Započni novu temu Odgovori na temu  [ 140 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29.01.2006. 19:40:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.01.2005. 16:01:12
Godina: Dipl.
Smer: ME
pa dok se neko smiluje da sprovede te glasine u djelo i uradi nesto po tom pitanju...ili barem nas informise...lagano cemo mi zavrsiti po starom programu.. :udri: :udri:

tomorrow! tomorrow! I love ya, tomorrow
you're always a day away ..

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.01.2006. 20:08:59 

Pridružio se: 18.01.2005. 10:34:41
dusan_11192 je napisao:
ALi FON nije usvoji BOLONJSKU DEKLARACIJU. Vec je izvrsio reformu plana i programa. Ovo je prvi korak ka B. deklaraciji....

U pravu si.

Pouzdano znam da je arhitektonski fakultet još od ove (2005/2006) počeo da se u potpunosti pridržava B. Deklaracije, i to nije samo plan i program. Radi se različitom načinu studiranja - poeni umesto broja ispita i sl. I svima je dozvoljeno da se prebace na novi program, i dobiju zvanje Bachelor Of Architecture. (ili nešto tako slično)

Rukovodstvo našeg fakulteta je poznato po inertnosti, i ponavljam, ovo je posao za studentsku organizaciju FONa, kojima je glavni posao postao oktobar2 i slične gluposti. Po ovom pitanju bi iza sebe imali bukvalno sve trenutne studente FONa.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.01.2006. 20:48:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.01.2005. 16:01:12
:yo:
kako ih natjerati da rade nesto? :D

tomorrow! tomorrow! I love ya, tomorrow
you're always a day away ..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.01.2006. 22:13:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.05.2003. 22:19:50
Godina: Padobranac
Smer: IS
Motkom?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.01.2006. 11:26:28 

Citiraj:
"Нови је бољи!" (3. део) : 97% студената III године хоће да упише IV по новом наставном плану и програму!

Чак 32 од 33 студената 3. године ИС-а, које смо анкетирали у последњих 5 дана, ЖЕЛИ ДА УПИШЕ 3. ГОДИНУ ПО НОВОМ ПЛАНУ И ПРОГРАМУ, после сазнања које ће им то олакшице донети.

Ако факултет то спроведе, што је апсолутно у складу са законом, студенти треће године ће три године пре крајњег рока (другој години је то омогућено 5 година пре дефинисаног крајњег рока, па где је смисао да то не омогуће и трећој? прим.аут.) бити пребачени на нови програм, и фактички би од октобра ове године до краја студија имали само следеће испите:

1.Пројектовање Информационих система
2.Симулације и симулационе Језике
3.Интернет технологије
4.Пројектовање софтвера
5.Електронско пословање
6.Интелигентни системи
7.Базе података
+ 4 изборна !!!!

А ФОН би од октобра 2006. године био "97% Болоња", и по ко зна који пут оправдао епитет факултета на коме се најбрже одвијају позитивне промене!

Sad mi tek ništa nije jasno. Po onom prethodnom spisku, ispade da mnogi ispiti i dalje treba da se polazu (Dinamika, Teorija Odlucivanja,...), a po ovome ne ?!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.01.2006. 13:49:02 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.03.2002. 17:30:03
Godina: Apsolvent
Citiraj:
А ФОН би од октобра 2006. године био "97% Болоња", и по ко зна који пут оправдао епитет факултета на коме се најбрже одвијају позитивне промене!

da li je fon 1% po bolonji ili 99,99% meni je apsolutno isto. jer u oba sluchaja moju diplomu bih morao da _overavam_ bilo gde u inostranstvu.

bitno je da su se po cenama brzo uskladili sa evropskim faqltetima. tu im motka ne treba.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.01.2006. 14:27:10 
Hall of Fame
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.04.2002. 15:54:33
Ok, onda sto se novog nastavnog plana i programa tice, izbaceni su neki predmeti, zar ne? U svakom slucaju, da sam sada upisivala na primer 4. godinu, da li sam mogla da izaberem novi plan ili ne??

