Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 16.08.2006. 03:16:36 

Pridružio se: 01.06.2006. 15:04:04
Godina: III
Smer: ME
da potrefim temu. knjiga stranih autora?? mislis na knjige iz biblioteke ili STA?? citaj sta ti je zelja, otprilike. .
bas me interesuje, a koje su to knjige stranih autora?
pojedina strucna literatura na faxu je bazirana na inostranim autorima, kad naidjes na nesto zanimljivo, okrenes zadnje strane i nabavis dodatak! da?
da, da.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.08.2006. 18:29:14 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.11.2004. 14:34:28
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Da... Ali, ponavljam, za IT bas i ne obilujemo literaturom, tako da neces imati zadnje strane sa referencama na strane autore ;)

Vita je napisao:
pa mislim da i tu postoje takve knjige ...npr Bertrand Meyer ima strasnu knjigu o Obj Orj Prog...

Ne shvatas poentu... Iz OO-a je napisano mnooogo knjiga, sto teorijski, sto vezano za konkretne jezike... Hocu da kazem da ti je los primer sa AI gde si naveo dve dobre knjige, a ukupno na svetu ima tri knjige iz te materije :)

Mada sve to nema veze sa temom...

Poenta je da cu pre da kupim/fotokopiram/nabavim jednu knjigu naseg profesora (u kojoj su kopi/pejstovi stranih knjiga) nego da kupim/fotokopiram/nabavim gomilu drugih knjiga na engleskom iz kojih ce mi iz svake trebati po 50 strana... I onako ne ucim ono sto me zanima :)

Da se na FON-u IT radi ozbiljno, onako kako treba, naravno da bih se orijentisao na stranu literaturu, ako zelim da se usavrsavam u toj oblasti... (ipak je IT siroka oblast i malo njih zeli/moze da bude strucnjaku svim oblastima...)

A i ja s.erem, pa i onako svi koji zele da se usavrse u necemu nabave strane knjige :D
Bilo da je rec o programiranju, bazama, marketingu, strateskom menadzmentu, finansijama...
Ali to je posledica toga sto nas nicemu pametnom ne uce kod nas...

Opet bih uzeo kostim Večnog dečaka,
I opet bih smislio kako da prodangubim
Dok ona ne sleti niz hodnik Studenjaka...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.08.2006. 19:04:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.08.2006. 17:37:43
Godina: IV
A zbog čega si toliko kontradiktoran ?

Citiraj:
Poenta je da cu pre da kupim/fotokopiram/nabavim jednu knjigu naseg profesora (u kojoj su kopi/pejstovi stranih knjiga) nego da kupim/fotokopiram/nabavim gomilu drugih knjiga na engleskom iz kojih ce mi iz svake trebati po 50 strana... I onako ne ucim ono sto me zanima

Pa onda ?

Citiraj:
A i ja s.erem, pa i onako svi koji zele da se usavrse u necemu nabave strane knjige
Bilo da je rec o programiranju, bazama, marketingu, strateskom menadzmentu, finansijama...
Ali to je posledica toga sto nas nicemu pametnom ne uce kod nas...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.08.2006. 00:11:59 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.11.2004. 14:34:28
Godina: Apsolvent
Nisi skontao :)
Ono sto te smara (a toga je na FON-u mnogo, posebno ako te interesuje IT), to ucis za prolaz (i eventualno visoku ocenu), a ono sto te stvarno interesuje, sam nabavljas literaturu i ucis to sto ti treba...

Za ucenje za ocenu, za prolaz, na fakultetu mi je sasvim dovoljna profesorova knjiga... Posto me truju organizacijama, marketinzima, tehnologjama i menadzmentima, vise mi odgovara da mi daju jednu profesorovu knjigu sa svim potrebnim sto treba da naucim, nego da mi da gomilu literature...

A mene recimo interesuje programiranje... Bilo da imam neku profesorovu literaturu, bilo da nemam, ja cu da nabavim i neku strucnu, stranu literaturu i da se usavrsavam stvarno...

I suprotno...
Neko ko se interesuje za marketing, njemu ce skripta iz UIS-a prvoj godini biti sasvim dovoljna da polozi taj ispit koji ga ne zanima, a posle, ako se stvarno interesuje za marketing, Vinkin udzbenik mu nece biti dovoljan, nego ce da kopa po internetu i skine neku ozbiljnu literaturu i da se usavrsava...

Opet bih uzeo kostim Večnog dečaka,
I opet bih smislio kako da prodangubim
Dok ona ne sleti niz hodnik Studenjaka...

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2