Započni novu temu Odgovori na temu  [ 462 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19.11.2006. 19:54:11 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
Godina: Dipl.
Smer: IS
povezi tu izjavu i ovo sto je bluz napisao
eto, tako je izblamirao fax
a on studente koji traze master ? dipl. ing smatra neozbiljnim
pise u clanku koji linkovah :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.11.2006. 20:59:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.12.2003. 00:09:55
Ma svako vuče na svoju vodenicu... Ovu situaciju svako koristi da malo tuđeg prljavog veša ili malo svojih interesa progura. Sramna je činjenica da će u Srbiji skupština zasedati zbog amnestije zatvorenika, a neće zasedati zbog prava studenata. Zar su kriminalci bitniji od perspektive ove zemlje? Naravno da je ovo bilo retoričko pitanje i da je odgovor poražavajući...

Na kraju će studenti lepo moći da se posluže alternativom, nostrifikuju svoju diplomu u Hrvatskoj i dobiju master Zagrebačkog univerziteta. Tako da ova država možda treba još jednom da razmisli gde će joj pare otići...

Nek bulevari sveta pamte muziku tvojih koraka

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.11.2006. 21:36:19 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.03.2005. 15:03:45
Godina: Padobranac
Ma problem je mnogo dublji i širi, nego što mi sada možemo da ga sagledamo.
Ako se ne prizna zvanje master i starijim studentima, to znači da će generacije i generacije onih koji su diplomirali i koji već uveliko rade biti oštećeni. Većina po tom novom sistemu tituliranja, titulisanja (kako li se već kaže) će postati bachelor, a samim tim automatski veliki procenat takvih neće zadovoljavati uslove koje njihovo radno mesto propisuje. Da li to znači da će svi ti ljudi ostati bez posla?
Drugo, sramno je da vodeća ličnost nekog fakulteta, kao što je dekan, izjavi nešto kao što je izjavio dekan ETF-a. Nedvosmisleno je rekao da iz ustanove na čijem je on čelu izlaze ljudi koji ne znaju ništa da rade. Ok, to možda je stvarno stanje stvari, ali čoveče... dokle smo mi dogurali kada dekani onako hlanokrvno izjavljuju da po diplomiranju, studenti sa svojih fakulteta izlaze kao neznalice. Pa upravo oni (dekani, prodekani, profesori i asistentni) su odgovorni za to. Studenti uče po nastavnim planovima i programima koja usvajaju nastavno-naučna veća fakulteta.
Umesto da se zapitaju, šta je to što mogu da promene i studije učine efektivnijim, oni se smeju... haha, možemo mi vama da damo diplome, ali vi nemate pojma ni o čemu. To je, bez dvoumljenja, za pozivanje na odgovornost i strpavanje u ćorku :ljutko:

ugasiti, ni skratiti.
Samo ću, obično tako,
jedne slučajne zore,
svom nekom dalekom Suncu
zlatnih se očiju vratiti.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2006. 00:30:30 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.12.2001. 21:48:50
Godina: Profesor
Ma nek oni lepo stabilizuju drzavu i nek ljudi sa faxom imaju prosecnu platu soma evra pa mogu moju titilu da zovu i toalet papir ako hoce, samo da zivimo ko sva tv lica :P

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2006. 01:05:00 
Korisnikov avatar

Pa nažalost to što je rekao jeste istina, samo je meni pitanje šta oni rade da to ne bude tako... E to što ništa ne rade, to mene brine. Nije nam neku veliku mudrost otkrio, mislim na FONu smo, okrenite se oko sebe koliko primera za dekanove tvrdnje ima... Kojih poznajemo, a tek ovako!

I slažem se sa Đoganijem, baš mene briga za titulu dokle god mi je plata blizu broju postova :cool: U eurima normalno :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2006. 01:21:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.11.2003. 17:14:07
Smer: ME
Citiraj:
"Moma"
jesam li bio na tribini? jesam
jesam li bio dovoljno blizu da sve cujem? jesam
iz ovoga sledi da sam siguran za februar
ali, da se razumemo, verovatno ce biti u februaru :jel:

S' obzirom da nisam prisustvovala gore pomenutoj...molim te da objasnis kontekst u kom je ovo spomenuto. Nacula sam to pre mesec dana i u nasoj sluzbi (upis u januaru) ali nisu hteli da komentarisu,nije jos bilo sigurno.

Sto se tice ETF-ovaca ne osecam ih kao konkurenciju jer sam na menadzmentu ali mislim da je sramno da se "akademski gradjani" ovako prozivaju. Pretpostavljam da je to posledica njihovog nastavnog programa i uslova studiranja ali preterali su! Uostalom nacin njihovog poredjenja sa nama (smer IT) i omalovazavanja FON-a govori dosta o tome koliko znaju o nama i koliko su sigurni u sebe.

Ono sto meni nije jasno zasto se odluke donose na osnovu godina (trajanja) studiranja?
Ako tako posmatramo stvari kako filoloski na kome ne postoji diplomski a za 4 godine imaju 20-25 ispita (otprilike) mozemo dovoditi u ravan sa ostalim fakultetima? Nije srodni fakultet nasem ali je dobar primer kako se moze potceniti nastavni program kada se ne uzme u obzir da oni za neke predmete imaju literaturu preko 10 knjiga?! Ili pravni koji ima obiman nastavni plan a nema diplomski, samim tim bi automatskim izjednacavanjem bili masteri bez master teze.

Zato smatram da u slucaju naseg fakulteta treba posebno voditi racuna o broju ispita i obimu gradiva po starom nastavnom planu!!!

Jer znam primere gde se sa nasom "malom diplomom" u inostranstvu za godinu dana postdiplomskih studija dobija (po zvanju) mnogo vise nego sto cemo mi sa zavrsenim fakultetom imati u ovoj zemlji bez usvajanja odluke o masteru!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2006. 01:32:00 
Korisnikov avatar

Moma je napisao:

Kad ste vec spomenuli ETF:
dekan ETF-a, dr Kovacevic je napisao:
– Ја могу да вам издам хиљаду диплома које нисте зарадили, али питам вас шта ће бити кад будете почели да радите, а не будете знали да обављате посао, јер за њега нисте оспособљени... Добићете одмах отказ

izvor: Politika, 18.11.2006.
za takvu izjavu se dobija otkaz, covek je opusteno izblamirao fakultet na kom je zaposlen

Dokaz sta, slobodno mogu da kazem, odgovorna lica misle o nasem obrazovanju!
Sramota za kompletno visoko obrazovanje ove zemlje...odnosno ono sto je od njega ostalo!
Uvredio je svoje kolege, rad fakulteta, nastavni program, studente...Sve u jednoj recenici...Covek bas ume koncizno da se izrazava!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2006. 01:44:23 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.03.2005. 15:03:45
Kao što rekoh, nema šta da se zameri samoj izjavi koju je dao, jer ona nije netačna. GLAVNI PROBLEM je u tome što je baš on taj, koji je zadužen za to da takve stvari NE SMEJU da se dese.
Ovo je bukvalno pljuvanje u lice svakom studentu... kao ja sam vaš dekan, ja sam odgovoran za nastavni plan po kome studirate, a vi sa fakulteta izlazite neuki i ko vas j... ali ćemo pride još da vas oderemo na školarinama (<- ovo može da se primeni na skoro sve fakultete).
'90-ih godina je uništeno sve što je moglo da se uništi... zdravstvo, školstvo, pravosuđe, policija, vojska, kultura... i jedini tračak nade su bili studenti i akademski sloj društva. Koliko vidim, sada je došlo na red da se i to razbuca i sroza na što niže grane. Što je najgore, upravo to rade ljudi koji bi trebalo naše visoko školstvo da izvuku na što više grane. Srbijo... jadna li si ... i mi zajedno sa tobom.

ugasiti, ni skratiti.
Samo ću, obično tako,
jedne slučajne zore,
svom nekom dalekom Suncu
zlatnih se očiju vratiti.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2006. 02:01:27 

Amelie, jedan od konteksta je odgovor Aleksi Krstic za pitanje da li sam siguran :)
drugi kontekst je taj da je dr Martic nije rekao da ce biti tacno u februaru vec da bi trebalo da bude u februaru sto znaci da moze da bude krajem januara, tokom februara, tokom marta ali da ce najverovatnije biti u februaru (valjda ce dotad smisliti raspored predavanja i planove predmeta)

sad se setih da sam raniej zaboravio da je na tribini jedna kolefinica dosta toga pitala u vezi mastera i magistarskih studija
LM, koliko upamtih, ako bude kako ne treba (da dipl.ing rade izborni predmet, seminarski i master rad) a neko je upisao magistarske studije i oce da uzme master, ukoliko je dao neki predmet a nije ga slusao/la tokom osnovnih studija (osnovne studije po starom su po novom osnovne+master) taj ispit moze da mu/joj se prizna, ako zeli, kao polozeni izborni predmet (sta napisa' ja)
ovi koji su upisali/dali magistarske studije imaju rok do 2012. da prijave/odbrane (ne secam se tacno) doktorsku disertaciju

nikpro, uleces u politiku van ove teme. lakse malo ;)

p.s. joj, zamalo da otkucam jednu Colinu pesmu koju sam pevusio dok sam kucao odgovor
na na na na il' kako vec

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2006. 02:23:27 
Korisnikov avatar

to nik:
Upravo je to ono sto me je iznerviralo!!
Covek je donekle u pravu, i ja kao student mogu to za nase obrazovanje da kazem ali covek na funkciji dekana fakulteta NE SME sebi da dozvoli ovakvu izjavu!!
Sto se placanja studija tice ne pogadja me licno jer sam na budzetu ali smatram da su skolarine na FON-u BEZOBRAZNO visoke. I to ne samo u smislu - sta ce nam koj djavo plazma u hodniku kad nemamo dovoljno prostora ni za vezbe/predavanja ni za ispite - nego i u smislu zivotnog standarda u ovoj zemlji! Razmislja li neko o studentima iz unutrasnjosti koji pored vise od 1000 eura treba mesecno da izdvoje i za stan. Odakle im ideja da imaju vise skolarine i od privatnih fakulteta ili na primer ekonomskog koji za mnogo manju cenu obezbedjuje studentima i udzbenike!! Plus sto se mimo toga na FON-u svaka prijava,zakasnela prijava,molba,priznavanje,diploma,prijava teme,podizanje dokumemata placa po nimalo naivnim cenama.

to Moma:
Hvala na odgovoru, ali to sam i sama shvatila. Nisam mislila na to o kom delu februara je rec, nego koliko je, da li ce toga uopste biti, sigurno?!? :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2006. 02:29:44 

bice cim je spomenuto :)
ne bi covek pricao o tome da ne planiraju upis i tada i posle (ipak su te master studije skupe i sa popustom)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2006. 02:39:18 
Korisnikov avatar

HVALA Momo!!!

:) Ovaj FF je cudo,u pola 3 ujutru za 2 minuta saznas bitnu informaciju! :D

Ako ne bude izjednacavanja na FON-u moci cu tada da ih upisem. Ideja za popust im je jedna od svetlijih tacaka...s obzirom na gramzivost uprave, iznenadjujuca!!! Korektno je i sto je popust u vezi sa godinama studiranja i prosekom!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2006. 18:47:40 

http://www.rts.co.yu/printer_friendly.asp?IDNews=167936

http://www.puskice.co.yu/vest.php?id=1138

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2006. 19:01:30 
Korisnikov avatar

Jedan dan si master, drugi dizaster... Ma živela klackalica. Evo na B92 u poligrafu, rektor BG univerziteta.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2006. 19:50:55 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.05.2003. 22:19:50
Mickey je napisao:
Jedan dan si master, drugi dizaster... Ma živela klackalica. Evo na B92 u poligrafu, rektor BG univerziteta.

čovek je bolid. wrum, wrum... F1 bolid.

"pa nemojmo tako... pa ako gledamo iz tog ugla..."

rektor - kovanica od reči re*tum i direktor.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2006. 20:12:02 

Pridružio se: 25.09.2006. 21:35:51
Godina: Apsolvent
Ej bre boli njih *pijacna poslastica ovde*
Sve neki u ili pred penziju, sta ga se tice sto ce nas na konkursima za posao metlom da teraju bez tog mastera. A bice tako za koju god. On covek odradio svoje, jos smo neke pare ako moze da uzme i mirna backa.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2006. 20:48:01 

Pridružio se: 20.12.2003. 15:36:28
Umalo nisam gadjao TV kada sam video ko je i sta govori!
Drzi se svoje price ko macka noktima za plafon, ipak mislim da jos uvek nije sve reseno.
Valjda i ta "macka" mora jednom pasti ! ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2006. 22:08:03 

Pridružio se: 01.04.2004. 22:31:23
Ma nema nista od toga, mi smo osudjeni na propast od strane ove proklete drzave!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2006. 22:28:43 

Pridružio se: 02.09.2004. 18:46:31
Godina: I
A taj isti rektor je na Sednici rektorskog saveta(izvrsno telo KONUSA) glasao ZA da se izjednace Master i Diplomirani. To je ona prva sednica kada je sve pocelo.

Cim su ga pritisli DEKANI promeni covek misljenje. Toliko o Lideru UNIVERZITETA!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2006. 23:33:23 
Korisnikov avatar

Onaj čovek nije normalan... Ako mu i skupština kaže što i Vlada, on će se verovatno obratiti možda patrijarhu ili papi, a možda se obrati i samitu kosmičkih sila... Toliko je bilo jasno da je jedini cilj novac i da samo zbog toga odlažu nešto i drže ljude u zabludi.

Trebala bi ovi idioti od političara da dovuku svoje mini mozgove u skupštini i daju mu tumačenje!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2006. 23:41:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.05.2003. 22:19:50
autonomija Univerziteta je suvišna. nismo joj dorasli.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.11.2006. 00:10:16 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.01.2004. 02:11:42
Smer: UK
Pirossi je napisao:
autonomija Univerziteta je suvišna. nismo joj dorasli.

:word:

Kao i cesto do sada...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.11.2006. 09:12:44 

Pridružio se: 01.04.2004. 22:31:23
Citiraj:
Beograd -- Rektor Univerziteta u Beogradu Dejan Popović kaže da Zakon o visokom obrazovanju može da tumači samo Skupština.

"Treba imati u vidu činjenicu da se Konferencija univerziteta obratila Vladi sa željom da se Vlada obrati Skupštini, da bi ona otkolonila moguće nesaglasnosti koje postoje u zakonu između stava 1. i 2. člana 127. Ovde se umesto Skupštine pojavljuje Sekretarijat", kaže Popović.

Ministarstvo prosvete objavilo je juče pravno tumačenje Zakona o visokom obrazovanju, prema kom diploma VII stepena stručne spreme mora biti izjednačena s masterom.

Sekretarijat za zakonodavstvo smatra da moraju biti zaštićema stečena prava građana koji su stekli akademsko zvanje u skladu s ranijim propisima. U konkretnom slučaju u praksi, osobe koje su stekle stepen VII-1 stručne spreme, na primer diplomirani inženjer ili diplomirani pravnik, po zakonu moraju dobiti zvanje master.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.11.2006. 09:50:18 

Pridružio se: 15.10.2005. 19:54:17
^ jos jedna epuzoda u nizu ove spanse serije bez kraja... :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.11.2006. 13:40:40 

narodna skupstina je donela nedorecen zakon i sad ona mora da objasni nedorecene clanove
a ja sam citao taj takon i moram priznati da nisam nista video u vezi izjednacavanja, samo mogucnost promene zvanja sa starog na novo i da o zvanjima odlucuje KONUS

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 462 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Sledeća