Započni novu temu Odgovori na temu  [ 277 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 18:55:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.07.2007. 16:25:48
Godina: II
Smer: ME
Odluka za odrzavanje protesta naravno da nije preuranjena, sada je pravo vreme za to jer ne vredi vishe chekati i gledati shta ce sledece da se desi. Sumnjam da ce doci veci broj studenata ali bez obzira na to treba im skrenuti paznju.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 20:25:30 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.01.2007. 15:08:36
Godina: Dipl.
Smer: IS
^Bas tako, sada je pravo vreme.
Citam sve postove, i pade mi na pamet: NE DAJ BOZE DA SE SRBI SLOZE!

Cekati da prodje septembarski rok, trazenje mana u organizaciji protesta u trenutku kada je ideja na zacetku, pesimisticki komentari u vezi moguceg uspeha okupljanja...A svi smo bili jaki na tastaturi do pre samo nekoliko dana u temi sa slicnim sadrzajem, povodom odluke upisa studenata sa cistom godinom u junu. Zato gospodo, sa reci na dela.

Vidimo se 3. septembra!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 20:43:22 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.12.2004. 17:09:47
Smer: UK
ajmo ovako,poslednjih par dana su neke silne sedmice u toku.Ovo je pouzdana informacija,a ako hoćete proverite i sami.

Sačekajte da prođe neko vreme,jer očigledno je da je rano iz već pomenutih razloga i očigledno je da se sprema neka nova odluka :) ta odluka može biti dobra i loša po nas,al se iskreno nadam da će biti dobra :) fon je do sad izlazio studentima u susret u vezi tih upisa i ne znam zašto bi sad promenio tu strategiju.Jeste da su te odluke donešene u 5 minuta do 12,al tako je kako je :cool:

meni treba već milion puta pomenuta kompenzacija.Nadam se da će da je odobre,pa makar to bilo i za mesec dana,al da je odobre.Treba mi 1.put i poslednji :D da bih došao do nje,treba mi još 1 ispit iz treće godine,koji spremam i radim,a u ovoj godini sam dao preko n ispita,zato sedite i radite i ne gubite vreme ovde na forumu ;)

Poslednji put menjao valdevit dana 29.08.2008. 21:37:52, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 21:20:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.11.2007. 19:12:54
Godina: Apsolvent
Ja ne znam zasto uopste i planirate proteste, kad ce na kraju sigurno biti kao i na svim drugim fakultetima. Za budzet treba 43p, za samofinansirajuce 37.
To su rekli i na pocetku ove godine....i sigurno nece nista menjati. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 23:08:55 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.07.2005. 10:11:29
*ivy* je napisao:
Ja ne znam zasto uopste i planirate proteste, kad ce na kraju sigurno biti kao i na svim drugim fakultetima. Za budzet treba 43p, za samofinansirajuce 37.
To su rekli i na pocetku ove godine....i sigurno nece nista menjati. :)

problem je u tome što nisu rekli... možda jesu brucošima, ali nama osttalima nisu...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 23:25:10 
Korisnikov avatar

Pa recice....i na ostalim fakultetima su sad skoro izbacili obavestenje, iako su svi vec znali.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 23:55:51 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.04.2004. 22:13:50
^ Tako je.

Evo vam info iz prve ruke...Shveca mi je na filoloskom, i njima su do juce pricali da ne znaju sta ce biti, danas su im izbacili saopstenje da se sa 43 boda upisuje nova godina i ostaje na budzetu. Sa 37 samofinansirajuci upisuju novu godinu.
Jedino nije jasno da li se sa 43 boda prelazi sa samofinansiranja na budzet i upisuje nova godina...ali cinjenica je da sa 43 ostaje na budzetu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.08.2008. 00:15:33 
Korisnikov avatar

^ Da, sa 43 se prelazi sa samofinansiranja na budzet.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.08.2008. 00:50:43 
Korisnikov avatar

Ne treba chekati nista, nikakve nove sednice niti niva obavastenja, oni su vec dva puta, ako ne i vise, izlazili sa raznim obavestenjima kao i sada zadnji put. Studentima koji treba da upisu III godinu prvobitno su saopstili da treba 31 bod za upis, da bi sada, pukim sluchajem, par dana pred pocetak ispitnog roka saopstili da je potreban broj bodova povecan.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.08.2008. 01:12:37 
Korisnikov avatar

^ pa dobro.....tebi ako se protestvuje, ti protestvuj. :D

Evo, ako neko obezbedi kokice, obecavam da cu da dodjem da vas gledam :zvizduk:

Nema logike da se ista organizuje, kad jos nije izaslo zvanicno obavestenje. Svi fakulteti koji se pridrzavaju bolonje su usvojili predlog ministarstva o broju poena potrebnom za upis godine, sto znaci da ce i fon.
Evo, Ronaldinho kaze da su danas na filoloskom objavili, na gradjevini su pre neki dan.....a vecina njih krece mnogo ranije sa predavanjima od nas.

Tek ako se nekim cudom desi da fon izbaci nesto drugacije, onda treba organizovati protest. Mada, onda nikakva organizacija nece ni trebati.....ljudi ce jos sutradan nagrnuti na fax :P

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.08.2008. 02:26:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.12.2006. 20:22:17
^ Pa to, opustite se ljudi, to FON samo forsira 60 poena do kraja septembra da bi ljudi ucili vise, ne lozite se previse... Bolje spremajte ispite nego sto se bavite protestima...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.08.2008. 13:13:59 
Korisnikov avatar

^
Izuzetno dobar nacin da se neko motivishe, bravo.
Jel vama smeta ako budu organizovani protesti, hocete li vi biti osteceni, niko vas
ne tera da prisustvujete, u cemu je problem.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.08.2008. 16:38:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2007. 11:36:48
Прво, каже се "протестује" ;)

Друго, ако нас за**** ти смрадови, па има да гори факс! Што неко рече, не треба нам никаква организација осим саопштење тад и тад и неће бити никакве дилеме да ли да организујемо протест или не.

Треће, ја спремам испит баш у то време који ми је из прве године тако да ми је јако битан. Не знам колико је паметно да излазим уопште из куће. Колико ће протест трајати? Брине ме и организација протеста, због чега зашто, који су услови које постављамо, шта уопште захтевамо, каква порука се шаље. На фејсу кад сам прочитао еј протест бла бла бла, ништа не пише...

Студент продекан је наш човек (или би бар тако требало да буде), он би требало да буде обавештен о нашим захтевима и да поради на томе. Предлажем да се од њега тражи да их притисне да до одређеног дана изађу са званичним обавештењем, и да их обавести да смо спремни да организујемо протест. И да је то само зато што још увек немамо информацију на чему смо.

Такође, требало би да се обавесте да ћемо организовати још већи протест (уз опструкцију рада факса ако треба) уколико та њихова одлука буде била непоштена и срамна! Нећемо пристати ни на шта мање од већ најавељеног!
Да се зна, транспарентно, који су нам будући кораци, који су нам захтеви, коме се обраћамо итд итд...

Разговарао сам са студентом продеканом и он је рекао ће ови услови за упис наредне године остати али да ће се навероватније плаћати сваки пренесен бод... треба одмах видети да ли је то прихватљиво за нас или не, и обавестити управу факултета о томе...

Ево и ја насрах овде свашта а највероватније нећу доћи у среду :/ ... али другом приликом обавезно!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.08.2008. 16:43:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:47:00
^pa ček Igore, jel to znači da se studenti upisuju u drugu godinu na budžet sa 43 poena, sve ostalo se plaća 1 bod= 1000 din (ne bitna cena)??? Meni je barem bitno da važi tih 43 za budžet, a kad pogledaš, bolje da plaćam oko 20.000 nego 121.000.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.08.2008. 17:01:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2007. 11:36:48
Да, то значи то. Само остаје дискутабилно зашто се зове "буџет" ако ћеш платити тих 20к...
Али пошто смо сви очајни онда је врло вероватно да ћемо се задовољити и тиме... а факс ће згрнути солидне паре тако да се не би бунили...

То је фора, прво нас застраше да мора да се чисти и после нам понуде исто лошу али прихватљивију опцију коју ћемо прихватити и бити задовољни јер Боже мој "ћути, могло је бити и горе" :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.08.2008. 17:13:58 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.12.2004. 17:09:47
da li se će i kompenzacija biti na sličan fazon :zbun: :cool: pare za taj 1 ispit i to je to :zbun: :D :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.08.2008. 17:15:09 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2006. 15:06:53
^ Pa zove se budzet zato sto ne placas jos i onih 100.000 + svaku boziju prijavu (ne smem ni da izracunam koliko sam pukla samo na to do sad) :D
I sto imas sve privilegije kao i ovi na budzetu... :D Ne daje mi se bas, al bih se i s tim zadovoljila pre nego da opet dajem pare za svaku sitnicu :p

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.08.2008. 17:26:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.10.2005. 21:58:06
valdevit je napisao:
da li se će i kompenzacija biti na sličan fazon :zbun: :cool: pare za taj 1 ispit i to je to :zbun: :D :D

:hvala: :hvala: :hvala: Svaka cast za ideju....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.08.2008. 18:26:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:47:00
@ manjak : Ajd da ti verujem, milsim, želim da ti verujem :D

I to što Blondy kaže, kad se setim koliko sam dao na prijavu ispita...ihahaaaaaaa :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.08.2008. 19:06:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.08.2005. 22:16:28
I da li ce biti oktobra 2, i da li cemo imati prostora da disemo mi ISiTovci ove godine na vezbama..ili cemo disati, ali na vojnoj akademiji ili visoj poslovnoj...kad vec dajemo pare...treba da znamo i kakve cemo uslove imati. Bilo je price jos da ce do nove godine zgrada biti gotova, pa nista od toga.. :udri: :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.08.2008. 21:59:06 

Pridružio se: 05.09.2007. 15:19:42
Ovaj protest je jedna velika glupost. Zar vi ljudi ne znate da postoji student prodekan i pun K***c nekih oranizacija koje su tu da se brinu boljim uslovima za studiranje. Donesene su neke dve odluke koje su kontardiktorne, i sada je neka nepravda.Ok je sve to, ja se slazem da je nepravda,ALI oko tih odluka treba da se bavi student prodekan i ljudi oko njega(ima ih mnogo). O nasim interesima se brinu ljudi koji samo hoce da nahvataju neke pare organizovanjem menadzerijade i drugih gluposti. Nikada nije ogranizovana bilo kakva kampanja podrzana od studenta prodekana koja se tice boljeg studiranja. Ti silni prodekani i ljudi oko njih nikada nisu postavili pitanje KORUPCIJE na fakultetu(kada kazem korupcije ne mislim samo na placanje ispita vec i na PREPISIVANJE na ispitima)Ti ljudi ce biti u sredu sa svima vama koji osecate nepravdu. Shvatite da nije problem u upravi fakulteta,vec u ljudima koji nas zastupaju.
U nazivu protesta pominje se rec "tiranija". Ko je sada tiranin? Dekan?Profesori?Da li nas uprava fakulteta nabija na kolac svaki put kada udjemo u zgradu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.08.2008. 13:22:05 
Korisnikov avatar

^
"ALI oko tih odluka treba da se bavi student prodekan i ljudi oko njega(ima ih mnogo)."
A zbog chaga se ti na neki nachin ne bi ukljuchio u to "odlichivanje", zbog chega chekati da neko drugi odluchi u tvoje ime... Uostalom ne morash da se ukljuchujesh al' nemoj ni da govorish da je organizovanje protesta glupost, ne morash doci, to je to.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.08.2008. 13:25:32 
Korisnikov avatar

^ svako ima pravo na svoje misljenje.

A niko ne kaze da je protest glupost, vec apsolutno nepotreban u ovom trenutku. A sobzirom da to velika vecina misli, samo ce jos ispasti i smesan :roll: .

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.08.2008. 13:49:59 

Pridružio se: 05.09.2007. 15:19:42
Citiraj:
A zbog chaga se ti na neki nachin ne bi ukljuchio u to "odlichivanje", zbog chega chekati da neko drugi odluchi u tvoje ime... Uostalom ne morash da se ukljuchujesh al' nemoj ni da govorish da je organizovanje protesta glupost, ne morash doci, to je to.

Postoji vise razloga
1.Posto sam dogurao do apsolventa i dobro mi je poznato ko je sve bio student prodekan i koji su ti ljudi u studentskim organizacijama. Ja kada sam bio prva godina oni su bili tu,kada sam apsolvent vidim iste ljude.
2.Recimo da ja hocu da budem student prodekan,evo sta bih uradio:
a)Ukinuo menadzerijadu,tj. ogradio bih FON od te akademske ljage od dogadjaja.
b)Progurao da se usvoji pravilo gde se svaki student koji se uhvati da prepisuje automatski izbacuje sa faxa.
Sada ti meni reci da li ima 20 ljudi koji ce da se sloze sa ovim. Imam ja jos radikalnijih predloga,ali koga briga za to. Ti covece nisi svestan da zivis u zemlji sa poremecenim vrednostima i da je potrebno 100 godina da se to uvede u red. Tako da ce godine prolaziti,ali prica ostaje ista,bljutava i lazna.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.08.2008. 15:25:20 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.08.2005. 22:16:28
Crveni_Pundravac je napisao:
b)Progurao da se usvoji pravilo gde se svaki student koji se uhvati da prepisuje automatski izbacuje sa faxa.
Sada ti meni reci da li ima 20 ljudi koji ce da se sloze sa ovim. Imam ja jos radikalnijih predloga,ali koga briga za to. Ti covece nisi svestan da zivis u zemlji sa poremecenim vrednostima i da je potrebno 100 godina da se to uvede u red. Tako da ce godine prolaziti,ali prica ostaje ista,bljutava i lazna.

Srecom, pa kao sto si i sam rekao, koga briga za to ;) A sa svojim radikalnim predlozima i sistemom vrednosti me podsecas na Adolfa, i on je imao slicne ideje i opsesije ciscenja i uvodjenja reda..
Mislim da je kazna za prepisivanje od 6 meseci sasvim dovoljna. A i nije sve u suvom bubacenju, ima neceg i u snalazenju..pri tom ne mislim samo na prepisivanje. Treba student da nauci da se snadje, od toga kako da uhvati i sacuva uhvaceno mesto za sedenje il stajanje na vezbama :aaa: , kako na najbrzi i njemu najlaksi nacin spremi i polozi ispit, pa jednog dana i da se zaposli i napreduje u karijeri, zivotu..itd. Nece tebe niko zaposliti zbog toga sto nikad u zivotu nisi prepisivao na ispitu.
Neko se snalazi, manje-vise, a neko to ne ume, pa ide na tezi nacin..al to nije razlog da se mrze, niti jedni, niti drugi..
A ako si vec apsolvent, i ako te se ne tice protest, ne moras da pljujes po njemu...niti pises u ovoj temi..

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 277 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sledeća