Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 880 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 36  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10.09.2008. 16:52:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.02.2006. 23:37:31
Godina: IV
Smer: IS
Ja sam zeleo licno da porazgovaram sa nekim ljudima koji ce biti na zboru, ali valjda ce i ovako biti obavesteni.
Juce je Martic odrzao sastanak sa predstavnicima studenata u Savetu fakulteta (ako niste znali, tih predstavnika studenata ima 4 od ukupno 18 clanova Saveta i oni nemaju nikakve veze sa Studentskim parlamentom). Ja sam jedan od tih predstanika. Izmedju ostalog, bilo je reci u problemu upisa.
Jedan od njihovih argumenata je bio da ste vi (prvaci) na Open day-u bili obavesteni o tome da ce vam biti potrebno 60 ESPB bodova (odnosno cista godina) kako biste presli u narednu godinu. Tako da ne mozete da kazete da niste na vreme obavesteni.
Ali, posto se sadasnji Zakon o visokom obrazovanju nije primenjivao u potpunosti do sada, mozda postoji sansa da se i sada ne primeni u potpunosti. Uprava, prema njihovim recima, ne zeli da se ova reforma svali najvise po vama i misli da je moguce, ukoliko biste vi to predlozili, da se uputi predlog ministarstvu da se omoguci svim studentima koji su stekli 43 ESPB da se upisu na budzet. Oni, kao fakultet, ne nece tako nesto sami da iniciraju, ali ukoliko bi to bio predlog studenata, oni bi to podrzali.
Znaci, da zaokruzim, moj predlog je da se sutra pre sastanka dogovorite o ovome i da na zboru zajedno predlozite Upravi da posalje dopis Ministarstvu prosvete da se jos ove godine omoguci upis na drugu godinu svim studentima koji su stekli najmanje 43 ESPB.
To je, otprilike, najvise sto moze da se izvuce za prvu godinu i mislim da na tome treba potencirati.
Nadam se da cete ovo preneti nekome ko ce prisustvovati tom zboru i organizovati studente da zajedno nastupe sa ovim predlogom.
Eto, toliko od mene. Nadam se da sam pomogao.
Srecno!

Poslednji put menjao BLADE dana 10.09.2008. 17:00:09, izmenjena samo jedanput

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.09.2008. 16:57:56 
Korisnikov avatar

zeka-robot je napisao:
znam da je do sada bilo tako,pa mi ova izjava sad nije jasna.
@makelele
Citiraj:
ili davanje uslova

Sto znaci?

Moci ce da se prijavi jedan ispit, ukoliko je on potreban studentu da da uslov. Znaci, ako si npr. 3. godina (treba ti npr. 6 za uslov), ukoliko si do sada dao 5 ispita, mozes da izadjes u oktobru 2 na jedan ispit. Ukoliko si prva ili druga godina i nedostaje ti npr. 4 boda da das uslov (koliki god da je prag za prelazak u narednu godinu), mozes u oktobru 2 da izadjes na ispit koji nosi 4 ili vise boda, odnosno na ispit koji ti omogucava da das uslov.
Nadam se da je sada jasnije. :)

Poslednji put menjao BLADE dana 10.09.2008. 17:04:06, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.09.2008. 17:03:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.09.2007. 12:12:49
Godina: Padobranac
Smer: ME
@Blade

Tako nesto sam i ja imao na umu, iz svega prilozenog sto sam procitao, zakon o visokom obrazovanju, izjave zvanicnika, iskustva proslih generacija, itd...

Mislim da je najoptimalnije resenje, da se ne svadjamo bzvz, vec da pokusamo upravo to da se dogovorimo sa fakultetom, da nas podrzi u takvoj inicijativi, gde bi ovoj generaciji bilo omoguceno da svi koji ispune uslov od 43 ESPB budu upisani na budzet, nesto slicno kao sa proslom generacijom koja je imala uslov od 37 ESPB.

I Blade hvala, na predlogu.

BTW sto se mene tice, meni bi bilo drago da se sutra pojavi i neko od starijih studenata, da ako nista drugo, da nas posavetuje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.09.2008. 17:07:09 
Korisnikov avatar

Ja cu pokusati da dodjem, pa da ovo kazem ljudima i licno, posto ne verujem da ce ovo sto sam napisao u prethodnim postovima dopreti do svih do sutra.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.09.2008. 17:26:13 

Pridružio se: 10.09.2008. 15:23:00
Godina: I
BLADE je napisao:
zeka-robot je napisao:
znam da je do sada bilo tako,pa mi ova izjava sad nije jasna.
@makelele
Citiraj:
ili davanje uslova

Sto znaci?

Moci ce da se prijavi jedan ispit, ukoliko je on potreban studentu da da uslov. Znaci, ako si npr. 3. godina (treba ti npr. 6 za uslov), ukoliko si do sada dao 5 ispita, mozes da izadjes u oktobru 2 na jedan ispit. Ukoliko si prva ili druga godina i nedostaje ti npr. 4 boda da das uslov (koliki god da je prag za prelazak u narednu godinu), mozes u oktobru 2 da izadjes na ispit koji nosi 4 ili vise boda, odnosno na ispit koji ti omogucava da das uslov.
Nadam se da je sada jasnije. :)

Znaci ako npr. imam 48 bodova posle oktobra 1 (prag za upis druge je 43),ja ne mogu da prijavim 1 ispit u oktobru 2,kako bih imao 54 espb i sebi povecao sansu za upis druge godine na budzetu?
unapred hvala... :fokus:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.09.2008. 17:49:44 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.11.2007. 20:52:15
Godina: Dipl.
^ Ne možeš.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.09.2008. 18:22:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.10.2007. 16:55:15
U koliko sat je ovo sutra?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.09.2008. 18:22:50 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2007. 13:52:04
^ U 12!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.09.2008. 19:57:32 

Pridružio se: 02.03.2007. 14:54:05
Godina: Padobranac
BLADE je napisao:
Uprava, prema njihovim recima, ne zeli da se ova reforma svali najvise po vama i misli da je moguce, ukoliko biste vi to predlozili, da se uputi predlog ministarstvu da se omoguci svim studentima koji su stekli 43 ESPB da se upisu na budzet. Oni, kao fakultet, ne nece tako nesto sami da iniciraju, ali ukoliko bi to bio predlog studenata, oni bi to podrzali.
Znaci, da zaokruzim, moj predlog je da se sutra pre sastanka dogovorite o ovome i da na zboru zajedno predlozite Upravi da posalje dopis Ministarstvu prosvete da se jos ove godine omoguci upis na drugu godinu svim studentima koji su stekli najmanje 43 ESPB.

Ljudi, ovo je IMPERATIV za prvu godinu, koji neko mora sutra da organizuje i predlozi, ovo ce pomoci mnogim kolegama koje znam a koji nece uspeti da ociste godinu do okt2...

Uradio bih ovo licno, ali stvarno nemam 1000 dinara za put samo da dodjem da ovo predlozim...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.09.2008. 21:27:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.11.2007. 19:12:54
Godina: Apsolvent
Koliko ja primecujem, sutra mozemo da se borimo i za uslov od 43p za budzet, i za obnovu na budzetu za nasu generaciju. Kul :D .

Jos samo da izaberemo nekog recitog predstavnika....
Any volunteers? :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.09.2008. 22:02:55 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:47:00
Smer: UK
@ Blade : Hvala što si rekao za to. Milsim da smo svi mi, koji hoćemo da prisustvujemo i hteli da kažemo nešto tako, ali odlično je i to što imamo podršku i sa njihove strane...Iskreno, ja se ne sećam da je neko rekao za tih 60 poena, ali dobro...

Uglavnom, sutra u 12 sati bi trebalo da se pojavi dosta ljudi i nadam se da će tako biti.

Još jedna stvar, želim da zahvalim svima koji su očistili godinu a sutra dolaze da budu uz nas i da se bore za naše stavove. Hvala! :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.09.2008. 23:26:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2006. 15:06:53
Poslala sam ljudima pp na facebooku... Oko 70 ljudi ce pozeleti da me ubije :p
Nego, ajte sad svi koji me imate medju prijateljima... brze bolje na fejs - i saljite :)

(jbga, nisam stigla ranije da se docepam kompa :( al videce valjda do sutra.. :D)

I da.. ja sam slala samo prvacima, posto me je mrzelo da pravim jos lista za ostatak... pa ako znate nekog starijeg studenta koji volE guzvu obavestite ga :p

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.09.2008. 23:44:11 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.10.2007. 14:27:49
kad se pojavi ukupno 50 ljudi oduvace nas k'o nista i tek smo onda obrali zelen bostan...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 00:05:39 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.05.2007. 19:56:48
dolazim!!!

ako se ne uspavam...

nadam se da cemo nesto moci da uradimo...inace mogu samo da masem svom studiranju:(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 00:10:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2006. 15:06:53
Ma mocicemo nesto.
Ako nas se skupi samo 50, onda i treba da nas oduvaju.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 00:49:42 
Korisnikov avatar

Nek svako dodje sa nekim sa strane :P

Pa sobzirom da veliki broj ljudi nije obavesten o postojanju sastanka, ja nesto sumnjam u brojnost :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 08:39:27 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.11.2007. 20:52:15
^ ==> veliki broj ljudi ne koristi internet. :dada:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 11:21:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.04.2008. 18:09:06
mene zanima, da li se rangiranje vrsi posle oktobra 2 ili pre? meni je malo nelogicno da se vrsi pre, zasto onda uopste postoji okt2...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 11:40:06 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 16:33:51
Rangiranje se vrsi posle juna, septembra i oktobra. Koja mesta preostanu iz juna, upadaju oni u septembru itd itd.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 15:17:43 
Korisnikov avatar

Evo ukratko sta je bilo danas.....kao sto je BLADE vec rekao, dr. Martic je potvrdio da ce nas fon u potpunosti podrzati ako se zalimo ministarstvu, i trazimo da za sve studente uslov za budzet bude 43p....izabrani su predstavnici, koji ce sastaviti molbu, i koji ce nas zastupati. Takodje je rekao da je sa njihovom podrskom, i potpunom saglasnoscu studenata, ova molba 99% odobrena :D .

Sto se tice obnove na budzetu.....to vise NE POSTOJI, ni za generaciju '06, ni za generaciju '07. :((

Eto....to bi otprilike bilo to. Pricali su i nesto o tome kako ce od sledece godine postojati rigoroznije raspodele grupa, kako bi se izbegle guzve na predavanjima i vezbama.....ali to vec nije za ovu temu :P

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 16:15:38 

Pridružio se: 28.05.2008. 16:25:00
da li neko zna dali treba da plalatim prijavu ispita posle 3 puta, polagao sam matu1 3 puta, ali na sajtu pise 2 posto, nisu uracunali semptembar i prijavio sam preko neta. znam da je pitanje van teme da ne otvaram novu

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 16:16:57 
Korisnikov avatar

Proveri u studentskoj sluzbi.

U krajnjem slucaju nemoj da platis, pa ako je trebalo, dobices racun pred uzimanje diplome :P

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 16:27:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:47:00
Smer: UK
Uglavnom, dobro je prošlo i obećali su nam bolje uslove studiranja...Sam gospodin Martić je rekao da po njegovo proceni upisuju ljudi i sa 48 poena, ali ja ne bih bio ja kad malo ne bih posumnjao u to :P .

Sve u svemu, nadam se da će odabranici uraditi svoj posao i da će molba proći... :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 16:54:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.02.2008. 13:14:27
danas su bili krajnje fer i korektni...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2008. 19:38:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.06.2007. 02:17:36
pa to je super vest. znaci da jos imamo sanse.... Nego kada ce se predati ta zalba i kad da ocekujemo "rezultate". zao mi je sto nisam mogao danas da dodjem. Jel bilo jos nesto vazno oko upisa?
pozz

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 880 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 36  Sledeća