Započni novu temu Odgovori na temu  [ 60 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21.08.2008. 23:24:39 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.07.2007. 18:48:06
Godina: Dipl.
Smer: IS
dostojewski je napisao:
Malisa757 je napisao:
Prelaz iz druge u prvu me ni malo ne interesuje tako da ne znam nista o tome. Sve ovo sto aj govorim je za prelaz iz prve u drugu godinu, i tu sam u potpunosti u pravu. Ukoliko nisam, ispravite me.

Ниси у праву. Имам друга на другој, који је прошле био на самофинансирању, у октобру је дао услов за смер, упао на буџет и један испит пренео у другу годину.

Kao sto sam napisao, govorim o ovoj skolskoj godini, ne o prosloj.

trancegirl je napisao:
@malisa757

ako bi bilo ovako...stvarno me zanima kako oni misle da ljudi ako im ostane jedan ispit placaju punu skolarinu,tj. 121000 da bi upisali drugu godinu...

sta,cimam se celu god,dejm ispite,i sta ako mi bas jedan jedini ispit ostane...sta..

da se ispisem...

O tome ne odlucujem ni ja, a ni FON. Te odluke se donose na nivou BG univerziteta.
Taj zakon je odavno izglasan, na pocetku godine je svuda moglo da se vidi da je potrebno 60 bodova za upis na drugu godinu. Nakon toga su odlucili da postepeno povecavaju uslov za upis za drugu godinu. Uslov za budzet nije spominjan. To je ono sto ja znam. Nisam nikoga branio, samo sam se trudio da budem objektivan. Toliko od mene u ovoj temi; polazem ispit za 10 sati.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.08.2008. 23:25:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2007. 00:20:34
Godina: Apsolvent
Smer: ME
Milosh A3 je napisao:
@ Blondy : Naravno. Sutra ću da pitam svakog iz službe i javljam vam vesti sa fonovog kompa :D

@malisa757 : Svi su na početku pričali da treba 60 ESPB poena jer nisu znali da li će biti odobreno 37 ili 43...pošto je taj neki tamo senat odobrio smanjenje bodova , ali ne na 37, već na 43. ova informacija od 60 poena VIŠE NE VAŽI što je dato dokumentom (kojeg ću zbog tebe opet postaviti)...

http://www.fon.bg.ac.yu/vesti/2008/07/odluka.pdf

Jednostavno, NE DAJE IM SE ZA PRAVO, NE SMEJU I NE MOGU da kažu jedno, daju nam crno na belo, pa opet promene i to za jedan dan...I to važi za sve godine, a ne samo za brucoše!!!

Погрешио си, промењен је услов и за трећу, само је за четврту остао као у оној одлуци.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.08.2008. 23:27:31 
Korisnikov avatar

Malisa757 je napisao:
dostojewski je napisao:
Malisa757 je napisao:
Prelaz iz druge u prvu me ni malo ne interesuje tako da ne znam nista o tome. Sve ovo sto aj govorim je za prelaz iz prve u drugu godinu, i tu sam u potpunosti u pravu. Ukoliko nisam, ispravite me.

Ниси у праву. Имам друга на другој, који је прошле био на самофинансирању, у октобру је дао услов за смер, упао на буџет и један испит пренео у другу годину.

Kao sto sam napisao, govorim o ovoj skolskoj godini, ne o prosloj.

trancegirl je napisao:
@malisa757

ako bi bilo ovako...stvarno me zanima kako oni misle da ljudi ako im ostane jedan ispit placaju punu skolarinu,tj. 121000 da bi upisali drugu godinu...

sta,cimam se celu god,dejm ispite,i sta ako mi bas jedan jedini ispit ostane...sta..

da se ispisem...

O tome ne odlucujem ni ja, a ni FON. Te odluke se donose na nivou BG univerziteta.
Taj zakon je odavno izglasan, na pocetku godine je svuda moglo da se vidi da je potrebno 60 bodova za upis na drugu godinu. Nakon toga su odlucili da postepeno povecavaju uslov za upis za drugu godinu. Uslov za budzet nije spominjan. To je ono sto ja znam. Nisam nikoga branio, samo sam se trudio da budem objektivan. Toliko od mene u ovoj temi; polazem ispit za 10 sati.

Мало се боље распитај пре него што нешто причаш, па баш је Универзитет донео одлуку од 43 ЕСПБ поена као услов за другу годину.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.08.2008. 23:33:31 
Korisnikov avatar

ОДЛУКА УНИВЕРЗИТЕТА о броју потребних поена за упис

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.08.2008. 23:36:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:47:00
Smer: UK
Ja sam lično bio sa kolegon kod prodekana za nastavu, još kad se nije znali da li je 43 ili 37, i pitali smo ga DA LI MOŽETE DA NAM KAŽETE KOLIKO NAMA TREBA POENA DA BISMO PREŠLI NA BUDŽET?Izvadio je knjigu sa nekim silnim potvrdama i papirima i na jednom, kojeg nam je pokazao, je pisalo 43 zaokruženo, rekao je da je za sada 60 a da čekaju odluku senata da li će biti smanjeno na 43. Ja sam pitao za PRELAZAK NA BUDŽET, a ne za upis u drugu godinu...ma pitaću sutra opet prodekana ako je tu, pa ćemo da vidimo na čemu smo...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.08.2008. 23:41:23 
Korisnikov avatar

DA ti pomognem:

Сенат Универзитета у Београду усвојио је јуче предлог да се број бодова потребан за упис наредне године студија постепено повећава како би се 2010. године стигло до законом прописаног услова од 60 поена.

Предлог су заједно сачинили Радна група за дефинисање услова уписа наредне године студија и Студентски парламент Универзитета у Београду.
Студентима који школске 2008/09. године буду уписали прву годину факултета, за упис на другу годину студија биће потребно 49 бодова.

Студенти који су прошле 2007/08. године били бруцоши да би уписали наредну годину студија, морају да стекну 43 поена.

Изузетак је генерација студената која је студије почела школске 2006/07. године и која је прошле године могла да упише другу годину студија са 37 поена.
Студенти те генерације су уместо да другу годину студија упишу с обавезних 60 поена добили 23 бода кредита које имају право да искористе у било којој наредној години студија.

Многи су те бодове већ искористили. А предлогом који је Сенат Универзитета јуче прихватио студентима је омогућено да добију још шест бодова кредита.

Ugasi FireWall ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.08.2008. 23:50:34 
Korisnikov avatar

!. Moguće, ali jel stoji još tamo taj dokument, na FONovom sajtu?
2. Gde su sad ovi što su izabrani kao za tobože neki studentski parlament?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.08.2008. 00:03:59 
Korisnikov avatar

Не спорим ја шта пише у одлуци и овом новом документу, говорим само како је прошле године било. Не би ни ово било проблем, али је требало да се на почетку школске године тако каже!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.08.2008. 09:51:22 
Korisnikov avatar

Evo me trenutno na faxu, nazalost, vest je istinita, nisam pitao, ali samo video da je okacena ispred ulaza. :((

Neka nam je Bog u pomoc!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.08.2008. 11:05:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.08.2005. 22:16:28
Drugarica zvala fax, evo sta su joj rekli:
Oni koji su sve ocistili u junu, imaju prednost da prvi upisu narednu godinu. To ne znaci da je za budzet potrebno sve cisto, nego samo da oni prvi upisuju. Naravno postoji kvota, kao i svake godine, koja se ni ne ispuni. Toliko o tome, sad idite i ucite
izgleda da su hteli malo da nas zbune i zaplase

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.08.2008. 11:05:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.01.2008. 20:15:37
Godina: I
ljudi....cujte i pocujte, ja sam sad zvala stud.sluzbu i rekla me je zena da se 2-og upisuju samo oni koji su dali sve u junu, za one koji su na budzetu treba 43 da bi ostali na budzetu .ukoliko imaju toliko nece biti problema.a samofin.isto toliko mada nije sigurna mozda i vise(po meni bi bilo logicno 1ispit vise) ali kaze videce dekan..i nema sanse da se cisti god da bi ostao na budzetu(a vec ste na budzetu)-ja bar mislim

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.08.2008. 12:14:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2007. 20:35:35
a meni sad nesto nije jasno...pa kad cete se onda upisivati vi koji ste na samofinansiranju, a niste ocistili god? po zavrsetku oktobra 1, oktobra 2...?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.08.2008. 12:19:12 
Korisnikov avatar

E ovako, bio sam kod prodekana i pitao sam ga, ali on mi je rekao da odem dole i da LEPO procitam sta pise na tom papiru.
Zapravo, poenta je u tome da prvo upisuju ovi sto su dali uslov do juna, znaci ovi sto su ocistili sve oni upisuju sad, ali za nas koji nismo dali izaci ce naknadno. Milsim da nije ovo za nas, a to je dobra VEST. :)

P.S. Ceka se zavrsetak septembarskog roka da bi napisali za nas uslov prelazak na budzet.

Poslednji put menjao Milosh A3 dana 22.08.2008. 12:20:14, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.08.2008. 12:51:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.07.2007. 00:20:55
Godina: IV
Mariche je napisao:
To je stvarno nefer da mi koji smo dali uslov u junu tj. imamo 43 ESPB i vise da se guramo za upis i borimo za mesto na zeljenom smeru sa ovima koji to sad steknu u septembarskom roku. Ok slazem se sto ovi koji su bili vredni imaju prvenstvo da biraju smer i da se prvi upisu,ali valjda i mi sa uslovom u junu imamo prvenstvo u odnosu na ove sa uslovom u septembru. Ako ovako nesto urade stvarno nema smisla.
Nemoj da se brineš mnogo zbog toga. Uvek ostane slobodnih mesta na budžetu i nakon septembarskog roka, a ove što su očistili godinu u junu možeš na prste da prebrojiš.

Citiraj:
Kako se boduju ispiti iz druge godine, oni poeni?
Idi na stranu http://www.fon.bg.ac.yu/osnovnestudije/ i izaberi smer.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.08.2008. 16:38:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.01.2006. 18:26:20
Da li neko zna da li ovi bodovi za upis trece godine 'kace' i studente koji su 05 generacija a koji su obnovili drugu godinu?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.08.2008. 16:44:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2007. 13:52:04
Evo sta je Marin napisao na facebook-u
--------------------------------------------------------------------
Marin Jovanovic (Serbia) wrote
at 1:47pm
http://www.fon.bg.ac.yu/vesti/2008/08/T ... 20roka.pdf

Termini upisa po ostalim kategorijama i godinama studija, biće objavljeno po završetku septembarskog ispitnog roka.

Kolege, ovaj termin upisa je rezervisan zamo za studente koji su dali svih 60 bodova iz prve, i svih 60 bodova iz druge (sa cistom prvom) itd. To je oko 60 studenata iz prve, oko 20 studenata druge, i nesto preko 100 studenata iz trece.
Nakon septembarskog ispitnog roka ce biti upis studenata sa kriterijumom datom u odluci (http://www.fon.bg.ac.yu/vesti/2008/07/odluka.pdf).

---------------------------------------------------------------------------------------

Sto ce reci da sve ostaje isto samo je stvorena zabuna oko datuma upisa///

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.08.2008. 09:22:45 

Pridružio se: 14.09.2006. 11:07:15
Dal se mora licno na upis ili moze neko drugi da me upise???

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.08.2008. 17:17:25 
Korisnikov avatar

http://www.studentskisvet.com/info/20080826/univerziteti-traze-povecanje-bodova-za-upis-godine-studija

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.08.2008. 18:00:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2006. 15:06:53
Cekajte... Da li ovo znaci da ko ima 37 bodova, moze da upise drugu godinu na samofinansiranje, a da za budzet treba 43?

Citiraj:
Kovačević je precizirao da se postepeno povećanje broja bodova odnosi isključivo na budžetske studente, pošto je za samofinansirajuće akademce zakonom utvrđeno da narednu godinu studija mogu upisati sa 37 bodova

A ja ako sam na samofinansiranju, ipak sa 43 prelazim na budzet? Ovde kazu da traze povecavanje bodova, ali postepeno, a nama su vec povecali u odnosu na proslu godinu :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.08.2008. 19:34:15 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.06.2007. 02:17:36
evo sta je meni danas rekla teta na salteru :) Za sada jeste uslov za budzet 60 bodova i ti ljudi upisuju godinu 2. ili kad vec. Posto takvih ljudi ima oko 60 sa prve god, preostace jos podosta mesta na budzetu i tada ce formirati novi uslov, tj novi broj potrebnih poena a on moze biti 43 koliko je uslov uopste za upis godine ili veci. Takodje mi je rekla da uslov za budzet moze biti razlicit u zavisnosti od smera, pa tako na primer ko se opredeljuje za IsiT trebace mu recimo 45 da predje na budzet a na M 46 ili koliko vec bude odredjeno.
Srecno svima sa sakupljanjem bodova!
:-)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.08.2008. 22:25:35 
Korisnikov avatar

"Studentima koji školske 2008/09. godine upisuju prvu godinu fakulteta za upis na drugu godinu studija biće potrebno 49 bodova"

@ Blondy : Ako je za verovati ovom čiki, onda nama treba 43 za upis... (nadam se da je za budžet)...

@*dragana* : Ništa još nije sigurno, ne brini...ja nešto ne verujem ovima sa šaltera... ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.08.2008. 09:51:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.07.2007. 00:20:55
Nažalost tačna je informacija da nema više obnove godine na budžet. Sad mi je potvrdila žena iz studentske službe. Trenutno za upis treće godine na budžet treba čista prva i druga godina, a nakon septembarskog roka radiće se nova rang lista i u zavisnosti od preostalih mesta na budžetu postepeno će da smanjuju potreban broj bodova iz druge godine. Nakon oktobarskog roka će prodekan za nastavu da odluči šta će biti sa onim studentima koji nemaju uslov za upis sledeće godine. Ako se on smiluje studenti koji su sad na budžetu moći će da obnove godinu na budžet, a ako njemu nije do milovanja studenti će morati da plate preostale bodove (do 60) x 1000 dinara i da plate sledeću godinu 121000 dinara. Naravno uvek ima i ona opcija da se ispišemo sa faxa.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.08.2008. 10:53:12 
Korisnikov avatar

Da nije tu doslo do neke zabune: Ljudi na budzetu i da plate preostale bodove i da upisu narednu na samofin...to je malo teze, jer po statutu ako imas 37 bodova imas pravo na upis naredne godine kao samofin. student, bez obzira na bilo kakve rang liste i ostalo. Secam se da je prosle godine Martic nama drzao neki govor i pokusao da nam servira pricu kako treba da se plati skolska godina i ispiti koje nisi polozio da bi naredne upao na budzet...i nista od toga nije bilo..samo se raspravljalo ko na pijaci, pricao svako u glas..akademska ustanova...sramota
Meni se cini da se njima bas zuri da zavrse zgradu, pa cekaju da vide kolika ce biti prolaznost sad u septembru, pa ce gledati da smisle nacin da je nekako zavrse, jer su suvise ljudi upisali na fax ove godine, a ne ispati im se da opet placaju vojnoj akademiji i visoj poslovnoj za prostor. Juce su burgijali dok se polagao mtr, mada vidim da su stavili plafone :) eto bar mozemo necem lepom da se nadamo: Da mozda ove godine necemo stajati na mnogim vezbama i predavanjima, slusati vezbe ispred vrata (kad nema mesta za stajanje u slusaonici), to je kod Koste na Strukturama bila redovna pojava...
Pa ljudi, ucite, jedino tako mozemo da ih zeznemo, da ne mogu bar na taj nacin da nam uzmu pare...ako vec ispitne sveske i "obavezno osiguranje" i sta jos kostaju preko 1000din

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.08.2008. 13:48:51 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.07.2005. 10:11:29
Cereal Killer je napisao:
Nažalost tačna je informacija da nema više obnove godine na budžet. Sad mi je potvrdila žena iz studentske službe. Trenutno za upis treće godine na budžet treba čista prva i druga godina, a nakon septembarskog roka radiće se nova rang lista i u zavisnosti od preostalih mesta na budžetu postepeno će da smanjuju potreban broj bodova iz druge godine. Nakon oktobarskog roka će prodekan za nastavu da odluči šta će biti sa onim studentima koji nemaju uslov za upis sledeće godine. Ako se on smiluje studenti koji su sad na budžetu moći će da obnove godinu na budžet, a ako njemu nije do milovanja studenti će morati da plate preostale bodove (do 60) x 1000 dinara i da plate sledeću godinu 121000 dinara. Naravno uvek ima i ona opcija da se ispišemo sa faxa.

ja sam juče pitao, i gospođa mi je objasnila da oni koji su obnovili godinu već jednom, bez obzira šta sada urade gube pravo budžeta i sledeće godine ako žele da studiraju plaćaju... Tako da obnovljena prva, druga godina ili treća godina sledeću mora da plaća, čak iako je očisti...

Što nam to nisu rekli kada smo obnavljali? Možda ne bih gubio godinu na FONu, možda bih se upisao negde drugde, možda bih se zaposlio kako bih zaradio 1500 €, možda im ne bi davao 300€ za obnovu godine... Kako menjaju pravila u toku igre???

jel neko za štrajk?

Ja ću svakako pisati rektoratu ako ovo ostane na snazi,a razmišljam i o tužbi... popizdeo sam...

Neću im davati još 3000€ makar vozio đubretarski kamion do kraja života... :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.08.2008. 16:23:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.01.2006. 14:31:07
Je l to znaci da ja koji sam sad obnovio drugu(tj prosle godine), i ove regularno dao sedam ispita ne mogu da studiram za dzabe, jer sam ja sad na budzetu...
Ne kapiram...

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 60 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća