ? Bas me zanima ?

To sigurno ne... Ne bi onda bilo apsolventa na FONu :)

Nek bulevari sveta pamte muziku tvojih koraka

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.09.2006. 11:22:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.04.2003. 17:10:53
a i nigde se ne pominje ViS u uslovima upisa apsolventskog staza
Citiraj:
Uslovi upisa apsolventskog staža u 2006/07
Upis apsolventskog staža mogu izvršiti svi studenti IV godine koji su položili sve ispite iz
prve dve godine studija.

znaci bas ovo sto je Moma napisao

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.09.2006. 11:32:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2004. 14:46:21
I ja potvrđujem. Nisam položio ViS, a nema me na tom spisku.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 361 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Sledeća