Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 177 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2008. 14:52:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.04.2008. 14:33:15
Godina: Dipl.
Smer: UK
Zato sutra udaramo po protestu iz sve snage!

Eto sada i vi kolege i koleginice koji imate 54 ESPB imate velike razloge za proteste, a da ne pominjem one koji imaju ispod toga!
Kako oni na budzetu, tako i oni na samofinansiranju!

Sutra svi u sto vecem broju ispred Fona u 12 h!!!!
Ja cu verovatno biti sprecen da dodjem, ali uzdam se u Fon-OVCE!!! Ne mojte tamo da me brukate, nego da pistite iz petnih zila! ;-) Uspecemo...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2008. 15:01:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.10.2007. 14:27:49
Smer: IS
hajde ljudi manite se vise panike, OD NAS SAMO SUTRA ZAVISI!! I TO JE JEDINO STO OD NAS ZAVISI! Ne mozemo promeniti ni politiku, ni necije odluke, niti bilo sta drugo. MIRNI PROTESTI, CVRST STAV, DOVOLJAN BROJ, KLJUCNI DELOVI GRADA I PRAVE BLOKADE, PISTALJKE I INDEXI I NA ULICU. Kad u ovoj nasoj zemlji nista ne moze AKADEMSKI, nego ljudi moraju da blokiraju grad da bi im skolovanje bilo omoguceno. Apsurd nad apsurdima! DODJITE, TO JE JEDINO VAZNO. I PONASAJMO SE KAO LJUDI, SVAKA VRSTA VANDALIZMA MOZE NAM DONETI MOMENTALNE NAJGORE MOGUCE POSLEDICE. Najposle, MI smo akademci, ako su oni vandali-vandali su nad sopstvenom zemljom.
"Panta rei..." ! ! ! ! !

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2008. 15:49:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2007. 18:55:09
Godina: Apsolvent
neecola je napisao:
kobas ti oblci sranja su standard jbg. nek kolega definishe sranja.

edit sad videh dokument

281 je upisalo.
276 je dalo uslov ceka upis.
(moyda sam malo zaebao brojeve ali ne bi trebalo)

ovako, znaci necu sad da govorim nista dok ne vidimo sta ce biti 29.
ali valjda vam je jasno da u ovoj drzavi nekad ne mozes bez cigle i kamena da ostvaris svoja prava. Ako mogu oni da lazu da ce svi sa 42/43 whatever, upisati drugu godinu, onda i mi mozemo da ispadnemo losi jer 110000 nije mala suma.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2008. 15:52:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.01.2008. 22:31:30
Godina: IV
121 000, zapravo...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2008. 15:53:28 
Korisnikov avatar

Nob.Venoda je napisao:
121 000, zapravo...
+ knjige + ispiti = ??????

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2008. 16:01:49 
Korisnikov avatar

Danas chitah novine, i bio intervju sa rektorom Univerziteta.
Rekao je da kvota mora da ostane, jer je to po zakonu josh iz 2005. Ali kad vide broj studenata koji su dali uslov, mogu da proshire kvotu. Citiracu: "Pa ne mogu svi da se finansiraju iz budzeta!"

@patkica
U tim istim novinama je navedeno koje smo zahteve dali vladi, i pishe crno na belo kao poslednji zahtev - smanjenje shkolarina. Vrrrlo eksplicitno. dobra stvar je shto se na taj zahtev uopshte ne obraca paznja, jedino gde se pominjalo to jeste u tom jednom redu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2008. 16:04:48 

Pridružio se: 14.10.2008. 15:39:44
Godina: III
Ovo je UZAS... Krenuli smo na fax, a ne znamo da li cemo da se upisemo... KATASTROFA :udri: :udri: :udri: Kolege koje su se upisale uopste nisu solidarni, gledaju samo svoju g*z*icu, mrzi ih da se cimaju. Znam da ima izuzetaka i njima se izvinjavam. Ja sam za to da ometamo nastavu, da protestvujemo na FONu, da vidim kako ce onda da reaguju oni koji nas j*** u zdrav mozak...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2008. 16:13:18 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:47:00
Nob.Venoda je napisao:
Danas chitah novine, i bio intervju sa rektorom Univerziteta.
Rekao je da kvota mora da ostane, jer je to po zakonu josh iz 2005. Ali kad vide broj studenata koji su dali uslov, mogu da proshire kvotu. Citiracu: "Pa ne mogu svi da se finansiraju iz budzeta!"

PA KAKO SU SE UPISIVALI STUDENTI SA 37 BODOVA??? Jel ima neki mejl na koji mogu da mu pišem??? :ljutko:

BabyCool : E kolega, zabole njih k**** za nas, naravno čast izuzecima. Ali neka ih...i neka niko posle ne kaže kako smo na FOnu svi složni. Složni smo u tome kad se gledaju guzice svoje...Ali nema veze. Evo javno da kažem : TREBLO BI DA VAS JE SRAMOTA, ali da znate da ako vam se ne vrati danas, sigurno će se vratiti sutra. A posle nema kajanja. Umesto da smo složni, ne, hajde da svi gledamo svoje dupe...MA GADI MI SE SVAKO KO JE TAKVOG MIŠLJENJA; ALI STVARNO!!! :bljak:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2008. 16:53:36 
Korisnikov avatar

^^^ pazte ovako,

moje licno misljenje je da njima ne mozemo da zameramo za to sto nas "fizicki" ne podrzavaju na tim protestima, svidjalo se to nama ili ne!
Ljudi jednostavno imaju predavanja i zasto bi gubili od toga i vukli se sa nama po ulicama!?
I samo ne mojte da mi kazete da ste kojim slucajem na njihovom mestu, kako biste isli na proteste.
Ja ih u potpunosti razumem!

Jedino ne razumem ljude kojima taj protest smeta? Zasto?

A JOS VISE ZAMERAM LJUDIMA KOJI SU U ISTOJ SITUACIJI KAO I VECINA NAS KOJA PROTESTUJE, A ONI GOSPODA CEKAJU DA MI ZA NJIH VICEMO I DUVAMO U ONE PISTALJKE!

Njima mozemo da zameramo, nikome drugom!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2008. 16:58:34 

U petak grupe B1 i B2 nisu imali predavanja, a videla sam koliko ih je bilo na protestu. Razumem sve one koji iz opravdanih razloga nisu mogli da dodju, ali za ove EGOISTE (sa vecinom sam bila u prvoj god u istoj grupi) stvarno nemam razumevanja..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2008. 17:03:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.11.2007. 22:55:55
@Milos A3

Iz skole zivota -

Samo egoizam i postoji u prirodi. Kada se kaze za nase dobro, to je samo nas kolektivni egoizam. Razlog zasto se ljudi kojima budzet visi o koncu vise cimaju od ovih sto su upisani, sledi iz egoizma, kao i razlog zasto se ovi drugi manje (ili uopste ne) cimaju. Ko govori o altruizmu, taj nema pojma, jer je altruizam uvek u sluzbi drugih egoizama, dakle podredjen, iliti nedostatak egoizma.

Hocu reci, kako bi mogao da osudjujes egoizam? Egoizam je cinjenica.

Naravno, otici na protest je vrlo mali doprinos, a nekom drugom puno znaci, pa opet ljudima su preci njihovi interesi nego ljubav drugih :mrgreen:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2008. 17:21:07 

NotoriouS: Mislim da si omasio fax, za tebe je filozofija... Nekad je bolje ne reci nista, nego lupati neke gluposti!
Cak i da nisam u ovoj situaciji, mrdnula bih dupetom da podrzim PRIJATELJE...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2008. 17:28:44 
Korisnikov avatar

Ali notoriuos je apsolutno u pravu :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2008. 19:10:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.11.2007. 22:55:55
BabyCool je napisao:
NotoriouS: Mislim da si omasio fax, za tebe je filozofija...

O tome sam i ja razmisljao ranije,vrlo kratko dapace, ali kako vreme prolazi fon mi se sve vise svidja!
Citiraj:
Nekad je bolje ne reci nista, nego lupati neke gluposti!

Ne bih tako olako to nazivao glupostima.
Citiraj:

Slazem se za prijatelje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2008. 20:01:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2007. 20:35:35
e citam sve ovo, ko je trebalo da dodje na protest, kome je "oprosteno", ko je opravdan, kakvi su ovi sto su ocistili, a ne dolaze, kakvi su ovi sto nisu, poenta, najgori su oni koji ne idu na protest a njima je potrebno da se spusti granica za budzet...i reci cu ovako...prvo vi koji ste besni na one koji su ocistili, a ne protestuju...pa bar 95% vas ne da ne bi protestovali da ste ocistili godinu, nego ne znam...a sto se tice ovih sto kazu da su najgori ovi sto ne znaju da li ce upisati godinu, a ne protestuju reci cu samo svoj primer...ja eto imam 48 bodova, bila sam na budzetu, pojma nemam da li cu ostati...jedini smer zbog kojeg sam upisala fon je isit i apsolutno me nijedan drugi ne zanima...ali naravno, puni se kvota, na isitu je verovatno skoro i popunjena, verovatnoca da cu uspeti smer je sve manja i manja...a evo sta se dogadja ako ne upadnem na smer: upadam na OM i moracu da idem uporedo na vezbe i predavanja i iz jednog i iz drugog smera, prenosim 2 predmeta, tacnije ekonomiju i osnove, za koje sam totalni antitalenat inace...planiram da iskuliram neka 2 predmeta sa OM posto se nadam da uslov za trecu nece biti vise od 48 bodova, i uslov moram da dam sto pre da bih upisala godinu na isitu i da mi bude dozvoljeno pa polazem predmete razlike...a ne znam koliko ste upuceni ali na isitu su predmeti puni gomile zadataka i sl, sto ako redovno ne pratis i ne radis kuci, mozes da se oprostis sa predmetom, a da ne spominjem maraketing i sl. kako ce tesko da mi ide s obzirom da ne mogu da smislim te smeracke i obimne predmete (preneta ekonomija i osnove dosta govore)...znaci da bih imala bilo kakve sanse da upisem 3. godinu, MORAM da idem redovno na vezbe i MORAM da dajem preko kolokvijuma sta se moze...a da ne spominjem sto je prvi kolokvijum iz principa programiranja 9. novembra a ja s obzirom da ne znam koji sam smer, ne znam ni za koji da se spremam jer se na isitu i OM rade totalno razlicite stvari iz tog predmeta...a ima jedva 5 dana kako sam zavrsila s poslednjim ispitom i ucenje mi se smucilo...5 ispita sam dala u septembru/oktobru/oktobru 2 i u tom periodu skoro nisam imala zivot...i vec sam u velikom gubitku sto dve nedelje zbog oktobra 2 nisam bila na vezbama/predavanjima i ne pada mi na pamet da i ovu nedelju propustim...vi sto cete doboti sve sto zelite ako prodje ovo za 42, tj. upisacete zeljeni smer sigurno, podrzavam vas naravno, ali vam to ne daje nikakvo pravo da sudite o ljudima koji nisu na protestu, toliko.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2008. 20:29:20 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.11.2007. 20:52:15
BabyCool je napisao:
NotoriouS: Mislim da si omasio fax, za tebe je filozofija... Nekad je bolje ne reci nista, nego lupati neke gluposti!

Čovek je sve lepo objasnio i u pravu je. Jel ti nešto iz njegovog posta nije jasno, da ti objasnimo? :jel:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2008. 21:03:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.09.2007. 12:12:49
Godina: Padobranac
Smer: ME
MOLIM VAS! MOLIM VAS!

ALI KAD VAS MOLIM!

BEZ IKAKVIH VREĐANJA (BILO KAKVIH I BILO KOGA)!!!

NE POTPALJUJTE MASU! VI STE AKADEMSKI GRAĐANI OVE ZEMLJE I TAKO SE I PONAŠAJTE!!!

Svako, ALI SVAKO ko bude pokušao da opstruiše protest NEprikladnim ponašanjem i potpirivanjem mase, ĆE BITI UDALJEN SA PROTESTA! To vam garantujem!!!!!!!!!!!!

Ako se desi takav incident, to će biti skandal na skandalima, kakvi su to studenti koji se ponašaju kao huligani i vandali. UŽAS!!!

PONAŠAJTE SE KAKO DOLIKUJE AKADEMSKOM GRAĐANINU!!!

------------------------------------------------------------------------------------

Takođe naš fakultet NEMA, ali ponavljam NEMA zakonski legalnih načina da upiše studente preko kvota koje budu određene. MI NE PROTESTUJEMO PROTIV FAKULTETA, već protiv Zakona o Visokom Obrazovanju, koji nas diskriminiše. Protestujemo jer su obećana koja smo dobili, neispunjena.

Dakle smirite se, ne prozivajte kolege, ne vršite pritisak na njih, SVAKO MORA SAM DA ODLUČI DA LI ĆE KAO STUDENT DA PODRŽI OVE PROTESTE ILI NE!!!

Poštovanje među kolegama, molim!

MOLIM VAS, BUDITE RAZUMNI!!!

-------------

@Nob. Venoda
Jer ti citas novine?! Sta je student prodekan FPN-a David Bakic izjavio?!

Postoji NAZIV zahteva i postoji OBJASNJENJE! Jer si procitao objasnjenje?!

Uostalom naravno da mi studenti FON-a, necemo podrzati nikakve napade na nas fakultet. Mi to i ne radimo, niti cemo. Ja prvi necu da protestvujem protiv naseg fakulteta. Te stvari sto se ticu naseg fakulteta su interna stvar fakulteta i mogu da se rese dijalogom fakultet-studenti.

Mi se ovde borimo za nasa prava, i ne zelimo da budemo zadnja dirka na svirali. Necemo da budemo zamorcici za testiranje "bolonje" kod nas.

Poslednji put menjao Dj_Patkica dana 21.10.2008. 21:21:32, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2008. 21:13:22 
Korisnikov avatar

@ nancy 88 : koleginice nensi, prve dve rečenice su odlične. Onda ste počeli da pričate priče koje nemaju veze sa ovim. Milsim, Ok je to, želje, ambicije, verovanja, ali ste omašili temu. :)

Ali ove dve rečenice su vam na mestu. Zapravo, ne zna se ko je gori : ovi što treba da protestuju, a nema ih nego čekaju da im neko donese vesti ili ovi što gledaju samo sebe. Meni su i jedno i drugo toliko gadni da ne mogu da ti opišem. Ok, razumem ako neko ne može da dođe, ali kad te boli dupe za tvoje kolege ili te boli dupe šta će da se desi sa tobom pa ne ideš da se boriš za svoja prava, da li ćeš upisati ili ne, e to ne mogu da shvatim. I da ti kažem, ja sam među onih 5% koji bi došli i da su očistili godinu. Ne znam za druge, ali da me neko pita da li hoću da dođem na protest koji znači na primer tebi sa 48, a ja imam 60, mene bi bilo sramota da odbijem. Ali kažem, ograđujem se, tako bih ja uradio. :)
Mislim, nema ljutnje, podržavam te u nekim stvarima, ali u nekim moram da te kudim. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2008. 21:36:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.09.2007. 12:12:49
Godina: Padobranac
Smer: ME
Nego ajmo malo konstruktivnosti.

Dajte neke ideje za parole...

Da budu kreativne i bez ikakvog vredjanja...

Za sad imamo jednu:
"Нек' вам жирафе воде предузећа!" (i nacrtana zirafa) :)

Postoje:
"Prvi bolonjci se bacaju u vodu"

"E - evropski
S - sistem
P - prevare
B - bolonjaca"

"I ona je na budzetu" (nacrtana zirafa sa oblacicem u kom pise "i ja imam 42")

"1 zirafa = 250 studenata"

"Ko nije sa nama platice?!"

"studenti pitaju Vladu: izvinite a gde smo mi ovde u vasim stavkama?!
Vlada odgovara: pa evo ovde u stavci PRIHODI!"

itd...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2008. 21:36:39 
Korisnikov avatar

pa u prve dve recenice sam samo nabrajala sta se sve prica, i posle sam mislim bila jasna da me to sve nervira i sva da osudjivanja ljudi koji nisu na protestu.
iskreno ti kazem sad, mislim da bih i ja da sam ocistila godinu i lepo upisala smer koji zelim odvojila dan, dva i bila na protestima, ne bih mnogo izgubila, ali ja ne mogu, niti hocu, da pricam da bih to uradila, vec kad se nadjem u toj situaciji, videce se.
mozda bi ti bio medju tih 5%, to ne mozemo da znamo sad, ali ja sam iznela svoj slucaj i ako se gadim tebi i drugima sto imam 48 i necu ici na protest iz svih ovih gore navedenih razloga, sta da ti kazem osim, zabole me....

EDIT: i ja se izvinjavam molicu lepo ako sam promasila temu, ali se na celoj strani vec diskutovalo o tome zasto ovi nisu, zasto ovi jesu, da sam morala da odgovorim.

Poslednji put menjao NancY_88 dana 21.10.2008. 21:40:35, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2008. 21:40:28 
Korisnikov avatar

Dj_Patkica je napisao:
"E - evropski
S - sistem
P - prevare
B - bolonjaca"

Hahahahah...ubedljivo najaca parola!
Mora da se postaram da je ja nosim! :cool: :D

Mozda ne bi bilo lose da se na nekom posebnom transparentu stavi krupnim slovima"STUDENTI FON-A".
Da se zna da cemo i mi biti tu!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2008. 21:41:32 
Korisnikov avatar

@ Nancy 88 : Svako ima svoje stavove. :)

@ Patkica : "Ne pitajte se što studenti odlaze" . :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2008. 21:44:16 
Korisnikov avatar

Dj_Patkica je napisao:
"E - evropski
S - sistem
P - prevare
B - bolonjaca"

Da napravim ovakvu?
Gotlib je napisao:
Mozda ne bi bilo lose da se na nekom posebnom transparentu stavi krupnim slovima"STUDENTI FON-A".
Da se zna da cemo i mi biti tu!

Bice parola sa logoom fakulteta ;)

Edit:

Moze "VRATITE NAM OBEĆANJA!"?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2008. 21:49:55 
Korisnikov avatar

NancY_88 je napisao:
i ako se gadim tebi i drugima sto imam 48 i necu ici na protest iz svih ovih gore navedenih razloga, sta da ti kazem osim, zabole me....

Nancy_88

Nece to samo tebe da boli, veruj mi!
Videces kako ce tvoje roditelje tek da zaboli kada budu morali da izdvoje oko 121 000 dinara +8000 dinara za knjige + ??? dinara za ispite!

Ne kazem da ako bi ti dosla, da bi se nesto promenilo, ali samo hocu da ti kazem da je malo bezveze razmisljati na takav nacin!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2008. 21:57:58 
Korisnikov avatar

mozda je bzvz kao sto ti kazes, ali ja samo tako mogu da razmisljam u ovom trenutku.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 177 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća