Započni novu temu Odgovori na temu  [ 462 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10.12.2006. 17:20:24 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.12.2003. 00:09:55
Godina: Dipl.
Smer: IS
Gosn prodekan, to na šta si ti pozivao nema veze sa ovim što oni uzimaju pare kao nezdravi i srozavaju naše studije. Niko nama ne brani da čekamo odluku neke Vlade da nam prizna VII-1 kao master. Ovde se radi o tome da nas je neko zavrnuo, promenio uslove konkursa u toku konkursa.

Da li to negde postoji? Pritom ovo srozavanje mi uopšte nije jasno... Možda bi o tome treba da popričaš sa njima i daš primedbu na parametre sličnosti.

Nek bulevari sveta pamte muziku tvojih koraka

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.12.2006. 17:59:52 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.03.2002. 17:30:03
Godina: Apsolvent
Smer: ME
tako je.

nije se protestvovalo protiv ovog sistema bodova po srodnosti faqlteta, nego zbog necheg sasvim drugog, ali ostavimo to na stranu, ne vredi plakati nad prosutim mlekom.

hajde studente prodekane, organizuj sada neshto i sa tobom smo.

ljudi, shto nam je chinjet?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.12.2006. 18:27:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.05.2002. 14:13:49
treba da zahtevamo sledece:
frennky je napisao:
... zato mislim da bi prijemni trebao da bude mnogo ozbiljniji a ne da svako moze da ga polozi. isto tako mislim da bi trebalo da se polazu diferencijalni ispiti ukoliko je srodnost manja od 1 kako bi se ta srodnost svela na 1 (na sta bi mogli da uzmu jos para, ali samo onima koji nisu sa fona). u protivnom sta bi to znacilo da je neko 70% master fona :zbun:

bLooez je napisao:
ima smisla, ali ovde se ne radi o tome da mi strahujemo za posao sutra vecj o tome da cje neko sa shumarskog biti ispred tebe na listi i da cjesh ti da izvisish zbog ovih idiotskih bodova za srodnost faqlteta.

to bi mozda moglo da se resi ako bi postojale odvojene kvote za fonovce i one sa strane

takodje, max br. poena za srodnost, kao i za prosek trebao bi da bude 20, a prijemni bi trebao da nosi 60. na taj nacin bi se smanjio znacaj sa kog fakulteta je kandidat i koji mu je prosek (jer nije isto dobiti 10 na megatrendu i 10 na fonu) a vise bi se vrednovalo znanje.

na ovaj nacin bi svako mogao da konkurise na master studije a svi koji zavrse te studije bi imali odredjeni nivo znanja.

da li neko zna kakvo je stanje na drugim fakultetima? mozda negde vec postoji bolje resenje.

Laughter, Laughter, laughing at my cries

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.12.2006. 18:53:48 

Pridružio se: 02.09.2004. 18:46:31
Godina: I
Potpuno razumem sta hocete da kazete, ali se ne slazem u potpunost sa vama.
Prvo se ne slazem sa vama oko problema od pre mesec dana, jer je problem gotovo iste prirode i ja ne zelim da organizujem protest i pravim "sra..a" ako iza sebe nema 500 ljudi koji ce doci i ostati do kraja, a za sad vas je svega 10-ak(ispravite me ako gresim) koji pisete ovde, od toga ce 3 imatoi obaveze jer dolazi Sveti NIkola, jednog ce da mrzi da ustane pre 10, a 2 ce se uplasiti da ne dobiju po nosu od faxa i doci ce 4 ljudi.
Eto takav sam ja utisak stekao o ovakvim akcijama.

Ajde da se dogovorimo ovako!
Ja sutra idem na kolegijum na kome stavljam tacku dnevnog reda koja se tice ove baljezgarije i razgovaram o tome.
Zakazujemo zbor studenata za Utorak oko 19(od 18 je tribina vezana za stud. parlament u amfiteatru 015) na fakultetu ili ispred fakulteta, pa da vidimo koliko ce ljudi doci, razgovaramo o ovome a ako nas ima dosta idemo zajedno na NN vece u Sredu!

Evo ako se slazete ja veceras saljem puskicama mail da izbace vest pa cemo videti koliko nas ima i ko je zasta raspolozen.
Ujedno ovo se ne tice samo studenata koji sada zavrsavaju fakultet vec i studenata koji ce tek zavrsiti fakultet, pa se potrudite da animirate i mladje kolege, jer ce njih ovo stici ili za 1 godinu ili kada se zaposle, pa im dodje neko sa diplomom fona a nije procitao dve knjige sa FON-a i istiskuje vas sa radnog mesta.

Vazi?

POzdrav
Nemanja

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.12.2006. 19:11:57 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.03.2002. 17:30:03
dogovoreno.
ja cju /ili neko iz fonforum tima/ da sastavim obaveshtenje pa cjemo da ga rashirimo po forumu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.12.2006. 19:30:40 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.05.2003. 14:01:17
Važi...bacite obaveštenja pa se vidimo u utorak! :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.12.2006. 20:55:40 

Poslajite i na sve mailibng liste!!
Itd.!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.12.2006. 22:27:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.01.2005. 21:34:29
Godina: Padobranac
nexbg je napisao:
Student prodekan se ubio na ovoj temi pozivajuci studenet FON-a na protest i slao licne mailove itd. itd. I uvek se na tim protestima pojavljivalo po 5 ljudi, zasto zato sto se to konkretno nije ticalo samo njih vec je bilo nesto sto je trebalo da se sredi na nacionalnom nivou.
Sada kada su pogodjeni direktno studenti FON-a sada se odjednom pozivaju svi na protesti traze raznorazne stvari.
E pa dragi kolega Blooz student prodekan ce podrzati svaku inicijativu studenata vezanu za ovo, ali nece vise da glumi klovna i poziva ljude jer jednostavno svi dodju i pisu ovde i na mailove a kada treba da se stegne i udari zesto nikog nema, mozda se svi UPLASE.

Sutra imam kolegijum pa cu razgovarati o ovome sa upravom fakulteta, ali ne znam sta moze da se uradi po ovom pitanju.
Potrebno je stvarnio zestoko udariti da bi se ove stavri promenile!!

Razmislite o tome!

E sa ovim se potpuno slažem. Dobili smo ono što smo zaslužili i to je to. Jedino filozofima svaka čast na trudu i organizaciji, ostali faxevi su BRUKA! Ja sam par puta bio na platou, zvao me ortak sa Filozofskog i mene je bilo sramota što je tako malo naših kolega bilo i što na našem faxu nije bilo nikakve organizacije. Studenti filozofskog su blokirali svoj fax, spavali tamo danima, stvarno su se svojski potrudili a ostali fakulteti su NULA!
Bolje nismo ni zaslužili!

Poslednji put menjao filip dana 11.12.2006. 02:12:01, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.12.2006. 02:04:12 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.03.2005. 15:03:45
Ja sam u utorak u to vreme na faxu tako da ćemo se videti. Samo ne verujem da će doći više od 20-ak ljudi. FON-ovci su, na žalost, uvek bili inferiorni kada se ovako nešto dešava. Pokrene se 20-30 ljudi oko nečega, drugih ih gledaju u fazonu... "boli me patka, neka što ja da idem da se bunim... imam šta pametnije da radim, drugi će se izboriti za mene"... i tako to ide, dok i ovih 20-30 ne izgubi volju i onda sve utihne. Na žalost, ovo je nešto što se tiče nas konkretno i ako stvari ne promenimo, SVI ćemo to osetiti na svojoj koži, počevši već za nekoliko meseci.

ugasiti, ni skratiti.
Samo ću, obično tako,
jedne slučajne zore,
svom nekom dalekom Suncu
zlatnih se očiju vratiti.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.12.2006. 10:00:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2003. 08:56:54
A da nije malo kasno u 19h, koga naci u to vreme na faksu (osim ove kandidate za parlament) :)

Postao je lider, umorni lider.Lideri se, kao što znamo, oslanjaju isključivo na narod.Njegov narod sastoji se od umornih intelektualaca svih kategorija, umornog radništva i seljaštva, umornih devojčica i njihovih mama..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.12.2006. 12:45:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.05.2002. 14:13:49
evo mene cete sigurno naci :D

za sad nas ima tek 5, kad mislite da obavestite ljude preko foruma? da ne bude posle kasno su videli obavestenje...

Laughter, Laughter, laughing at my cries

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.12.2006. 08:02:50 

Pridružio se: 30.09.2006. 18:28:19
Posto ne mogu da dodjem(daleko od BG), drzim Vam palceve na protestu. Studenti FON imaju vece pravo na master nego ostali studenti van fakulteta koji su prijavili na tom masteru.
Srecno!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.12.2006. 16:38:16 

Pridružio se: 08.12.2006. 13:41:23
koliko sam ja shvatila celu situaciju oko master-a:
U Hrvatskoj i Sloveniji, su nostrifikovali diplome starog programa u master. Kod nas, ministar prosvete i sporta je rekao da po zakonu te dve diplome i jesu jednake. Naravno svi cekaju da vlada donese odluku, a ona je naravno raspustena-izbori.
Bez obzira na sve fakluteti su raspisali konkurs za master studije, koje naravno nisu besplatne, tako da ispada da za jedan ispit koji treba da se da, kolicina novca je skoro slicna kao za celu godinu studiranja na fakultetu od 10 ispita i vise.
I pored svega toga, sto je od samog pocetka nepravda, postoji negodovanje oko konkursa na master, zbog srodnosti sa drugim fakultetima.

Sta sad?

Ako sam negde pogresila, slobodno me ispravite.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.12.2006. 18:34:10 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.03.2005. 15:03:45
anina je napisao:
Sta sad?

Ništa... protest...

ugasiti, ni skratiti.
Samo ću, obično tako,
jedne slučajne zore,
svom nekom dalekom Suncu
zlatnih se očiju vratiti.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2006. 00:11:43 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.12.2001. 21:48:50
Godina: Profesor
Ojha Mastercine, kako ide? Ima li kakvih zanimljivosti u nasem master svetu? Ja sam nesto neobavesten zadnjih dana :cool:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2006. 02:00:59 

Pridružio se: 22.01.2006. 12:29:53
Nista ne brini djogani... evo po preliminarnim rezultatima prijemnog, koliko vidim, mogu da te obavestim, da imamo dosta novih kolega "sumara", "zidara", "tesara", "kamenjara"... odlicno, odlicno... Unapred se radujem druzenju sa njima. A kao sto vidis, sve su to profesije koje bi fakultet mogao lepo da iskoristi... da nadogradi nedostajucih par hiljada kvadrata nedostajuceg prostora. Uraaaaa... nece nam zatvoriti fakultet 2009. :skocko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2006. 20:28:39 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.12.2001. 21:48:50
Godina: Profesor
Moje kolege nisu to da ti potpisem. Niti sam ja njihov. To sto ce neki dobiti diplomu mastera FON-a to je njihov problem, tacnije problem njihovh dzepova. Potpisujem vam svima da nijedan master sa megatrenda nece dobiti posao pre diplomiranog inga FON-a. Ako dobije znamo zasto je dobio - veza. Ako neko dokaze suprotno ustupam mu svoju godisnju platu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2006. 22:33:28 
Korisnikov avatar

I od mene 10.000 dinara na tu sumu :)

(ipak sam ja južnjak, a i delim kancelariju sa jednim Piroćancem).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.12.2006. 09:37:58 

Pridružio se: 11.08.2006. 12:36:20
Smer: OM
ja, kao čevek iz HR-a mogu slobodno da kažem da je đogani u pravu

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.12.2006. 11:41:47 

Cao svima,

ja se izvinjavam sto mnisam pisao posle zbora jer FF nije radio neko vreme, a posle sam bio van BG bez interneta.

Imao sam sastanak sa upravom vezano za probelm SRODNOSTI i evo rezimea:

Dobio sam uverenje od uprave da Studenti FON-a nece biti osteceni i da ce se to videti nakon upisa. Kao sto sam i rekao po Zakonu Fakultet mora da primi studente drugih fakulteta na Master studije i to bez ikakvih diferencijalnih ispita i slicno.

Ovakva srodnost je uradjena zbog toga da bi ljudi koji nisu sa fakulteta imali sanse da upisu POSTDIPLOMSKE jer je dosta studenata FON-a odustalo od toga i fakticki bi svi ti potencijalni postdiplomci otisli na druge fakultete i FON bi znatno pao na trzistu. Dobio sam uverenje od uprave da ako ovakvim nacinom upisa posle zavrsetka studenti ne budu zadovoljni da ce na predlog stud. parlamenta sigurno ovaj nacin biti izmenjen.

Sto se tice pranja diploma, raspitao sam se i kod drugih eksperata i MASTER FON-a mnogo manje znaci skoro neuporedivo ako nemate i stepen ispod mastera na FON-u jer u DODATKU DIPLOMI SVE PISE. Dakle na konkursu za posao svaki student |FON-a sa situacijom gore pomenutim je za oko 70% ispred nekog ko ima samo MASTER sa FON-a.

Ne kazem da je ovo sto je uradjeno OPRAVDANO ali sam stekao utisak razgovarajuci sa raznoraznim ljudima koji se razumeju u materiju i upravom fakulteta da nije ovo toliko strasno + sto zakonski moraju da stave i isti kos i FONovce i ostale studente.

Pozdrav
Nemanja

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.12.2006. 14:17:57 

Pridružio se: 27.12.2003. 16:39:58
Smer: UK
Zaista ne verujem da ce neki poslodavac da se previshe udubljuje u celu ovu pricu on ce da gleda diplomu kkoju imash. Znaci master fona meni kao poslodavcu jeste jace nego dipl ing fona. Potpuno je idiotski da ja kao dipl. ing. fona budem jaci od master fona, odakle ja znam da je on za 70 posto ili 45.3123 % loshiji od dipl inga, to sto ima u zakonu je jedno a zivot je drugo. A to shto ce fon pasti na trzishtu me prosto ne interesuje. Bez uvrede dobro radish svoj posao, samo dajem primer.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.12.2006. 17:44:21 

Kada budes konkurisao na radna mesta koje zahtevaju stepen strucne spremew MASTER odnosno DIPLOMIRANI ti prilazes diplomu, i eventualno master diplomu ako si se doskolovaavao do mastera. Obe diplome sadrze DODATAK Diplomi sa opisom svihg ispita koje si polozio ranije!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.12.2006. 23:33:11 
Korisnikov avatar

Sadašnja diploma ne sadrži nikakav dodatak... Samo uverenje o položenim ispitima.

Čak je i na nekom jeftinom plavom papiru, nije čak ni krasnopisom ispisana... A košta 1.600 dinara.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.12.2006. 17:10:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.09.2004. 12:31:28
@nexbg

Naime apsulutno sve sto si rekao nije ni blizu istine

1.Zakon je prekrsen jer sem "ETF IS", "PMF IS" i Ekonomije nijedan drugi drzavni fakultet univerziteta u Beogradu nije slican FONu.
Po zakonu da bi fakultet bio slican mora imati 50% istih ispita.
Zato su i dali 60% slicnosti svakom ko je bilo gde bilo kad i bilo sta zavrsio. Da bi mu uzeli pare.

2.Bez obzira koliko su "slicni" svi imaju 6 ispita do kraja ? :zbun:

3. To ce biti onaj rad. Konkurs za drzavnu/javnu upravu skole/ bolnice/
Sta si zavrsio MASTER FONa IS. Ok. I to je to. Kakav dodatak. Pa iscepace dodatak.
Rano je za Deda Mraza.

4.Postdiplomske su sada ili Phd ako hoces da budes profesor ili Specijalisticke ako hoces da se usavrsis. Svejedno moras da imas odgovarajuci master, koji oni nemaju i koji sada peru.
Upravo se o tome radi. I dobro si rekao: Zato FON sada pada na trzistu!

5. Siguran sam da ces biti clan parlamenta i da ces uspeti da ubedis ljude da jednoglasno traze od fakulteta da se studentima FON-a po ceni od 1800 dinara izda diploma mastera.
Sto je u skladu sa zakonom, naravno.
Neka na njoj pise MASTER i neka i nama daju dodatak.
Znamo i mi da ga pocepamo.

Svako dobro

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.12.2006. 19:23:07 

samo mi nadji clanove zakona na koje si se pozvao svu da gde si pomenuo zakon.

Ne kazem da je ovo dobro. Ali sam u razgovorima stekao utisak da je ovo nesto sto je morao da bude izbor.
Nije ok dati im toliku srodnost, ali rekao sam zbog cega je to tako, oni se kunu u decu da ti ljudi nece ni zavrsiti master a platice pa videcemo.
tu je parlament koji ce se sigurno oglasiti ako ja budem tamo pa videcemo.
Pozdrav
Nemanja

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 462 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  Sledeća