Započni novu temu Odgovori na temu  [ 277 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 28.08.2008. 23:45:40 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.09.2005. 01:43:21
Godina: Dipl.
Smer: IS
Oni u suštini ništa ne znaju zato što još nije bila sednica mislim. To bude tako negde, kraj septembarskog, početak oktobarskog roka.

Neko je zaista tu za tebe kad si dole, to je puno, puno, puno...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.08.2008. 23:48:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:47:00
Godina: Apsolvent
Smer: UK
Pa taman kad se završi rok, oni nas obaveste o tome...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.08.2008. 23:53:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.09.2004. 21:53:55
Upravo tako momci, u potpunosti se slazem sa vama. Ljudi, spustite loptu, i sachekajte malo. Nemojte misliti da olako shvatam i da ne razumem situaciju. Meni je kompezacija potrebna samo tako, i ja grickam nokte, i j*b*no mi kuva u stomaku svakodnevno josh od kraja junskog, ali mislim da josh nije vreme za buntovnichke podvige. Isto tako, znam i to da ne treba o nekim stvarima razmishljati tek kad nastupe jer moze biti kasno za sve, ali opet mislim da je rano... Ne zelim nikoga da uvredim, situacije u kojoj je svako od nas ponaosob su totalno razlichite i nisam imao za nameru generalizovati. Ovo je samo moje mishljenje...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 00:06:20 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.04.2006. 15:05:54
Ja rekoh jos odavno, protest je nesto sto moramo da ucinimo ako krenu da se kretenisu. Ali kao sto rekose kolege u prethodnim postovima, sad se njime nista nece postici.

A ako cemo iskreno, njima uopste ne ide u prilog da pola ljudi obnovi godinu, jer su upisali mnogo vise dece sada na fax nego sto ima kapaciteta i smatram da ce radije da nam pomognu da preguramo u sledecu godinu nego da nas koce. Jer cemo sedeti jedni drugima i svi zajedno njima na glavama.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 00:16:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.09.2004. 21:53:55
Slazem se, ta dobro poznata situacija o popunjenosti kapaciteta prostorija na FONu je pricha za sebe. Mislim, nema smisla da IV godinu slusha 70 dusha (lupio sam broj), a znam da je malo ljudi proshle godine upisalo chetvrtu, a to je totalno neiskorishcen prostor nasuprot guzvama na prvoj i drugoj godini, mada ni na vezbama u trecoj nije nishta bolje bilo. Tako da, uzdam se u zdrav razum, logichko razmishljanje i kompezaciju, naravno... ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 08:32:14 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.12.2004. 17:09:47
mislim da je najjbolje da otvorimo temu gde će se svako kome treba kompenzacija,zapljuniti,jer vidim da nas baš ima mnogo :(( :(( a i tako ćemo se na neki način tešiti... :((

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 09:35:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.01.2005. 16:26:56
Smer: ME
*Iris* je napisao:
...
A ako cemo iskreno, njima uopste ne ide u prilog da pola ljudi obnovi godinu, jer su upisali mnogo vise dece sada na fax nego sto ima kapaciteta i smatram da ce radije da nam pomognu da preguramo u sledecu godinu nego da nas koce. Jer cemo sedeti jedni drugima i svi zajedno njima na glavama.

vas n x obnova god (din) = svi znamo nas fax
a VA je uvek tu sa svojim raspolozivim kapacitetima...

ali kao i uvek bice na kraju to bar delimicno ok...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 11:40:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.07.2007. 16:25:48
Godina: II
U potpunosti podzavam, pokusaj organizovanja protesta. Mislim da ce se malo ljudi odazvati, jer ipak je ovo fon, al ja sam za la revolution :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 12:07:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2006. 15:06:36
Ti jesi,ja jesam i jos par ljudi...Ali nikad ljudi sa fona nece to uraditi kako treba jer su NEorganizovani i ima ih dooosta koji su pi**e po prirodi i karakteru.Da se neko ne nadje uvredjenim,ima ortaka koji su ok totalno,al' neki treba da se provere. ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 12:13:15 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 16:33:51
Citiraj:
Ali nikad ljudi sa fona nece to uraditi kako treba jer su NEorganizovani i ima ih dooosta koji su pi**e po prirodi i karakter

Ili se neki jednostavno ne osecaju osteceno... A neorganizovanost ovog protesta nema veze sa karakterom ljudi sa fona, vec sa ne preterano dobrim pokusajem organizatora (glavno obavestenje na facebooku, a i tamo se rasprava o protestu pretvorila u: Kome je duzi? Etfovcima ili Fonovcima?

Evo da ne bude da izmisljam:

Citiraj:
Aj ne gubi se Bojane mentolu, sta ti znas kako je na FONu?! Svi ste vi sa ETFa iskompleksirani jer FONovci imaju bolje poslove od vas i mnogo vise znaju nego vi koji ucite da popravljate frizidere.

:bljak:

Poslednji put menjao Gorbash dana 29.08.2008. 12:20:41, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 12:17:13 
Korisnikov avatar

Ako vec dolazi do protesta na kraju onda info preko foruma nije dovoljan, jer samo deo studenata posecuje forum. Trebalo bi zamoliti puskice da okace vest ili izdeliti neke flajere. A prvenstveno bi trebalo uobliciti sta se trazi i srociti to. Jer ce na kraju doci grupa studenata, stati ispred faxa i nista se nece desiti. Moraju da se organizuju pistaljke ili transparenti, eventualno predstavnici i mora sve da ispadne civilizovano.. ovim dza bu, aj protest, obavestis 50 ljudi koji dolaze na forum i onda whine whine sto se pojavila shachica ce se nista postici.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 12:22:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2006. 15:06:36
Gorbash je napisao:
Citiraj:
Ali nikad ljudi sa fona nece to uraditi kako treba jer su NEorganizovani i ima ih dooosta koji su pi**e po prirodi i karakter

Ili se neki jednostavno ne osecaju osteceno

Ti,kako se osecas?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 12:27:13 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 16:33:51
Ja sam na samofinansiranju kako god da okrenes, tako da me realno bas briga...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 14:14:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.01.2007. 18:48:48
Protest je očajno organizovan, zato mislim da se nece pojaviti vise od 50 ljudi. ali nije kasno da se stvari malo poprave.
1.na Fejsbuku da se napise tačno zbog čega se protestuje jer ljudi ne znaju o čemu je reč (dobila sam nekoliko privatnih poruka sa pitanjima zašto se protestvuje, jer sam slala ljudima pozive da se priključe tom dogadjaju )
2.na forumu da se objasni lepo u prvom postu ista stvar
3.na puškicama da se objavi vest
4.na fonu da se okači plakat (ne znam koliko je to izvodljivo ali makar da probamo) ili da se dele letke što je neko vec napisao
5.jedni druge da obaveštavamo na druge načine
6.da se odabere vođa protesta koji će da razgovara sa nadležnima (ako do toga uopšte dođe)
7.da se napomene studentima da je to pre svega miran studentski protest

ovo je upućeno organizatorima....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 14:33:16 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.11.2005. 12:13:51
^ja bih dodao i:
8. da se uprava unaprijed obavijesti o odrzavanju protesta i razlozima istog, kako bi nam se neko i obratio, jer je, koliko sam shvatio, to i cilj.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 14:45:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.04.2004. 22:13:50
beavis je napisao:
^ja bih dodao i:
8. da se uprava unaprijed obavijesti o odrzavanju protesta i razlozima istog, kako bi nam se neko i obratio, jer je, koliko sam shvatio, to i cilj.

Ovo vam je najbolji predlog do sada...to ce jedino imati efekta. Dzabe da dodje vas 500 kada oni nemaju pojma sto ste tu...

Nemojte im davati izgovore da vam ne daju odgovor...mislim, mene bas briga...ali ovako bi trebalo da radite (bar smo mi tako za sve sto nam treba):

Da nadjete studenta prodekana (njemu da zapretite) i da mu kazete da zelite da (vas predstavnik) razgovarate sa upravom. Prvo razgovor. E, onda na razgovoru im kazete sta je i kako je, i dodate da cete organizovati protest ukoliko se ne dodje do sporazumnog resenja. Niko ne voli besnu rulju u dvoristu, a da ni ne znaju zasto...to je samo kontra-efekat...

Ne odma' pistaljke i transparente pa u dvoriste...

P.S. Ne uzdajte se u puskice, njihov najveci doprinos je to sto umeju da iznerviraju profesore "kurir-skim" i "press-ovskim" clancima.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 15:16:30 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.07.2007. 16:25:48
'Ajde, ajde da se nesto konkretno uradi, da se pokrene sto pre, da ne ostane samo na ovome prvo bi trebalo uraditi ovo, drugo ovo....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 16:40:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.07.2007. 14:47:32
Smer: OM
A zar oni ne mogu da nas samo iskuliraju na protestu pod izgovorom da se čeka odgovor ministarstva da li će dati para za sve koji imaju uslov da odu na budžet.
A koliko sam ukapirao i senat univerziteta treba da se izjasni kolika će konačna granica biti za upis.
A još se tu negde i skupština treba oglasiti.

Tako da koliko god ja stvari zamerao upravi ovde mislim da nisu oni potpuno krivi zbog ove pat pozicije oko upisa, ima mnogo spoljnih faktora koji utiču na odluku.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 16:50:03 
Korisnikov avatar

Ronaldinjo je bas lepo sve rekao, prvo diplomatija pa protest.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 17:11:36 
Korisnikov avatar

Ronaldinho je napisao:
P.S. Ne uzdajte se u puskice, njihov najveci doprinos je to sto umeju da iznerviraju profesore "kurir-skim" i "press-ovskim" clancima.

E ova ti je za pehar. :yo:
Uzgred, nekima se džaba priča...al ajde...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 17:12:25 

Pridružio se: 05.07.2007. 14:31:38
Gorbash je napisao:
Ja sam na samofinansiranju kako god da okrenes, tako da me realno bas briga...

Realno, ako te je bas briga, onda nemoj samo da kritikujes, jer su ti kritike glupe, a i malo je tuzno cuti da te boli uvo sto mozda neke kolege nece imati da plate 121000, i to ne njihovom krivicom. Time se poistovecujes sa ljudima iz drzavne vlasti koje isto boli uvo ili nemaju ni pojma sta uvode, ali hoce to da uvedu preko noci (to je neodgovorno). Unija fakulteta se borila da se to uspori, jer svi kriterijumi nemogu tek tako da se primene i svaka im cast za to. Ali jos do oktobra prosle god, je sve moralo biti dogovoreno. U tome je cela poenta, da sada hoce na poluvremenu da nam umuljaju pricu rekli smo za upis dovoljno 31 bod, ali nismo spominjali budzet, ma daj... price za malu decu!
Dalje..
Svi koji su nezadovoljni organizacijom neka mrdnu svoje cenjene guze i potrude se malo! "Napisi, voljan sam da pomognem, sta treba da se radi?" a ne samo da trabunjate, katastrofa, uzas.... Nas troje, cetvoro se iscimali (makar i malo) u ime svih se potrudili da ovo na nesto lici, a odma se naslo 10oro (koji ni prstom nisu mrdnuli osim po tastaturi) pa kritikuju!

Ljudi ovo je u interesu svih nas!!!! Nije po sredi protest, tiranija, pistaljke, transparenti, to su gluposti, takav je samo naslov, po sredi je da neko sa fona izadje pred sve nas i kaze kako stoje stvari i da objasni sta nije jasno.

Nikad nije bio problem da se suprotstavimo i organizujemo pobunu, ali moramo prvo da znamo dal smo osteceni i obmanjivani kroz sumnjive konstrukcije zvanicnih dokumenata---> 03.09.2008

Znaci ko je voljan da pomogne, ime, mail, i dobrodosao, kao i komentari i misljenja koja imaju neke koristi, npr. ovaj prethodni o obavestavanju faksa itd.

Poslednji put menjao Gorstak87 dana 29.08.2008. 17:23:48, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 17:16:15 
Korisnikov avatar

Gorstak87 je napisao:
Nikad nije bio problem da se suprotstavimo i organizujemo pobunu, ali moramo prvo da znamo dal smo osteceni i obmanjivani kroz sumnjive konstrukcije zvanicnih dokumenata---> 03.09.2008

Pa baš to, ali sačekajte da izađe sledeće rešenje u septembru, možda smanje na 43. Mi ni sad ne znamo kakvo je stanje, a ni oni. Sigurno će saznati kad se završi septembarski ispitni rok, sve zavisi koliko ljudi položi i sve to. Nije problem, možemo napraviti štrajk KAD GOD MI TO HOĆEMO, ali sačekajte da izađu sa sledećom informacijom. Onda treba reagovati ako smo oštećeni...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 17:18:27 

Pridružio se: 05.07.2007. 14:31:38
Za one koji nemaju facebook poziv za okup je prihvatilo vec 147 studenata. Event je okacen juce, tako da ce verovatno biti jos pristalica... Ne znaci da ce svi doci, ali velika vecina hoce. Sledi tekst sa facebooka.....

Zbog objavljivanja dva zvanicna dokumenta fona koja su unela opstu pometnju kod studenata

http://www.puskice.org/download/odluka.pdf
i
http://www.puskice.org/download/upis_po ... a_2008.pdf

, a vezano za UPIS i OBNOVU naredne godine, i odrzavanja (sticanja) prava skolovanja NA TERET BUDzETA, organizujemo ovaj skup.

1) Informacije koje smo prethodnih dana licno dobijali od studentske sluzbe obeshrabrujuci su i promenljivi iz dana u dan.
2) Mogucnost da jos niko nista ne zna odavno je istekla (o tome se misli pre pocetka godine)
3) Trazimo Odgovore !!!!

Evo osnovnih podataka iz studentske sluzbe ...

-Kompenzacija ispita: ... vise nema kompenzacije...
(Kako, tek tako, ukinuto u hodu?)

-Uslov za upis 2e god. je 43 ili 60....ne zna se...
- Uslov za upis 3ce god. je : 31 ili 37... ne zna se...
(Kako se ne zna? Ko se ceka za odluku?)

-Prag za budzet je: Dat uslov ili Ostvarenih 60 ESPB bodova ili Rang lista koja garantuje upis samo onima koji su ocistili godinu ...rang lista najverovatnije...
(Kako sad od jednom studentima nije garantovan prelazak(ostanak) na budzet(u), a npr. dali su uslov u junu?)

-Zamrzavanje godine: Vise ne postoji retroaktivno, tj za proteklu godinu. (Sta ako je neko bio ozbiljnije bolestan duze od 3 meseca i bio onemogucen da dolazi redovno na faks?)

Ljudi su voljni da znaju istinu, i nikom nece biti problem da se iscima do faksa na pola sata da bi dobio tacnu informaciju. Sto nas bude vise, to bolje, a bice nas... 03.09 !!!

Nije rec o nekakvoj opstrukciji rada faksa, vec izgleda da jedino ako se okupimo mozemo da razbijemo dileme i dobijemo informacije koje nam trebaju. Niko vama na mejl nece da daje informacije, jer se plasi odgovornosti i eventualnih promena. 3ceg je cilj da neko od zvanicnika istupi i glasno i jasno razbije dileme i spekulacije a za to je i bilo krajnje vreme !!!

Poslednji put menjao Gorstak87 dana 29.08.2008. 17:50:46, izmenjena 2 puta

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 17:20:17 
Korisnikov avatar

Decko, svaka tebi cast na volji i zelji, i ja to podrzavam i rado cu da pomognem, ali nemoj smatrati svaku kritiku pljuvanjem. Ovde je receno i dosta pametnih stvari i treba sve to uzeti u obzir kako bi se na kraju postigao cilj. Gurati pricu protest pa protest je ok, ali ne ako ne bude imala efekta. Razmislite o svim ogucim kombinacijama i ishodima..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2008. 18:21:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.10.2006. 14:03:01
Godina: Padobranac
А лепо сам хтео да купим бонго летос... :oreol:

По мени је ова одлика о протесту мало преурањена. Прво би требали да се обратите студ. продекану, нека он лепо испита продекана за наставу око ових њихових писанија, па да се лепо изјасне. А евентуална окупљања после саопштења.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 277 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sledeća