Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 31.08.2006. 21:00:22 

Pridružio se: 23.02.2005. 14:39:14
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Evo prodje skoro godinu dana a ja opet na pochetku tj na istoj temi
Jedno pitanje ako neko zna, od zivotne mi je vaznosti :
Da li ako zamrznesh godinu zbog odsluzenja vojnoh roka imash pravo da polazesh ispite?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 01:22:11 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.05.2003. 14:01:17
Godina: Dipl.
Naravno...zamrzava se prošla godina tj ona koje si bio bolestan...

Što se faxa tiče imaju stav prema tebi kao da si prvi put ta godina...Smeš sve regularno da polažeš! :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 07:52:14 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.09.2005. 01:43:21
Nije bolestan nego hoće da ide u vojsku. A mislim da ne može da polaže ispite dok je zamrznuta godina. Jer kad bi moglo, onda bi svi zamrzavali godinu pa natenane polagali ispite bez brige o padanju i plaćanju obnove. ;) To je bar neka moja teorija.

Neko je zaista tu za tebe kad si dole, to je puno, puno, puno...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 08:38:55 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2004. 10:00:09
Smer: ME
Kad se zamrzne godina, ispiti mogu da se polažu.

Najbolje da pitaš studenta prodekana, ili tete iz stud. službe ako hoćeš proverenu informaciju ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 12:07:12 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
Milex, smisao zamrzavanja i jeste da se polazu ispiti ;)
i mirovenje je zamrznuta godina, koliko se razumem

kako su silni vojnici davali ispite tokom sluzenja vojske?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 13:58:51 
Korisnikov avatar

Upravo tako... :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 17:34:42 

Postoje dve vrste zamrzavanja godine ( mirovanja ), sa pravom i bez prava na polaganje ispita. Ja sam vec jednom zamrzavao zbog shatro bolesti i polagao ispite bez problema. Pretpostavljam da je takva situacija i kada je vojska u pitanju, pa ko nece da plati skolarinu neka se javi otadzbini ;) ...bar neke koristi od toga :D Prodekan mora da ti odobri ako se odluchish za armiju, odradish 6 meseci, ispolazesh ispite, pare u dzepu i mirna Bachka ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.10.2006. 23:33:24 

Pridružio se: 20.12.2005. 00:39:34
Evo jednog vrlo ozbiljnog pitanja koje verujem muči dosta studenata ovih dana pa rekoh da konačno probamo da rešimo i taj problem:

Situacija je kristalno jasna. Nisam dao uslov. Razlog: sve ispite koje sam prijavljivao i polagao u septembru i oktobru sam popadao :(. I sad razmišljam da nekako iscimam status mirovanja uz mogućnost polaganja ispita samo još ne znam kako :). Vojska mi ne pada na pamet tako da mi jedino preostaje da nekako dokažem da sam bio bolestan (iako nisam). Zdrav sam k'o dren :D, a takav sam bio cele godine. Da li postoji bilo kakav način da se dobije neka potvrda da sam bio bolestan (npr. od jula do okt.) pomoću koje će mi odobriti mirovanje? Ako je neko bio u ovakvoj situaciji i uspeo da dobije to lekarsko uverenje naka kaže kako... Dosta ljudi će biti zahvalno. Jel može da se iskešira doca npr, ili neka veza kod privatnog lekara pa da se ode u stud. poliklinuku da ti sve to overe...? Ili možda neki drugi način? Shvatio sam da se u stvari kod mirovanja prethodna godina "zamrzava", a u narednoj imam pravo da polažem ispite. Jesam u pravu?

Edit: Da li kod mirovanja ispiti mogu da se polažu preko kolokvijuma (ako ne mogu da ovu opciju odmah odbacim...)?

PS Pročitao sam sve teme o obnovama i mirovanju i odgovor na ovo pitanje još nisam našao...

PS2 Nadam se da onoga ko zna odgovor na naše muke neće mrzeti da otkuca nekoliko redova texta za dobrobit svojih kolega sudenata ;)

Poz

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.10.2006. 23:56:20 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.01.2004. 02:11:42
Smer: UK
DA lis stvarno mislis da je pozeljno da ti neko kazes kako da izvrsis neku vrstu prevare na fakultetskom serveru ? :)

Nemam nista protiv toga.. Cak sam i sam planirao to da odradim ali sam odustao.. Nikako nisam planirao "javno reklamiranje" :D

U svakom slucaju treba ti [lekarska] veza ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.10.2006. 00:08:35 
Korisnikov avatar

Ako nemaš vezu idi u polikliniku i KUKAJ KUKAJ KUKAJ i na kraju će ti već nekako pomoći!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.10.2006. 00:39:01 

Pridružio se: 20.12.2005. 00:39:34
dusan_11192 je napisao:
DA lis stvarno mislis da je pozeljno da ti neko kazes kako da izvrsis neku vrstu prevare na fakultetskom serveru ? :)

Nemam nista protiv toga.. Cak sam i sam planirao to da odradim ali sam odustao.. Nikako nisam planirao "javno reklamiranje" :D

U svakom slucaju treba ti [lekarska] veza ;)

Što se ovog prvog tiče --- jbg, zaboravio sam na to :(( Ako nije dozvoljeno, razumem, brišite post ako treba...

A ovo drugo --- Svoj post ne smatram toliko "javinim reklamiranjem" koliko mislim da je bilo vreme da neko postavi ovakvo pitanje, jer bi odgovor puno značio mnogim studentima i sada ali i u narednim godinama...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.10.2006. 00:56:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.01.2004. 02:11:42
Smer: UK
Ma ono "javno reklamiranje" sam rekao za sebe [tj. Javno oglasavanje oko tog problema].. ;)

Sve u svemu, lepa veza... Drugacije ti stvarno ne mogu pomoci [jer nema koji nacin]..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.10.2006. 17:52:00 

Chini mi se da sam vec pisao o ovome, ali nama veze...
Ja sam proshle godine u ovo vreme upisao status mirovanja, ili popularno recheno zamrz'o godinu. U tom trenutku sam vec jednom imao obnovljenu drugu, tako da to nisam uradio, obnovio bih je po drugi put i ispao bih sa budzeta. Pri zamrzavanju, bukvalno recheno ti se ponishtava godina koja se upravo zavrshila, a narednu upisujesh po istom statusu koji si imao u toj zamrznutoj - Ja sam, recimo, zamrzao obnovljenu drugu (na budzetu), i umesto da je ponovo obnovim i predjem u samofinansirajuce ja sam je, zahvaljujuci zamrzavanju, ponovo obnovio ali ostao na budzetu. Znachi, kada zamrznesh godinu narednu upisujesh potpuno regularno i imash sva prava kao i oatali studenti, ukljuchujuci i polaganje kolokvijuma. Zamrzava se (ponishtava) protekla a ne naredna godina, tako da ako si u zamrznutoj bio recimo obnovljena druga na budzetu, isto to cesh biti i u narednoj.
Josh jednom - primer:
Godina 1. - Upisao prvu godinu na budzetu
Godina 2. - Upisao drugu godinu na budzetu
Godina 3. - Obnovio drugu godinu na budzetu
Godina 4. - Zamrzao predhodnu i ponovo obnovio drugu na budzetu

Svako po zakonu (statutu) ima pravo da po osnovu odsluzenja vojnog roka upise status mirovanja sa pravom polaganja ispita...i to moze da uradi kad god pozeli ( ili ga muka natera :)

Shto se tiche zdravstvenog opravdanja, morash da imash dokaz da si minimum 3 meseca bio sprechen da idesh na vezbe i predavanja i da, naravno, u tom periodu nisi polozio ni jedan ispit.
Najbolje je da nadjesh neko psihijatrijsko opravdanje, npr. blazi oblik depresije sa akademskom inhibicijom, jer je sve ostalo mnogo teze izvodljivo. Izvadish to u nekoj lokalnoj zdravstvenoj ustanovi (u prevodu gde nadjesh vezu), odesh na Studentsku Polikliniku da ti to overe, daju ti tamo jedno papirche na kome pishe da si bio bolestan od tad do tad i samo njega odnesesh zajedno sa molbom prodekanu. On kad vidi potpis i pechat poliklinike momentalno ce ti odobriti mirovanje. Psihici na poliklinici su poprilichno opishteni...Jednog ortaka je provalio da ima lazno opravdanje i rekao mu da iskreno odgovori ako misli da mu pomogne, ovaj je naravno priznao a doca mu napisao to papirce - sve gotovo za 30-ak sekundi. Upoznao sam jednu devojku u chekaonici, koja nije imala nikakve materijalne dokaze da je bolovala od bilo chega, jednostavno je doshla sa prichom da je imala "prodichnih problema". Kada joj je doktor rekao da nema nishta od toga, devojka pochne da plache i ovaj se szali i napishe joj opravdanje.

Upis statusa mirovanja sa pravom polaganja ispita je 9.000 din.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 26.12.2006. 00:17:53 

Pridružio se: 04.11.2001. 19:20:29
Evo ovakav je slucaj

Kolega je apsolvent sa sada vec isteklim aps. rokom. Za vreme apsolvetskog roka je bio tesko bolestan (oko 5/6 meseci). Sada imam pitanja...

1.Da li moze retroaktivno da se uzme Mirovanje za tih 6 meseci tj da li sada moze da trazi da mu se priznaju tih 6 meseci mirovanja iako je proslo godinu ipo dana od toga?

2. Ukoliko mu se to prizna i plati tih xxx din da li se rok njegovog studiranja skracuje za duzinu mirovanja..tj da li u se u diplomi uopste tako nesto spominje (npr ukoliko je studirao 6 god da pise da je studirao 5 god - mozda lupam jer stvarno nemam pojma)

Hvala unapred!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.12.2006. 11:09:31 
Korisnikov avatar

1. Ne verujem...trebalo je odmah da se javi

2. Ne spominje se u diplomi kolko je ko studirao...samo godina upisa i datum diplomiranja... :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.10.2007. 21:58:19 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 16:33:51
Kako sad funkcionise zamrzavanje sa pravom polaganja ispita? Jel se promenilo nesto u odnosu na prosle godine? Tj. da li vazi i sada ono sve sto je napisano ovde?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.02.2008. 15:09:18 

Pridružio se: 09.05.2005. 18:27:05
Godina: II
Smer: ME
Ja sam obnovio 2. godinu 4. put ( da lol ) , i sad me zanima da li mogu da zamrznem godinu sa opravdanjem da sam u radnom odnosu ( sto i jesam , mogu opusteno da uzmem potvrdu , i to u Ministarstvu Finansija ) posto posle ove gubim pravo na studiranje.

Jel to izvodljivo ? I da li je moguce da ja sad recimo u junu ipak izadjem na neke ispita , pa mozda ih i polozim , da li to negira mogucnost zamrzavanja ili kako vec to ide ?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.02.2008. 16:59:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.07.2005. 02:02:03
Smer: OM
zamolio bih kolege koje se raumeju oko ovih igrarija sa st5atutom da mi pomognu.
situacija:
po drugi put sam obnovio trecu po starom programu prosle god, jbg nisam zamrzo, i ispao sam sa budzeta i automatski sam prebacen na novi npp. onda mi je sinulo da se resetujem kompletno i da promenim smer, da odsluzim vojsku, da se zenim itd. :D Na civilnom odsluzenju sam od decembra i bicu do septembra ove god. Posto zbog promene npp-a gubim vise nego sto dobijam u ispitima, pa jos zelim da promenim smer, sto ce doneti jos koji gubitak, nema sanse da dam uslov za cetvrtu.
pitanja:
Da li ce mi zamrzavanje pomoci da ne platim blizu 40 hiljada za obnovu?
Kakve su sanse da promenim smer sad u toku godine a da mogu vec od juna da polazem ispite sa tog smera (presho bih sa is-a na om)

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2