Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2007. 15:15:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.03.2005. 23:46:26
Godina: Apsolvent
Smer: IS
A kada je Bata hteo da ometa Modelovanje Poslovnih Procesa prošlog semestra, onda je to bilo ok?
Iskreno, mene ovo ne zanima. Da sam hteo da učim te stvari ne bih upisao IS smer.
Uvek možeš za master da izabereš šta god te interesuje.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2007. 15:30:24 

Pridružio se: 28.02.2005. 14:35:30
Ok Dandy, tebe to ne interesuje ali mene na primer da. I jos dosta kolega koje znam. I sad, ja treba da cekam master da bi naucio nesto sto me interesuje, a do tada da biram neke predmete koji me apsolutno ne zanimaju ??
Mislim da svakome treba dati sansu da nauci ono sto zeli.
A drugo, sto si rekao da ne bi upisao IS da si zeleo to da naucis reci cu ti da se to samo i moze nauciti na fakultetu matematickog ili programerskog usmerenja, konkretno na matematickom ili nasem ...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2007. 15:36:43 
Korisnikov avatar

U pravu si. Moj lični stav prema Bati je prevagnuo u prethodnom komentaru.
Nažalost, kada bih krenuo da nabrajam šta se sve radilo na ovom faksu što me nije interesovalo umešto onoga što sam želeo da naučim, bio bi poduži spisak...
Ako vas ima dovoljno koji želite to da slušate, organizujte se. Bez uvrede, ali do sada videh samo tebe da se cimaš oko ovoga.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2007. 17:25:41 

Ja sam se mnogo angazovao oko ovoga jer sam imao prilike da vidim koji su potencijali svega ovoga..pricao sa ljudima iz banaka i portfolio menadzerima investicionih fondova i kad sam video sta Bata zeli da pokrene na nasem faksu, shvatio sam da je to odlicna prilika za nase studente jer bi bili, stvarno jedini na univerzitetu koji bi dobili prakticna znanja koja su ima potrebna da rade taj posao. I onda sam odlucio da se bas zalozim da ovo ako je ikako moguce uspe. Plus sad sam cuo da je Nebojsa organizovao za studente koji izaberu ovo prekse po bankama, tj da je vec pohvatao veze... Tako da sve u svemu mislim da je ovo nacin da FON postane jos jaci :)
Znam da je par ljudi koji su takodje zainteresovani... Nadam se da ce nas biti dovoljno da se prica pokrene, bas bi bilo steta da propadne..
Pozdrav za tebe Dandy i sve najbolje :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2007. 18:38:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.04.2005. 11:28:14
Godina: Dipl.
ljudi, o kakvim vi modulima prichate???
josh jednom, marticeve rechi su da neeeeeema modula!!!!
samo biramo predmete...ako pogledate temu o izbornim u chetvrtoj,gde sam sve deteljno napisala... skontacete
to batino mi je suvishe nesigurno, previshe buke oko toga i zayebancija...a i ne znam koliko se tu pronalazim... :fokus:

@crazy

o da ! gde ce nevenka da odobri finasije van njenog nadzora :P
xexexexxee

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2007. 18:54:22 
Korisnikov avatar

Onaj preliminarni izbor je trebalo da bude danas i sutra...
Jel' odradio neko to danas?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2007. 19:33:17 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.01.2005. 00:12:05
Smer: ME
Jel ima modula na Marketingu???

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2007. 22:43:09 

Pridružio se: 15.11.2004. 21:43:49
Crazy nisi sam. Ja znam bar 10ak kolega sto bi isli na to. Plus su svi oni na predavanju bili dosta zainteresovani. Ajde videcemo ovih dana sta kaze Nebojsa.

Iskreno, ova fazi logika i sistemi mi nesto bas ne zvuce najlepse... Doduse bata ih predaje pa ih i zato bas nesto ne bih puno slusao. Otici cu kod zokija iz statistike ovih dana da vidim sta ima da on kaze sa obzirom da je master za fin rizik prilicno njihov resurs.

Deluje mi da je ekonometrija (BTW sta je sada digitalna ekonomija???) ili nesto kasnije u drugom semestru bolje za moju, nadam se, struku men fin riz.

Iskreno, prebolecu ispit dva sto mi ne da nevenka da naucim, naucicu sam, ima divnih knjiga da se kupe, i puno "neta" da se sve to nadje i nauci. A posle na masteru cu sve zavrsiti kako treba.

Finansijski inzenjering, vesna bog. arsic... Hmmmmmm.... Nju bese nesto ne vole studenti zar ne?

Ajd sacekacu malo misljenje nadleznih asistenata...

Poz :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2007. 22:57:22 

@ Savas

Drago mi je da nisam sam :)
Samo jedna informacija za tebe i ostale koje interesuje:

Profesor Bata mi je rekao da studenti koji su zainteresovani da slusaju materiju o kojoj su culi na onom predavanju koje je drzao Nebojisa treba da prijave ova dva predmeta:
1. Fazi logika i sistemi kod Bate
2. Finansijsko inzenjerstvo kod Vesne
A na tim predmetima ce slusati u stvari Finansijsko inzenjerstvo i upravljanje rizicima, posto Nevenka ne dozvoljava da Bata uvede one nove predmete o kojima je on pricao studentima.
Znaci ostaje dogovor da ce studenti koji se prijave na ta dva predmeta slusati ustvari ono sto zele da cuju i da ce im predavati ljudi o kojima je receno da ce predavatai, ali da se predmeti moraju voditi pod tim imenima zbog uprave. (tako je meni receno)

Trebalo bi to prijaviti vec sutra na ovom preliminarnom izboru da bi se videlo da ima zainteresovanih, jer ako ne bude zainteresovanih studenata (a to Nevenka i pokusava da spreci sa ovim njenim uplitanjem i da natera da studenti pobegnu od toga jer je "nesigurno") onda ni oni nemaju zbog cega da drze nastavu i svi oni predavaci sa kojima je vec dogovoreno da dodju na FON nece doci ....

Poslednji put menjao C R A Z Y dana 19.10.2007. 10:58:57, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.10.2007. 00:20:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
slusajuci prethodnu pricu, moram da pitam sad > sta se pa to radi na "finansijskom inzinjeringu" kod vesne? mislim, ja sam menadzer, a po svemu sudeci, nisam dovoljno kvalifikovana da ovo slusam.. ne znam matematiku 3 i nisam programer, mogu li ja tamo? :/ vidim da vesna drzi teoriju, al za ove sa vezbi ne znam.. i kritika na to sto nema kratkog opisa ili sadrzaja predmeta.

i neko je iznad rekao da ne zna sta to vesna drzi.. na stranu dal je vole i kakva je, strucnjak je u toj oblasti, i dodajem - sigurno vise od bate. ako hocete da izucavate rizike, idite na katedru za statistiku.. ako hocete da naucite nesto o finansijama, treba vam i "menadzerska" ekipa. i jos jednom, ne znam kako su ovi predmeti koncipirani i zasto je smanjen izbor /is-ovci biraju dva predmeta, a spisak je blago receno zalostan/, i stvarno me zanima sta li ce se to raditi na ovom fin. inzinjeringu /mene, zarez, menadzera : D/

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.10.2007. 11:16:07 

@exult

ja mislim da ako te ova prica zanima ti slobodno prijavi kod Vesne finansijski inzenjering

@za sve ostale

Nova stvar u celoj prici da se borba za ovu perspektivnu stvar pojacava i da ce se izgleda uspostaviti saradnja sa Raiffeisen Bankom i njenim investicionim fondovima preko odredjenih ljudi i da ce mozda celu ovu pricu podrzati Raiffeisen Banka u vidu prakse zainteresovanim studentima,jer je ta banka, ali i sve ostale, itekako zainteresovana za strucnjake ovog profila.
Sad me zivo interesuje, sta ce se desavati :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.10.2007. 11:50:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.09.2004. 11:37:05
Godina: III
A gde mozemo saznati nesto vise o tim izbornim predmetima, konkretno Bankarski menadzment

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.10.2007. 14:58:36 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
ako praxa bude kao u Zavodu za statistiq (stojis ili sedis dok ti pricaju sta se i kako radi) ili kao u Porsche SCG (gde se smor poslovi rade i po 10h dnevno) neka fala...

inace, fuzzy je veoma, veoma zanimljiva oblast (matematike primenjene?)i steta ga je zameniti sa finansijama...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.10.2007. 16:23:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.09.2004. 17:19:08
ako se neko zapitao ponudjeni izborni predmet Upravljanje razvojem IS je ustvari Upravljanje softverskim projektima koji je Devedžić prezentovao... "Oba" ispita postoje na masteru, prvi na IS drugi na SI, materija je ista, ali se administrativno vode dva naziva...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.10.2007. 02:19:10 

Pridružio se: 15.11.2004. 21:43:49
Ima fazi, nema fazi na fazi kod bate?

:)

Ako to prijavim, da li radim to, tj fazi, ili radim nesto drugo, pametno - nije fazi :) ???

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.10.2007. 09:36:13 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.09.2005. 19:00:05
Da li postoji veza izmedju biranja izbornih predmeta i kasnije odlaska na master?
Posto se ovde vidi da moze da se polaze 1 izborni predmet.
Da li to znaci da moraju da se biraju predmeti na osnovu sadrzaja nekog modula?
I sta je sa onim predmetima koji po sadrzaju pripadaju jednom modulu, a nisu stavljeni u isti?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.10.2007. 10:25:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.04.2005. 11:28:14
^ a sad prevedi to leba ti.... sta si 'teo reci?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.10.2007. 13:07:13 
Korisnikov avatar

Ukratko, da li postoji neka veza izmedju izbornih predmeta koje sad biramo i onih koji cemo polagati kasnije za master diplomu? Meni je rekao jedan kolega da postoji, a meni je to bilo cudno, pa rek'o da pitam da li neko zna nesto o tome.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.10.2007. 13:32:58 
Korisnikov avatar

pa u vezi je tako, da ako sad polozis neki predmet koji kasnije imas na masteru koji odaberes, neces isti predmet polagati dva put, ili - priznace se polozeni izborni iz cetvrte.

a do kada mora da se prijavi izborni? otkud sad od jednom da je u pon. poslednji dan? sta bi sa onom pricom do 2. novembra, kao da se upoznamo sa sadrzajem predmeta i da vidimo sa profesorima kako sta.. /seljaci, ne mogu ono sto kazu da ispostuju, a kamoli da rese neka pitanja../

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.10.2007. 14:06:40 
Korisnikov avatar

exult je napisao:
pa u vezi je tako, da ako sad polozis neki predmet koji kasnije imas na masteru koji odaberes, neces isti predmet polagati dva put, ili - priznace se polozeni izborni iz cetvrte.

E, ako mi se to prizna, da li se onda na masteru polaze neki drugi ili ima jedan manje? Kako mi je taj kolega pricao, ispada da se polaze jedan manje... Ima li negde objasnjenja kako se i koliko sta na masteru polaze za nas?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.10.2007. 14:18:26 
Korisnikov avatar

jedan manje, koliko sam ja cula.. ili 4 manje, ako ga bas ubodes : D objasnjenja nemaju ni oni koji su upisali master, tako da.. :/

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.10.2007. 16:15:27 

Savas je napisao:
Ima fazi, nema fazi na fazi kod bate?

:)

Ako to prijavim, da li radim to, tj fazi, ili radim nesto drugo, pametno - nije fazi :) ???

posto se jedan od predmeta koje je Bata hteo da uvede a nisu odobreni zvao Fuzzy systems in finance ili tako nesto ... Mislim da ce se u okviru predmeta Fazi sistemi raditi fuzzy logika ali njena prakticna primena na finansije... Ima tu lepih nacina primene...
To bi trebali da vidimo sa Batom...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2007. 00:49:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.02.2006. 16:50:06
Godina: IV
C R A Z Y je napisao:
posto se jedan od predmeta koje je Bata hteo da uvede a nisu odobreni zvao Fuzzy systems in finance ili tako nesto ...

predmet se na prezentaciji zvao Fuzzy logic in finance. Savetuješ ljude da odaberu taj predmet, a ne znaš ni kako mu je ime. A da, bitno je da se pominje reč finansije. :D

C R A Z Y je napisao:
Mislim da ce se u okviru predmeta Fazi sistemi raditi fuzzy logika ali njena prakticna primena na finansije... Ima tu lepih nacina primene...
To bi trebali da vidimo sa Batom...

Meni je isto modul "finansijsko inženjerstvo i upravljanje rizikom" bio interesantan, kao i predmeti na tom modulu, ali mislim da ti ovde sa tvojim izjavama, blago rečeno, preteruješ. Stiče se utisak kao da pokušavaš da prodaš ovaj modul nekome (primena metode:"hajde da mi prikupimo što više studenata, pa ćemo onda videti šta ćemo da radimo"), a ne da posavetuješ ljude da odaberu te predmete zato što ih finansije, kao jedna i meni interesantna oblast, interesuju. Nadam se da se neće obistiniti narodna izreka: "tresla se gora, rodio se miš". ( jes' dobra ta izreka, je l' tako)

Narafski da je sve to divno i krasno kada se o tome priča: "ah, konačno neka primena teorije", ali se na kraju ispostavi da nije sve tako bajno, pa me zanima sa kojim procentom verovatnoće ti to ( da ćemo na tim predmetima stvarno steći neka znanja) tvrdiš? Možeš mi poslati iliti postovati ovde curriculum predmeta, rado bih bacio pogled na to šta će se izučavati na tom predmetu?

I da, pošto videh da će predmet držati profesor Bata, zamolio bih te, ako ti nije problem, da mi preporučiš neki njegov rad u vezi sa finansijama. Želeo bih to da pogledam, pošto se još uvek nisam odlučio za izborne predmete.

Da sumiram, mislim da tvoje "jake" reči nemaju argumenata.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2007. 09:39:12 
Korisnikov avatar

exult je napisao:
sta se pa to radi na "finansijskom inzinjeringu" kod vesne?
...vidim da vesna drzi teoriju, al za ove sa vezbi ne znam.. i kritika na to sto nema kratkog opisa ili sadrzaja predmeta.

C R A Z Y je napisao:
@exult

ja mislim da ako te ova prica zanima ti slobodno prijavi kod Vesne finansijski inzenjering

ako ima nekog ko bi >mogao< da mi odgovori.. :fokus:

i jos jednom, posto mi je ovo bas bitno
exult je napisao:
a do kada mora da se prijavi izborni?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2007. 13:49:44 
Korisnikov avatar

^sa sajta

Citiraj:
Prijavljivanje studenata biće obavljeno u petak 19.10. od 9:00 do 15:00 i u ponedeljak 22.10. od 9:00 do 12:00 na šalteru br. 3.

Znaci do sutra u 12, a ne znam da li se placa posle nesto ili mozda ce da puste jos par dana za prijavljvanje onako nezvanicno.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća