Započni novu temu Odgovori na temu  [ 78 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26.10.2008. 23:02:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 19:17:38
Godina: IV
Smer: IS
znam bar 4 fakulteta gde se 3. upisivala sa manje od 42 racujajuci samo ispite iz 2. tako da bi ovo strozije tumacenje bio bas veliki problem.

najgore je to sto je vrlo tesko objasniti studentu kako ga sada fakultet odjedanput ispisuje, jer nije isti slucaj kao sa prvom godinom gde se od pocetka znalo da postoji mogucnost za tamo neke kvote itd...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.10.2008. 23:23:14 

Pridružio se: 24.10.2008. 13:56:42
Godina: II
Smer: ME
Koliko je odprilike studenata koji su upisali ili ce upisati(ako?) III godinu sa 31 ili 37 bodova iz druge u odnosi na ukupno ljudi koji su upisali ili ce upisati trecu? Odnosno koliko ce ljudi biti prevareno sa strozijim tumacenjem zakona u odnosu na one koji imaju preko 42?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.10.2008. 23:24:14 

I da li sa 37 iz druge moze bar na samofinansiranje na trecu,mislim jer to postoji i u ovom zakonu kao u prethodnom?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2008. 03:01:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.06.2006. 19:36:32
ma onaj tekst je ok. problem je sto se ni u njemu niti u bilo kom drugom tekstu, zakonu i sl. ne spominje 31 bod, tako da ispada da su to izmislili na nasem faksu. a ako su izmislili na nasem faksu, oni su i krivi, a *j*** nas.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2008. 11:22:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.10.2008. 11:16:45
Godina: Dipl.
A mi koji studiramo po starom planu i damo tih famoznih 7 ispita, a izgubili smo status budzetskog studenta (obnavljalo istu godinu vise puta :P) jel upisujemo kao samofinansirajuci ili se mozda vratimo na budzet :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2008. 13:41:45 
Korisnikov avatar

sto se tice generacije 06 a vezano za upis 3. stvar stoji ovako:

uslov je: cista prva i 31 iz druge i 42 ukupno ove godine zbirno sa sve prenetim iz 1.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2008. 16:19:27 

I meni je danas Martic rekao da se racunaju i preneti ispiti iz prve odnosno da tako fon racuna bodove. Ovi koji ni u jednom slucaju nemaju uslov morace da polazu dodatni ispit (ili dva) a ponudjeni su:marketing,mtr i verovatnoca i ti ljudi su pozvani.

Ali fon jos nije dobio upitstva za upis studenata i valjda ta upustve nece nista poremetiti.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2008. 16:21:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
Bas su im lepe predmete ponudili.Mrt i marketing ako nisu spremali ranije tesko ce za par dana.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2008. 16:29:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:38:44
uzas, ja jos pitam jel mogu da polazem usmeni iz mate3 kaze on e, pa to ne moze, nece oni hteti da organizuju rok, al zato mozete da polazete verovatnocu..ja kao pa nemam ni pismeni polozen a on kaze pa dobro, imate vremena do sledece nedelje :D a za ove ljude sto polazu 2 komada nemam tek reci, jedna devojka danas valjda polaze verovatnocu a u sredu marketing, prosto sjajno

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2008. 18:11:00 
Korisnikov avatar

MiM je napisao:

Ali fon jos nije dobio upitstva za upis studenata i valjda ta upustve nece nista poremetiti.

a sta ako promene, recice nam u decembru da smo ipak 2. :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2008. 19:19:32 

Ma uzas. Sve mora da se sazna u poslednjoj sekundi. Ma kad nas do sada nisu zvali kad ce? Sta reci ce nam sutra da tog dana polazemo ispit ili ce reci 29-og da smo druga godina,nema sansi,to bi bilo previse. Martic je rekao da se racunaju preneti iz prve,ne verujem da bi opet nesto izmisljao kao sa onim uslovom.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2008. 20:17:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2007. 00:20:34
Godina: Apsolvent
Услов уписа у III годину:

* Остварених 60 ESPB бодова из I године
* Остварених 42 ESPB бодова из II године током школске 2007/08. године

http://www.fon.rs/vesti/

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2008. 20:36:11 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.04.2006. 15:05:54
Smer: UK
A zar nije neko gore rekao da mu je Martic rekla da se se racuna 42 boda skupljena tokom cele godine bez obzira na to iz koje su godine studija.. ovo je igra macke i misa...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2008. 20:38:14 

Karastrofa! Taj laze cim zine! Kakva obmana i prevara,vrhunac bezobrazluka Fon-a.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2008. 20:49:08 

Pridružio se: 20.12.2005. 00:39:34
Auuu... ovim obavestenjem su zvanicno obmanuti studenti fona! Mene ne kaci ovo jer sam generacija 05 ali me svakako uznemirava. Dokaz da se sa studentima ponasaju kao da su ovce za sisanje, i da svakoga od nas moze da zadesi ovakva nepravda! Ako bude bilo kakvih protesta, okupljanja, bilo cega ocekujte moju podrsku jer je ovo prvoklasni bezobrazluk! Uzas.. trebalo bi razmisliti i reagovati vec sutra. Strasno.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2008. 21:05:16 

Sutra treba doci na taj sastanak i pitati coveka sta dalje,neka se snalaze,idemo na taj rok 29-og i neka poklanjaju ispite. Ali ajde kad saznamo sta nas ceka da budemo odlucniji da nadjemo resenje za ove u nasu korist a ne da samo prihvatimo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2008. 21:07:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
Strasno :udri: Ja se nadam da ce im pokloniti ocene, al sa obzirom koji su predmeti na raspologanju, nisam previse ubedjen...Gde zivimo jbt...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2008. 21:32:48 

A pazite situaciju, oni koji su vec "greskom" upisani su dobili pravo da polazu te ispite pa im mozda i poklone prolaz da ne bi popili kaznu.. a oni koji su tek trebali da se upisu posle okt2 - sta sa njima? niko ih nije zvao, niko im nije nudio polaganje tih ispita, nista... Plasim se da za njih pripremaju "tihu obnovu" jer ih verovatno ima malo. Ali nece ih biti malo ako ih svi podrzimo.. Ja cu sutra biti na faxu od 9h, pa u slucaju da bude potreba za okupljanjem i slicnim tu sam. Btw cini mi se da je ovo sada iskljucivo greska fona a ne zakona ili drzave ili ministarstva, jer su studenti klasicno obmanuti time sto je izbegavano da im se saopste informacije a uslov sa 31 bodom je stajao okacen na sajtu od juna.. Uzas, ako sad popustimo i ne stanemo iza kolega koji su u ogromnom problemu nikad necemo i moci ce i nas da zavlace vec prvom sledecom prilikom!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2008. 21:34:56 

@ Luka
Pozvano je malo studenata koji pre ove objave uslova nisu imali 42 u zbiru sa prenesenim. Evo ja sam upisao trecu pa me nisu zvali.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2008. 21:47:20 

Da, da, ali radi se o tome da su ti koji su pozvani vec upisali godinu, jel tako? A ovi koji bi "trebalo" da sutra upisu godinu nisu pozvani. Dal namerno ili slucajno procenite. Ja mislim namerno jer je lakse izboriti se sa nekim ko u indexu nema pecat i potpis da je upisan u godinu nego sa onim koji ima pa treba da ga ispises i nateras da obnovi. Zasto bar svim studentima nisu pruzene iste mogucnosti? I eto tako, da me ne shvatite pogresno, ne napadam nikoga osim fakultet, i samo iznosim svoje misljenje i podrsku svima u kakvoj god da su situaciji. Iznerviran sam jer evo vec 4-tu godinu (obnavljao prvu) sam na fonu i toliko su se ispraktikovali sa ovim sitnim podvalama da je to vec postalo sramota. A mi nikako da se izborimo za svoja elementarna prava.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2008. 21:59:03 

Pridružio se: 06.04.2008. 14:55:15
Ja sam jedan od trojice koji su u cetvrtak otisli u dekanat i pricali sa marticem....
Tada nas je pitao koji ispiti nam fale, i obavestio nas je da ce se odrzati dodatni rok u sredu da bi dali te ispite...znaci ne znam koliko je ljudi tada bilo pozvano telefonom, ali znam da smo ja i jos dvojica sigurno bili, a i bili smo jedini u kancelariji...
Elem, tada je rekao da se ne brinemo mnogo oko tih ispita, jer ce "KRITERIJUM BITI MNOGO,MNOGO NIZI" nego inace...
U prevodu pojavis se i gotovo...takodje mislim da nece biti usmenih, nego testovi....

U SVAKOM SLUCAJU MULJANJE I BRLJANJE 200 NA SAT.......

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2008. 22:07:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.06.2006. 19:36:32
Luka je u pravu 100%! Jedino kako mozemo da odbranimo svoje pravo da ne budemo obmanuti je da nas sutra bude sto vise tamo. Nadam se da ce kolege koje nisu u problemu dati podrsku.

a to da ce kriterijum biti nizi je vrlo relativna stvar, a i ne znaci mnogo ako nam svima treba jos 2 ispita.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2008. 22:09:24 

@ Mare car
Koliko bodova imas iz druge a koliko si preneo iz prve?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2008. 22:13:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.04.2006. 15:05:54
Smer: UK
Meni sad nije jasna jedna stvar. Pozvali su problematicne, tj one koji moraju da dopune ispite po kriterijumu 42 boda (iz cele godine, dakle preneti iz 1. + ispiti iz 2.). Sad po ovom novom kriterijumu treba 42 iz druge, i sta cemo sad mi koji nismo pozvani na to? Nista mi vise nije jasno.. valjda ce sutra nesto objasniti na sastanku.. ka je tacno i gde? Sad sam stigla u BG pa sam malo izgubljena.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.10.2008. 22:28:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:38:44
ali cekajte, na taj sastanak sutra je pozvana generacija 05, nas niko ni ne spominje..ja treba da polazem taj jedan ispit, ali sa njim cu imati 37 iz druge, a ne 42..mada sto neko rece nas sa pecatima u indexu ne mogu tako lako da ispisu...koja stoka jbt, objavili koji je usov dan pred upis..bolidi

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 78 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća