Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09.05.2008. 07:26:17 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.11.2007. 20:52:15
Godina: Dipl.
Smer: IS
Treba predložiti knjigu iz menadžmenta za Nobelobu nagradu, kao nezamenjivo štivo za menadžere početnike. ;)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.05.2008. 23:02:19 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2001. 08:45:08
Miloše još si ti mlad i zelen. Videćeš ti šta je sranje od knjige pa će ti ekonomija izgledati kao ekstra knjiga. Stvarno je to jedna od najboljih fonovih knjiga kako sadržajno tako i po tehničkoj obradi. Podvlačenjem svake 5. linije uz čitanje sa razumevanjem sam sve shvatao i položio. I sama profesorica za razliku od 99% kolega traži da se materija razume. Znam da je govorila da se iz inflacije treba učiti samo onaj grafikon, da se preko njega sve da objasniti.

Mada ima i nekih stvari koje se moraju naučiti napamet. Tipa Nobelovci, pristupanja EU... Ali to je ništa u odnosu na neke bubačine.

Oni hipotetički kostrukti o kojima se može govoriti kao o konzistentnim i relativno trajnim dinamičkim sistemima koji objašnjavaju veći deo procesa motivacije, obuhvatajući i ciljeve i motive kroz njihove međusobne relacije, čime se mogu uslovno..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.05.2008. 12:23:50 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 10:18:00
Godina: II
Smer: ME
zlatko je napisao:
Evo ova iz marketinga. Pa da je bila neki stručnjak ostala bi na ekonomskom, ne bi išla u Rakovicu.

"Ova" iz marketinga je dobitnica McCann Erickson nagrade za zivotno delo.

Hvala, hvala najlepse!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.05.2008. 13:46:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.10.2004. 12:14:50
^Hocu da procitam gde to pise... I zar takve nagrade ne dele neka udruzenja marketara a ne agencije koje se bave tim poslom?! Ovo mi zvuci kao da M$ daje nagradu Bilu Gejtsu za zivotno delo (mozda nije bas dobro poredjenje ali mislim da shvatas na sta ciljam :))...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.05.2008. 13:52:26 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.09.2005. 01:43:21
Citiraj:
Društvo Srbije za odnose sa javnošću, na godišnjem skupu održanom pod nazivom «Prijem 2006» dodelilo je nagrade za najuspešnije komunikacijske aktivnosti.
Za najbolju PR agenciju u Srbiji izabrana je McCann Erickson Public Relation. Nagrada za društveno odgovorno poslovanje pripala je kompaniji «Lafarge BFC», a za doprinos unapređenju imidža Srbije nagrađen je EXIT Festival.
Za unapređenje struke nagrađena je prof. Dr. Vinka Filipović, a agenciji SVA pripala je nagrada za strategiju komunikacije u okviru neprofitnog sektora za projekat «Tvojih 5 minuta – nečiji ceo život». Za najbolju strategiju komunikacija u izgradnji robne marke nagrađena je agencija MMD Corporate za konkurs za dizajn VISA kartice «Savremena Srbija i Crna Gora».

Ne znam baš koliko je ovo prestižna nagrada...

Neko je zaista tu za tebe kad si dole, to je puno, puno, puno...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.05.2008. 14:02:47 
Korisnikov avatar

Hvala... Ali mene interesuje ovo sto erick kaze... :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.05.2008. 14:08:56 
Moderator
Korisnikov avatar

Pa to je ono što je on mislio verovatno. Samo što je priča ko zna koliko puta bila prepričana i izmenjena. :)

Nikakva agencija ne može da dodeljuje nagrade za životno delo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.05.2008. 14:24:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 10:18:00
Ja se izvinjavam onda zbog lose prenesene vesti, cuo na TVu, pa izgleda da nisam najbolje razumeo.

Hvala, hvala najlepse!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.05.2008. 14:47:49 
Moderator
Korisnikov avatar

Verovatno je to ovo. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.05.2008. 14:53:57 
Korisnikov avatar

Znaci ipak nije toliko pompezno koliko si prvi put napisao?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.05.2008. 17:43:30 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2001. 08:45:08
erick je napisao:
zlatko je napisao:
Evo ova iz marketinga. Pa da je bila neki stručnjak ostala bi na ekonomskom, ne bi išla u Rakovicu.

"Ova" iz marketinga je dobitnica McCann Erickson nagrade za zivotno delo.

Ma nek je dobila i Nobela iz ekonomije profesorica ne zna da piše knjge i tačka.

Ja ovako kontam red stvari. Da bi neko bio dobar profesor neophodno potreban uslov je da ima veliko i sveže znanje. Ali to nije i dovoljan uslov pa imamo profesore koji ne umeju sa studentima kao što je Batica ili profesore koje zabole za studente (da ne navodim imena).

Slično je i sa pisanjem knjiga. Čovek mora da je stručan ali opet to ne znači da može svoje znanje lepo pretočiti u pisani oblik.

Oni hipotetički kostrukti o kojima se može govoriti kao o konzistentnim i relativno trajnim dinamičkim sistemima koji objašnjavaju veći deo procesa motivacije, obuhvatajući i ciljeve i motive kroz njihove međusobne relacije, čime se mogu uslovno..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.05.2008. 18:04:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.10.2006. 00:07:03
Godina: Apsolvent
I nije stvar samo u strucnosti. Mora da ima RECENZENTE (2 komada :)) LEKTORA i KOREKTORA. Ali prave recenzente! Ne ono Pera recenzent Zivku i obrnuto. To je smesno. Na FONu je svaki profa, ono dovoljan sam sebi, sam "pise" (prepisuje), asistenti mu "odrade" pripremu...
Ako nema onih (sto kaze Zika Kolektora itd. :)) gore navedenih "likova" onda je knjiga smece obicno. Ne govorim o samom - sustinskom sadrzaju. Nego o onome kako ispada kada treba da ucis iz toga ili moras na bilo koji drugi nacin da je koristis. Stvari se ponavljaju. Knjiga je nerazumljiva. Jednom recju Perina knjiga :)
Eto da ne davim vise, ali prelistah knjigu iz Menadzmenta sa I god. Uzas zivi! Kompilacija Projekata i Investicija sa dodatkom iz onog Management Handbooka. UZAS! Bolje da nisu ni ubacivali predmet sa tako ambicioznim nazivom, a tako krs literaturom...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.05.2008. 16:30:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2005. 21:01:23
Knjiga iz ekonomije je meni bila super napisana.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.05.2008. 21:18:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.12.2006. 20:22:17
Knjiga iz Ekonomije je super napisana, za sada mi je to najzanimljiviji predmet...

edit: preduhitri me ^ :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.05.2008. 23:00:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.08.2006. 17:37:43
Godina: IV
A kad kažete da je super napisana, sa čime je poredite? Sa drugim knigama sa Fona ili sa drugim knjigama iz ekonomije?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.05.2008. 23:18:10 
Moderator
Korisnikov avatar

I ja se slažem da je dobra knjiga iz ekonomije. A to zaključujem prema tome kako je napisana, na koji način, da li lako razumem gradivo, da li mi je jasna suština, da li uviđam najvažnije stvari, da li lako učim iz nje i sl.... Npr, sad učim projektovanje organizacije i dešava se ponekad da pročitam neki deo teksta i da nemam pojma šta je hteo time da kaže. Ili da pročitam nešto a da ne znam šta bih mu rekao da je najvažnije kada bi me pitao na ispitu (valjda neće :D)...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.05.2008. 23:26:09 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.07.2007. 18:59:57
^Upravo tako. To je po mom misljenju ono sto odredjuje da li je knjiga dobra ili ne. I mislim da nema potrebe porediti je sa necim da bismo je procenili... I tu te ne razumem bas najbolje Miloshe, zasto mislis da je poredenje neophodno? Isto tako mi nije jasno kako ti uopste mislis da je moguce porediti recimo neke dve knjige iz ekonomije? Na osnovu koje kompetencije?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.05.2008. 23:32:24 

Pridružio se: 22.01.2008. 16:05:40
Upravo tako :)
Ekonomija mi je bila zaista interesantna dok sam je ucila, trebalo je dosta da se zna za kolokvijum, ali ako skapiras, onda nije tesko... A knjiga je tako napisana, da moze sve lepo da se razume.... A ako bas zaskripi, onda ti Sandra sve to lepo objasni :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.05.2008. 09:55:25 
Moderator
Korisnikov avatar

Milosh je napisao:
A kad kažete da je super napisana, sa čime je poredite? Sa drugim knigama sa Fona ili sa drugim knjigama iz ekonomije?

Nekako ne možeš da porediš knjigu iz ekonomije sa FONa u I semestru gde su svi predmeti zajednički i gde je cilj predmeta da se razumeju osnovni ekonomski pojmovi, sa knjigom koju je napisao neki ekonomista koji ozbiljno izučava tu nauku. Tebi koji si čitao i drugu literaturu iz ekonomije (koliko sam shvatio) sigurno da je ta literatura zanimljivija, detaljnije objašnjena i to niko ne poriče.
Što se poređenja tiče, knjiga iz ekonomije je stvarno najkvalitetnija u I godini po mom mišljenju, a vidim i po mišljenju drugih. Znači najkvalitetnija u konkurenciji knjiga SA PRVE GODINE FONa. A o poređenju sa naučnim knjigama iz ekonomije ne vredi ni raspravljati.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.05.2008. 10:22:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:38:44
pa meni je ekonomija najbolje napisana knjiga u konkurenciji prve & druge godine..na prvoj je menadzment definitivno najgori, dok u kategoriji za najgoru knjigu na drugoj godini glasam za marketing..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.05.2008. 11:30:27 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.11.2006. 01:36:56
!von je napisao:
pa meni je ekonomija najbolje napisana knjiga u konkurenciji prve & druge godine..na prvoj je menadzment definitivno najgori, dok u kategoriji za najgoru knjigu na drugoj godini glasam za marketing..

A Osnovi Organizacije?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.05.2008. 11:45:07 
Korisnikov avatar

gagi88 je napisao:
^Upravo tako. To je po mom misljenju ono sto odredjuje da li je knjiga dobra ili ne. I mislim da nema potrebe porediti je sa necim da bismo je procenili... I tu te ne razumem bas najbolje Miloshe, zasto mislis da je poredenje neophodno? Isto tako mi nije jasno kako ti uopste mislis da je moguce porediti recimo neke dve knjige iz ekonomije? Na osnovu koje kompetencije?

Ja mislim da je moguće, pa čak i neophodno porediti sa drugim knjigama. Obe knjige o kojima sam govorio bave se osnovnim pojmovima iz ekonomije. Veoma je lako videti koja je bolja ako se samo pročitaju. Ne moraju čak ni cele da se pročitaju, dovoljno je pročitati neko zajedničko poglavlje.

makelele je napisao:
Nekako ne možeš da porediš knjigu iz ekonomije sa FONa u I semestru gde su svi predmeti zajednički i gde je cilj predmeta da se razumeju osnovni ekonomski pojmovi, sa knjigom koju je napisao neki ekonomista koji ozbiljno izučava tu nauku. Tebi koji si čitao i drugu literaturu iz ekonomije (koliko sam shvatio) sigurno da je ta literatura zanimljivija, detaljnije objašnjena i to niko ne poriče.
Što se poređenja tiče, knjiga iz ekonomije je stvarno najkvalitetnija u I godini po mom mišljenju, a vidim i po mišljenju drugih. Znači najkvalitetnija u konkurenciji knjiga SA PRVE GODINE FONa. A o poređenju sa naučnim knjigama iz ekonomije ne vredi ni raspravljati.

Već sam rekao da je stavljanje ekonomije u zajedničku godinu greška, ali to ne znači da oni kojima to veoma treba(studenti menadžment smerova) treba zbog toga da ne znaju ekonomiju.

Nije mi nešto jasno. Da li hoćeš da kažeš da naša profesorka nije ozbiljan ekonomista? Hoćeš da kažeš da njena knjiga nije "naučna" knjiga? Pa ako nije naučna, zašto iz nje učimo? Zar nije poenta studiranja da nešto studiraš(proučavaš) pa bio to i predmet kao što je ekonomija?

Ali i da kažemo da je najbolja na prvoj godini FON-a to ništa ne znači jer je poredimo sa knjigama koje se ne bave istom tematikom. Još manje znači zbog činjenice da su ostale knjige užasne.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.05.2008. 12:12:05 
Moderator
Korisnikov avatar

Milosh je napisao:
Hoćeš da kažeš da njena knjiga nije "naučna" knjiga? Pa ako nije naučna, zašto iz nje učimo? Zar nije poenta studiranja da nešto studiraš(proučavaš) pa bio to i predmet kao što je ekonomija?

Profesorka je sigurno ozbiljan ekonomista. Ali plan i program po kojima se ekonomija izučava na FONu je verovatno ograničavaju da iskaže svoje znanje i stručnost. Slažem se s tvojim mišljenjem da je za studente menadžerskih smerova neophodno mnogo ozbiljnije izučavanje ekonomske nauke. A ko želi da izučava ekonomiju iz "naučnih" knjiga, lepo upiše ekonomski fakultet + čita dosta dodatne literature.
Nije u pitanju ista tematika, kada poredimo knjige (konkretno - prva godina). U pitanju je lakoća učenja, koliko je knjiga jasna, koliko su povezane celine u samoj knjizi, koliko je jasno šta je autor hteo da kaže...
To je moje mišljenje. :) Razumem šta hoćeš da kažeš, ali problem onda ide mnogo šire od jedne knjige iz ekonomije. Kao na primer zbog čega svaki profesor mora da ima napisanu svoju knjigu iz koje se uči gradivo. Zar nisu postojale kvalitetnije knjige od ranije, koje su mogle ostati kao udžbenici?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.05.2008. 12:25:24 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:38:44
Mile je napisao:
!von je napisao:

A Osnovi Organizacije?

prate u stopu, ali ipak su na drugom mestu :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.05.2008. 12:38:31 
Korisnikov avatar

makelele je napisao:
Milosh je napisao:
Hoćeš da kažeš da njena knjiga nije "naučna" knjiga? Pa ako nije naučna, zašto iz nje učimo? Zar nije poenta studiranja da nešto studiraš(proučavaš) pa bio to i predmet kao što je ekonomija?

Profesorka je sigurno ozbiljan ekonomista. Ali plan i program po kojima se ekonomija izučava na FONu je verovatno ograničavaju da iskaže svoje znanje i stručnost. Slažem se s tvojim mišljenjem da je za studente menadžerskih smerova neophodno mnogo ozbiljnije izučavanje ekonomske nauke. A ko želi da izučava ekonomiju iz "naučnih" knjiga, lepo upiše ekonomski fakultet + čita dosta dodatne literature.
Nije u pitanju ista tematika, kada poredimo knjige (konkretno - prva godina). U pitanju je lakoća učenja, koliko je knjiga jasna, koliko su povezane celine u samoj knjizi, koliko je jasno šta je autor hteo da kaže...
To je moje mišljenje. :) Razumem šta hoćeš da kažeš, ali problem onda ide mnogo šire od jedne knjige iz ekonomije. Kao na primer zbog čega svaki profesor mora da ima napisanu svoju knjigu iz koje se uči gradivo. Zar nisu postojale kvalitetnije knjige od ranije, koje su mogle ostati kao udžbenici?

Pa to je upravo moja poenta. Ja smatram da je knjiga koja se koristi na ekonomskom fakultetu mnogo bolja, prevedena je, a ako je suviše obimna, mogu se jednostavno izbaciti poglavlja koja su suvišna. Mi koristimo knjigu koju koristimo samo zbog toga što ju je napisao predmetni profesor.

A nije mi nikad bio jasan argument da se za učenje ekonomije upiše ekonomski fakultet. Na FONu se neki spremaju da se bave menadžmentom. Za to je veoma bitno dobro znati ekonomiju. Ja se slažem da bi trebalo da se ili bira smer od prve godine ili prebaci ekonomija na drugu godinu da oni koji ne žele to da uče, ne moraju. Sumnjam da bi se ISiTovci bunili da dobiju neki stručniji udžbenik zbog toga što FON nije "programerski fakultet", ma šta to značilo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća