Započni novu temu Odgovori na temu  [ 575 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23.07.2007. 15:25:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.03.2005. 12:18:05
Godina: Dipl.
Smer: ME
ej, ljudi, u šta se ovo pretvorilo...

evo ovako, neću da se pravdam tamo nekom "kralju", ali možda će mu biti malo jasnije:

-iz unutrašnjosti sam i imam samo mamu koja je medicinska sestra, i mislim da je to dovoljno reći-njena plata nije dovoljna ni njoj samoj

-sve vreme studiranja sam nešto radila, od najbanalnijih poslova pa do onih pravih, od 9-5, jer sam po svaku cenu htela da studiram i budem u Beogradu...hmmm, a znaš, stan i ostali troškovi moraju od nečeg da se plate

-nisam beogradsko dete koje ima svoju sobu, spremljen ručak, oprano i popeglano, koje nikad u životu nije oribalo kupatilo i slično...sve moram sama (ne želim da se kolege iz Beograda ljute, većina njih je razumna, ali nekima moraju stvari da se crtaju...)

-upisala sam 99., imala status mirovanja jedne godine i apsolvirala 2004. Imam još 3 ispita do kraja, nadam se da ću dati još jedan u septembru jer radim po 12 sati dnevno...i da: zamisli, napredujem...

-uopšte sebe ne smatram glupom niti nesposobnom da fakultet završim...uostalom, svi smo mi svesni da FON nije uopšte težak fakultet i kako se neke stvari (ispiti) na FONu završavaju... Ali ja, kao i Decline, nemam vremena da blejim po faxu i vučem asistente i profesore za rukav...i ne krivim ja nikog što je tako, blago ljudima koji to rade! ali neka mene ostave na miru...

-da sam htela da odustanem, davno bih to uradila. ali ako nam ne produže...mislim da će mi pući film, i da ću uraditi nešto slično kao i Decline. a to nije baš fer, morate priznati...toliko žrtvovanja, i odricanja, i truda...toliko položenih ispita, da bi se neko sad brinuo kad ću u penziju ako mi produže rok do 2011...dođe mi da vrištim.

eto. :hvala:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.07.2007. 23:25:55 

Pridružio se: 24.01.2005. 10:24:29
Cao drugari!!!
Pozz svim saborcima.
Javljam se samo da kazem da verujete u cuda. Nemojte ocajavati. Koncentrisite se da uradite ono sto je do vas. Molim vas da se ne nervirate. Mislicemo najgore i boriti se ako do toga dodje. Do tog momenta samo hrabro do poslednje kapi znoja (a ima ga mnogo u ovim vrelim danima) u septembru. Sve ostalo "o tom potom".
"Ajmo, ajde, svi u napad!!!"

;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.07.2007. 23:41:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.05.2003. 20:07:55
deki_faca je napisao:
Au bre Kralju pa zar tako nesto da lupis i ostanes ziv?!

Kad sam rekao produzetak do 2011. nisam mislio da ce neko ko je upisao faks '97 ili '96
studirati do 2011??!! Tu godinu sam spomenuo zato sto je ona u opticaju a ne zato da bi
studirao jos 10 godina POBOGU COVECE! E ne moze a da me neko na ovakvim forumima
ne iznervira. Definitivno se na ovakvim forumima oslikava nas rdjav mentalitet. Zasto toliko
mrznje i nerazumevanja za ljude? Nisu svi koji dugo studiraju blejaci AMAN ZAMAN!
Narocito generacije '96 i 97' su nadrljale zestoko kao sto je gore kolega i spomenuo.
Mnogi su imali teske probleme (smrtni slucajevi, siromastvo, rad vise poslova, ...) i zato
ostali tako dugo sa studijama AMAN ZAMAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zasto neko ima zelju da se i dalje patnje takvih ljudi nastave? Zasto srpski mentalitetu?
Tim ljudima ce jako malo ostati da zavrse do 30. septembra i zasto im ne izaci u susret
ako im malo ostane? ZASTO SRPSKI MENTALITETU? ZASTO TAKVA PAKOST I MRZNJA???
ODAKLE TOLIKA ZELJA ZA KRVLJU?????????????????????????????????????????????????????

Prvo procitaj sta sam napisao ***
A sto se tice gomile ljudi sa jednim ispitom do kraja koji ce ostati, mogu reci da mi ih je zaista zao i nadam se da ce bar njima izaci u susret,

Ti imas 15 poruka na forumu, ja sam clan vise godina nego ti meseci ***.

sta su olaksali?
OPERACIONA 70%
STATISTIKA (vecina apsolvenata dala preko seminarskog) ?%
P.PRAVO sa dobrim eliminacionim polozis ispit (ranije 3 coveka po roku prodju)
AKSIONARSTVO ( 1 covek u roku pao od apsolvenata koji treba da zavrse ove godine)
INVESTICIJE ( prolaznost na moje oci kad sam i ja prosao (bio i eliminacioni koga sada nema) je bila 70% od izaslih na eliminacioni)

ako treba jos moze i jos.

i ponavljam za gluve, bilo bi dobro da faks pomogne ljudima koji su pri kraju,
ali ne spominjati revoluciju jer je faks dosta ucinio,

zao mi je svih kolega koji zbog materijalne situacije nisu u stanju da iskoriste povlastice i na vreme zavrse, ali sam siguran da ima mnogo vise galamdzija koji bi umesto da zagreju stolicu, na frku da zavrse fakultet...

srecno svima...

toliko od mene
mislim da sam bio jasan
i necu vise odgovarati na ovu temu

---
Moma: nema vredjanja

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.07.2007. 12:24:29 

Pridružio se: 30.09.2005. 19:15:37
Godina: Apsolvent
pozdrav saborci!

jako mi je žao što ranije nisam bio u mogućnosti da pratim temu i dešavanja što zbog posla što zbog sporta kojim se bavim... danas sam dobar deo radnog vremena potrošio čitajući ovu temu, forum i sajt fona tražeći odgovor na pitanje šta sad...?

dakle godina sam upisa 98, a apsolventski mi je ne znam kako istekao 31. marta 2005 (izgleda zamrznuta godina je ušla u redovni period studiranja, a produžio sam aps za 6 meseci)
ostalo mi je 6 ispita do kraja uključujući operaciona i verovatnoću i statistiku...

jedina stvar koju znam iz studentske službe je da "...nisam više u obavezi prema fakultetu..."

nemam odgovor na pitanje koji je moj status i šta mi je činiti, pa bih molio ako neko ima dovoljno volje i strpljenja da mi u par redova objasni/da neki savet, tj . kaže koje su mi opcije.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.07.2007. 22:34:03 

Pridružio se: 25.05.2007. 11:25:35
Bojane, sta znaci to sto su ti rekli da "...nisi više u obavezi prema fakultetu..." ???
Meni nije jasno sta su hteli time da ti kazu. Je l' neko to razume?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.08.2007. 10:40:19 

Pridružio se: 30.09.2005. 19:15:37
pa ne, ja pitam nastića koji je moj status, on meni kaže da mogu da dajem ispite ali nisam u obavezi prema fakultetu.

e sad, meni nije jasno, ako ja uzmem i izboksujem tih 6 ispita što mi je ostalo, šta se onda dešava ? i taj rok, do kada i kada, da li i šta znači u ovom slučaju...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.08.2007. 10:50:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.03.2005. 23:46:26
Smer: IS
To što nemaš obaveze prema fakultetu znači da ne moraš da overavaš semestre i plaćaš ništa drugo osim prijave ispita. Što se roka tiče, kači te isto što i sve ostale, što se i dalje ne zna šta je nažalost...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.08.2007. 11:21:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.04.2007. 17:08:26
Dragi saborci,

i ovih poslednjih postova, kontam da su ljudi na ivici da odlepe i samo bih Vas zamilo da svoj bes i energiju ne usmeravate jedni prema drugima, vec da se svi fokusiraju na cilj, a to je produzetak do 2011-te.

Elem posto i ja radim, i nemam vremena da visim svaki dan na faxu(vec opisano) i i zivaca da slusam lekcije i popovanje od isfrustriranih asistenata pripravnika, koji su btw mladji od mene, i koji nemaju pojima o zivotu. jer su ceo zivot samo visili nad knjigom i bili ismevani od strane svoje generacije kao smesni i nesrecni likovi...ja sam se licno odlucio.

Ako ne produze rok, precicu na neki privatni fax, dati im lovu koju bi FONu dao za prelazak na novi plan, lagano uraditi samo diplomski(posto mi je malo ostalo do kraja) a posle upisati master u inostranstvu, i cao FONe!!!

Dalje, ljudi jer neko cuo da je zakonodavni odbor Skupstine Srbije, krajem jula dao tumacenje zakona po kojem se, izmedju ostalog, produzava rok do 2011?
To tumacenje je obavezujuce, jer je skupstina vrhovni zakonodavni organ.

Kazu mi ljudi da je izasla vest o tome u novinama, u Blicu valjda...Jel zna neko nesto o ovome?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.08.2007. 11:26:40 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
[ :offtopic: ]
Finisher je napisao:
popovanje od isfrustriranih asistenata pripravnika, koji su btw mladji od mene, i koji nemaju pojima o zivotu. jer su ceo zivot samo visili nad knjigom i bili ismevani od strane svoje generacije kao smesni i nesrecni likovi...ja sam se licno odlucio.
kakva je ovo generalizacija?
to su pojedinacni slucajevi... na koje ja jos uvek nisam naisao
[/ :offtopic: ]

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.08.2007. 13:04:10 

Pridružio se: 03.11.2006. 08:44:02
finisher> zakonodavni odbor jeste to usvojio, ali on samo moze da predlaze sta treba parlament da usvoji.
Sto znaci da tek kad nasi "vredni" poslanici budu glasali i, nadam se izglasali, taj predlog postaje punosnazan.

a to ce da bude ko zna za kolko nedelja ili meseci.
inace u Blicu je pisalo o tome, samo sto oni nisu preneli kakva je obaveza poslanika u tom procesu, vec samo odluku odbora. poluinformacija u novinama, kao i obicno.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.08.2007. 10:49:11 

Pridružio se: 06.06.2007. 08:18:25
Ljudi dokle se stiglo? Ima li sta novo? :((

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.08.2007. 15:43:17 

Pridružio se: 03.07.2006. 23:47:59
Ni ja nemam pojma sta se desava... Navodno, neka odluka je trebala da bude doneta krajem jula na nivou BU. Posle toga nista nisam cuo. :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.08.2007. 00:41:49 

Pridružio se: 24.01.2005. 10:24:29
Molim kolege da shvate situaciju nas starijih apsolvenata ozbiljno, i ne postavljaju off topic poruke. Nemojte me pogresno razumeti... Svaka cast vama sto zavrsavate fax na vreme, ali ja se svaki put strecnem kad vidim da je neko postavio novu poruku. Sva pitanja koja se ne ticu cuvenog roka, molim vas postavljajte na drugom mestu. Hvalal unapred

:cool: ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.08.2007. 20:09:15 

Jel ima neko informacije od prodekana (bilo kog, ukljucujuci i studentskog) u vezi produzenja roka?

red bi bilo da se nesto cuje povodom toga...
gde ce im dusa da mi je znati...

The clock is ticking...tick tock tick tock

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.08.2007. 18:46:53 

Pridružio se: 15.03.2007. 18:55:50
Jos pre dva meseca, od jedne poznanice, koleginice(koja poznaje nekog od zaposlenih u sluzbama fakulteta),cujem da joj je receno nesto u kontekstu:"Samo vi ucite i dajte sve sto mozete, bice sve u redu...ne brinite se nista.." I uz ljubazan smesak:"Trazite-i dace vam se".
Nije mi na pamet do sada padalo da se uzdam u razne nezvanicne verzije, ni u bilo koje druge price rekla-kazala, i unapred se izvinjavam svima na eventualnoj probudjenoj nadi; htela sam samo da se svi 'uspavani' ponovo probude, i da pokusamo jos jednom nesto da uradimo za sebe.
Ja znam da vas ima puno,i ja sam medju vama, i ako bilo ko ima neke predloge za dalje aktivnosti, dajte da se ponovo organizujemo, dok jos nije kasno!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.08.2007. 20:33:54 

Pridružio se: 29.08.2006. 11:04:59
- Sta ce biti s FON-om?

- Zapalicu ga!

Sala, naravno. Red bi bio da se ova tema ponovo probudi i ako neko nesto zna ili ima ideju (ne kao ovu moju gore) neka se javi.

Prodekane, javi nam bilo sta.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.08.2007. 22:35:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.10.2005. 10:28:24
Godina: Padobranac
Reggaesaurus je napisao:
A da se mi uz sve ove "pokusaje" obratimo i ministarstvu?

Lepo da objasnimo u kakvoj su situaciji pojedini studenti na FON-u. Pa mozda neko i procita mail i kaze nam sta i da li uopste mozemo nesto da uradimo.

Ili lepo za koji dan kad pocne fakultet da radi (ako vec nije :stid: ) da u sto vecem broju odemo kod prodekana za nastavu (ili dekana) pa da vidimo kakva je situacija i sta nam je chinit

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.08.2007. 22:46:29 

Pridružio se: 15.03.2007. 18:55:50
Studentu prodekanu se svakako treba obratiti, putem mejla ili licno,i to u sto vecem broju...Neko mora vec jednom da nas cuje :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.08.2007. 19:21:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.01.2005. 01:17:18
Reggaesaurus je napisao:
Reggaesaurus je napisao:
A da se mi uz sve ove "pokusaje" obratimo i ministarstvu?

Lepo da objasnimo u kakvoj su situaciji pojedini studenti na FON-u. Pa mozda neko i procita mail i kaze nam sta i da li uopste mozemo nesto da uradimo.

Ili lepo za koji dan kad pocne fakultet da radi (ako vec nije :stid: ) da u sto vecem broju odemo kod prodekana za nastavu (ili dekana) pa da vidimo kakva je situacija i sta nam je chinit

fakultet radi od juče
a "second hend" info:
kolega je danas pitao prof. Miliju Suknovića (prodekan za nastavu) šta se dešava po pitanju septembra i on mu je odgovorio "samo vi kolega učite i polažite ispite"
eto - ništa! :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.08.2007. 19:23:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.07.2005. 19:28:36
a sta ako ucimo i padnemo neki ispit?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.08.2007. 13:42:45 

citat:
"samo vi kolega učite i polažite ispite"...

mislim sta to znaci?

to je isto kao kad dodjem u prodavnicu i pitam: jel imate beli hleb? ...ne, nemamo, ali zato imamo kifle... sta ja da kazem... dajte mi 20 kifli umesto 'leba?

pitas jednu stvar, a oni ti kazu peti odgovor... ja sam znao da svakako moram da ucim... to nije morao da mi kaze... odnosno ne meni, vec kolegi koji ga je pitao za septembar... strava

ljudi u ovoj zemlji definitivno imaju problem sa komunikacijom.

valjda je Milija bio dobre volje...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.08.2007. 14:08:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.11.2004. 16:44:53
Sta mislite, jel nece cimati ako se diplomski zavrsi tek krajem septembra i zakaze odbrana tad, pa se diplomira oko 15 oktobra (zbog administracije i cekanja najmanje 2 nedelje)?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.08.2007. 17:22:59 
Hall of Fame
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.04.2002. 15:54:33
Ja stvarno mislim da ce to cekanje da bude smanjeno.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.08.2007. 20:32:49 

Pridružio se: 08.06.2007. 23:19:37
Da i meni je frka oko tog diplomskog: pravo imam 17.9. a to mi je uslov da bih uopste mogla da prijavim temu , pa jos 15 dana ....
Mene svi moji poznanici tese da ce sigurno biti produzetka.... Hajmo ljudi pozitivno da razmisljamo........ommm ommm ommm :)
Zar vam i ovaj Milijin komentar ne zvuci bas pozitivno!
Pazite ovamo: stavimo se u njihovu poziciju - primer :
Odlucili su da nam produze rok.
Ali zasto bi nam to rekli ?
Ovako smo u frci i jurimo da to sto pre odradimo.
Pa budite iskreni: da su nam rekli za produzetak u junu, svi bi bili opusteniji, malo se zezali na moru, ma OK ne moram ovaj ispit bas u ovom roku....
I to je OK sa njihove strane ako su, naravno, odlucili da nam produze rok.
Ali ako nisu... e onda ...UF
Mislim pozitivno OMMM OMMM OMMM

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.08.2007. 08:41:08 

Pridružio se: 01.04.2007. 21:44:12
Godina: I
Koleginica JelenaSB je u pravu. Naivno je pomisljati da ce uprava pre 30. septembra da saopsti
odluku o produzetku (ako je uopste i doneta takva odluka). Oni zele da nas ubrzaju i da nas se
ratosiljaju vec jednom. Zato bi rano objavljivanje produzetka dovelo do opustanja studenata.
Doduse ovakav stres studenata zbog neizvesnosti nije ni malo zdrav. :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 575 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Sledeća