Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 129 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2008. 18:29:41 

Pridružio se: 10.10.2007. 13:36:19
Godina: II
Smer: IS
Gledam ove vesti pocev do RTS-a pa do Avale. Svaka vest u vezi sa upisom je drugacija na Fox-u je bila Jagoda na B92 ministar Obradovic. Ovo postaje jedan morbidan eksperiment sa zamorcicima,gde sve ukazuje da ce zamorcici platiti krajnju cenu. :udri: :udri: :udri:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2008. 18:48:48 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.07.2007. 00:59:25
Godina: Apsolvent
Smer: ME
http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=30324

Vlada prihvatila amandman Jagode Jorge
(11:08 -> 11:13) 16. Oktobar 2008.
Izvor : Studio B
Vlada Srbije prihvatila amandman poslanice DS-a Jagode Jorge na predlog izmena i dopuna Zakona o visokom obrazovanju, po kome će na teret budžeta preći 20 odsto najboljih samofinansirajućih studenata koji skupe potreban broj bodova za upis naredne godine.

Vlada Srbije prihvatila je amandman poslanice Demokratske stranke Jagode Jorge po kome će na teret budžeta preći samo 20 odsto najboljih samofinansirajućih studenata, iako je prvobitno bilo planirano da svi koji skupe potreban broj bodova upišu narednu godinu o trošku države.

Narodna poslanica Jagoda Jorga juče je obećala studentima političkih nauka koji su protestovali ispred Skupštine da će učiniti sve što je u njenoj moći kako bi što više studenata prešlo na budžet. Međutim Vlada je u svoj zakonski predlog uvrstila i pomenuti amandman što, kako za Radio Studio B kaže predsednik studentskog parlamenta FPN-a David Bakić, nije iznenadilo studente, ali ih je učvrstilo u nameri da sutra organizuju veliki protest.

"Smatramo da je u toku velika kriza celog Univerziteta. Protestujemo pre svega da bi svim studentima koji ostvare 42 boda, a studiraju po Bolonji, bilo omogućeno da narednu godinu upišu o trošku države. Tražimo i da studenti koji studiraju po starom programu upisuju četvrtu i više godine bezuslovno jer moraju da završe studije do 2011," ističe Bakić.

On dodaje da će jedan od zahteva biti i da se odustane od naplate prenosa bodova za budžetske studente u čemu studente podržava i ministar prosvete Žarko Obradović.

Studente je podržao i bivši ministar prosvete Slobodan Vuksanović. On ističe da je, dok je bio ministar, dogovoreno da se postepeno povećava broj bodova potrebnih za upis naredne godine i da svi samofinansirajući studenti koji ostvare dovoljan broj bodova prelaze na budžet.

"Amandman je bezrazložan, nekorektan prema studentima i koči reforme visokog obrazovanja za koje je Srbija dobila zvanična priznanja od najviših međunarodnih institucija," kaže Vuksanović.

Sutrašnji protest je zakazan za 14 sati na platou ispred Filozofskog fakulteta, a studenti FPN-a I FON-a će u 12:30 krenuti ulicom Vojvode Stepe preko Autokomande i Slavije, a zatim i ulicom Kralja Milana i u tom periodu treba očekivati blokadu tih ulica.

Kovačević: Na Rektorskom kolegijumu se ne donose odluke

Rektor univerziteta u Beogradu Branko Kovačević izjavio je da je na sednici Rektorskog kolegijuma bilo reči o tome dokle je koji fakultet stigao kada je reč o upisu studenata.

Kovačević je novinarima u Domu Narodne skupštine rekao da je juče održana sednica proširenog Rektorskog kolegijuma. "To je bio prošireni kolegijum a on ne donosi odluku. Odluku donosi Senat, a Senat će biti u sredu. Prosto smo razgovarali ko je gde stigao, pošto je upis u toku. Svi fakulteti upisuju studente koji zadovoljavaju zakonske uslove i sad čekamo da se izglasa izmena Zakona o visokom obrazovanju", naveo je on.

Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović apelovao je na fakultete da produže upisni rok do 1. novembra.

Kovačević je ocenio da će usvajanjem izmena i dopuna zakona biti ublaženi upisni kriterijumi. "Ovi uslovi su povoljni za studente. Oni su usaglašeni sa studentima i bodovi su određeni u dogovoru sa studentima. U tome su učestvovali svi relevantni faktori - Nacionalni savet za visoko obrazovanje, Ministarstvo prosvete, Rektorski savet KONUS-a i šefovi studentskih parlamenata", kazao je on.

Skupština Srbije trebalo da usvoji izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju kojima bi se većem broju studenata omogućio upis u narednu školsku godinu.

Prema tom zakonskom predlogu za upis u narednu godinu studentima koji studiraju po Bolonjskoj deklaraciji bilo bi dovoljno 42 umesto sadašnjih 60 bodova.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2008. 18:51:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.10.2007. 16:55:15
Godina: Dipl.
Nisam znao za to da se krece od fona u 12 i 30! Idemo, necemo valjda da dopustimo da fpnovaca ima vise nego nas?! :( :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2008. 18:52:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2007. 00:20:34
Ја нећу, за остале не знам.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2008. 19:09:18 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2006. 15:06:53
^ neces da ides ili neces da dopustis da ih bude vise od nas? :D

Vidimo se sutra! :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2008. 19:09:19 

Ja dolazim sigurno a siguran sam i za par mojih kolega. :)
Samo da nas ima sto vise. Nadam se da ce doci i ovi sto su vec upisali da nas podrze. :((

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2008. 19:26:11 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.11.2007. 22:55:55
Godina: IV
Stvarno beozbrazno da jedna pravila vaze za budzetske a druga za samofin....Borite se...Sutra idem do dgra pa cu vam banem na protest da povedem odlucniju borbu nekim drugim sredstvima :mrgreen: salim se, naravno, mozda citaju organi....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2008. 19:56:56 

Pridružio se: 05.10.2008. 11:05:43
stigoh i ja....... ne mogu da verujem.................... :udri: :udri: :udri: :udri: :udri: :udri: :ljutko: :ljutko: :ljutko: :ljutko: :ljutko: :ljutko: :ljutko: :ljutko: :ljutko: :ljutko: :ljutko: :ljutko: :ljutko: trebali bi svi da dodju, pa i oni koji imaju '' uslov'' jer i njih ceka to sledece godine, zar ne? ja sigurno dolazim............................................ ali sigurno...........................

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2008. 20:03:01 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.11.2007. 19:12:54
Ljudi....jel cuvate jos uvek one fonove majice sa open day-a? Sad je prilika da ih prosetate :D :P

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2008. 20:12:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.04.2008. 14:33:15
Smer: UK
Ljudi samo jedno objasnjenje,

koliko god to bilo ne prihvatljivo, ali gospodja Jagoda je najmanje kriva u svemu ovome!

Ona je samo bila podmetnuta da taj amandman predlozi!Iza toga stoji neko drugo, a taj drugi moze biti samo vladajuca koalicija!

Cujem kao da imamo podrsku koalicije "Za evropsku Srbiju"...ljudi LAZU NAS!!!!!!!!
To je izmedju ostalog njihovo delo!!!!!

Uzgred, ne bi bilo lose da posetimo i predstavnistvo Demokratske stranke...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2008. 20:37:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.10.2008. 17:10:27
Da ovo definitivno nije Jagodina krivica jer je ona kao sto ^ kazes samo podmetnuta da to predlozi, glavni krivac je naravno vladajuca LOPOVSKA koalicija koja zbog manjka para u budzetu oce da zakine na nama studentima jer im je tako najlakse da dodju do para.
Samo se pitam ako ostane na snazi ovaj predlog o izmeni zakona da samo 20 % njih upisuje godinu na budzet, sta ce biti sa onima koji ce placati godinu !!?? ja verujem da ce takvih ljudi biti sve manje iz godine u godinu jer roditelji dece iz unutrasnjosti i siromasni nece moci da izdrzavaju skolovanje svoje dece => preostaje da ce samo deca bogatasa da imaju tu privilegiju da studiraju ono sta zele. Kako se u skupstini Srbije nije vodilo racuna o tome vec im je bitno samo da ostane sto vise para u budzetu drzave, koje ce posle naravno da pokradu. Kako su sredstva za studente mogla da se izdvajaju prethodnih godina a ne mogu sada ? sta se to toliko promenilo? LOPOVI
Zato sto vise ljudi treba izaci na PROTEST da ne damo bagri da nas pokrade.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2008. 20:39:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:47:00
Smer: UK
Ljudi saslušajte me, hajde da se ne pomeramo sve dok ne povuku taj amandman, ako treba da spavamo tamo, spavaćemo. ALI NAJOZBILJNIJE. I sami znate kolika nam je nepravda nneta, nismo ovce za šišanje, najmanje što možemo da uradimo jeste da im zakrčimo saobraćaj. NE ŽELIMO DA BUDEMO ZAMORČIĆI NA KOJIMA SE UVODI BOLONJA. MORAJU DA SHVATE DA MI NEĆEMO ĆUTATI.

Zovite što više ljudi, čak i oni koji su očistili godinu, prijatelje, kolege drugove SVE!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2008. 21:26:53 
Korisnikov avatar

:D Zovite sto vise ljudi mozete.... Manite se politike, idemo u rat!!! :D
Salim se naravno... :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2008. 21:32:38 
Korisnikov avatar

Milosh A3 je napisao:
Ljudi saslušajte me, hajde da se ne pomeramo sve dok ne povuku taj amandman, ako treba da spavamo tamo, spavaćemo. ALI NAJOZBILJNIJE. I sami znate kolika nam je nepravda nneta, nismo ovce za šišanje, najmanje što možemo da uradimo jeste da im zakrčimo saobraćaj. NE ŽELIMO DA BUDEMO ZAMORČIĆI NA KOJIMA SE UVODI BOLONJA. MORAJU DA SHVATE DA MI NEĆEMO ĆUTATI.

Zovite što više ljudi, čak i oni koji su očistili godinu, prijatelje, kolege drugove SVE!

Ja sam cula za igranje na kisi.....al na spavanje bas i ne :P
Paaa, sweet dreams :aaa:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2008. 21:36:19 
Korisnikov avatar

Sutra udari vetra do 14 m/s! Moguci jaci pljuskovi, oblacno tmurno sa kisom vec od pre podne!!! Ponesite kabanice!!! :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2008. 21:46:43 

Ma nista nas ne moze zaustaviti.
Napred studenti FON-a. :D :D :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2008. 21:52:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.09.2007. 12:12:49
Godina: Padobranac
Ponesite i rekvizite, parole, majice FON-a, pistaljke, trube, bubnjeve... (nemojte baklje i slicna sredstva)...

"ZNANJE NIJE ROBA"
"ZIRAFA = 250 STUDENATA"
"PRVI BOLONJCI SE BACAJU U VODU!"
"AMADMAN ZA MLADOST"
"PREVARENI STUDENTI"
...

Itd...

SUTRA OKUPLJANJE U 12:00h na FON-u. A u 14:00h pocinje na Platou....

Siri dalje...
Citiraj:
Branko Ratkovic wrote
at 7:42pm
Skolarina - 90.000 din
Prijava ispita - 500 din
Mito za profesora - 45.000 din
Protest u petak - NEPROCENJIVO

Za sve ostalo tu je Master Card

:lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2008. 22:20:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.10.2005. 07:39:14
Evo i ja cu da dodjem, po mogucstvu cu videti a budem u 12 na fonu, ali u krajnjem slucaju ispred platoa.
Naravno pokusacu da skupim sto vise ljudi sa cetvrte godine.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2008. 22:50:02 
Korisnikov avatar

^
Zahvaljujemo na podrsci... :)
Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2008. 23:10:25 
Korisnikov avatar

^Lepa ti je posteljina :lol: :lol:
Bakina? :P

Inace, evo ja vam saljem sutra jedno 15ak (do 20) srednjoskolaca. Razlika se nece primetiti, a oni dzabalebarosi sa cetvrte godine ionako nemaju sta pametnije da rade :D .

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: .
PostPoslato: 16.10.2008. 23:14:08 

Pridružio se: 25.09.2007. 12:39:14
Godina: I
bas nas cika Tadic voli i misli na nas, a kad je trebalo da glasamo onda je obecavao Svetog Petra, nadam se da mi Petar nece zameriti sto ga stavljam usta zbog ovakvog vladinog sljama!!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2008. 23:16:42 

Pridružio se: 02.03.2007. 14:54:05
Cika tadic je se JAAAAAKO za*ebao ovim aktom, a za to ce se tek pokajati....

Sutra ce biti samo vrh ledenog brega.... :aaa:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2008. 23:19:24 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2007. 11:36:48
Еееее хоћете ви жуто, ето вам жуто... :dada:
Где је сада она студентарија која је на Теразијама славила историјску победу жутих... :P

Бдв, мени се завршавају предавања баш у 12, е сад да ли ћу ићи пешке с вама или ћу бусом, видећемо :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2008. 23:32:56 
Korisnikov avatar

E, mojNe sad ta prozivanja na politickoj osnovi...

@ivy

Nije bakina tu spavaju moji mama i tata... :stid:

@SVI
VELIKI PROTEST SVIH STUDENATA Beogradskog Univerziteta

KADA?! – DANAS, (petak 17.oktobar) u 14:00h
GDE?! – Ispred Rektorata, Studentski trg 1 (na Platou kod Filozofskog fakulteta)
KO?! – MI STUDENTI svih fakulteta u sastavu BU-a (FON, FPN, TMF, PMF, Filološki, Filozofski, Saobraćajni, Hemijskog...)
ZAŠTO?!
!visokih školarina, kao i njihovog samovoljnog određivanja!
!problematičnog sprovođenja reformi!
!neprestanog kršenja zakona, hirovitih promena statuta!
Itd...

P.S. STUDENTI FON-a SE OKUPLJAJU u 12:00h ispred fakulteta kako bi u 12:30h, sa kolegama sa FPN-a protestno prošetali do Platoa

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2008. 23:57:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.11.2007. 22:55:55
Godina: IV
Bice-"Tito rek'o, studenti upravu"...1968 revisited....Na svakih 40godina....Mada brojnost moze da bude problem....

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 129 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća