Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 880 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 36  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2008. 15:19:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.10.2007. 16:55:15
Godina: Dipl.
Smer: IS
Ljudi bre, J..o vas FPN! (izvinte sto moram da psujem)
Manite se drugihm, i saljite taj dokument odma!!! Patkice jesi se ti bese prijavio za predstavnike? Zasto to nije poslato jos uvek?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2008. 15:25:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.09.2007. 12:12:49
Godina: Padobranac
Smer: ME
Da ja sam medju predstavnicima, ali nas niko da prostis ne je*e 2%.

Dobio sam odgovor da ce biti postavljen danas dokument i da je danas predat dekanici.

I da receno mi je da je parlament BU-a pokrenuo inicijativu oko 43 ESPB, kod ministra. Tako da to nije samo nase pitanje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2008. 15:26:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.02.2008. 13:14:27
Godina: IV
jel za nasu generaciju 07/08 vazi ono da imamo dodatnih 6 espb bodova koje mozemo da iskoristimo kada hocemo??

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2008. 15:29:04 
Korisnikov avatar

@Bane

Nisam siguran na sta mislis, ali verujem da mislis na sledece.

Citiraj:
Izuzetak je generacija studenata koja je studije počela školske 2006/07. godine i koja je prošle godine mogla da upiše drugu godinu studija sa 37 poena.
Studenti te generacije umesto da drugu godinu studija upišu sa obaveznih 60 poena dobili 23 boda kredita koje imaju pravo da iskoriste u bilo kojoj narednoj godini studija.

Mnogi su te bodove već iskoristili, a sada bi tim studentima trebalo da bude omogućeno da dobiju još šest bodova kredita.
Tako će, na primer, student koji je fakultet upisao 2006/07. godine i protekle školske godine potrošio sva 23 boda kredita, treću godinu studija moći da upiše ako osvoji 54 poena.

Tako da ne, nije to za generaciju 07/08.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2008. 15:29:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.10.2007. 16:55:15
Dj_Patkica je napisao:
Da ja sam medju predstavnicima, ali nas niko da prostis ne je*e 2%.

Dobio sam odgovor da ce biti postavljen danas dokument i da je danas predat dekanici.

I da receno mi je da je parlament BU-a pokrenuo inicijativu oko 43 ESPB, kod ministra. Tako da to nije samo nase pitanje.

Ma aj dobro vazno da je napisano i predato! Objavice ga...jednog dana... :) Vazno da su povecanje cene skolarine odma objavili cim su odlucili da je povecaju... ^^

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2008. 15:39:43 
Korisnikov avatar

Ma vazno da se po medijima svi "solidarisu" sa studentima, a u stvarnosti ih zasvrbe levi guz za nas.

Nisu valjda toliko coravi da nisu videli kako je to u drugim zemljama funkcionisalo, trebali su odmah da u ZoVO-u, uvrste taj prelazni rok od 4-i godine. A ne da nas ustvari zaje*avaju naredne 4-i godine.

Glupi politicari... :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2008. 17:31:45 

Pridružio se: 04.01.2008. 20:17:56
A da li se zna od tih 366 mesta koliko je za koji smer?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2008. 17:44:26 
Korisnikov avatar

@Mini

366 je trenutno budzetskih mesta, i ako upadnes u tih 366 mesta, ne brini 99,9999% upadas na zeljeni smer. Tako da nemoj da brines.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2008. 18:39:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.01.2008. 22:31:30
Ako ta inicijativa prodje, do jaja, ako ne, samo da znate da je i za samofinansiranje neophodno 43 poena. Danas sam saznao, "iz prve ruke".

I ako nekog zanima, u septembru je godinu ochistilo stotinak studenata.
Shto znachi stalo je oko 200 mesta manje vishe na budzetu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2008. 19:04:01 
Korisnikov avatar

Evo kako izgleda... Bode mi oci da nisu ispravili da je prosle godine upisano 783 studenta brucosa.

Citiraj:
Министарству простеве и спорта Републике Србије

Студентски парламент Факултета организационих наука упућује

МОЛБУ

да студентима прве године ФОНа уписаним школске 2007/2008 омогући упис друге године на терет буџета са освојених 43 ЕСБП, у складу са препоруком Универзитета у Београду.

Законом о високом образовању у члану 84. се наводи да у наредним годинама студија број студената се може повећати за највише 20% у односу на претходну годину. Овај члан је веома неповољан за Факултет организационих наука са уписном квотом од 300 студената на терет буџета и 360 самофинансирајућих. Очекује се да ће више од 366 (300 студената у првом уписном року и 5 студената у другом уписном року повећаних за 20%) студената прве године остварити 43 ЕСПБ.

У том случају Факултет би био принуђен да рангира студенте и подиже број ЕСПБ неопходних за упис на терет буџет, а притом студентима није на време било ни једним актом предочено о условима рангирања, који се односе или на брзину студирања или на просечну оцену током студирања или на неки трећи фактор.

Прошле године, примера ради, услов за упис друге године био је 37 ЕСПБ и није се поштовао члан 84. тако да је уписано преко 500 студената на терет буџета. Генерација уписана 2007. године на тај начин поред већег броја бодова има још један услов који је потребан за упис на терет буџета. Сматрамо да не постоји механизам на који би се извршило рангирање студената, тако да предлажемо да граница од 43 ЕСПБ буде услов за упис наредне године на терет буџета.

Надамо се да ће Министарство просвете и спорта препознати проблем у ригидности Закона о високом образовању и спречити да генерација студената 2007/2008 не буде у знатно лошијем положајау у односу на претходне генерације студената. Овакав проблем је за сада идентификован само на Факултету организационих наука и верујемо да ћемо наићи на ваше разумевање.

С поштовањем,
Студент продекан
Факултета организационих наука
Марин Јовановић

A evo kakva je molba bila prezentovana na sastanku parlamenta na koju smo se mi zalili da ne valja.

Citiraj:
Министарству простеве и спорта Републике Србије

Студентски парламент Факултета организационих наука упућује

МОЛБУ

да студентима прве године ФОНа уписаним школске 2007/2008 омогући упис друге године на терет буџета са освојених 43 ЕСБП, у складу са препоруком Универзитета у Београду. Законом о високом образовању у члану 84. се наводи да у наредним годинама студија број студената се може повећати за највише 20% у односу на претходну годину. Овај члан је веома неповољан за Факултет организационих наука са уписном квотом од 300 студената на терет буџета и 360 самофинансирајућих. Очекује се да ће више од 366 (300 студената у првом уписном року и 5 студената у другом уписном року повећаних за 20%) студената прве године остварити 43 ЕСБП. У том случају Факултет би био принуђен да рангира студенте и подиже број ЕСБП неопходних за упис на терет буџет, а притом студентима није на време било ни једним актом предочено о условима рангирања, који се односе или на брзину студирања или на просечну оцену током студирања или на неки трећи фактор.

Надамо се да ће Министарство просвете и спорта препознати проблем у ригидности Закона о високом образовању и спречити да генерација студената 2007/2008 не буде у знатно лошијем положајау у односу на претходне генерације студената. Овакав проблем је за сада идентификован само на Факултету организационих наука и верујемо да ћемо наићи на ваше разумевање.

@Nob.Venoda

Kolega ne unosi pometnju, losa ti ta "prva ruka". 37 ESPB je sigurno za samofinansirajuci, i nista, i niko to nece promeniti. Ne postoji nijedan argument za tako nesto, niti bilo kakva najava da ce se tako nesto desiti, nit zakon to dozvoljava, nit statut Fakulteta to dozvoljava, nit statut BU-a to dozvoljava, tako da stvarno ne vidim odakle to potice.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2008. 19:08:00 
Korisnikov avatar

@Nob.Venoda odakle ti te inofmacije,kad niko na faxu ne moze da nam kaze ni okvirno koliko je ljuda dalo u sept??
@dj_patkica
Hvala na informacijama...nego samo da vidim da li sam razumeo,tebi su rekli da je molba i saglasnost fakulteta predata dekanici,i da nama samo sto ostaje jeste da cekamo odgovor od ministrastva kada se to posalje???i da proverim znaci ovaj prvi dokument koji si ovde postavio je predat?

Poslednji put menjao bane dana 15.09.2008. 19:12:16, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2008. 19:09:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2007. 13:52:04
^^ a jel si ti ovo sad kucao ili si kopirao... sad ne bi da cepidlacim ali postoje dve greske u kucanju :)
Ministarstvu prosteve... i ...u znatno losijem polozajau ... ako vec saljemo da saljemo kako treba :P

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2008. 19:15:18 
Korisnikov avatar

@Bane
Neam pojma... Kao sto rekoh nas predstavnike, niko ne piiiiiiip 2 posto.

Ja sam ovo sto sam postavio ovde poslao i predstavnicima.

Svi mozemo da se slozimo da je definitivno bolja od prvobitne verzije koja nam je bila prezentovana.

Ali kao sto rekoh kao i prvi put, mnogo mi bode oci ovih gistro "660", kad je upisano 783. A ne vidim potrebu da to kriju, kad je ministarstvo dalo saglasnost za tih 123 "prekomernih". Upravo ako daju da se vise studenata upise, valjda treba da povecaju i broj budzetskih mesta. Meni to zvuci logicno, ne znam da li sam jedini kome to tako "zvuci".

Nego sve u svemu, molba je po mom misljenju ok, ne najbolje srocena, ali moze da prodje. Da mi se uopste nije svidela, samoinicijativno bih sa predstavnicima sastavio nasu molbu i sami bi je odneli u ministarstvo, ovako ipak cemo da sacekamo ishod ovih "pregovora".

EDIT:

@Shomy
Nisam ja pisao ove dve molbe, ovo je pisao SP. Tako da se nisam uvredio. ;)

Poslednji put menjao Dj_Patkica dana 15.09.2008. 19:30:13, izmenjena 2 puta

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2008. 19:28:13 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.04.2008. 14:33:15
Smer: UK
bane je napisao:
Hvala na informacijama...nego samo da vidim da li sam razumeo,tebi su rekli da je molba i saglasnost fakulteta predata dekanici,i da nama samo sto ostaje jeste da cekamo odgovor od ministrastva kada se to posalje???i da proverim znaci ovaj prvi dokument koji si ovde postavio je predat?

I ja imam dodatno pitanje,

da li ce Savet fona uz tu nasu molbu da priloze njihovu saglasnost?

Poslednji put menjao Gotlib dana 15.09.2008. 19:29:44, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2008. 19:29:10 
Korisnikov avatar

Molba je sasvim ok po mom misljenju,a kao sto kazes trebalo bi da se pomene to da su upisali vise ljudi nego sto je predvidjeno,a samim tim bi budzetska mesta trebala da budu prosirena. . . Jer situacija je takva kao kada bi sada recimo na pravnom faxu stavili da imaju 400 budzetskih mesta a upisu preko 2000 ljudi u godinu. . .dakle apsurd. . .

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2008. 19:31:32 
Korisnikov avatar

@Gotlib

Da, zato je i predata molba dekanici, da bi ona uz taj dokument gde oni nama pruzaju podrsku, predala to ministarstvu. Na koji nacin, to ne bih znao.

@Bane

Drago mi je da nisam usamljen u tom "zvucanju". :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2008. 19:35:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:47:00
Godina: Apsolvent
E ljudi, samo nemojte da dajete bilo kakve izjave bez argumenata, jer će se pojaviti rulja ljudi koja će da priča po faxu a i van njega te informacije za koje nemaju osnovu. Zato samo ako nešto znate 100%, podelite to ovde sa svima. Čak i da imate neku vezu na faxu, ni oni ne znaju 100%, tako da smirite strasti što se toga tiče.

Uzgred, Patkice, jel prodekan za tu molbu rekao da prolazi 100% ???

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2008. 19:38:50 
Korisnikov avatar

Nista ne moze da se tvrdi 100% u ovoj drzavi,prodekan je rekao da u vecini slucajeva ovakve stvari prolaze i da se on nada i da misli da ce to biti slucaj i ovog puta. . .nije spominjao procente ako na to mislis. . .

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2008. 19:45:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:47:00
Godina: Apsolvent
^pa dobro, mislio sam konkretno na to koliko je on siguran u to...izgleda da jeste, pa ajd da mu verujem. ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2008. 19:45:57 
Korisnikov avatar

Nije nista konkretno rekao.

Zato sto i ne moze nista da kaze. Sanse su 50:50.

Imamo realne i sasvim ok argumente, a oni imaju jedini argument koji se zove ZoVO.

E, sad zakon uvek moze da se menja. I najnormalnija stvar u svetu, je da postoji prelazni rok pri uvodjenju novog zakona. Isto je sa ukidanjem carine na uvozna vozila, ne mogu odmah da ukinu carinu, nego postepeno. Tako i ovaj zakon treba postepeno da uvedu. I realno je da jos uvek nije sasvim prilagodjen plan i program kako bi se postigli zadovoljavajuci rezultati, kako bi mogao da ZoVO stupi na snagu u celosti.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2008. 19:51:22 
Korisnikov avatar

Citiraj:
Molba Ministarstu prosvete je popravljena i sutra ce biti
poslata faxom i postom sa fakulteta.

Ovo je poslednja vest. Dakle pod "sutra" misli se na utorak 16.septembar.2008.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2008. 20:50:46 
Korisnikov avatar

Majstore ajde malo iskuliraj sa brisanjem postova, nemoj da nam malerises!!!! :ljutko:
Ovo sto sam rekao i sto sada ponavljam ne odudara od teme!

Po mom misljenju, sve ide u korist te molbe!
Zato drzimo palceve, pa sta nam Bog da!!!!

Dj_Patkica je napisao:
Citiraj:
Molba Ministarstu prosvete je popravljena i sutra ce biti
poslata faxom i postom sa fakulteta.

E a sta mislis dal su popravili onaj broj sa 660 na 783?

Ili su mozda pod "popravljena" mislili na pravopis?? :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2008. 21:43:49 
Korisnikov avatar

Pod "popravljena" misli se na ono sto sam vam prezentovao, sa pravopisnim greskama. :D

Verujem da ce biti ispravljeno. ;)

A mozda izmene i podatak o broju upisanih prosle godine (neproverena informacija).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.09.2008. 11:48:15 
Korisnikov avatar

http://www.studentskisvet.com/info/2008 ... pis-godine

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.09.2008. 12:32:00 
Korisnikov avatar

Po mom misljenju ovo je mozda i kljucni argument,

"Kada se prelazi sa starog na novi sistem, otvaraju se mnogi problemi. Imate problema sa samim studentima koji nisu spremni da odmah pređu na taj sistem, imate problema sa fakultetima, univerzitetom, KOJI IPAK NIJE PRILAGODIO PLANOVE I PROGRAME".

Fon je sigurno jedan od tih.

Samo moramo jos malo da se strpimo dok ne dobijemo konacnu informaciju! :)

A onda udriiiii :D

:gomila: :partytime: :svirka:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 880 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 36  Sledeća