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.01.2006. 16:07:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.05.2004. 09:25:50
Godina: I
Citiraj:
"Нови је бољи!" (3. део) : 97% студената III године хоће да упише IV по новом наставном плану и програму!

Чак 32 од 33 студената 3. године ИС-а, које смо анкетирали у последњих 5 дана, ЖЕЛИ ДА УПИШЕ 3. ГОДИНУ ПО НОВОМ ПЛАНУ И ПРОГРАМУ, после сазнања које ће им то олакшице донети.

Ако факултет то спроведе, што је апсолутно у складу са законом, студенти треће године ће три године пре крајњег рока (другој години је то омогућено 5 година пре дефинисаног крајњег рока, па где је смисао да то не омогуће и трећој? прим.аут.) бити пребачени на нови програм, и фактички би од октобра ове године до краја студија имали само следеће испите:

1.Пројектовање Информационих система
2.Симулације и симулационе Језике
3.Интернет технологије
4.Пројектовање софтвера
5.Електронско пословање
6.Интелигентни системи
7.Базе података
+ 4 изборна !!!!

За пушкице.нет
Ж.Алигрудић & П.К

http://www.puskice.net/in/vest.php?id=706

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.01.2006. 16:20:13 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2002. 14:12:18
vrana je napisao:
Ok, onda sto se novog nastavnog plana i programa tice, izbaceni su neki predmeti, zar ne? U svakom slucaju, da sam sada upisivala na primer 4. godinu, da li sam mogla da izaberem novi plan ili ne??

Ne.

Hladno pivo, Knjiga žalbe, Pitala si me, 2007.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.01.2006. 17:27:27 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.10.2002. 15:10:00
dusan_11192 je napisao:
ALi FON nije usvoji BOLONJSKU DEKLARACIJU. Vec je izvrsio reformu plana i programa. Ovo je prvi korak ka B. deklaraciji....

U zakonu nije rec o "bolonjskoj deklaraciji" vec se kao predmet zakona uzima "nastavni plan i program". Na nasem fakultetu je on promenjen, tako da zakon vazi. To sto bolonjska nije usvojena nije bitno. Promene se odnose na novi plan u odnosu na stari, kao sto ce se u buducnosti promene odnositi na bolonjsku d. u odnosu na ovaj sada "novi" program.

Imate moju podrsku!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.01.2006. 20:47:23 

Pridružio se: 23.02.2003. 15:11:24
Ajde nek se oglasi neko ko je kompetentan (studentska unija savez i sl.) da stvarno moze da nam kaze ima li necega od ovoga ili smo se svi dzaba obradovali

streber

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.01.2006. 01:08:27 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.10.2001. 17:59:18
Људи, ако вам одговара по новом, тражите факултету да вам омогући да се пребачите на њега. У закону, ако је тачан овај члан што су га пушкице цитирале, пише да је то могуће.

Иначе, положио сам све ове за које веле да их не треба полагати по новом, тј. завршавам ускоро... (по добром старом) ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.02.2006. 21:08:29 

Pridružio se: 04.03.2005. 03:22:21
U bre, pa meni onda od 20 ispita do kraja ostaje mozda 12 a mozda i 10 a da ni prstom nisam mrdnom
hocu ja da se prijavim
gde treba
samo da je to istina
da se ne rodi mis,a tolika buka
ili da pocne nepravda...
jaoj
:) :)
:yo: :udri: :ljutko: :bljak: :durisha:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.02.2006. 21:22:53 

Pridružio se: 02.02.2005. 11:18:29
[quote="

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.02.2006. 21:36:58 

Pridružio se: 04.03.2005. 03:22:21
insajder nemoj da nam kvaris raspolozenje
mozda i bude od toga nesto
a i sta ce ti diploma sa 42 ispita kad je niko ne priznaje u evropi jer smo 42 po Bolonji
ovako cemo mozda kasnije malo da se popnemo pa ce ta diploma da znaci nesto vise od toalet papira
mozda

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.02.2006. 01:32:33 

U mojoj poruci ne postoji ni jedan element off topica (osim ovo za CG,ali nisam mogao da izdrzim). Naime, kao i mnogo puta do sada na FONu prodju imaju takozvane vezare, gospoda sportisti (svaka cast izuzecima) i gospoda iz mutnih voda koji su ofarbani svim bojama. E sad postoji realna mogucnost da se desi da ti mutni dobiju prelazak na novi program uz neke molbe i molbice, a da obicni studenti ostanu na istom. Nikome ja ne ubijam nadu, ja samo prenosim ono sto je mene zanimalo i sto sam pitao.

izmenio Rastko radi sprecavanja daljeg offtopic-a

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.02.2006. 08:16:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.01.2006. 18:09:25
Kako se Martic slatko nasmejao kada su ga juche pitali za prelazak na "novi" nastavni program... :lol:

A taman sam mislio da samo treba da dokrajchim diplomski :( :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.02.2006. 10:39:51 

vedranp je napisao:
Kako se Martic slatko nasmejao kada su ga juche pitali za prelazak na "novi" nastavni program... :lol:
:ljutko:

:bljak:
Interesantna reakcija najblaže rečeno. Sramota. Ne vidim šta je tu njemu smešno. Samo pokazuje da zakone možeš lako da promeniš ali ljudsku glupost teško.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.02.2006. 11:30:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.12.2003. 00:09:55
Možda bi insajder i vedranp mogli da pojasne malo sliku. Koga su pitali u studentskoj službi, ondnoso kada i kome je to Martić rekao?

Mislim ipak je ovo ozbiljna tema, nije za prepucavanje!

Nek bulevari sveta pamte muziku tvojih koraka

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.02.2006. 15:03:24 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.06.2004. 12:54:04
Godina: Apsolvent
Polako ljudi, nemojmo ići ni u jednu krajnost sa ocenama mogućnosti prelaska na novi program. Preterani skepticizam(kod nas često opravdan) nam ništa dobro neće doneti, kao ni neodgovorni izlivi preteranog optimizma. Treba nam dobro tumačenje zakona pa onda na osnovu toga videti šta je realno moguće ostvariti. Ukoliko nam zakon daje za pravo da tražimo prelazak na novi program, onda se treba organizovati i iskoristiti sve mehanizme pritiska na nadležne.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.02.2006. 15:47:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.05.2004. 09:25:50
Citiraj:
"Нови је бољи!" (4. део) : Постоје само 2 начина да стигнете од планете А до планете X.

Први начин је да кренете са луком, одрадите интеграл, аркус синус, затим пустите лимес кад тежи бесконачно преко тригонометријског круга, сумирате редове, повећате фокус и свему томе додате 3 на карте.

Други начин је да кренете редом од планете А, Б, Ц и доћићете до планете X.

Постоје само 2 начина да се реши новонастала ситуација око преласка са старог на нови наставни план и програм.

Први, далеко лошији: само најмлађима ПОНУДИТИ такву опцију, 5 година ПРЕ РОКА, а остале оставити да се брчкају у благодетима старог програма (који је промењен јер је НОВИ БОЉИ! Глупо би било да није тако? прим. аут.) и то:
Апсолвенте још годину и по дана
студенте IV године још две и по године и
студенте III године још три и по године.
После којих ПО ЗАКОНУ сви морају прећи на нови НПП.

Други, далеко праведнији: ПОНУДИТИ то свима. Што пре.
Ако смо изгубили један семестар не морамо два.
Ако смо изгубили једну годину не морамо три.

Само то да се промени у нашем народу.
Те ничим изазване селективне бенефиције.

Најава: уторак 7. фебруар у 11:55, "Случај Јозефа К."

За пушкице.нет
Ж.Алигрудић & П.К.

www.puskice.net/in/vest.php?id=715

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.02.2006. 16:36:28 

Puškice, svaka čast i samo napred!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.02.2006. 17:38:36 

Da ne bude zabune, ja sam zvanicno pitao na salteru 1 da li se apsolventi mogu prebaciti na novi nastavni plan, na sta se zena nasmejala i kaze odakle vam to. Posto sam ponovio svoj izvor, doticna je rekla da nista nije cula uz smejanje ostatka studentske sluzbe.

Svarog ja zaista ne znam zasto svaka cast Puskicama? Zato sto lupetaju, zato sto zavaravaju studente nekim laznim informacijama i samo im tako stvaraju dileme oko polaganja nekih ispita. To nema smisla, da ja zaista nemam reci.

Pritom cak da je to istina, da vidimo sta jos ne dostaje:
1) ispit Menadzment sa prve godine
2) Racunarske mreze i telekomunikacije, treca
3) Internet tehnologije
4) upravljanje kvalitetom

Nemojte mi reci da su 2 i 3 DIS, jer DIS postoji kao izborni!

Nije bas sve tako lepo kao sto pricaju... Znaci 4 ispita treba poloziti pored onih dva (EP i IIS) sto je ukupno 6. Nije neka razlika vredna tolikog cimanja slozicete se...

Ovo govorim za IS, to je moj smer. Tako da moj vam je savet sedite i polozite to sto je ostalo... Osim ako niste sportista ili neka vezara (prepoznace se vec ko treba kao i uvek)!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.02.2006. 18:06:39 

insajder je napisao:
Svarog ja zaista ne znam zasto svaka cast Puskicama? Zato sto lupetaju, zato sto zavaravaju studente nekim laznim informacijama i samo im tako stvaraju dileme oko polaganja nekih ispita. To nema smisla, da ja zaista nemam reci.

Svaka im čast zato što "rovare", za razliku od ostalih kojima je to posao - student prodekan i studentske organizacije!!

Kao što sam rekao, na arhitekturi je SVIMA omogućeno da pređu na novi program. Zašto to ne bi bilo omogućeno i nama, kada zakon to dozvoljava pa čak i obavezuje fakultet da nam to omogući, nažalost tek za 2 godine.

Dakle potrebna je samo volja rukovodstva fakulteta, a na nju kao što svi znamo studenti mogu da utiču protestima. Barem se mi matori sećamo da studentski protesti mogu čuda da naprave :yo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.02.2006. 18:38:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
verovatno bih se i ja nervirala da sam na vasem mestu, al i meni sve ovo deluje malo nerealno... evo ga dekan, dolazi, kaci obavestenje da je studentima svih generacija skraceno studiranje za 5-10 ispita. :??:

ko zna dal su oni to u opste i uzeli u obzir, i da li im je sada to na spisku dnevnih (godisnjih) obaveza.

sta je samo bilo u septembru za smanjeni uslov za trecu godinu (generacija 03) - toliko o pricama 'rekla-kazala' i o obavestenosti salterskih sluzbenika. ni peticije nisu pomogle, ni organizovanje studenata... samo su se ljudi opustili misleci da imaju ispit manje. i sada isto - ko ce uciti ispite sa spiska, ako ti mozda za koji mesec nece vaziti?

s obzirom da ovu informaciju nije pustio niko ko ima neku ulogu u tome, ja ne bih pridavala veliki znacaj. "puskice rovare po zakonu i statutu.. ili vec gde". a sta mislite, uprava to nije procitala? ne zelim da budem pesimista... ko zna, mozda ispadne neko kompromisno resenje.. tipa, samo cetvrta godina da se prilagodi NP, jer bi inace palo polaganje ispita iz cak prve godine... sta znam.. nije na meni da se petljam

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 140 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća