Započni novu temu Odgovori na temu  [ 462 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 19  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18.11.2006. 17:33:04 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.03.2005. 15:03:45
Godina: Padobranac
Smer: IS
zobm je napisao:
Treba da se stidimo svi do jednog. Ovo je bila sansa da nesto uradimo, da kazemo sta hocemo, ali su nam/vam vezbe bile vaznije. Pa prepisacete vezbe, ne bi vezbe niko ni drzao da smo mi, svi kao jedan krenuli do platoa. Ali...

Eh, čoveče... iz koje si ti priče? Pa na FON-u nikada nije postojala solidarnost i želja da se uradi nešto u stilu "svi k'o jedan". Koliko je samo inicijativa pokretano od studentskih organizacija i dosadašnjih studenata prodekana i većina se završila tako što se najviše par desetina ljudi zainteresuje i na kraju i to splasne.
Ja sam to shvatio još na samom početku... kada sam krajem semptembra i u oktobru 2000. šetao ulicama, demonstrirao, bio ispred skupštine zarad nekih boljih dana svih nas. U svemu tome je bilo i mnoooogo studenata sa drugih fakulteta, ali ne i sa FON-a. Na FON-u su tada regularno održavani ispitni rokovi. A zašto? Zato što je bilo sasvim dovoljno onih koji su mislili... neka, ja ću da polažem ispite, drugi će da se bori za moja prava. I tako je i bilo... ja u tim rokovima nisam dao nijedan ispit i pao sam godinu. A znam ogroman broj studenata koji su baš taj haos iskoristili, ispolagali gomilu ispita. I onda se pitaš, ko je tu lud?
Žao mi je što su studenti FON-a uvek bili takvi po tim pitanjima, 99% gleda samo sebe i očekuje da će neko drugi da uradi nešto kada se treba izboriti za ono što nam pripada. Na drugim fakultetima to uopšte nije tako. Kada mi drugovi sa ETF-a pričaju kako se oni bore za svoja prava, mene je prosto sramota. Ali, jbg... takvi su studenti FON-a, pomirio sam se sa tom tužnom činjenicom.

ugasiti, ni skratiti.
Samo ću, obično tako,
jedne slučajne zore,
svom nekom dalekom Suncu
zlatnih se očiju vratiti.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.11.2006. 17:52:27 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.11.2004. 14:34:28
Godina: Apsolvent
^mrzim studente FONa :D

Opet bih uzeo kostim Večnog dečaka,
I opet bih smislio kako da prodangubim
Dok ona ne sleti niz hodnik Studenjaka...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.11.2006. 17:57:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.04.2003. 15:23:01
Godina: IV
E nik, prijatelju, takvi smo ti mi.
Svi bi da im se neko drugi izbori za prava, uradi seminarski, polozi ispit, odradi posao, djecu napravi...
Iskreno meni sve ovo lichi da ce biti na kraju kao kada u fudbalu sudija svira penal, bunio se ne bunio opet bude penal, eventualno mozesh i zuti da dobijesh...

Sve u svemu tako nam i treba, kakav narod takva drzava, kakav student takavi i falultet...

P.S. nik, gdje si nabavio avatar, da nemash mozda koju epizodu Stripija? Za njim patim od djetinjstva:)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.11.2006. 19:14:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.04.2002. 00:45:02
Godina: Dipl.
Pogledajte malo šta kolege sa ETF-a misle o eventualnom izjednačavanju dipl.ing. i master zvanja na FON-u: http://www.etf-bg.org.yu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2465&postdays=0&postorder=asc&start=210

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.11.2006. 19:29:40 

Pridružio se: 01.04.2004. 22:31:23
ajde copy/pastuj ovde posto treba da se registrujemo

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.11.2006. 19:59:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.03.2004. 21:34:06
Nema potrebe da se kopira ovde. Ukratko: nadrndani su sto su oni studirali 5 godina (ustvari 4,5), a mi "samo" 4, i kako oni imaju jace znanje od nas, a mi, zaboga, trazimo ista prava... Pritom niko ne spominje da nas fax, smer IT ima 41 ispit. Koliko znam, to je najveca cifra ispita od svih cetvorogodisnjih fakulteta.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.11.2006. 20:08:48 

Pridružio se: 01.04.2004. 22:31:23
deripe...smer IS ima 42 ispita + diplomski!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.11.2006. 20:11:29 
Moderator
Korisnikov avatar

Samo mala ispravka... 42 + diplomski.
Po novom NP mislim da ima 44 ispita + diplomski.

ETF-ovci su vrlo čudne živuljke :D . Jeste da je ETF težak fakultet, to stoji, ali nije baš i da je FON najlakša laganica. U ostalom, čini mi se da ETF-ovci večito imaju taj neki komplex dokazivanja, pogotovo od kada je FON preuzeo lidersku poziciju na BU. Poslednjih nekoliko godina, na ETF-u ostaje sve više praznih mesta pri upisu, dok je na FON-u neviđena gužva i trka ko će se upisati.
Gledano objektivno, FON-ovci ne razmatraju nešto preterano mnogo to rivalstvo ETF-FON, dok ETF-ovci pokreću te teme gde stignu. Ako već misle da su superiorniji u odnosu na nas, zašto stalno to isticanje i ponavljanje iste priče? To mi više liči na ono... što se više pravdaš, toneš dublje i ostavljaš utisak da nisi u pravu.
E sad, što se tiče organizovanja na studentskom nivou, tu im stvarno odajem priznanje, daleko su ispred nas. Oni i studenti filozofskog su najčešće bili nosioci svih studentskih protesta. Mi sa FON-a smo po tom pitanju uvek bili pi*kice :(

/offtopic
s3kan je napisao:
P.S. nik, gdje si nabavio avatar, da nemash mozda koju epizodu Stripija? Za njim patim od djetinjstva:)

Nađoh ga na netu... specijalno sam ga tražio zbog avatara. Hvala bogu da ima neko ko zna o kom crtanom se radi. Međutim, nigde ne mogu da nađem nijednu epizodu. Ako nešto načuješ gde ima, obavezno javljaj :)

ugasiti, ni skratiti.
Samo ću, obično tako,
jedne slučajne zore,
svom nekom dalekom Suncu

Poslednji put menjao nik dana 18.11.2006. 20:27:31, izmenjena 2 puta

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.11.2006. 20:20:05 

Pridružio se: 25.09.2006. 21:35:51
Srbija... :udri: :udri: :udri:
Nama treba potop i to odmah!!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.11.2006. 20:21:44 
Korisnikov avatar

I mene zacudilo, ranije kad sam gledao broj ispita bio 42+diplomski, a sad kad prebrojah ispade 41. Pa onda opet prebrojah i opet 41...

Evo, opet prebrojah po informatoru iz 2000., opet 41... (ne racunam seminarski rad u ispite; mozda bi trebalo?).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.11.2006. 20:41:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.04.2002. 00:45:02
Citiraj:
Rakoc Poslao: Sub Nov 18, 2006 10:29 am
Ковачевића изјава нема толико везе са нама по старом, и са студентима електротехнике уопште... прилично је и он свестан да та 2 испита на мењају много ситуацију...
Али ми се никако не свиђа било какво сполљашње мешање у диплому. Да је факултет сам рекао да ће да стави старих 5=мастер, или да смо то ми кроз интерне преговоре остварили била би сасвим друга прича. Али да ми било ко од споља одређује звање и петља ми се у диплому...

Иначе прочитајете још једном. Тренутни став КОНУСА је да се некоме са петогодишњим студијама може, не и мора утврдити =мастер. Дакле, очекујем да остаје 2 испита.

На другим факултетима су мастер студије за старе доста већег обима него 2 испита (што је и логично, неко са 4 године фона или права има целу годину мањка). Срећко и екипа се управо хватају за то, пошто сви имамо стари 7/1, онда и сада треба да буде за све исти прелаз на мастер диплому.

Што се тиче пара, оно еквиваелнтирање, када би било аутоматски, да затражиш па да ураде, би коштало минимум 10ак хиљада. Много више људи би то радило него што ће и да помисли да упише мастер студије...

ОФФ: још не добих мод статус да средим тему, хајде молим вас држите се сад теме.

Делегат 4. године -одсек РТИ

NatasaP Poslao: Sub Nov 18, 2006 6:48 pm
Stvarno mi nije jasno dokle ce studenti ovog fakulteta dozvoljavati profesorima da ih maltretiraju i jos i nalaziti opravdanje za sve to?!
Nije mi jasno Rakoce kako je moguce da mozes da se slozizis sa tom budalastinom od 2 ispita? Kakavo ce dobro da donesu ta dva ispita? Hocemo li nesto mnogo vise da naucimo, ako budemo polozili i ta dva ispita?
Mislim da necemo, a potrosicemo svoje vrijeme, svoje zivce i svoj novac. Samo me interesuje za ciji merak?
Ta prica oko spoljasnjeg mijesanja ne drzi vodu. Jer i treba vec jednom neko spolja da se umijesa i da nam skine razne izfrustrirane kretene, kojima je ovaj fakultet sluzio kao poligon za lijecenje njihovih frustracija, sa vrata.
Da me ne bi neko pogresno shvatio, meni gotovo da je svejedno. Vec su me natjerali da gubim vrijeme i da ne mogu da zavrsim fakultet sad, nego da moram da cekam kraj januara ili februar da bih polozila OAE. Tako da za to vrijeme praznog hoda imam vremena da spremim i ta dva ispita. Sto se tice novca nekako bi se vec snasla, a sto se tice zivaca njih su mi vec sve potrosili.
Samo ne mogu da shvatim da studenti na ovom fakultetu na svaku glupost koju nam nametnu samo klimaju glavom.

Rakoc
Moderator Poslao: Sub Nov 18, 2006 9:14 pm
Што се тиче та 2 испита, ја сам једном приликом написао којом рачуницом мислим да се до њих дошло. Слажем се да, што се тиче самог знања, они не мењају много, али дају таман довољно покриће да смо у једном тренутку били уписани на некакве мастер студије. Да ли то вреди толико или је само млаћење празне сламе је нешто што ми интерно треба да решимо.
Не бих има ништа против ни да нам се директно дају мастер дипломе. У крајњој линији почетни став факултета је био 2-3 испита и мастер рад, после смо то успели да спустимо на 2 испита, ако неко може да додатно спусти подржавам... Али то треба да се реши на факултету.

А зашто инсистирам на томе? Нови закон прописује оптерћености, тј. практично прописује колико укупно сати рада је потребно да би стигло до неке дипломе. Директном еквиваленцијом за све на нивоу државе признали би да је неко на правном за 4 године на правном факултету потрошио исту количину времена на учење као ми за наших 5 година. А мегатренд такође издаје 7/1...

Делегат 4. године -одсек РТИ

balaban
Loonatic Poslao: Sub Nov 18, 2006 10:03 pm
Mislim da je to BAS razlog zasto ne treba da se resava na fakultetu. I da mora neko spolja da se umesa, jer moze da se desi sledeca situacija:

NNV ultra-super-giga-privatnog faksa moze da odluci da za 4 godine prizna master, bez dodatnih ispita. Kako se onda taj master moze porediti sa bilo kim na drzavnom fakulteta, kome je dodato jos n ispita (n>2)?

Viper Poslao: Sub Nov 18, 2006 10:08 pm
Ima glupih studenata na nasem faksu.Ali mnogo glupih.Etf-ovac je studirao 5 godina.5 godina zezanja i maltretiranja.Ucili smo vise od drugih i zasluzujemo master diplomu VISE od drugih. Svi koji su studirali 4 godine IMA DA UPISU I PETU.Ima da se muce malo vise i duze, ako zele da se izjednace sa ETF-om u pogledu diplome.Da li vi vidite da se najvise bore za ovo izjednacavanje diploma studenti cije studije traju 4-godine.Hoce da profitiraju,da nas naprave opet na kretene koji su studirali 5 godina da bi dobili Diplomirani ing kao i onaj sa FON-a.
E pa ja sam za tih 2 ispita!Mozda treba da se pregovara za smanjenje cene upisa na master studije.Ali i to je bolje nego da se napune ulice sa "Masterima".

Svaka cast Rakoc na svom tvom trudu na ovom sajtu.Video sam da medju nama ima zaista glupih kolega kojima ne moze da se objasne najobicnije stvari u vezi prelaza sa starog na novi sistem.Izbacite iz glave matematicke formule i razmislite logicno sledece : " STA JA IMAM OD MASTER ZVANJA (koje sam zasluzio vise nego studenti sa drugih fakulteta) AKO CE SVI KOJI SU ZAVRSILI FAKS BITI MASTERI????".
Neces nista dobiti jer ce ti plata ostati ista!!
Rakoc bori se za smanjenje cene za upis na master studije, ali i za njihovo odrzavanje, jer je ETF-ovac veoma blizu master diplome a drugi NEKA SE NAMUCE MALO VISE!!!
I NatasaP nemoj da me nerviras vise, jer ocigledno samo meni i Rakocu smeta sto ce da izjednace 5 godina studiranja sa 4 godina.
Ovo je Srbija. Umesto da uskladimo nase diplome sa Master diplomom, mi uskladjujemo Master diplomu sa nasom. A to sto skoro niko nije u inostranstvu bio master, to je druga prica..

NatasaP Poslao: Sub Nov 18, 2006 10:12 pm
Rakoc ::
А зашто инсистирам на томе? Нови закон прописује оптерћености, тј. практично прописује колико укупно сати рада је потребно да би стигло до неке дипломе. Директном еквиваленцијом за све на нивоу државе признали би да је неко на правном за 4 године на правном факултету потрошио исту количину времена на учење као ми за наших 5 година. А мегатренд такође издаје 7/1...

Pa kad bi preracunali u sate onda bi nama trebalo da daju diplomu doktora nauka (ili kako god da se to sad zove) uz eventualno polaganje ta dva dodatna ispita.
I ja se slazem da ne bi trebalo cetvorogodisnje studije strpati u isti kos sa petogodisnjim, a o megatrendu da i ne pricamo, ali takav zakljucak su koliko sam ja shvatila i donijeli na ovoj zadnjoj sjednici KONUS-a.
A mislim da bi jos gora situacija bila da taj megatrend ili neki slican fakultet svojim studentima prizna master, a mi da moramo da polazemo jos i ta dva ispita .

NatasaP Poslao: Sub Nov 18, 2006 10:23 pm
Viper ::

I NatasaP nemoj da me nerviras vise, jer ocigledno samo meni i Rakocu smeta sto ce da izjednace 5 godina studiranja sa 4 godina.
Ovo je Srbija. Umesto da uskladimo nase diplome sa Master diplomom, mi uskladjujemo Master diplomu sa nasom. A to sto skoro niko nije u inostranstvu bio master, to je druga prica..

Ni najmanja mi namjera nije bila da bilo koga nerviram. Ako su moje rijeci ipak izazvale takve emocije ja se izvinjavam. Kolega i sama sam, kao sto sam vec navela, misljenja da ne tereba izjednaciti 5 godina studiranja sa 4, ali to treba rijesiti na drugi nacin a ne navaljivanjem nama na vrat jos neka dva ispita koja nicemu nece sluziti. Ako na gradjevini mogu svojim studentima da priznaju master ne vidim sto ne bi mogli i nama. Da nije nase gradivo bilo manjeg obima?!

ACR Poslao: Sub Nov 18, 2006 10:49 pm
@Viper:

Meni je relativno svejedno da li cu do master diplome doci odmah ili posle dodatna dva ispita. Za pare mi je skoro svejedno (bacao sam pare u zivotu na razne gluposti, pa mogu i na ovu), za ispite mi je svejedno (masina za ucenje koja polozi E2 i IDE rok za rokom progutace vec dva ispita bez problema) ali onu dekanovu izjavu smatram skandaloznom. Ako ja i nemam znanje (mada je to vrrrrrlo diskutabilno, slazem se na fakultetu su me ucili glupostima poput elektromagnetike i SAU ali interesovao sam se ja sa strane) on je zadnji koji bi trebao da kaze da ja treba da platim za to jer ONI SU ODGOVORNI ZA TO STA JE SADRZAO STARI PROGRAM, A POLOZEN ISPIT JE POLOZEN ISPIT I NOSI OPTERECENJE, BIO ON SAU ILI PROJEKTOVANJE SOFTVERA! Moje je bilo da ucim, a ucio sam I did, a njihovo da propisu sta cu da ucim, i njihovo je da plate za to!

ilke Poslao: Sub Nov 18, 2006 11:27 pm
Po mom misljenjuAko se dosadasnje studije ne izjednace sa titulom master vec vas nateraju da polazete ta dodatna 2 ispita to vam moze ici na ruku,i to kako?
Ako ste do sada dali preko 40 ispita nece vam biti tesko da (do)date jos 2, po inerciji, i postanete masteri. Time cete preteci sve dosadasnje matorce koji ce ostati na zvanju dipl. ing. i koji imaju previse godina da bi se sada vracali u skolske klupe, pa ste tu u prednosti. Smatram da se u pocetku nece voditi racuna ko je master a ko dipl. ing, ali kako vreme bude prolazilo titula master ce sve vise dolaziti do izrazaja, a samim tim i oni koji je poseduju. Ne znam, to vam je bilo kao kada se uvodio evro. Prvih godinu dana svi su jos baratali u nemackim markama, a ko danas racuna u markama?

Po mom misljenju, energija studenata ETF-a se prvo mora usmeriti ka tome da se NE dodeli titula master studentima Fon-a, kao i ostalih fakulteta posle cetvorogodisnjih studija. Da se ljudi, koji su bili na petogodisnjim studijama na Etf-u ne ravnaju sa j******m fonovcima po zvanju. To ne bi bilo u redu.

Diabolus Poslao: Sub Nov 18, 2006 11:40 pm
Pa, dobro... ne znači da su ga visokoškolci FON-a primali ako im visoko školovanje traje 4 godine.
Iako su ljudi koji traže priznavanje četvorogodišnjih kao master lezilebovići i hulje, ne znači da su svi koji pohađaju FON takvi. Uostalom, najveći broj zagovornika je sa filozofskog...

Viper Poslao: Sub Nov 18, 2006 11:52 pm
Mislim da ACR gresis u vezi dekanove izjave.Ja mislim da on uopste nije mislo na ETF kada je ono rekao.Da li ste videli ko je sedeo u prvim klupama i koga je dekan gledao kada je drzao onaj govor.Sedeli su studenti koji su protestvovali.Mozda su oni sa cetvorogodisnjih fakulteta?Mozda je tamo bio onaj Nesrecko.
Ali opet kada bi student ETF otisao sa starom diplomom u inostranstvo, kako bi je tamo priznali? Kao master ili batchleor? Zavisi od zemlje, ali 80% se priznati nas faks kao batchlor.Zasto? Odgovor je zbog 2 j*** ispita.Znam da je ovo glupo, ali mi hocemo da idemo kod njih a ne oni kod nas..

Boldovao sam zanimljive delove, možda je previše teksta, ali da ne bude da sam izvlačio rečenice iz konteksta.

Srpska posla, da komšiji crkne krava :zbun: Svaka čast "kolege"! :bljak:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.11.2006. 20:49:12 
Korisnikov avatar

Samo da zamolim da se tema ne pretvori u napadanje ETFa, nije zato pokrenuta. Drzimo se naseg fakulteta i nasih problema, a ko zeli da odgovara, neka ode na gore linkovani forum i tamo pise. Evo, sa' cu ja caskom da skoknem do njih, da ih malo Slika.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.11.2006. 22:22:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.12.2003. 00:09:55
ETFovci su veliki kompleksaši koji nikako ne mogu da shvate činjenicu da i posle 5 godinja guljenja i drljanja svega i svačega, jedan FONovac koji se po njima za**** ispade kvalitetniji i poželjniji na tržištu rada. Pa ih to boli... Što lepo ne žive svoj nadmeni život i puste nas da živimo... Svaki dan ih sve više život demantuje, ali oni i dalje žive u nekom paralelnom svetu.

Ionako je u Srbiji omiljeni sport poricanje realnosti i težnja ka nebesima...

Nek bulevari sveta pamte muziku tvojih koraka

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.11.2006. 23:58:47 
Moderator
Korisnikov avatar

Poznajući svoje drugove sa ETF, znam koliki su komplexaši... a posle svega ovoga samo su potvrdili da je to tako. Naravno, dalju raspravu o tome ne treba voditi, kao ni o načinu na koji pokušavaju sada da "satanizuju" FON-ovce. To sve dovoljno govori o njima... a mi više nećemo ovde pričati o kolegama sa ETF-a, kako ne bismo pokazali da smo isti kao i oni.
Reći ću samo još ovo... svako ko ima dostojnog rivala, gleda da ga ukloni kako bi mu put ka cilju bio lakši. Da su stvarno bolji od nas koliko pričaju, onda na nas ne bi ni obraćali pažnju. Umesto da se sada svi držimo zajedno, jer u pitanju su generacije studenata koje će biti oštećene, njima je na prvom mestu kako da FON-ovci nekim slučajem ne dobiju zvanje mastera. Smešni su... a cela situacija je žalosna. Žao mi je samo što FON-ovci po ko zna koji put pokazuju da iz zabole d... za sebe same, e to je tužno.

ugasiti, ni skratiti.
Samo ću, obično tako,
jedne slučajne zore,
svom nekom dalekom Suncu

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.11.2006. 00:23:40 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2004. 10:00:09
Smer: ME
E stvarno su smešni... pa ti pojedinci sami sebe pljuju takvim izjavama. Ne trebamo da se obaziremo na druge. U ovoj situaciji ne. Na tržištu te niko neće pitati "šta si učio" već: "šta umeš da radiš". Kad im dođe to iz dupeta u glavu onda će možda prestati da budu toliko frustrirani u tom smeru. Kad ih malo opali realnost onda će da budu frustrirani na malo drugačiji način ;)

Moj je predlog da se po ovom pitanju krene čišćenje od našeg dvorišta. U petak na platou, kako je i Nemanja rekao je bilo jaaako malo ljudi sa fona. To je možda poražavajuće. Šta vi mislite?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.11.2006. 00:30:04 

Pridružio se: 17.11.2006. 20:56:13
Jedna stvar mi nije jasna.. Zbog chega bi bilo shta ravnali, rangirali? Zbog chega bi master bio vishi ili nizi od dipl ing ili isti kao dotichni? Master je master, dipl ing je dipl ing.. Uchili su po 2 razlichita programa, naravno da treba da imaju razlichita zvanja..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.11.2006. 00:36:34 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
prvo pitanje: sta bismo dobili protestom u BGu kad je KONUS bio u NS-u?
drugo pitanje: da li vi vidite da Zakon (nije valjda da sam jedan od retkih ko je proucio kako-tako isti?) nije bas najbolji? u njemu ne pise nista o vrednovanju starog plana, tj. napisano je da ce o tome odluciti KONUS koji nema nikakvih smernica pa pravi cirkus kako stigne
u istom Zakonu, sto se tice novog nastavnog plana, bune me poeni i ocene
il' su ocene il' su poeni, odlucite se
srecom pa nam ostaju prava po starom zakonu :D (lepse zvuci diplomirani inzenjer nego master cega vec...kako da potencijalnoj tasti objasnim sta sam zavrsio? :D sala)

bolje od protesta jesu peticije... ja nisam cuo da je bilo potpisivanja peticije
recimo, na prvoj strani da se napise sta trazimo, objektivni argumenti, racunice itd i da pustimo prvu stranu sa 15 mesta za popunjavanje peticije..posle 3 dana spremimo novu praznu stranu za potpise itd

racunao sam na brzinu bodove
godina prema novom nastavnom planu donosi 60 poena, 4 godine dodje 240
novi np je 20% laksi u smislu obima (ne ulazim u mogucnost izbora predmeta itd) u odnosu na stari
dosao sam, racunajuci na brzinu, do toga da 4 godine po starom planu vrede 300 poena (toliko treba za master, zar ne?)
najbolje bi bilo kada bismo znali kako uprava faxa racuna poene po starom np

master za FON, da ili ne? hm, da, ako i gradjevinski i ETF dobiju
oni imaju 42 ispita i 4,5 godina
s druge strane, faxevi gde nema diplomskog rada jednostavno ne bi mogli odma da dozvole master a da nije uradjen master rad

nexbg, prosecno trajanje studiranja na FONu je,recimo, 7 godina
u poslednjih 6 godina se taj broj smanjuje, tj. sve ih je vise koji zavrse fax u kracem roku
mada, najbolje da nadjemo statisticke podatke
mi ne znamo koliko je prosecno trajanje studija po nnp, tek se treca radi po tom planu

RazbojNick, verovatno nisi uracunao nepostojece fizicko :D

DaniloP, rangiranje zbog posla. Mada, ako vredis nemas brige za posao (to sam naucio do sada)

Poslednji put menjao Moma dana 19.11.2006. 00:43:28, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.11.2006. 00:42:00 
Korisnikov avatar

Kako šta bismo dobili protestom? Pa niko nije hteo da bije te ljude, pa je propala cela priča zato što su oni bili u NS...

Zakone ne čitam... prepuni su rupa da bih ih proučavao ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.11.2006. 13:41:14 
Moderator
Korisnikov avatar

Ljudi, nemojte mešati zvanja sa nivoom obrazovanja, stručnom spremom i sl...
Dipl. ing. i master su stvari koje se ne porede, jer nisu iz iste kategorije.
Niko ne kaže da će nama ukinuti pravo da se zovemo dipl. ing. sutra kada diplomiramo. Tako nešto će ostati i dalje. Ovde se radi o sasvim drugoj vrsti zvanja.
To može da se uporedi sa situacijom koja je do sada bila... diplomiraš na FON-u (na smeru IS) i imaš zvanje diplomirani inžinjer za informacione sisteme, visoka stručna sprema - VII stepen. Diplomiraš na ETF-u, imaš zvanje diplomiran inžinjer elektrotehnike, visoka stručna sprema - VII stepen. E sad, ako studenti ostalih fakulteta (koji traju 4,5 i više godina), budu imali pravo na zvanje master, a FON-ovcima bude dodeljno - bachelor... to vam je po starom načinu rangiranja (nije 100% tako, ali 'ajde približno jeste), kao da ste recimo ETF-ovcu dali visoku stručnu spremu, a FON-ovcu višu stručnu spremu. To je ipak jedna vrsta krađe. FON nije viša škola, imamo 42 ispita + diplomski i gomilu predmeta za koje ne može uopšte da se kaže da su laki.
Koliko vidim, ovde se kao glavni kriterijum postavlja broj godina studija na određenom fakultetu. Po broju ispita i materiji koja se obrađuje, FON bi bez problema mogao da traje 5 godina.

ugasiti, ni skratiti.
Samo ću, obično tako,
jedne slučajne zore,
svom nekom dalekom Suncu

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.11.2006. 17:22:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.12.2001. 21:48:50
Godina: Profesor
A rekoh li vam ja da od priznavanja nece biti nista (na zalost i to veliku).
Umesto da smo se borili protiv placanja velikog kesa mozda bi smo i uspeli da iskamcimo koji evricj manje, ovako smo unapred bili osudjeni na propast od strane skoro svih dekana.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.11.2006. 19:14:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.09.2006. 18:05:33
Godina: III
Da li je neko gledao Timofejeva danas. Cini mi se da od svega ovoga nece biti nista. Dok god svi budu pricali u glas niko se nece cuti. Cini mi se da je dekan ETF-a mnogo opusten lik, dok ona riba ne zna ni najosnovnija pravila bontona. Mislim upada u rec coveku koji otac moze da joj bude i ona mene treba da pretstavlja ispred SUS-a.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.11.2006. 19:24:51 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
nik rece sustinu problema master dipl.ing

Kad ste vec spomenuli ETF:
dekan ETF-a, dr Kovacevic je napisao:
– Ја могу да вам издам хиљаду диплома које нисте зарадили, али питам вас шта ће бити кад будете почели да радите, а не будете знали да обављате посао, јер за њега нисте оспособљени... Добићете одмах отказ

izvor: Politika, 18.11.2006.
za takvu izjavu se dobija otkaz, covek je opusteno izblamirao fakultet na kom je zaposlen

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.11.2006. 19:28:46 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.03.2002. 17:30:03
chovek sere. jer, i sada svi sa diplomama /ovim starim/ kad pochnemo da radimo ne znamo ni kako izgleda najobichniji nalog. ali sve se to nauchi na poslu.
najbolje da odmah iz faqlteta mozhemo da odemo negde da radimo i da sve znamo.. najbolje.
pa nije ovo amerika.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.11.2006. 19:32:21 
Korisnikov avatar

ne sere. preterano sere ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.11.2006. 19:46:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
sto sere? covek je rakao da -moze- a ne da to radi :) kako je on to izblamirao fakultet? mozda sam izvukla iz konteksta.. sve jedno, slazem se i sa tim sto je bluz rekao

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 462 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 19  Sledeća