Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 358 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 12:56:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.07.2008. 09:22:18
Godina: III
Smer: ME
^Stvarno? Ccc... Ja sam stvarno bila sprecena iz zdravstvenih razloga, ali ako ce se odrzati jos neki protest tu sam...:)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 13:13:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:47:00
Godina: Apsolvent
Smer: UK
I svi smo se cimali da bi student prodekan došao, otišao i ponovo se vratio jer nije mogao opet da izađe zbog toga što smo ga okružili a vidi se da ga je kara bolela za naše probleme... da, kako sam zaboravio, došli smo i zbog toga da bi nam plaćanje po bodu sa 1200 smanjili na 1000 dinara. JBT, baš smo se namučili, svaka nam čast na postignutom dogovoru!!!

KO JE IOLE PAMETAN UPISAO BI MEGATREND, BAREM ZNA ZA ŠTA PLAĆA 1500€!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 13:27:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.07.2008. 09:22:18
Dal je moguce da mi jedini ne mozemo da se organizujemo, prvenstveno zbog nas samih? Ovo je hit, majke mi...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 13:30:15 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 19:17:38
Godina: IV
Smer: IS
sta se danas desilo? sta se postiglo? nista ne razumem!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 14:40:00 

Pridružio se: 23.06.2008. 12:51:01
okačili su na sajtu

Termini sastanaka Uprave Fakulteta sa zainteresovanim studentima radi informisanja i razgovora o konačnim uslovima upisa u šk. 2009/10 godini.

http://fon.rs/vesti/2009/10/OBAVESTENJE ... entima.pdf

smeh.....[/url]

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 14:42:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2007. 13:52:04
Godina: Dipl.
Termini sastanaka Uprave Fakulteta sa zainteresovanim studentima radi informisanja i razgovora o konačnim uslovima upisa u šk. 2009/10 godini.
Kako da razgovaramo o tome ako je taj dan upis?

Citiraj:
I svi smo se cimali da bi student prodekan došao, otišao i ponovo se vratio jer nije mogao opet da izađe zbog toga što smo ga okružili a vidi se da ga je kara bolela za naše probleme... da, kako sam zaboravio, došli smo i zbog toga da bi nam plaćanje po bodu sa 1200 smanjili na 1000 dinara. JBT, baš smo se namučili, svaka nam čast na postignutom dogovoru!!!

KO JE IOLE PAMETAN UPISAO BI MEGATREND, BAREM ZNA ZA ŠTA PLAĆA 1500€!!!

Daj kako sad ovo..zar zahtev nije bio da se bodovi uopste ne placaju.. :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 15:04:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.05.2007. 19:56:48
Moram i ja svoju kritiku da uputim.

Ako se podnose neki zahtevi, ne mogu se postaviti dva zahteva koji su u svojoj suprotnosti!
Znaci, ako trazimo da se bodovi ne placaju, ne mozemo takodje postaviti i zahtev sa recenicom "a ako to nije moguce, molimo vas da cena boda bude 600din"... Pregovaracke sposobnosti, to je jedna stvar koju nas takodje uce i na nasem faxu - postavis vece uslove i nadjete se na sredini.
Pa ako je i plan bio da ukine placanje, uz sagledavanje svih opcija i realnosti, normalno je da fax ponudi smanjenje cene...a ne da mi sami sebi uskacemo :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 16:38:34 

Pridružio se: 10.12.2008. 17:59:32
Od ovog protesta nema nista, kad mi ne mozemo da se slozimo. Katastrasno.
Idem u cetvrtak da upisem godinu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 16:43:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.12.2005. 20:59:54
clapper je napisao:
Moram i ja svoju kritiku da uputim.

Ako se podnose neki zahtevi, ne mogu se postaviti dva zahteva koji su u svojoj suprotnosti!
Znaci, ako trazimo da se bodovi ne placaju, ne mozemo takodje postaviti i zahtev sa recenicom "a ako to nije moguce, molimo vas da cena boda bude 600din"... Pregovaracke sposobnosti, to je jedna stvar koju nas takodje uce i na nasem faxu - postavis vece uslove i nadjete se na sredini.
Pa ako je i plan bio da ukine placanje, uz sagledavanje svih opcija i realnosti, normalno je da fax ponudi smanjenje cene...a ne da mi sami sebi uskacemo :zbun:

Bravo care!

Zato sada neka se lepo javi frajer koji je samoinicijativno dopisao tu kretensku opciju i u ime svih nas, a bez nasheg znanja, ucinio ustupak bez ikakvog razloga.
Mi smo ovde podrzali celokupan protest i slozili se u zahtevima a onda smo dosli danas i saznali da zelimo nesto drugo u stvari.

_

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 17:29:44 

Pridružio se: 11.01.2009. 16:16:03
Samo vi i dalje pisite sta je bilo na protestu, pa kad na sledecem opet ne bude dovoljno ljudi, nemojte da se cudite. Sto bi se ljudi cimali da dolaze kad cete vi sve ovde da im 'sazvacete'!
Ko je bio, zna i te zahteve, i sta je student prodekan rekao itd...

A jel zna neko da li postoji mogucnost da ja prijavim sad 60 bodova, pa da onda u zimskom semestu prijavim i platim jos ispita (ovih sto se slusaju u letnjem)?
Ovo bi bilo dobro, jer ima ljudi koji prenose vise ispita, pa je ipak bolje da prodju januar i 'april', pa kad odmere snage, da srazmerno tome prijave jos ispita...

Poslednji put menjao Pufna dana 12.10.2009. 17:36:14, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 17:35:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.10.2006. 13:37:39
Evo koji zahtev je podneo studentski parlament:

http://www.puskice.org/repo/vesti/files ... -upisa.pdf

iako te je taj neznanac nekada voleo VISE OD SEBE...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 17:40:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.06.2008. 16:12:56
Godina: I
Zahtev je glup. Necu da placam i cao-zdravo...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 17:57:50 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.10.2007. 14:27:49
koji je kreten ono pisao. kad se vec pise sto to sastavlja samo jedan covek i da l i je moguce da toliko ne mozemo da se organizujemo ni kada nam toliko gori pod nogama nego sami sebi kopamo rupu jos.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 18:01:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2007. 20:35:35
da, moguce je

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 18:43:08 

Pridružio se: 04.06.2009. 17:57:55
Godina: I
ma ajte molim vas za onoliki faks 100 ljudi je sasvim dovoljno da se blokira rad... pa pravnici danas nisu sakupili vise! samo sto se u cetvrtak mora delati odlucnije radikalnije, svi nek ponese pistaljke bubnjeve sta ko moze da ih nadglasamo!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 18:52:50 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.12.2006. 20:22:17
Ne moze se nista postici ako svi stoje napolju kao ovce i deru se, trebali su danas svi ljudi da makar udju u fax i da piste i trube kako bi onesposobili normalan rad faxa... Ako ce protest u cetvrtak da izgleda kao ovaj danas, onda bolje da niko ni ne dolazi.. Nase kolege na arhitektonskom dezuraju dan-noc na faxu i blokiraju rad, a sta mi radimo? :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 18:57:19 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.07.2008. 01:29:51
Ma Ivy je danas bila pravi lider. :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 19:07:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.10.2008. 12:29:23
Kad cemo imati odgovor na zahteve ? Kakvi su takvi su, sta da se radi... bolje i 600 nego 1200...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 19:17:09 
Korisnikov avatar

rekose cetvrtak

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 19:19:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2007. 18:55:09
Ja sad ne razumem, znaci ako sam u mom slucaju pao sa budzeta i prenosim 4 ispita iz druge u trecu godinu, da li to znaci da mogu da prijavim samo 4+7 ispita koji ce nositi u zbiru 60?
I ako to uradim, da li postoje ikakve sanse da se vratim na budzet?
Ako ima neko odgovor na ova pitanja, bio bih mu zahvalan

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 19:23:54 
Korisnikov avatar

pa ako ove skolske god skupis 60 ne bi trebalo da imas problema da upadnes na budzet u 4.
a mozes da prijavis i vise ispita od 60 ESPB, samo ces i njih morati dodatno da platis po bodu, dal 1200, 600 ili se nece placati uopste, videcemo.
(a kao znak zahvalnosti daces mi seriju :P)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 19:28:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2007. 18:55:09
aaaa, ok, tako sam i mislio...
zahvaljujem duboko ;)

(razmislicu :P )

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 19:44:42 
Dizajn Tim
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.08.2006. 01:43:00
Evo vidim da slabo ko zeli da prenese sta je danas bilo, pa cu se ja kao jedan od grlatijih danas potruditi da prenesem stanje:

Ljudi nije bilo malo, dovoljno da se popuni onaj parking sto je ostalo slobodnog mesta od luxuznih automobila placenih nasim parama. Al dobro, ranijih puta je bilo manje ljudi, tako da i ovo je nesto.

Sve je bilo ok. Cak i zabavno kad smo par ljudi i ja krenuli sa parolama tipa: Izadjite napolje, Nemamo (ne damo) pare... itd itd. Zaista prilicno dobra atmosfera - oni koji su bili i ucestvovali slozice se sa ovim.

Niko od profesora nije dao ni banku za ono sto smo mi radili ispred. Konacno je izasao student prodekan sa listom paprira na kome su bili svi zahtevi koje su (barem tako mislim) predali Patkica (izvini, danas nisam stigao da cujem kako se zoves iako smo se rukovali) i ljudi koji su bili na celu kolone. Na zahtev razularene mase, text sa tog papira je procitan okupljenima.

Sve je bilo ok i prihvatljivo, licno ja sam primetio stvari koje su mene najvise zanimale kao padobranca II koji sad upisuje III godinu. Tako da za ljude koji su u istom paketu kao ja mogu da kazem da je trazeno 74 boda ukupno a ne 37+37 i to ce 90% proci jer sam ja pricao sa prodekanom za nastavu u petak i on ce molbe sa slicnim sadrzajem odobriti.

Sve je bilo ok dok nije dosla na red skolarina. Ono o cem sam ja pricao ovde juce i zadnjih par dana doslo je na videlo i na neodobravanje mase. Na papiru je zahtevano da skolarina ostane nepromenjena (tj nigde se i ne pominje) a da se bodovi koji se prenose umesto 1200dinara placaju:
1) 0 dinara
2) ako ne moze pod 1) onda 600.

E... tu sam morao da izadjem, tj da se popenjem na one stepenice i da izrazim svoje nezadovoljstvo. To je KATASTROFALAN zahtev. U ime svih nas koji smo bili tu, predlozeno je tako nesto. Neverovatno, mi umesto da postavimo sto veci zahtev pred pregovore mi smo se sageli da nize nismo mogli. Ok to je i prihvatljivo kolegama koji obnavljaju godinu - donekle. Ali ljudima koji su na samofinansiranju ovo je ravno nuli. Mi smo njima ponudili dakle da izaberu da li cemo mi placati 0din ili 600dinara po prenesenom bodu a da nismo ni pomenuli skolarinu.

Umesto da smo lepo rekli, zahtevamo da se skolarine smanje na 50% od sadasnjih a da se ne placa nijedan preneti bod, mi ovako dolazimo pred pregovore sa cim? Bilo je 1200, mi trazimo 600, znaci naci cemo se na 900 i kraj. A sta to prakticno znaci za mene i slicne meni koji ce da upisu godinu i da prenesu 3-4-5 ispita? Znaci da smo mi u najboljem slucaju smanjili troskove za nekih 5 - 10 000 dinara.

Lepo sam napisao ovde vise puta, da ako ne budemo trazili upola skolarine - nista nismo uradili. Tako da je moja ocena protesta neprelazna. Terali ste inat sa tim zahtevima (oni koji su to pisali, ja ne znam ko je to, ali neka se slobodno oseti prozvanim), time sto niste hteli da prihvatite predloge koje sam ovde pisao ja i jos par kolega, a sami ste bili svedoci koliko je ljudi bilo frustrirano tom tackom.

Stuent prodekan, covek ne moze nista da nam kaze kad nista ne zna, izmedju dve vatre. Ja mislim da niko drugi ne bi mogao nesto vise da ucini. Voleo bih ja licno da je student prodekan vodja protesta jer valjda predstavlja stav studenata u svakoj situaciji, ali to jednostavno nije tako. Nije bio ni Marin takav, nije ni Veljo a cenim da bi slabo koji bio covek studenata. Svi su oni marionete nekih drugih ljudi, ili to postanu.

Ali dobro, sta je bilo bilo je, dobili smo kao neke pregovore na koje sad ne mozemo otici sa izmenom tih zahteva, jer mi neko objasni da je taj zahtev overen od strane parlamenta i da je sa njim gotovo. Ono sto mozemo je da se organizujemo za cetvrtak makar na nivou BU i da napravimo veliki bum u Beogradu. Ovde su me osporavali i svasta pisali, ali evo... ako fakultet nije odgovoran za skolarine koje nam podize, onda ajde da zahtevamo smanjenje od onih koji jesu odgovorni. I ne samo to, zelim da mi ti odgovorni objasne (a mozda to jos nekog zanima) koliko ja od te uplacene skolarine potrosim kao student na fakultetu a koliko para ode direktno u dzepove pojedinaca?

Kapiram da smo svi mi manje vise za istu stvar ovde, zato bih molio da me se manete bespotrebnih uvlacenja u prazne price i prepirke. Ja sam danas rekao sta mi je smetalo, odgovor niko nije imao. Dakle, ovde pisem samo da bih obavestio one koji nisu bili tu o jutrosnjim desavanjima.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 19:56:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.05.2007. 19:56:48
Hm...

Cuo sam da je odluku o zahtevima doneo studentski parlament :zbun:
Ok, to je lepo sto se oni nesto pitaju uopste, ali postavlja se pitanje da li je studentski parlament postupio u skladu sa zeljama i zahtevima onih koji su te parlamentarce postavili tu ili u skladu sa zeljama svog....da ne psujem sad.

I ne razumem zasto se ova tema zove "Blokada fakulteta"...kad B od blokade nije bilo...

Blokada treba da bude drugacijeg karaktera i od ulaska u zgradu sa pistaljkama...jer to npr.krsi status obrazovne ustanove a mozda cak i javni red i mir.

Vec sam dao ideju da telefonom svako zove studentsku sluzbu i raspituje se o uslovima upisa...
A sad dajem ideju da svako uputi po par zahteva za izdavanje finansijskog plana fakulteta (ili kako se vec zove taj dokument tacno) kao i takodje dokument o odluci i uslovima upisa studenata koji je donela uprava fakulteta.

Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog znacaja govori:

[quote]Sadržina prava na pristup informacijama od javnog značaja
Član 5.
Svako ima pravo da mu bude saopšteno da li organ vlasti poseduje određenu informaciju od javnog značaja, odnosno da li mu je ona inače dostupna.
Svako ima pravo da mu se informacija od javnog značaja učini dostupnom tako što će mu se omogućiti uvid u dokument koji sadrži informaciju od javnog značaja, pravo na kopiju tog dokumenta, kao i pravo da mu se, na zahtev, kopija dokumenta uputi poštom, faksom, elekronskom poštom ili na drugi način.[quote]

Kada bi svako od nas uputio zahtev za izdavanje tog dokumenta putem pisma i poste, jer je to nase legitimno pravo s obzirom da dajemo pare (u zakonu takodje postoje ogranicenja koja se ne odnose na nas) , fakultet bi bio u obavezi da to izda u odredjenom roku..prakticno bi bio blokiran, a mi bismo saznali dosta toga.
Da ne spominjem dokumenta koja pokazuju ugovore u radu pojedinih profesora.

Elem, okacicu uskoro budzet fakulteta za 2009. godinu...samo da ga nadjem :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 20:00:54 
Dizajn Tim
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.08.2006. 01:43:00
Benestanti je napisao:
Ne moze se nista postici ako svi stoje napolju kao ovce i deru se, trebali su danas svi ljudi da makar udju u fax i da piste i trube kako bi onesposobili normalan rad faxa... Ako ce protest u cetvrtak da izgleda kao ovaj danas, onda bolje da niko ni ne dolazi.. Nase kolege na arhitektonskom dezuraju dan-noc na faxu i blokiraju rad, a sta mi radimo? :udri:

Pa ja sam bio za to. Ali ovde je vecina bila protiv a njihova ideja bila da se ne uvredi fax niti da vredjamo bilo koga. Sta cemo sad... sledeci put cemo, ako pregovori krenu nizbrdo blokirati sta stignemo... makar cemo izvuci ljude sa predavanja koje drze profesori koji nisu odusevljeni polarnim medvedima i fontanama ... ;)

Makar toliko. Ali... cenim da ce i ostale kolege shvatiti potrebu za tim i da se nece zavrsiti na ovome. Totalna blokada. Nego su ljudi plasljivi, kao zapamtice me, i sta cemo onda... dajte bre, ako ne branimo sebe i svoje niko drugi nece hteti to umesto nas da uradi. Samo tvrdo i agresivno.

U cetvrtak pogotovu da udarimo zmiju u glavu XD hehehe

Danas sam 20x cuo recenicu: "A sta vredim ja kad vas ima dosta?". Pa ljudi moji, ajde malo svako zbog sebe da izadje, svako iz svog razloga a ne da neko umesto tebe resava probleme. Malo odgovornosti, kolegijalnosti i par sati vremena za resavanje svojih problema.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 358 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća