Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 358 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 18:39:56 

Pridružio se: 08.05.2009. 20:35:52
Godina: I
Ljudi, da je iko ovde mamin i tatin sin, ne bi sedeo ova dva dana i kuckao poruke, ili ne bi ni bio na ovom faxu, vec bi otisao na FEFU, Zecevica itd... Imaju i moji para da plate skolarinu, ali kao sto je rekao kolega iznad, zelim da ucinim nesto sama za sebe, posto je ovo moj zivot. Nebitno je sasvim ciji je novcani status bolji, ciji je gori... Cinjenica je da oni uzimaju previse s obzirom da je ovo Srbija! I svi mi mislimo tako! Zato nemojte se prepirati jel smo svi sada na ovom forumu iz istog razloga!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 18:41:18 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.09.2007. 12:12:49
Godina: Padobranac
Smer: ME
Ne kapiram što hranite ego ovog čoveka. Bespotrebno, otvorite novu temu: "themacor protiv svih"

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 18:41:19 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.06.2009. 21:25:10
Godina: IV
Smer: UK
besplatno skolovanje lol, o cemu vi pricate? sta sad, treba svaki paor sa njive da se "obrazuje" fakultetski, ko da vec sad nema dovoljno debila kojima nije mesto na fakultetima (mislim na brucose) i koji samo ometaju nastavu i prave guzvu, a nista korisno ne ponesu sa istih. na fonu jos i nije tolko losa situacija, kao npr. na ekonomiji gde se upisuje preko 2000 studenata godisnje (znaci jedno 1000 njih previse).

ovo mi je jedino zapalo za oko, ne pokusavam da opravdam visinu skolarine (koju nazalost placam tj. placaju moji, a daleko smo od zavidne finansijske situacije), kao ni ove kretenizme sa bodovima itd.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 18:46:03 

Pridružio se: 24.09.2008. 17:08:38
Omg, ljudi o chemu vi sve ovde polemishete, stvarno vam nije dosadno. Shto se tiche shkolarne ja stvarno ne znam na kojim fakultetima je drasticno manja cena, mozda na onim koji su u provincijama...

besplatno skolovanje lol, o cemu vi pricate? sta sad, treba svaki paor sa njive da se "obrazuje" fakultetski, ko da vec sad nema dovoljno debila kojima nije mesto na fakultetima (mislim na brucose) i koji samo ometaju nastavu i prave guzvu, a nista korisno ne ponesu sa istih. na fonu jos i nije tolko losa situacija, kao npr. na ekonomiji gde se upisuje preko 2000 studenata godisnje (znaci jedno 1000 njih previse).

Pa ko si ti da odredjujesh ko moze da ide na fax, a ko ne?

Nego shto se tiche skolarne trebamo da se udruzimo sa ostalim fakultetima i pravac ispred vlade zatvorimo 10 dana saobracaj pa da vide. To je sigurno ostvarljivo jer nashi roditelji od plata izdvajaju za skolstvo vec 20-30 godina. Kako je pre bio besplatno moze i sad. Ali ne pricajte o tome ovde vise otvorite novu temu.

Poslednji put menjao ramona dana 11.10.2009. 18:53:55, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 18:51:09 

Ma niko ne zeli besplatno skolovanje! Nego je cinjenica da je preskupo s obzirom da smo jedan od fakulteta beogradskog univerziteta! A umesto, kad vec uzimaju tolke pare, da cute i da ih primaju, oni oce i prenosenje bodova! E pa, kad su tolko preterali, sad treba da im ukazemo na to da preskupo placamo skolarinu, kao i za bodove!
Vecina od vas verovatno zna kako se krecu cene ostalih fakulteta koji su deo beogradskog univerziteta! Mi smo drugi ili treci fakultet po redu sto se tice visine skolarine.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 18:51:17 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:47:00
Godina: Apsolvent
:lol:

Džaba vam svi novci ovoga sveta kad ne umete da čitate :

Samo Sloga Srbina Spasava!!!

:cool:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 18:58:18 

Ja znam mnogo fakulteta: Ekonomski, Gradjevina, ETF, Pravni, Bioloski, Masinac, Psihlogija tj Filozofski fakultet, njihova skolarina nije skuplja od 1000 evra, na nekima je i manje.... I jos plus:
1. Studenti koji su na statusu samofinansiranja na pravnom prva tri puta uopste ne placaju ispit, a dobijaju knjige
2. Na Bioloskom je prijavljivanje ispita nesto bas bas jeftino, fazon 200 dinara, lagacu...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 19:05:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.09.2007. 12:12:49
Godina: Padobranac
BTW protest će biti održan bez obzira na vremenske prilike.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 19:13:36 
Korisnikov avatar

Citiraj:
Pa ko si ti da odredjujesh ko moze da ide na fax, a ko ne?

ne moram ja, tu je prijemni ispit.

mislim da jako puno ljudi gubi jednu stvar iz vida - prijemni je na neki nacin ispit zrelosti, prvi veliki ispit koji se polaze u zivotu. ako zelis na faks, sedi brate i nauci, ako nisi bas the brightest gem onda MNOGO uci i polozi prijemni, nije toliko tezak. ako nemas para, onda RAZVALI prijemni i upisi budzet.

besplatno skolovanje vuce za sobom ukidanje prijemnog (nema poente) i samim tim svaki kloshar sa ulice moze da zagadjuje amfiteatre svojim prisustvom, a kao sto sam rekao, vec ima dovoljno debila.

ovo je moje misljenje, jbga jeste malo ostro al imam prava da ga iznesem.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 19:18:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.10.2007. 21:53:27
Godina: Dipl.
tammi je napisao:
Ljudi, da je iko ovde mamin i tatin sin, ne bi sedeo ova dva dana i kuckao poruke, ili ne bi ni bio na ovom faxu, vec bi otisao na FEFU, Zecevica itd... Imaju i moji para da plate skolarinu, ali kao sto je rekao kolega iznad, zelim da ucinim nesto sama za sebe, posto je ovo moj zivot. Nebitno je sasvim ciji je novcani status bolji, ciji je gori... Cinjenica je da oni uzimaju previse s obzirom da je ovo Srbija! I svi mi mislimo tako! Zato nemojte se prepirati jel smo svi sada na ovom forumu iz istog razloga!

Upravo tako! Ovo je mozda i najnormalniji post unazad nekoliko strana!
Svi smo u istom problemu, dok studenti koji su obnovili godinu imaju i dodatni problem, sem sto zele da im uzmu novac, hoce i trecu godinu da ih zadrze u istoj godini iako je mnogima ostao jedan ispit- njima nedaju ni da plate upis u narednu!!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 19:26:21 

Hvala, nadam se da nisi samo ti skapirala poentu da dok se mi prepiremo ovde oni nam uzimaju pare za sta god mogu!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 20:28:43 

Pridružio se: 24.09.2008. 17:08:38
Citiraj:
besplatno skolovanje vuce za sobom ukidanje prijemnog (nema poente) i samim tim svaki kloshar sa ulice moze da zagadjuje amfiteatre svojim prisustvom, a kao sto sam rekao, vec ima dovoljno debila.

Prijemni je postojao pre ove bolonje, i rangirali su se i po uspehu iz srednje, i nisu placali skolarinu. Bolje se raspitaj, a ne ovako da rasipash pamet.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 20:53:40 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.10.2006. 13:37:39
Dj_Patkica je napisao:

A kakav je plan za sutra? Samo se svi okupimo u dvoristu u 10h?

Mislim da ce ovi sa fakulteta na kraju misliti ''ma okupili se ljudi malo na pauzi'' :) . Nekako smo uvek lose organizovani... :(

iako te je taj neznanac nekada voleo VISE OD SEBE...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 21:04:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.10.2007. 17:36:00
Za te stvari ima ko da brine, ti se pobrini da dodjes, kao i ostali! ;)
"Samo ujedinjeni, udruzeni u sindikat, mi cemo pobediti! Oduprecemo se i pobedicemo!"
SVI ZAJEDNO!
:yo:
p.s. Ko ne dodje sutra keva mu je cale.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 21:38:25 
Korisnikov avatar

ramona je napisao:
Citiraj:

Prijemni je postojao pre ove bolonje, i rangirali su se i po uspehu iz srednje, i nisu placali skolarinu. Bolje se raspitaj, a ne ovako da rasipash pamet.

yep, za**** sam se u zurbi. ali i dalje stoji da bi se u situaciji u kojoj postoji besplatno skolovanje upisivao veci broj ljudi kojima tu nije mesto. na stranu sto visoko obrazovanje skoro ni u jednoj normalnoj zemlji nije besplatno, a pogotovo kod nas je to nemoguce uvesti jer drzava nema ni blizu dovoljno kapaciteta da finansira fakultete u neophodnoj meri.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 22:26:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.05.2007. 19:56:48
Pa kolega koliko je to normalno u "normalnim" zemljama jeste cinjenica da se u "nenormalnoj" Svedskoj placa studentima da studiraju...pored toga sto im je besplatno studiranje oni primaju kesh.
Motivacija je jedan bitan element prilikom obrazovanja nacije...a da ne govorim o drustvu, kakvo je srpsko, gde je postoji 5% akademskih gradjana.

Prakticno, bilo bi protiv zakona da ne postoje budzetski studenti jer se u zakonu govori o podizanju nacije na veci nivo obrazovanja....tj.u suprotnom tih 5% moglo bi samo da se smanji.
Studiranje, u ovakvim okolnostima u kakvom se drzava nalazi ne sme da bude samo za "elitne" gradjane...jer njih, jednostavno, nema. :)

edit: I vidimo se sutra :)

Poslednji put menjao clapper dana 11.10.2009. 22:35:33, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 22:31:51 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.10.2006. 18:22:48
Smer: IS
killchrome je napisao:
besplatno skolovanje lol, o cemu vi pricate? sta sad, treba svaki paor sa njive da se "obrazuje" fakultetski

Šta sve čovjek neće čuti ovde :roll:

Napravio si nešto što se u pravničkoj terminologiji zove klasična zamjena teza. Ne smetaju ti oni koji imaju pare --> studiraju na fakultetima koji im donose zvanje dipl. a pritom recimo imaju manje intelektualne kapacitete od ovih drugih - tebi smetaju "paori" koji nemaju da plate?

Nadam se da si se pogrešno izrazio i da si želio da kažeš da mjerilo ko treba, a ko ne treba da studira ne bi trebalo da bude cijena školarine.

killchrome je napisao:
na stranu sto visoko obrazovanje skoro ni u jednoj normalnoj zemlji nije besplatno

Daj da jednom više i skinemo tu zabludu, besplatno je recimo u Francuskoj, Irskoj, Australiji, svim skandinavskim zemljama.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 23:17:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.05.2009. 17:36:53
Vidimo se sutra :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 23:23:43 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.10.2008. 12:53:50
Godina: III
Dodjite sutra i ne smarajte vise....krive Drine se ne daju ispraviti....ali branu mozemo podici ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 23:42:16 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.11.2007. 19:12:54
^ ni ja ne bih bolje srocila :respect:

I ako neko zeli da pomogne pre protesta (od 8h), oko transparenata i sl, pomoc je i vise nego dobrodosla :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 00:02:20 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.11.2006. 19:50:36
leopold je napisao:
Daj da jednom više i skinemo tu zabludu, besplatno je recimo u Francuskoj, Irskoj, Australiji, svim skandinavskim zemljama.

Da vo ima vime, bio bi krava. ::D
Znas i sam sta je hteo/la da kaze. Nije fax za svakoga(pritom ne mislim na pare, budzet je sansa onima sa slabijom situacijom)...

Dj_Patkica je napisao:

:lol:
Kako sam se pokidao kada sam procitao. Patkice, kralju!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 00:08:03 

Pridružio se: 17.09.2009. 10:51:37
Godina: III
studenti svih smerova ujedinite se ! :cupavi:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 00:08:46 

Pridružio se: 02.01.2006. 17:14:06
Godina: II
skoro sam se vratio sa Kube, tamo imate totalno besplatno skolstvo i fakultete!
ali dzaba im, kad su im plate u proseku 15-20€ statisticki!!! ni knjige ne mogu da kupe.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 00:52:00 
Korisnikov avatar

@clapper nisam ja nikako protiv budzeta, boze sacuvaj, smatram da prosto ne treba u potpunosti biti besplatno. a svedska je poseban slucaj, kolko znam tamo muskarci imaju placeno porodiljsko nesto tipa 6 meseci, to svakako nije normalna zemlja :D

Citiraj:
Napravio si nešto što se u pravničkoj terminologiji zove klasična zamjena teza. Ne smetaju ti oni koji imaju pare --> studiraju na fakultetima koji im donose zvanje dipl. a pritom recimo imaju manje intelektualne kapacitete od ovih drugih - tebi smetaju "paori" koji nemaju da plate?

Nadam se da si se pogrešno izrazio i da si želio da kažeš da mjerilo ko treba, a ko ne treba da studira ne bi trebalo da bude cijena školarine.

jeste. naravno da mi (pogotovo) smetaju oni kojima matorci u nedogled placjaju skolarinu a leba nema da ce fakultet zavrsiti (barem ne na posten nacin) i bezveze prave larmu i guzvu

rekao sam vecini normalnih zemalja. ali, nisam znao da je obrazovanje u potpunosti besplatno u francuskoj i irskoj npr.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 11:00:32 

Pridružio se: 08.10.2008. 16:53:48
Bio na protestu...bas bre malo ljudi pihhhh

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 358 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Sledeća