Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10.04.2009. 15:41:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.06.2007. 20:50:12
Godina: Dipl.
Smer: IS
Citiraj:
Мени је ФОН јако занимљив зато што је однос уложеног и добијеног јако добар, бар се мени тако чини.

Složio bih se sa kolegom, Manjčem, da ne kažem Man(i)jakom :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.04.2009. 15:44:30 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.07.2007. 18:59:57
Pa fon je svakako greska za ljude koji su od njega ocekivali neka napredna informaticka/programerska znanja. Za nas sto hocemo da budemo menaDJeri kad porastemo nije losh. :kreza:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: fsdfds
PostPoslato: 10.04.2009. 17:25:21 

Pridružio se: 07.04.2009. 15:51:04
Godina: Padobranac
pazi ovo ....

citiram:

--------------------------------------------------------------------
Uglavno slazem se sa svim napisanim, dodala bih jos i da pizdim sto FON dozvoljava lako studentima sa privatnih da peru diplome preko njihovog mastera pa ih sad znam jedno 10 mastera of flastera koji Ekonomiji nisu mogli ni da pridju a diplome sa Megishe odavno oprali tamo...
--------------------------------------------------------------------
tekst sa jednog foruma. (to je napisala jedna popizdela ekonomka)

Nisam znao da to moze... da li ima istine u ovome?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.04.2009. 17:39:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.06.2008. 23:43:27
Godina: III
Smer: ME
Da,kod nas sumari dobijaju diplome FON-a,samo ako plate.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.04.2009. 17:58:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.08.2008. 09:15:48
Boris_ZR je napisao:
Očekivao sam ovakav odgovor, ne znam zašto.

Cekaj da stignes do 3., gde sve puca od IT, i ti ces poceti sa ovakvim odgovorima :D Nije toliki problem sto je znanje vezano za informatiku koje dobijamo, siroko a tanko... Student bi trebalo sam da prosiri ono sto ga interesuje, i ta ideja je sasvim ok... Problem je sto od silnih, UZASNO VAZNIH(!!!) matematickih i menadzerskih predmeta, jednostavno NE MOZES da radis ono sto te interesuje...

gagi88 je napisao:
Pa fon je svakako greska za ljude koji su od njega ocekivali neka napredna informaticka/programerska znanja. Za nas sto hocemo da budemo menaDJeri kad porastemo nije losh.

Sinko, da li vidis koji si smer??? Sto bi petao Sofronije rekao:"Ne, ne decko! Tako se ne igra bejzbol!"
Ako mislis da ce odmah da ti daju fotelju, i da ti na stolu stoji plocica sa natpisom - direktor IT sektora, neko te je debelo slagao.

Sto se tice EKOF, mislim da je sjajan fucks, jer i od sasvim prosecnih studenata, moze da napravi natprosecne strucnjake, u nekim stvarima (studije slucaja, praktican rad...) mogli bi da se ugledaju na nas; npr. profesorka iz finansija i racunovodstva je prosle god rekla da su nasi studenti na nekom takmicenju prosle god (ne secam se kom) bolje resavali zadatke iz racunovodstva od EKOFovih studenata... Prosto, guse ih sa teorijom, dok je kod nas sasvim druga krajnost, koja opet nije bas dobra...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.04.2009. 18:36:40 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.08.2006. 17:37:43
Godina: IV
^- Ja mislim da je katedra za matematiku jedna od najboljih stvari na FONu. Problem je više u beskrajnim menadžment ovoga i onoga predmeta u kojima se uči kako da se nabraja. Ne mogu da verujem da moram da biram između numeričke analize koja je odličan predmet i diskretnih matematičkih struktura, a moram da učim menadžment tehnologije i razvoja.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.04.2009. 18:42:25 
Korisnikov avatar

entropista, sve je to istina do određene mere, ali mislim da i ti malo ideš u krajnost.

Šta je trenutno bolje studirati u Srbiji, po vašim mišljenjima? Višu poslonu? Privatni? ETF sa prosekom studiranja od 10 god? Mihajlo Pupin u Zrenjaninu (inače, sramota od faxa)? Meni su jedine dve opcije bile: Ekonomski fakultet (ili u Bg, ili u NS) ili FON. I opet bih išao istom logikom. I opet bih izabrao FON.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.04.2009. 18:55:08 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.07.2007. 18:59:57
entropista je napisao:
gagi88 je napisao:
Pa fon je svakako greska za ljude koji su od njega ocekivali neka napredna informaticka/programerska znanja. Za nas sto hocemo da budemo menaDJeri kad porastemo nije losh.

Sinko, da li vidis koji si smer??? Sto bi petao Sofronije rekao:"Ne, ne decko! Tako se ne igra bejzbol!"
Ako mislis da ce odmah da ti daju fotelju, i da ti na stolu stoji plocica sa natpisom - direktor IT sektora, neko te je debelo slagao.

Matori, sto padas u vatru odma, samo sam se malo shalio. Naravno da ne mislim da ce mi dati odma fotelju, nisam mentol, imam planove, i daleko od toga da cu se zadovoljiti da mi od obrazovanja u zivotu svo dodje sa FONa. Takodje, ne zelim da budem programer, da sam to hteo, upisao bih SI na ETF-u. Ono sto sam ja hteo da kazem u prethodnom postu, jeste da mi se svidja to sto mi FON ostavlja mogucnost da upisem neki jak master preko, koji se bavi menadzerskim disciplinama, a ako se pak predomislim, mogu da se okrenem i ITu. Veruj mi, izuzetno sam ambiciozan, i totalno si pogresno protumacio moj post, nisam gotovan, nikad nisam ni bio, i nadam se da ce mi ta plocica sa natpisom i stajati jednom na stolu, ali odma posle FONa svakako ne... Nadam se da se sad razumemo. :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.04.2009. 22:30:15 

Pridružio se: 07.04.2009. 15:51:04
Godina: Padobranac
Jednoga dana
pre sedam dana
srelo se sedam
gotovana.

Prvi gotovan,
naočit, mlad,
sede i reče:
Prezirem rad!

Drugi gotovan
nemaše kud,
dodade na to:
Prezirem trud!

Treći gotovan
leže pod dud:
Nek' radi onaj
ko je lud!

Četvrti brzo
pronađe hlad:
Ima vremena,
još sam mlad!

Peti gotovan
već je spavao,
šesti ni glasa
nije davao.

Sedmi je sedeo
budan i jadan
i ponavljao:
Ja sam gladan!

O, sveto nebo,
o, moćne sile,
bacite jedno
pečeno pile!

Uto se javi
gavran sa grane:
Ne dajem ništa
za gotovane!

Dosta je bilo
mufte davanja,
prošlo je vreme
izmotavanja!

Ljubivoje Ršumović

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.04.2009. 23:31:15 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2007. 11:36:48
Ja zamisljam to ovako...
Zavrsavam faks za jedno dve godine, do tada punim CV. Zaposljavam se u nekoj srednjoj firmi, tu se sprdam malo, vidim sta se radi, pokusam da se probijem, ako vidim da su tvrdi begam. Stvarno nemam nameru da sljakerisem duze od 3-4 godine, sta ja znam... Mada idealno bi bilo da imam jedan projekat koji ce vrteti pare a da se sprdam kod nekog ortaka u firmi :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.04.2009. 00:48:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.08.2008. 09:15:48
@gagi88
iz ta 2 reda nisam ni mogao nesto drugacije da izvucem, al' ok :)

@Boris_ZR
Reputacija koju FON sada uziva je najveca zasluga studenata sa br indexa ne vecim od 04... Jednostavno je FON postao pohlepan, resili da naplate publicitet, koji je zaista potpuno opravdano stvoren... Poceli su da primaju sve sto shushka, jer ko ne voli koji dinar vise u dzepu? I to je ok. Ali sve je veci br ljudi koji su tu samo da uzmu diplomu,a nista ne nauce, jer ne zele/nisu sposobni za to/nemaju volje.... I onda pocnu da padaju kriterijumi za polaganje ispita, ali evo sta je najgore: i oni sa neslucenim kapacitetom pocnu da rade sve manje, jer jednostavno za tako nesto nema potrebe. Garbage in, garbage out - sto kaze Zoki iz statistike.

Ipak ovo o cemu pricam nece dostici vrhunac (ili bolje reci dno) bas skoro, ali hoce.. U ovom trenutku, mislim da je najbezbolnija, i najisplativija kombinacija, diplomac FONa sa masterom stranog fakulteta (po mogucstvu), ili master EKOF kod nas, kao sto neko rece...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.04.2009. 11:26:58 
Korisnikov avatar

entropista, hvala na komentaru. Gde nas konkretno primaju na master u inostranstvu? Da li neko ima neki spisak fakulteta? Uslovi i sl.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.04.2009. 12:34:48 

Pridružio se: 21.04.2009. 12:27:11
Godina: I
Boris_ZR je napisao:
Citiraj:
Мени је ФОН јако занимљив зато што је однос уложеног и добијеног јако добар, бар се мени тако чини.

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.04.2009. 13:00:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.03.2008. 23:11:55
Godina: Apsolvent
Boris_ZR je napisao:
entropista, hvala na komentaru. Gde nas konkretno primaju na master u inostranstvu? Da li neko ima neki spisak fakulteta? Uslovi i sl.

Jhedna kolegnica od oktobra ide u Bon na master. 1k evra je godina. Master je data minning iu bioinformatici. Nešto slično je bilo i u Belgiji.
I ne plaćaju se ispiti, već je uračunato u cenu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.04.2009. 13:20:43 
Korisnikov avatar

neeesha je napisao:
Boris_ZR je napisao:
Citiraj:

Slika

Kako te nije mrzelo! Lol.

Tetsuo, hvala.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.05.2009. 16:29:13 

Pridružio se: 05.09.2007. 15:19:42
Godina: Apsolvent
Citiraj:
Naravno neko sa inf smera nema dodirnih tacaka sa ekonomskim, ali Menadz. ima.

Tako bi trebalo da bude, ali ipak nije posto ljudi sa IS-a moraju tokom studiranja da progutaju gomilu smece-predmata sa menadzmenta i ostalih bratskih smerova. Recimo kada bi ste merili koliko studenti sa IS i studenti sa menadzmenta poznaju materiju vezanu za menadzment dosli bi ste do rezultata da su tu male razlike.

Po mom misljenju mislim da je EKOF 2 puta bolji fakultet od FONa. U to sam se uverio jer sam recimo finansije i racunovodstvo ucio iz njihovih knjiga koje jesu opsirnije, ali su jasnije. Recimo knjige iz finansija i racunovodstva( 2 knjige) su jedno veliko sranje. Em sto su pune pravopisnih gresaka (NE MOZE se pise sastavljeno), sadrze i greske gde je recimo aktiva pomesana sa pasivom i obratno. Ako hocete mozete da pogledate i strategijski menadzment na FONU i na ekonomskom ili bilo koji zajednicki predmet (jedino matis, to je na ekofu smesno) videcete da se na FONU samo zagrebe ta materija i to je to. Ovo nije slucaj samo sa menadzment smerovima vec je i tako na IS-u.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2