Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 12:08:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.04.2008. 14:33:15
Godina: Dipl.
Smer: UK
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... a+prosvete

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 12:16:44 

Pridružio se: 27.06.2008. 22:59:35
Godina: I
Znaci upisujemo se sredinom letnjeg semestra...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 12:25:17 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.11.2008. 01:05:20
Godina: II
sta im ovo sad znaci,da ne budu na budyetu al da ih finansira drzava jel to onaj fazon ko od prosle sufinansiranje il kako vec???da li pod tim uslovom isto vazi da mora da se ispuni uslov za smer kao da si na budzetu i slicno,ili si u fazonu samo da ne placas skolarinu a nastavljas da ,,zivis kao samofinansirajuci,, :D i boris se sledece godine opet za budzet???

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 17:35:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.01.2005. 20:21:40
Godina: IV
Smer: ME
sufinansirajuci je nekad znachilo da deo skolarine finansira drzava, a deo student..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 17:41:05 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.07.2008. 01:29:51
Godina: IV
@tralala

Sve kao da si na sf-u, a u dzepu jos uvek imas 130.000. ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 17:52:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2006. 14:25:29
a prijave ispita?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 17:56:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.11.2008. 01:05:20
Godina: II
uuuuu to bi bilo odlicno :D mislim da ce biti nesto od te ideje,jer se mnogo ljudi pobunilo vise sa fpn cini mi se nego mi,al ako prihvate njih i nas ce....NADAM SE... :D ma prijaavu ispita cu i da platim,cuti zazo bar ovih 1oo i ,,koju hiljadu,, da mi skinu sa vrata :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 18:55:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.01.2008. 19:48:08
Godina: III
Ne kazem da to nece biti bolje od opcije da placamo skolarinu, ali to uopste nije pravo resenje, prosle godine su nam tako zapusili usta pa se sad opet tresemo i gubimo zivce da li cemo da predjemo na taj smrdljivi budzet vise! I te prijave ispita uopste nisu jeftine, jos ako ne polozis ispit iz prvog puta.. Pa onda za upis u cetvrtu opet da se brinemo da li cemo da predjemo pa nas onda ne puste jer nismo ostvarili 60 poena u trecoj npr. i opet haos...
Samo nas za**bavaju... :nervoza:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 19:53:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2007. 20:35:35
Smer: IS
jao sto ce sada ljudi da me lincuju :D
ali ja moram da kazem nesto. evo, bas me tvoja^ poruka inspirisala. ljudi definitivno ne shvataju nesto kad je budzet u pitanju. ako zelis da si na budzetu, otkini prijemni ili se otkini jednu godinu od ucenja. prosto i jednostavno. nerviraju me ljudi koji tako kukaju kako nije fer sto budzetski studenti imaju prednost i kako sa manje od 60 ne mogu da predju na budzet... izvini, hoces na budzet, sedni i ocisti godinu i preci ces. ako ne predjes sa 60, e onda psuj sve zive itd...
prosle god je bila nepravda totalna, i protesti su bili na mestu skroz jer su nam cele god pricali da je dovoljno 42 da se sl god upise na budzet i dosta ljudi se opustilo... pa su nam u 5 do 12 rekli, ne moze, treba to i to. ali sad su lepo izasli uslovi pre 100 god koje kad si procitala, znala si da treba da cistis. ako drzava odluci da plati, super, ali ako ne, nema sta vi tu nesto da se ljutite. hoces na budzet? ocisti godinu. a posebno su mi fascinantni oni samofinansirajuci studenti koji su prosle god imali 42-57 bodova, gorelo im pod nogama, a apolutno ih je bolelo uvo da se bore malo za svoja prava i pojave se na protestima, o ovoj god ne zelim ni da pricam koliko vas je bilo... ako si ti bila, super. ako nisi, onda me jos vise nerviras, kao i svi koji misle i rade kao ti.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 20:20:39 
Korisnikov avatar

NancY_88 je napisao:
izvini, hoces na budzet, sedni i ocisti godinu i preci ces. ako ne predjes sa 60, e onda psuj sve zive itd...

Ova tvoja konstatacije po mom misljenju nije na mestu. :)

Predpostavljam da ne razumse da se ovde radi o totalno pogresno postavljenom sistemu, o nezdravoj konkurenciji izmedju sf i budz studenata! To sledi iz zakona kojeg je drzava definisala, a koji u potpunosti diskriminise sf sudente. I naravno da se sa pravom studenti bude.

Daj mi samo 1 razlog zasto ti da budes na budzetu sa 48 ESPB, a ja sa 60 ESPB to ne mogu. Mislis li da nema ovakvih slucajeva?? Pogotovo na 1. godini?? Zasto ti da ne placas 140 000 dinara a ja da placam? Cisto me zanima koji su tvoji argumenti po ovom pitanju. Ali molio bih te da budes realna. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 20:41:50 
Korisnikov avatar

pa dobro boki, ja cu obnovim 2. pa necu biti u 3. na budzetu, ali ja nisam rekla da ti sa 60 ne treba da budes i da neces biti, naravno da sa 60 treba da predjes, toliko o tome.

a evo zasto bih ja i svi ostali koji ostvare 48 trebali da ostanemo. prvo, koliko god to tesko bilo da shvatite ali prijemni za fakultet je jednostavno jako bitan. i tu se 300 najboljih primaju na budzet, ostli ako mogu da placaju, placaju - ili si medju najboljima pa studiras ili imas pare pa studiras, tako je nekad bilo. i budzetki su vec izgubili pravo da 2 puta obnove i ostanu na budzetu, sta sad treba jos i da se izjednace sa sf-a i da se budzet tako lako gubi? nikako. nikad to tako nije bilo niti treba da bude. znaci ako vec nisi u 300 najboljih, cekas sl god da budes, ili ako imas pare platis, potrudis se u toj godini i das sve od sebe i vredni studenti zasluzeno prelaze na budzet.

ja smatram da ne gledam pogresno stvari i da je prijemni jednostavno jako bitan, isto kao i prijemni za srednju skolu. tu si gde zasluzis. ako se nekome ne svidja moje vidjenje stvari sta da mu radim, ja jednostavno gledam tako.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 20:49:15 
Korisnikov avatar

^ da da tacno sam takav odgovor i ocekivao :)

nema sta, ubedila si me! :lol:

Jos samo da mi kazes da je OVAKAV sistem kakav jeste, da je DOBAR, i onda da se vise ne ubedjujemo, vec cu ja ponizen argumentima istupiti iz ove teme ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 20:55:13 
Korisnikov avatar

ma gde dobar sistem. prevelike su promene. da sam pre samo 2 god upisala fax ja bih mogla 2 puta da obnovim i ostanem na budzetu. plus bi mi uslov bio nekih 42 valjda i za 1. i za 2. tako nesto... smesno. a gle sad. dzaba da odvalis prijemni svake god ce ti traziti max, 60 :fokus:
a gradivo apsolutno isto :(
samo se uslovi povecavaju :/
sistem nikako nije dobar.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 21:00:31 
Korisnikov avatar

E pa iz tog razloga studenti negoduju i vucaraju se po ulicama. Ti kukas zbog ovoga sto si navela, ja kukam zbog rangiranja, neko 3. kuga zbog bezuslovnog za 4. itd... Znaci sistem je kriv, a ne studenti (dobro, barem vecim delom je kriv sistem :D ) Tako da nemoj da ti smeta kad neko kuka! ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 21:18:56 
Korisnikov avatar

jao boki imam sutra ispit a vidi sta radim ja x)
ok, nek kuka, ali za budzet mora da ocisti ako zeli da predje :P
a ja se nadam da ce platiti drzava i narednih godina vama, kad vec ne radi nista po pitanju gradiva. ali s obzirom koliko ljudi sa fona posecuju proteste...hm.

uglvanom, iznerviralo me je sto se nervira sto ce i sl god da se cima dal ce drzava platiti. ako zeli da se ne cima, nek ocisti i bice mirna.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 22:30:52 

Pridružio se: 11.01.2009. 16:16:03
Godina: III
[quote="NancY_88"]
izvini, hoces na budzet, sedni i ocisti godinu i preci ces. ako ne predjes sa 60, e onda psuj sve zive itd...

Izvini, hoces da ostanes na budzetu, sedni i ocisti godinu i pokazi da zasluzujes to mesto koje imas i da si zaista medju 300 najboljih.

[quote="NancY_88"]ako vec nisi u 300 najboljih, cekas sl god da budes,

U tome i jeste problem, sto na budzetu nisu uvek 300 (360 ili koliko vec) najboljih , zato mi i kazemo da je nepravedno.
Slozices se da je 54 u tekucoj godini bolje nego 42 u istoj, ili ima problem i oko toga?

Poslednji put menjao Pufna dana 07.10.2009. 22:34:20, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 22:47:47 
Korisnikov avatar

naravno da jeste, 300 najbolji na prijemnom koji je i jedini i bitan za upis na fakultet. ali se to vama ljudima ne moze objasniti pa se vise necu ni truditi. evo i ja cu imati status sf-a od ove god i i dalje smatram da ko zeli da predje na budzet treba da ocisti godinu, tj. da se pomuci malo vise od ostalih kolega koji su vec na budzetu i koje su to mesto prethodno sasvim zasluzeno dobili.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 22:50:39 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.07.2007. 00:59:25
Godina: Apsolvent
da je prijemni toliko validan svi na budzetu bi citili u junu a koliko se secam broj ovih sa 54 i vise sa sf je bio veci od ovih sa budzeta. Merilo nije validno.

Ustvari post na sajtu ssfon je objasnio.

Ova rasprava je besmislena.

Najbolje je obrisati je jer ne koristi nikome.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 23:02:39 
Korisnikov avatar

evo ja da odgovorim pa posle moze sve kompletno da se brise :D, stvarno ne znam sto sam ovo zapocela, ne vodi nicemu zaista, iznervirala se malo pa jbg, nece se ponoviti x)

@neecola
nisam mislila je to 300 najboljih studenata, nego 300 najboljih na prijemnom koji je jedini i bitan za upis na fax, da se ne ponavljam...

evo meni sad odgovara da se izjednace posto sam pala na sf tako da samo napred, moja podrska :D

ali cu i dalje misisliti isto, da to ne treba tako ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 23:10:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.06.2007. 20:50:12
Normalno bi bilo da ko ima više poena - ima prednost. Ko te pita šta si bio prethodne godine.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 23:14:50 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.07.2007. 00:59:25
Godina: Apsolvent
Po tom kriterijumu da bi upao u finale trke na 100m treba da istrcis svetski rekord iako su svi od proslogodisnji finalisti automatski u finalu a sad ne mogu da istrce 100m za 15sec, depresija ugojili se ko stoke.

Odoh da spavam

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 23:18:45 
Korisnikov avatar

laku noc :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.10.2009. 00:08:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2006. 14:25:29
nema priche da zato shto neko zna bolje matematiku a ne moze da nashtreba neki predmet, da mi on svih 4 godine bude na budzhetu saaamo zato shto je nakon srednje rasturao matematiku

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.10.2009. 01:32:01 
Korisnikov avatar

znate ljudi, u pravu ste. a i ja sam. mozemo da se raspravljamo do sutra, ali poenta je da su nas fax i ova bolonja sj zestoko. :/
ja sam shvatila (tako ja ucim marketing, razmisljam o nekim stvarima xP) da je onaj moj stav proistekao iz cisto subjektivnih razloga, kao i vas iz vasih... i ok je to sve. izinvla bih se Miiliici, zapravo ima puno pravo da se nervira... i da, svi sa 48 bi trebalo da predju na budzet, kao i da ostanu ovi koji su vec na njemu, a imaju uslov.

a mene zanima sledece. koliko se gradivo zapravo promenilo od pre dve godine? da li je nama stvarno olaksano dosta predmeta u odnosu na prethodne, ili jednostavno sve vise vukovaca i strebera puni fon, pa su rezultati toliko visoki? znam eto da nam je mata 1 njihova podeljena na nasu matu 1 i matu 2, to je jedna olaksica...i ekonomiju je kao nesto malo stanjila knjigu... i nista vise mi ne pada na pamet...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.10.2009. 02:39:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
Pre dve godine, to je generacija 05. Ona je prva po novom nastavnom programu, manje vise je sve isto kao nama(isto gradivo, predmeti, nama su uveli stvari tipa usmeni kolokvijumi iz mate i slicno, ima nekih olaksica al da li su bas tolike ne bih rekao) a sto se tice uslova isti je kao generacijama pre njih. Kod tih prethodnih generacija vec ima razlika u nastavnom planu, oni su studirali po starom planu.
Moja generacija 06 je prva koja ide po bodovima.

Poslednji put menjao Kelegorm dana 08.10.2009. 02:40:48, izmenjena 2 puta

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća