Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 880 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 36  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 19:46:55 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.11.2007. 20:52:15
Godina: Dipl.
Smer: IS
^ Ništa specijalno. Najverovatnije će u nedelju objaviti kada će biti upis onih koji su očistili godinu zaključno sa septembarskim rokom.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 20:14:00 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.09.2007. 12:12:49
Godina: Padobranac
Smer: ME
Ovako, nije sve ovde rečeno.

Mi smo se dogovorili za sad usmeno sa njima, da u molbi-zahtevu, kako god nazovite to, budu sledeće stvari.

1. Da 43 ESPB bude JEDINI uslov za upis na budžet na II godinu.
2. Da u oktobru 2 mogu da prijave polaganje jednog ispita, svi studenti koji konkurišu za tih 43 ESPB-a, a ne samo oni kojima fali jedan ispit da bi "očistili" godinu (kako za sada kaže zakon).

Prvo za sad stoji u zakonu da samo oni sa 60 ESPB mogu na budžet tj. oni koji polože u junu i septembru, a ovi iz oktobra idu na rangiranje. Ali je BG Univerzitet doneo STAV da uslov za budžet bude 43 ESPB, s' tim što zakon govori i o tome da svake godine broj budžetskih mesta može da se poveća za maximalno 20% (dakle 366 mesta).

E, sad naš fakultet je specifičan u odnosu na druge, jer drugi fakulteti nemaju problema sa tim, osim možda Ekonomskog. Kod ostalih svi upadaju na budžet koji imaju 43 i više poena, jer kod njih nema "kvalitetnih" :D studenata kao kod nas, a i nemaju toliku "potražnju" kao mi. Tako da smo tu mi na neki način diskriminisani, jer dajemo super rezultate a nismo nagrađeni.

Druga stvar je da je prošla generacija puštena da sa 37 ESPB svi upišu II godinu, što je oko 550 studenata. I tu smo diskriminisani u odnosu na starije generacije.

Prema procenama, za sad se zna da je 69 studenata očistilo u junu, očekuju da će se granica 366 imati 48 poena, i očekuju da će biti oko 30-50 studenata koji će biti iznad ili sa 43 ESPB, a da će biti uskraćeno za budžet. Ali opet to niko ne može da tvrdi to su samo procene.

Dakle sve u svemu ja nisam još uvek dobio mail, koji treba da predstavlja "molbu" ministarstvu, koji bi odprilike trebao da sadrži ove stvari. Tako da videćemo sutra, kad treba predstavnici da se opet sastanu sa predstavnicima fakulteta. Sutra bi trebalo to da se pošalje ministarstvu, a onda valjda će da nam odgovore ubrzo za dan, dva (nadam se). Tako da ono videćemo...

Ja sam optimista što se ovoga tiče.

P.S. Jesmo se dotakli i uslova studiranja danas na sastanku, ali mislim da sad bolje da se držimo uslova upisa, a na početku sledeće godine, su nam obećali da će biti sastanak sličan ovome o uslovima studiranja (mislim na broj studenata koji se upisuje, broj po grupama, načinima predavanja, polaganja, itd...). Gde će mene zanimati npr. zašto ne postoji literatura iz određenih predmeta, zašto smo imali slučajeva da su mnogi morali da stoje tokom određenih vežbi (jer imamo npr. grupu od 60 studenata i plus one koji su preneli npr. taj predmet u sledeću godinu, pa je učionica premala), i slično...

P.P.S. Što se tiče broja studenata koji su došli je osrednji, očekivao sam više njih, ali ok, nije nas bilo ni malo. A i treba uzeti u obzir da mnogi nisu trenutno u BG-u, ili su imali nekih drugih obaveza.

EDIT: Da napomenem, da za sad nezvanično, izgleda da ćemo morati da platimo svaki bod po 1,000.00 din koji na fali do 60 ESPB, dakle ako usvoje da sa 43 ESPB može da se upiše II godina, onda će se plaćati 17,000.00 din za upis u II godinu, a npr. neko sa 48 ESPB će plaćati 12,000.00 din. Ali ovo je NEzvanično.

Poslednji put menjao Dj_Patkica dana 11.09.2008. 20:28:30, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 20:26:45 

Pridružio se: 18.09.2007. 20:38:37
Godina: I
Dj_Patkica je napisao:
Ovako, nije sve ovde rečeno.

Mi smo se dogovorili za sad usmeno sa njima, da u molbi-zahtevu, kako god nazovite to, budu sledeće stvari.

1. Da 43 ESPB bude JEDINI uslov za upis na budžet za II godinu.
2. Da u oktobru 2 mogu da prijave polaganje jednog ispita, svi studenti koji konkurišu za tih 43 ESPB-a, a ne samo oni kojima fali jedan ispit da bi "očistili" godinu (kako za sada kaže zakon).

Prvo za sad stoji u zakonu da samo oni sa 60 ESPB mogu na budžet tj. oni koji polože u junu i septembru, a ovi iz oktobra idu na rangiranje. Ali je BG Univerzitet doneo STAV da uslov za budžet bude 43 ESPB, s' tim što zakon govori i o tome da svake godine broj budžetskih mesta može da se poveća za maximalno 20% (dakle 366 mesta).

E, sad naš fakultet je specifičan u odnosu na druge, jer drugi fakulteti nemaju problema sa tim, osim možda Ekonomskog. Kod ostalih svi upadaju na budžet koji imaju 43 i više poena, jer kod njih nema "kvalitetnih" :D studenata kao kod nas, a i nemaju toliku "potražnju" kao mi. Tako da smo tu mi na neki način diskriminisani, jer dajemo super rezultate a nismo nagrađeni.

Druga stvar je da je prošla generacija puštena da sa 37 ESPB svi upišu II godinu, što je oko 550 studenata. I tu smo diskriminisani u odnosu na starije generacije.

Prema procenama, za sad se zna da je 69 studenata očistilo u junu, očekuju da će se granica 366 imati 48 poena, i očekuju da će biti oko 30-50 studenata koji će biti iznad ili sa 43 ESPB, a da će biti uskraćeno za budžet. Ali opet to niko ne može da tvrdi to su samo procene.

Dakle sve u svemu ja nisam još uvek dobio mail, koji treba da predstavlja "molbu" ministarstvu, koji bi odprilike trebao da sadrži ove stvari. Tako da videćemo sutra, kad treba predstavnici da se opet sastanu sa predstavnicima fakulteta. Sutra bi trebalo to da se pošalje ministarstvu, a onda valjda će da nam odgovore ubrzo za dan, dva (nadam se). Tako da ono videćemo...

Ja sam optimista što se ovoga tiče.

P.S. Jesmo se dotakli i uslova studiranja danas na sastanku, ali mislim da sad bolje da se držimo uslova upisa, a na početku sledeće godine, su nam obećali da će biti sastanak sličan ovome o uslovima studiranja (mislim na broj studenata koji se upisuje, broj po grupama, načinima predavanja, polaganja, itd...). Gde će mene zanimati npr. zašto ne postoji literatura iz određenih predmeta, zašto smo imali slučajeva da su mnogi morali da stoje tokom određenih vežbi (jer imamo npr. grupu od 60 studenata i plus one koji su preneli npr. taj predmet u sledeću godinu, pa je učionica premala), i slično...

P.P.S. Što se tiče broja studenata koji su došli je osrednji, očekivao sam više njih, ali ok, nije nas bilo ni malo. A i treba uzeti u obzir da mnogi nisu trenutno u BG-u, ili su imali nekih drugih obaveza.

Čovek je rekao da je 43 boda norma za budžet!!!
A norma za upis u 2 godinu je (koliko sam iskapirao pomno slušajući) 37 bodova
Smešno je i pretpostaviti (i da nije rekao) da će svako ko upiše,odnosno ko ima 43 boda da bude automatski na budžetu!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 20:33:02 
Korisnikov avatar

^
Loše si ti mene skapirao, prvo ovo je tema za uslove za upis u II godinu studija. Dakle to su uslovi za generaciju '07 za upis na II godinu.

43 ESPB je dovoljan uslov, ali ti NE osigurava budžetsko mesto, već ako si na rang listi do 366-og mesta onda si na budžetu, svi koji imaju 43 ESPB a ispod su 366-og mesta na rang listi, NISU na budžetu. Za sad.

Sad ne znam da li si bio ili nisi bio (a predpostavljam da nisi bio danas), ali rečeno je da ćemo sutra slati ministarstvu molbu da SVI KOJI IMAJU 43 ESPB I VIŠE BODOVA BUDU PRIMLJENI NA BUDŽET!

A koliko je to "smešno" GOVORI PODATAK DA JE PROŠLE GODINE UPISANO NA BUDŽET OKO 550 LJUDI SA 37 ESPB I VIŠE!

Dakle, ja se ne smejem, a nisam ni video da se neko danas smejao.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 21:13:20 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.04.2008. 14:33:15
Smer: UK
raydzoni je napisao:
Smešno je i pretpostaviti (i da nije rekao) da će svako ko upiše,odnosno ko ima 43 boda da bude automatski na budžetu!!!

Ne razumem cemu se ti smejes???!
Prvo se malo raspitaj o cemu se ovde radi, pa se onda smej!!!

@ Dj_Patkica

Ma pusti coveka vidis da je totalno iskljucen iz price!!

Inace i ja sam optimista, gotovo siguran(ne znam zasto), da ce ova molba da prodje i da ce SVI koji imaju 43 poena upisati budzet!!
Videcemo...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 23:18:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:47:00
Godina: Apsolvent
Dj_Patkica je napisao:

Sve je OK što si rekao, čak sam mislio da bi ti bio najbolji za taj "vanredni" parlament. Što se nisi javio?

A ta priča da neki ljudi nisu bili u BG-u pa nisu mogli da dođu ne pije vodu. Moj kolega je došao iz Kragujevca samo zbog toga, a kad su mogli da dođu i oni što su očistili celu godinu (kao Makelele) onda je suvišno slušati razloge zbog čega ostali nisu došli...
I ja sam imao preča posla, ali sam došao zato što se tiče svih nas, ali dobro...Velika zahvalnost sa moje strane za one koju su rekli da će da dođu i došli su. :hvala:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 00:13:16 
Korisnikov avatar

Prvo blagodarim na pozdravima. :)

BTW ja se i jesam prijavio da budem jedan od predstavnika. :stid:

Posto nisam primio mail, koji mi je receno da cu primiti, na svoju ruku sam sklepao sledece, naravno sklono je izmenama.

Citiraj:
Студенти Факултета Организационих Наука
Адреса: Јове Илића 154, 11000 Београд
Контакт:

За: др Жарка Обрадовића, министра просвете

Предмет: Жалба на довољан услов за упис у другу годину студија, на Факултету Организационих Наука, на терет буџета, за генерацију '07

Поштовани министре Жарко Обрадовићу,

На основу става Сената Универзитета у Београду од 24.04.2008. године, донета је одлука од стране Управе Факултета Организационих Наука (ФОН), о условима за упис у другу годину студија на терет буџета. Одлука гласи:

Потребан услов: остварено 43 ЕСПБ бода (на основу ставова Сената Универзитета у Београду од 24.04.2008. године),
Довољан услов: да је студент рангиран до позиције 366 (305 + 20% од 305) на основу члана 84. Закона о високом образовању.

Сматрамо да смо оштећени и дискриминисани у односу на друге факултете, као и на претходне генерације ФОН-а, у делу одлуке Управе ФОН-а, који се односи на "Довољан услов", због тога што је примера ради прошла генерација уписана у другу годину студија на терет буџета а једини услов им је био остварење 37 ЕСПБ бодова (уписано је око 550 студената на терет буџета те генерације), исто тако други факултети немају додатних услова за упис на терет буџета, осим остварења 43 ЕСПБ бода.
Предлажемо укидање "Довољног услова", тј. да "Потребан услов" буде и једини услов за упис на другу годину студија на терет буџета, како се не би десило да одређени број студената буде оштећен иако имају и већи број ЕСПБ бодова од 43, и остану без могућности за упис друге године студија на терет буџета.
Такође вас молимо да свим студентима који конкуришу за упис на буџет, буде омогућено полагање једног испита у ванредном року (октобар 2), како би испунили услов за упис на терет буџета, и како би се стимулисали студенти, као и повећала њихова успешност.

Молим вас да хитно и благовремено реагујете због близине уписа у наредну годину студија.

Студенти Факултета Организационих Наука уз подршку Савета ФОН-а

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 03:15:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.01.2008. 14:47:17
Godina: I
Milosh A3 je napisao:
A ta priča da neki ljudi nisu bili u BG-u pa nisu mogli da dođu ne pije vodu. Moj kolega je došao iz Kragujevca samo zbog toga, a kad su mogli da dođu i oni što su očistili celu godinu (kao Makelele) onda je suvišno slušati razloge zbog čega ostali nisu došli...
I ja sam imao preča posla, ali sam došao zato što se tiče svih nas, ali dobro...

pa sta? sta ima ti da nabijas na nos to sto si dosao? dosao si zato sto si ti hteo, nije te niko terao.. i sta ti znas kakve je ko obaveze imao.. bitno je da si ti dosao i sad su svi morali da dodju... pf..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 08:20:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.11.2007. 19:12:54
Cisto informativno......sta se desava ako skupimo ESPB poene za narednu godinu, a ne damo uslov ni za jedan smer konkretno :stid: .

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 08:25:19 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 16:33:51
Proslih godina su uz molbu dozvoljavali ljudima da upisu smerove na kojima ostane mesta (UK i OM).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 08:34:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.10.2007. 16:55:15
*ivy* je napisao:
Cisto informativno......sta se desava ako skupimo ESPB poene za narednu godinu, a ne damo uslov ni za jedan smer konkretno :stid: .

Ovo je moguce? :(

Sto se tice ovoga juce, kako su predstavnici fakulteta pricali da ce faks stajati iza cele price, meni je zvucalo kao da su veoma optimisticni da ce ministarstvo usvojiti molbu i da ce i potreban i dovoljan uslov biti 43 boda! Rekli su da bi trebalo sve da se zna sredinom sledece nedelje...
Takodje su rekli da im je procena da c 200-230 ljudi imati preko 48 bodova! Da ce jos oko 200 ljudi imati 48, a oko 30 da ce imati 43 boda! Pa vi gledajte koliko je malo 366 ljudi :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 08:41:00 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.11.2007. 19:12:54
^Naravno da je moguce. Ako ne das matu 1 i osnove/menadzment, nemas uslov ni za jedan smer.
Isti slucaj, ako imas uslov za neki smer, a tamo su popunjena sva mesta.

Poslednji put menjao *ivy* dana 12.09.2008. 08:43:02, izmenjena 2 puta

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 08:41:17 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 16:33:51
Citiraj:
Ovo je moguce?

Das sve osim Matematike 1 i Osnova Organizacije i nemas uslov ni za jedan smer.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 12:23:13 
Korisnikov avatar

@ Bane : Naravno da nisam hteo nikome da naturam na nos što sam ja došao. To što ti nisi došao, zabole me ona stvar. Ne vidim zašto se javljaš...

@ DJ Patkica : Odlično ti je to. Treba samo da nađeš ove koji su se prijavili za parlament i da im pokažeš.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 12:27:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.04.2008. 14:33:15
@ DJ Patkica

E a sta mislis da taj dokument sto si sastavio, pokazes prof. Marticu?
Da vidis sta ce i on da ti kaze.
Mislim da je covek korektan, i da bi pomogao koliko moze!
Mozda ce ti on reci sta treba jos da se doda, a sta da se preformulise...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 12:36:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.06.2007. 21:10:34
Godina: IV
Osim onog dela da drugi fakulteti nemaju dodatni uslov za upis na teret budzeta...jer jedan po jedan ipak objavljuju istu stvar :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 14:15:00 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.02.2008. 13:14:27
@ DJ Patkica
Odlicno si sastavio ovo. . .ako si u kontaktu sa ostalih dvoje studenata koji su se prijavili to bi vec danas trebalo da se posalje. . .samo bi ti valjda trebao potpis nekog sa fakulteta,mozda marticev...? :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 14:33:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.10.2007. 16:55:15
Da obavezno sa profesorom Marticem sve da se doradi i da se lupi neki pecat! Valjda ce da uspe :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 14:47:58 
Korisnikov avatar

Ovako malo sam morao to da izmenim, jer to nije žalba i ne možemo ništa da tražimo da se ukine nego da nam omoguće i tralalala...

Bio sam danas sa još dva naša predstavnika na sastanku parlamenta, oni su prezentovali svoju molbu, iskreno (neću biti uvredljiv kao dotična osoba) svo troje smo se složili da nam se blago rečeno "ne sviđa" ta molba. Prezentovali smo naš zahtev, i rečeno nam je da će argumenti biti prihvaćeni, ali da će u ponedeljak biti spremna nova molba, koja ide onda Savetu FON-a, pa onda oni to šalju ministarstvu. Sad ja nemam previše poverenja u njih i nadam se da će mi OVAJ PUT STVARNO BITI OMOGUĆENO da ja vidim taj dokument na vreme.

Naši argumenti koji treba da udju u molbu su:
1. Prošla generacija '06 je puštena na budžet sa uslovom od samo 37 ESPB, i upisano je oko 550 studenata na budžet (tačnu informaciju bi trebalo oni da pribave, ovo da je upisano oko 550 studenata na budžet prošle godine nam je rečeno na jučerašnjem sastanku)
2. Drugi fakulteti poput FPN-a imaju uslov od samo 43 ESPB, i Pravnog koji je omogućio svojim studentima prenošenje 2 ispita...
3. Uspeh naših studenata, gde imamo 112 vukovaca u našoj generaciji, ostali su skoro svi odlični sa tek par vrlo dobrih. Dakle FON ne upisuje svako, već najbolji.
4. I prvu godinu '07 generacije nije upisano predviđenih 660 studenata, već 783 studenta.

Inače niko nas nije obavestio kad i gde da se pojavimo, nego smo mi samoinicijativno to saznali. To je isto jedan od razloga zašto nemam poverenja u neke ljude iz parlamenta, i na njihova usmena obećanja.

Dokument koji smo im prezentovali izgleda ovako:

Citiraj:
Студенти Факултета Организационих Наука
Адреса: Јове Илића 154, 11000 Београд
Контакт:

За: др Жарка Обрадовића, министра просвете

Предмет: Захтев за омогућавање уписа друге године студија са 43 ЕСПБ бодова без квоте (+20% од уписаних), на Факултету Организационих Наука

Поштовани господине министре Жарко Обрадовићу,

На основу става Сената Универзитета у Београду од 24.04.2008. године, донета је одлука од стране Управе Факултета Организационих Наука (ФОН), о условима за упис у другу годину студија на терет буџета. Одлука гласи:

Потребан услов: остварено 43 ЕСПБ бода (на основу ставова Сената Универзитета у Београду од 24.04.2008. године),
Довољан услов: да је студент рангиран до позиције 366 (305 + 20% од 305) на основу члана 84. Закона о високом образовању.

Сматрамо да смо оштећени и дискриминисани у односу на друге факултете, као и на претходну генерацију ФОН-а, у делу одлуке Управе ФОН-а, који се односи на "Довољан услов", због тога што је примера ради прошла генерација уписана у другу годину студија на терет буџета а једини услов им је био остварење 37 ЕСПБ бодова (уписано је око 550 студената на терет буџета те генерације), исто тако други факултети немају додатних услова за упис на терет буџета, осим остварења 43 ЕСПБ бода.
Предлажемо укидање "Довољног услова", тј. да "Потребан услов" буде и једини услов за упис на другу годину студија на терет буџета, како се не би десило да одређени број студената буде оштећен иако имају и већи број ЕСПБ бодова од 43, и остану без могућности за упис друге године студија на терет буџета.

Молимо вас да хитно и благовремено реагујете због близине уписа у наредну годину студија.

Студенти Факултета Организационих Наука уз подршку Савета ФОН-а

Vidite da smo izbacili deo oko okt2 jer je to posebno pitanje na koje je parlament spremio posebnu molbu fakultetu, i nema potrebe da se kontaktira ministarstvo. Promenjen je i naslov. Isto su nam ukazali da ne moze da u tekstu pise da se ista "ukida" tako da ne znam kako ce oni to srociti.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 14:55:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.02.2008. 13:14:27
@ DJ Patkica
meni to zvuci kao da prolongiraju...ne kapiram zasto ce tek u ponedeljak da bude spremna molba,ne treba to ko zna koliko dugo da se sastavlja,pogotova kada ste vi ovo sastavili odlicno?! :zbun:
Uostalom dok to dodje do ministarastva pa dok oni to nadam se odobre prodje nama upis. . . :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 15:01:04 
Korisnikov avatar

Kao sto i ja rekoh nemam bas poverenja.

Receno nam je da ce dokument biti spreman u ponedeljak, onda oni to nose Savetu FON-a, onda Savet FON-a, kaze OK uzima to, i salje zajedno sa dokumentom u kom oni nama pruzaju podrsku. Za sad ne treba peticija, ali ako bude trebalo bicete obavesteni.

Meni samo nije jasno, posto ocigledno da odredjeni clanovi/clan parlamenta nije upucen u nasu situaciju, zasto ne trazi nasu pomoc. Ima nas koji smo voljni da pomognemo. Meni se cini kao da on zeli da ispadne kao neki velikomucenik koji kao jedva sve stize. :roll:

Uostalom ovo nije samo apel studenata, siguran sam da bi uz nas stali i nasi roditelji.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 15:02:04 
Korisnikov avatar

*Bane* je napisao:
otkud ti uopste znas dal sam ja dosao ili ne...

U tome je poenta - ZABOLE ME!

DJ Patkica : Milsim da ne bi trebalo da pominješ FPN jer je njima specifičan upis na budžet, kod njih malo primaju a i gleda se prosek prvo. Oni i pri upisu primaju malo na budžet...Možda je bolje da ih izostaviš... :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 15:07:06 
Korisnikov avatar

http://www.fpn.bg.ac.yu/pages/p_id3/data/odl_bodovi.pdf

Zasto da ih ne spominjem?!

Lepo su doneli odluku o prelaznom periodu gde se svake godine povecava kriterijum za 6 bodova, sve do 2010/2011 kad stupa zakon o Visokom obrazovanju stupa na snagu u punom naletu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 15:11:48 
Korisnikov avatar

^ Pa imam drugaricu tamo iz osnovne i uopšte mi nije pominjala to za bodove. Jer se kod njih prvo gleda ko kakve ocene ima, a primaju veoma malo na budžet, lupam, negde oko 100, ili možda još manje. Ajd, raspitaću se pa ću da ti javim kakvo je stanje. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2008. 16:17:29 
Korisnikov avatar

@ Dj Patkica : "Jos nije odluceno, 24. septembra se odrzava sednica, mislim da ce najverovatnije morati da se ocisti godina, odnosno mi cemo se za to boriti, posto se pominje neka nenormalna mogucnost-kao da prosek mora da ti bude preko 8.5+da ocistis godinu:("

To mi je odgovorila, ali i oni čekaju neku sednicu...

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 880 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 36  Sledeća