Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 01.10.2008. 14:31:58 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.11.2007. 20:52:15
Godina: Dipl.
Smer: IS
Ma neće biti neka drastična razlika, i ovako je sve bilo dosta zbijeno, i uvek u nekom vremenskom škripcu. Jedino što će mi smetati jesu radne subote, jer subota u mom životu ima posebno značenje :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.10.2008. 15:50:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:47:00
Godina: Apsolvent
Smer: UK
Svejedno, sad sam pročitao ovo što nije sa puškica, oni još to nisu usvojili a moguće je i da ga ne usvoje. Čak piše da će se neki buniti ako to ide na štetu studentima, a ide nam,tj. kako kome... Ništa dok ne usvoje... :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.10.2008. 18:17:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.07.2007. 14:47:32
Godina: II
Smer: OM
Ne bih da zvučim sebično i nesolidarno prema ostalim studentima ako ovo stvarno bude ovako , onda mi je drago što ću naredne školske godine obnoviti drugu godinu.

Ionako bih u tako zbudženoj godini pao na obnovu da sam upisao redovno.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.10.2008. 21:05:13 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.12.2006. 20:22:17
Milosh A3 je napisao:
Svejedno, sad sam pročitao ovo što nije sa puškica, oni još to nisu usvojili a moguće je i da ga ne usvoje. Čak piše da će se neki buniti ako to ide na štetu studentima, a ide nam,tj. kako kome... Ništa dok ne usvoje... :)

Danas sam bio na razgovoru za volontiranje i pitao da li je sigurno da ce godina biti skracena, na sta mi je lik koji prezentuje program rekao da je licno prisustvovao sednici svih fakulteta na kojoj su se dogovorili da godina bude kraca... Rekao nam je da je to 100% sigurno...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.10.2008. 21:26:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.06.2005. 21:02:53
Smer: ME
Usvojio je nas fax tu odluku..
Bice malo tesno, ali prezivecemo :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.10.2008. 21:32:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.02.2006. 00:56:09
^ ti sigurno hoces! :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.10.2008. 21:38:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
pa oni koji upisuju cetvrtu sada, taj poslednji semestar nece biti problem /3 izborna koja se daju pre roka/ plus malo truda.. a ovima ostalima savetujem da sto vise izlaze na kolokvijume, pa da jun jednostavno preskoce :P a ostalima da se ne nerviraju unapred, to im tek nista ne donosi.

nadam se da ce profesori imati razumevanja za situaciju, i da ce maksimalno forsirati rad tokom semestra (da bi rok bio rasterecen koliko moze). e sad, kada pogledamo koliko rokovi inace traju, i da su ispiti obicno dan za danom, ako ne i u istom danu, onda ova promena nece nesto mnogo odmoci :D

a sta je sa februarom? toga nema, ili je vanredni? i ovaj april.. gde su ga oni ugurali?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.10.2008. 22:08:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.10.2006. 18:22:48
Vidim da ovde čak preovladava pozitivno raspoloženje, u stilu, jupi, sad imamo tri mjeseca raspusta? :zbun:
Ljudi moji, pa studiranje nije obavezno, niko vam ni do sada nije branio da se raspuštate, šta, mogli ste i do sada do pravite pauzu sve od kraja maja pa do oktobra, nikakav problem.
Niko ovde da kaže suštinu, a to je da se studentima nepovratno uskraćuje šest nedjelja, ili nešto više od 40 dana namjenjenih za polaganje ispita.
Već sam rekao u svom prvom postu na ovu temu, a evo i ponoviću još jednom: Jedini način na koji može da se bar djelimično kompenzuje ova odluka je da se junski rok organizuje u avgustu. Sve ostalo ostaje isto: i normalan januarski rok, i normalan febuarski, i normalna nedjelja za kolokvijume, i normalno bez radnih subota. Samo taj avgust. Pa ko hoće da radi, neka radi, ko hoće da se raspušta...neka svako radi kako mu drago.
Meni je što kaže exult ionako svejedno.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.10.2008. 23:00:24 

Pridružio se: 04.09.2005. 18:29:11
da nije smesno, bilo bi zalosno... :udri: :udri: :udri: :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.10.2008. 11:11:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.12.2007. 11:44:50
@leopold: POTPISUJEM sve sto si rekao. Covek je skroz u pravu. Sve ce to nama na stetu da ide. I sto kaze covek, studiranje nije obavezno, pa vi sto se radujete mozete odmah na raspust do kraja zivota

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.10.2008. 11:18:26 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.06.2007. 20:50:12
I ja potpisujem. Biće sve, samo ne lakše.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.10.2008. 11:26:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.09.2005. 15:56:41
pitam se samo kako ce apsolventske rokove onda organizovati??!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.10.2008. 11:42:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.08.2005. 22:16:28
Evo i ja potpisujem, pa bi mogli neku peticiju da napisemo, a ne da Studentski parlament sam odredjuje kako i sta i daje predloge, bez da je iko pitao studente kojima ce se to obiti o glavu....
Kad je prosle godine mogao na neciju ideju april da bude u februaru, sad moze na nasu ideju jun da bude u avgustu!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.10.2008. 12:00:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.01.2005. 21:34:29
Godina: Padobranac
ma kakav bre crni jun u avgustu...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.10.2008. 12:04:48 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.11.2007. 20:52:15
^ Upravo. U avgustu se ide na more, ne znam šta da se desi...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.10.2008. 12:09:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.08.2005. 22:16:28
Pa ti idi u avgustu na more...ja vise volim more u septembru...al ko me sta pita. Zar mislis da more u avgustu vise vredi od toga da godina nije sabijena za 40 dana, i da vredi toga da cele skolske godine ne znas sta je subota i nedelja...pri tom da su ti i svi kolokvijumi vikendom, pa da nemas vremena ni da ih spremas

Poslednji put menjao Simpatique dana 02.10.2008. 12:12:53, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.10.2008. 12:12:30 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.11.2007. 19:12:54
Meni je bolje da ispiti budu u avgustu, nego da idem subotom i nedeljom na predavanja.
Tako da, ako bude peticije, ja je potpisujem :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.10.2008. 13:22:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.01.2005. 21:34:29
Godina: Padobranac
Simpatique je napisao:
Pa ti idi u avgustu na more...ja vise volim more u septembru...al ko me sta pita. Zar mislis da more u avgustu vise vredi od toga da godina nije sabijena za 40 dana, i da vredi toga da cele skolske godine ne znas sta je subota i nedelja...pri tom da su ti i svi kolokvijumi vikendom, pa da nemas vremena ni da ih spremas

Pa super što ti više voliš more u septembru, ali 95% ljudi ga više voli u julu ili avgustu.
znači, ako je rok u avgustu i ako nešto želiš da položiš, ceo jul i avgust treba da provedeš u učenju... naravno, i septembar i oktobar, jer su i tad redovni rokovi... da i zanemarimo more i to što preko leta ne rade studentski domovi (neće ni proraditi ako par vas potpiše neku peticiju), i to što ima ljudi koji ne žive u Beogradu, ali na 30-40 stepeni je nemoguće raditi, tada čak ni fakultet ne radi a kamoli da se održavaju ispiti...

ma dajte ljudi... :roll:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.10.2008. 15:01:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:47:00
Smer: UK
Simpatique je napisao:
Evo i ja potpisujem, pa bi mogli neku peticiju da napisemo, a ne da Studentski parlament sam odredjuje kako i sta i daje predloge, bez da je iko pitao studente kojima ce se to obiti o glavu....

Ok, u redu je sve to, ali jednostavno to mora da bude tako ove godine zbog univerzijade...i mislim da se to više ne može nikako promeniti, makar i pisali peticiju...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.10.2008. 15:05:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
trazite vanredni rok za vreme univerzijade.. koliko je meni poznato, roka nema samo zato sto iseljavaju studente iz domova. pa ako je tako, vanrednim rokom bi se pomoglo svima koji ostaju u beogradu, plus onima koji su spremni da za 1000 din i putom do faxa daju jos koji ispit. pa da vidimo onda da li resenja u stvari ima ili nema : P

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.10.2008. 15:32:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.01.2008. 23:40:24
Godina: II
Uopste se ne slazem sa tim da junski rok bude u avgustu.Svi mi imamo zivot i pored fakulteta,i ne bi bilo u redu da tek posle avgusta budemo slobodni.Ovog puta su bar na vreme rekli da ce godina biti skracena,sto znaci da od nas zavisi kako cemo se organizovati da polozimo ispite.Nije nemoguce ocistiti godinu u junu,primetili smo ove godine,stoga tim ljudima ostaje dosta vremena za putovanja i stosta drugo.Ako zelie pravite peticiju da bude DODATNI rok u avgustu,ali ne bi bilo fer da zbog pojedinaca i mi budemo uskraceni za letovanje!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.10.2008. 16:07:54 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.07.2007. 00:59:25
Da ali isto tako postoje ljudi kojima je fakultet bitniji od letovanja. I sha cemo sad?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.10.2008. 16:18:01 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.06.2008. 15:31:50
LJUDI BRE!!!kakve peticije, kakve gluposti...tri meseca odmora je tri meseca odmora...zato lepo sadite i ucite na vreme umesto sto kukate.Lepo se napregnete tokom godine i posle odmarate koliko vam je volja.nije samo letovanje u pitanju!ja recimo,moram da radim.i tri meseca raspusta mi je savrseno!!! :cool: :cool: :cool:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.10.2008. 16:57:29 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.12.2007. 11:44:50
Пошто је овај рок за завршетак јунског испитног рока само ПРЕПОРУКА од стране Универзитета, факултети нису у обавези да је прихвате. Према нашим сазнањима, за разлику од нпр. Медицинског факултета који није прихватио ову препоруку, наш факултет јесте.
Smatram da nije u redu da sad studenti treba da ispastaju zbog univerzijade. Do sad je sve bilo max zgusnuto a sad ce oni jos malo da se stisnu :zbun: Postavlja se pitanje, da li ce profesori biti obzirniji zbog toga sto imamo mnogo manje vremena za ucenje, a na to svi znamo odgovor. Ako su medicinari mogli da odbiju mozemo i mi. Sta sad na primer neko padne godinu zbog univerzijade i njihovog sabijanja rasporeda??? Nemamo svi iste radne navike, neko radije uci brzo dok traje nastava, a neko to radi vikendima, ili nekim drugim slobodnim danima. I sad kad ne bude bilo vikenda sta onda??? Treba svi da zaboravimo na spavanje i lepo nocu da ucimo non stop. A da ne spominjem socijalni zivot, na koji mozete odmah da zaboravite.
Moj predlog-skupimo se lepo svi koji misle kao i ja, tj. da ce ovo skracenje skolske godine biti definitivno pogubno za studente, pa lepo malo da strajkujemo, pa da i nas fax to odbije. Mislite da ce nasem dekanu biti sve jedno kad gomila ljudi bude ispred faxa i na vestima :cool:
Aj sad da vidim ko sve podrzava ovakvu ideju pa da se organizujemo ako ste za.
Ako ne, onda cu ja sam da :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.10.2008. 17:17:27 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.12.2006. 20:22:17
Svi samo znaju da kukaju i protestuju umesto da se malo bolje organizuju i vise uce... Sve je moguce samo ako imas volje i zelje... Godina je skracena i zbog nas koji volontiramo na Univerzijadi... Vazno je da su oni na vreme obavestili ljude da je skracena godina kako bi se na vreme organizovali i pripremili...

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća