Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 880 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 36  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2008. 23:28:43 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.01.2008. 22:31:30
Godina: IV
Smer: IS
Pa u sushtini i jeste tako. Upisace one koji su ochistili u septembru pre ostalih.
Ali u sluchaju da imamo 2 studenta sa 54 boda, i prosekom 8, gledace se ko je dao pre taj 54. bod

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2008. 23:31:11 

Pridružio se: 04.09.2008. 17:14:53
Godina: I
^A u slucaju da se u septebru popune mesta (budzetska) na isitu, i neko ko da sve u oktobru i ima bolji prosek od nekoga ko je dao sve u junu ili septebru je ostecen, jer se onda nepostuju ovi kriterijumi.Tako da u sustini nije to tako. :udri: :udri: :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2008. 23:40:09 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.02.2008. 13:14:27
ima li sanse da se sa 48 upadne na budzet na ist..??realno niko to ne zna ali da cujem misljenja

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2008. 23:40:13 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.07.2007. 00:59:25
Godina: Apsolvent
Smer: ME
@blondy na protestu je profesor koji je govorio u ime fakulteta rekao da oni procenjuju da ce biti oko 500 studenata sa 43+ poena, shto mislim da nije nerealno koliko vidim. Nazalost ne mislim da ce neshto vishe da se promeni jer mi trazimo krsenje zakona.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2008. 23:43:33 

bane je napisao:
ima li sanse da se sa 48 upadne na budzet na ist..??realno niko to ne zna ali da cujem misljenja

Ja mislim da ce vec u oktobru da se popune mesta na isitu, ako je tacno sto je neko napisao da je do sad upisalo 40 njih. Jedino nam je nada da prosire budzetska mesta za isit a da smanje na drugim smerovima (ponuda i potraznja, treba da krene da se primenjuje).
Mada nisu nista objavili da na isit ide 30%od ukupnog broja, jel to provereno?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2008. 23:46:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.02.2008. 13:14:27
e j*** ti fax i drzavu svako radi kako mu se hoce,bre primili su 300 studenata vise na upisu i zato je sada ovolika frka,puno je ljudi i naravno ne mogu svi na budzet a njima zinulo dupe za parama!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2008. 23:57:18 

^Nije tu kriv fax nego drzava koja nece da plati, a do sad je placala.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.09.2008. 07:30:06 

Pridružio se: 07.10.2007. 15:48:20
Nisam bas najbolje razumela, sada do kraja oktobarskog roka nece biti nikakvog upisa i tek kad sve prodje svi cemo se odjednom upisati? (ja imam 60, i to sam postigla u septembru)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.09.2008. 07:50:09 
Korisnikov avatar

Vi koji ste ochistili u septembru cete se najverovatnije upisati pre ostalih, oko 20-og septembra.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.09.2008. 10:16:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.06.2007. 21:10:34
Smer: UK
neecola je napisao:
Nazalost ne mislim da ce neshto vishe da se promeni jer mi trazimo krsenje zakona.

Sto je krsenje zakona sto trazimo da nas na vreme obaveste a ne u minut do 12? I kakav se to zakon primenjuje samo na Fonu?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.09.2008. 10:18:02 
Korisnikov avatar

^to jeste, svima kojima sam rekao su bili zgranuti i zachudjeni. Kod svih je uslov 43...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.09.2008. 10:33:17 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.11.2007. 20:52:15
Godina: Dipl.
^ Pa kad pogledaš i ovde je sada uslov 43. Samo su mesta na budžetu ograničena, pa će prednost imati oni sa 60 bodova, pa 54 itd, što je i logično. Verovatno će biti i ljudi koji će sa 43 upisati na budžet ali ne svi. Dobra smo generacija... :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.09.2008. 10:41:00 
Korisnikov avatar

Pa da, jeste 43 neophodan uslov, ali na svim fakultetima se upisuje kao shto je bilo ranijih godina...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.09.2008. 11:05:56 
Korisnikov avatar

Pa da...ali bukvalno na svim. Na ekonomiji spremaju haos ako im ne spuste uslov na 42...a tek kad bi im uradili ovako nesto...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.09.2008. 11:08:43 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2007. 20:35:35
spartanac je napisao:

ma 'de nije kriv, samo pumera granicu upisa u prvu godinu...pa se posle svi guzvamo na faxu...i u nasoj generaciji je upisano vise od 760 ljudi na prvu, a o generaciji 08 da ne pricam...samo pomeraju crtu...sto neko rece zinulo im d*** bas...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.09.2008. 11:38:09 

NancY_88 je napisao:
spartanac je napisao:

ma 'de nije kriv, samo pumera granicu upisa u prvu godinu...pa se posle svi guzvamo na faxu...i u nasoj generaciji je upisano vise od 760 ljudi na prvu, a o generaciji 08 da ne pricam...samo pomeraju crtu...sto neko rece zinulo im d*** bas...

Pa to pomeranje granice dozvoljava drzava, fakultet trazi a drzava dozvoli.I za guzvanje na faksu je kriva drzava, ne moze da dopusta fonu da prima vise studentana, ako nema prostor, pa nije ovo privatni fakultet nego se finansira iz budzeta drzave.Fakultet jedino moze da potegne veze u ministarstvu preko koje uspeva da upise ovoliko ljudi i da sad trazi da nas puste sve na budzet koji su dali uslov.
Kad je bio protest doslo je nas oko 40, tako da sad ili opet organizujemo protest (i to jedino ako ce da dodje vise ljudi) ili da cutimo i da pustamo da nas gaze.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.09.2008. 17:59:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.06.2007. 20:50:12
Jel' na drugim fakultetima odobren uslov od 43 boda? Ima li neko valjanu informaciju? Ako je samo na FON-u potrebno više, onda svakako treba protestvovati.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.09.2008. 18:09:50 
Korisnikov avatar

Pa ne mozemo nishta... To je na nivou drzave, ne na nivou fakulteta...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.09.2008. 18:14:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:47:00
makelele je napisao:
^ Pa kad pogledaš i ovde je sada uslov 43. Samo su mesta na budžetu ograničena, pa će prednost imati oni sa 60 bodova, pa 54 itd, što je i logično. Verovatno će biti i ljudi koji će sa 43 upisati na budžet ali ne svi. Dobra smo generacija... :D

E za ovu rečenicu, svaka ti dala vode iz bokala! Podigao si nivo optimizma nas smrtnika. :D

@ Shardonnay :Jesi li sigurna za ekonomiju? Pa i njima je na nivou države, pa hoće da protestuju, što ni nas ne sprečava da uradimo isto...

Samo im zameram što to nisu rekli na vreme, ali ko što kaže moja koleginica Blondy, videćemo kako se stvari odvijaju. A do tada... :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.09.2008. 18:37:12 
Korisnikov avatar

Jeste sigurno 43 ali se bore za 42 i moguce je da im odobre. Planiraju proteste zbog toga. A i mnogi drugi fakulteti (za koje ja znam) imaju taj uslov od 43 i nemaju ogranicenja. I jos ako obnove godinu ostaju na budzetu, sto su, ako sam dobro shvatila, kod nas ukinuli. Jedino FPN ima slicnih poteskoca, njima je bio uslov 8,5 prosek za upis sledece godine na budzet i valjda isto ima ograniceno koliko primaju, ali oni se odavno bore s tim, imaju ceste sastanke sa dekanom i slicno...i kazu da im je argument: nisu obavesteni na vreme, a sta tek mi treba da kazemo.
Kako na nivou drzave, a samo na nasem faxu?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.09.2008. 18:44:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.03.2008. 11:13:37
Godina: III
Smer: ME
Mora da postoji USLOV, a ne smeju da upisuju na osnovu ogranicenih budzetskih mesta. Na primer ako bi 400 ljudi ocistilo godinu,nakon oktobra koji je regularan rok,svih 400 mora na budzet, jer drzavi to samo znaci da studenti uce i da ili treba da smanje upis ili prosire budzet!!! Medjutim, na vecini(svim) fakultetima je USLOV 43 i mislim da nije ok da se na nekim fakultetima upisuju ljudi sa 43 na budzet a na FON-u ne, to sto na FON-u ljudi uce, ne treba da bude lose po njih!
Ukoliko je uslov 60 na svim, samo sto ce svuda granica da se spusta na osnovu rezultata studenata, osim na FON-u, opet treba da se bunimo jer takvu odluku ne mogu da donesu na kraju godine. ZAKON SE NE PRIMENJUJE UNAZAD!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.09.2008. 19:27:51 

E mora da se bunimo i to sto pre, posle ce da bude kasno.
Prosle godine su svi upisali na budzet sa 37 a nama su do juce pricali isto kao prosle godine samo ne 37 nego 43 i sad odjednom druga prica.Rekli su da se zalimo ministarstvu :lol: zanimljivo, ajmo mi da se zalimo njima pa oni nek se zale ministarstvu kako im se zale studenti.
Ljudi ovo nije za zezanje, moramo sto pre da reagujemo, posle ce da bude kasno.Nisu smeli da udare na drugake i ove starije nego na nas p**** jedne.I kako nema to ogranicenje za druge godine nego samo za nas?Pa i prosla generacija je krenula bolonju, ako od ove godine uvode ta ogranicenja trebaju i za njih, to samo govori da nas prvake malo piiiiiiiiiiiiiiiiiiii

:udri: :udri: :udri: :udri: :udri: :udri: :udri: :udri: :udri: :udri: :udri: :udri: :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.09.2008. 19:41:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.02.2008. 00:37:42
spartanac je napisao:
E mora da se bunimo i to sto pre, posle ce da bude kasno.
Prosle godine su svi upisali na budzet sa 37 a nama su do juce pricali isto kao prosle godine samo ne 37 nego 43 i sad odjednom druga prica.
Ljudi ovo nije za zezanje, moramo sto pre da reagujemo, posle ce da bude kasno.I kako nema to ogranicenje za druge godine nego samo za nas?Pa i prosla generacija je krenula bolonju, ako od ove godine uvode ta ogranicenja trebaju i za njih

Slazem se. Moramo nesto da uradimo dok ne bude kasno. Ma napravicemo protest sigurno. Ja samo znam 30 ljudi koji hoce da protestvuju. :D Sigurno ce nas biti puno. :aleale:
I ko ce uopste 11-tog da predstavlja nas prvake? Mislim da bi trebali svi lepo da odemo...

A zasto ja licno mislim da treba da se bunimo? Evo da objasnim moju situaciju, a sigurno vas ima jos takvih...
Upisem ti ja lepo FON na samofinansiranje. :sniper: Ucim cele prve godine kao konj da predjem na budzet. :mnogotuzan: Dam u junu 10 od 11 ispita. (54 ESPB). Krajem juna odem u studentsku sluzbu i pitam: Koliko ce biti potrebno bodova za budzet?:jel: Simpaticna gospodja mi odgovori :43. Ja pitam: Jel to i za trenutne samofinansirajuce i sa budzeta studente? Kaze ona meni : Jeste pile, za sve 43. Ja odem da se napijem jer imam 54 boda u JUNU!!! :alkos:
Srecan kao malo dete, bezbrizno sam provodio "raspust" razmisljajuci, ma ostavicu ja mozda taj jedan ispit za oktobar(nije bas lak ispit, ali dao sam sebi oduska znajuci da cu da upadnem na budzet). :aaaa:
Dodje septembar i oni nama kazu da su skroz promenili sistem upisivanja u odnosu na proslu godinu! :zbun: Puskice pisu kako je posle protesta vecina problema studenata resena, ali za studente prve godine je situaacija nesto komplikovanija? :cekic:
Ja nisam dobro spremio ispit sada za septembar. :udri:
I sada strahujem da li cu upasti na budzet... :((
A bio sam tako ponosan na moja 54 boda u junu. :(

Poslednji put menjao HYBRID dana 05.09.2008. 19:59:46, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.09.2008. 19:51:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.04.2008. 14:33:15
^^
Mislim da je sa njihove strane skroz NEKOREKTNO,da ne kazem nesto gore, sto su nam to javili po zavrsetku septembarskog roka! :ljutko:

Zasto su do sada cutali, ako su znali sta zakon nalaze??

Mislim da je kasna informacija jedini uzrok ovoj pometnji!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.09.2008. 20:30:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.11.2007. 11:52:09
Godina: III
^^^
Tako je ne smemo da dozvolimo da nas za****, pa ako sad precutimo i sledece godine ce da lupe broj koji im odgovara i da kazu toliko moze na budzet (reklo ministarstvo, pa se njima zalite)!!!Pa sto pre upisa ove godine nisu rekli kako se prelazi i ostaje na budzet, pa niko od samofinanirajucih nebi upisao, pa ko ce da im daje 110 000, pa 121 000, pa XXX XXX :tritacke:
Kad su objavili informacije o upisu?Taj dan su trebali da nam objave informacije za upis trece godine, da znamo od pocetka!!!
:ljutko:

32ako mene nisi racunao :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 880 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 36  Sledeća