Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09.10.2014. 20:28:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2011. 18:52:40
Godina: IV
Smer: IS
Jos znam da su neki koji su imali <165, prijavili jutros do 75. Na koju foru je jutros moglo, a sad ne moze? :zbun:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.10.2014. 21:22:45 

Pridružio se: 09.11.2011. 13:52:11
Smer: ME
kapiram te u potpunosti, ja isto znam takve slucajeve...zato treba sutra da nas bude sto vise od 11-13h u studentskoj sluzbi kako bi ozbiljno shvatili problem a ne da nas odbiju jer nema dovoljno ljudi sa tim problemom..

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.10.2014. 22:59:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.08.2012. 13:15:22
Godina: Apsolvent
recept http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=909745

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.10.2014. 23:15:49 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.09.2008. 21:34:56
Godina: Dipl.
Suvise smo mi foncy za tako nesto. Ja bih rado.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.10.2014. 23:53:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.08.2011. 20:01:22
Smer: UK
Da li neko od starijih generacija zna.. Da li ponovo zaokruzujemo izborne i alternativne predmete, ako su prosle godine vec izabrani? Zanima me za generaciju '09..

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 00:51:43 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.01.2009. 14:28:50
Godina: Padobranac
Po nekoj logici bi trebalo opet, kao i ostale ispite.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 09:02:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.06.2009. 21:25:10
upravo sam dobio informaciju na faksu (od jedne od ovih zena iz studentske sto vodi upis) da je 75 bodova maks za sve generacije koje upisuju 4. godinu, nebitno koji put (ranije nije postojalo to ogranicenje ako se upisuje 4ta 2., 3. put itd), da u to naravno ulazi diplomski, i da su ukinuli apsolventske rokove (!?)...meni sve ovo zvuci presmesno, mozda je zena na nekim lekovima, mozda sanjam,,,

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 10:30:24 

Pridružio se: 14.06.2011. 07:19:01
nije na lekovima, ima potpuno logike (lopovske naravno). limit je 65 bodova za generaciju 2011., nema apsolventskih rokova, 1600 d za ko zna zasta... bice toga jos. jednostavno ti ne daju da slucajno diplomiras pre nego sto ti uzmu pare za apsolventsku godinu koja ce iduce godine ko zna koliko kostati.
drzava im nije dala da povecaju skolarinu na zeljenih verovatno 200 000 pa ce nas zato naterati da ostanemo sto duze na fakultetu i placamo sto vise taj ostanak.

sta je ovo sad????
http://www.fon.bg.ac.rs/2014/10/09/pred ... -skolarina
pazi, predlog!!! kome ga predlazu? zar nije budzet preko 48 bodova?
ili samo imaju zarku zelju da se i mi zakljucamo na fakultetu kao filozofi???

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 11:06:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.11.2007. 00:21:26
Godina: I
dijego je napisao:

Voleo bih da kažem da je i kod nas ista ovakva situacija, ali je nažalost još mnogo gora!

Nama ne samo što su sve servirali u zadnji čas, nego će to tek uraditi naknadno kada budu odredili ostale rate. Verovatno nakon što se upišemo, pa će onda biti - kad su već platili 1. ratu i upisali se, sad ćemo lako, natenane da ih oderemo..

Osim što su kod nas mnogostruko više cene za sve, postoje i dodatni izmišljeni troškovi koje su ponovo obnovili na sajtu dragog nam fakulteta sa datumom 10. oktobar. Podsećaju nas na tih 1.600 RSD svakodnevno kao da im treba za 'leba.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 11:08:26 

Pridružio se: 03.09.2011. 10:49:07
mala lenjivica je napisao:
nije na lekovima, ima potpuno logike (lopovske naravno). limit je 65 bodova za generaciju 2011., nema apsolventskih rokova, 1600 d za ko zna zasta... bice toga jos. jednostavno ti ne daju da slucajno diplomiras pre nego sto ti uzmu pare za apsolventsku godinu koja ce iduce godine ko zna koliko kostati.
drzava im nije dala da povecaju skolarinu na zeljenih verovatno 200 000 pa ce nas zato naterati da ostanemo sto duze na fakultetu i placamo sto vise taj ostanak.

sta je ovo sad????
http://www.fon.bg.ac.rs/2014/10/09/pred ... -skolarina
pazi, predlog!!! kome ga predlazu? zar nije budzet preko 48 bodova?
ili samo imaju zarku zelju da se i mi zakljucamo na fakultetu kao filozofi???

boze kakvo pitanje, naravno da nije.. pored 48 poena moras da imas i malo veci prosek i polozene uslovne predmete... zasto jednostavno, kad moze mnogo komplikovanije...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 11:21:44 

Pridružio se: 14.06.2011. 07:19:01
u uslovima upisa na teret budzeta stoji 48 bodova (uz naravno uslovne predmete) a ne stoji prosek. kvota je bila za isit 276 a primljeno je 216, pa me zanima zasto bi onda neko sa 49 ili 59 bodova placao bilo sta. osim ako dekanu nije potrebna nova rampa da ga dovede do novog dzipa, da ne trosi nove cipelice.
i, stvarno, tek cemo da vidimo ostatak rata i koliko stvarno kosta godina!
i dalje mislim da je ovo samo osveta fakulteta sto im ministarstvo nije dalo da dignu cenu upisa novih studenata. zato cemo odrati stare, pa tek kad dodju ispiti i prijave koje su takodje skocile....
ali, naravno niko nam nije kriv sto nismo ostvarivali po 60 bodova svake godine... kad je mogao nas ministar da bude takav kapacitet....

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 11:35:16 
Korisnikov avatar

Pre 2 dana sam postavio link kako je na Ekonomskom fakultetu: http://www.ekof.bg.ac.rs/termini-upisa- ... -godini-2/
Samo 3.000 din, nezavisno da li imate 1 ili 10 ili ko zna koliko ispita do diplomiranja.

A na Filološkom se plaća još manje:

Raspored upisa

Oslobadjanje plaćanja prilikom upisa istog predmeta

Edit: Inače i ovde postoje neki troškovi za Beogradski univerzitet, ali su 100 a ne 1.600 RSD!

Dok na većini, ili bolje rečeno svim ostalim fakultetima ne postoje nikakvi troškovi za Beogradski univerzitet, pogledajte sami sajtove drugih fakulteta. Ovo što nam rade je čist lopovluk. Kad se lepo pomnoži sa brojem svih samofinansirajućih studenata, ko zna koliko miliona dinara će strpasti u džep!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 11:51:49 

Pridružio se: 30.01.2011. 14:10:03
A da li se ono placanje od 12000 na upisu vazi samo za samofinansirajuce studente? Ja sam 2012. upisala apsolventski staz na budzetu, prosle godine kad sam upisivala samo diplomski nisam nista platila. Da li se ja i dalje vodim kao da sam na budzetu, obzirom da treci put upisujem apsolventski, odnosno sveukupno cetvrtu godinu cetvrti put?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 11:56:18 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.10.2010. 21:39:07
Godina: III
Ma iz principa im ne bih platila te troskove za Univerzitet. ..Sta mi sad možemo uraditi po tom pitanju, kad svakih 5 minuta obnavljaju to obavestenje da je to obavezno za upis.?! Da li student prodekan ima neku informaciju ZAASTOO se to placa i zastoo bas starije generacije tj koliko sam shvatila gen. 2011 i stariji...? I kada misle da stave informaciju koliko placa gen 09.koji sve odslusali...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 12:26:39 

Pridružio se: 03.09.2011. 10:49:07
Pa ne stoji prosek, al mozes da izracunas sa prosekom ispod 7,da ne moze da se upise budzet

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 12:31:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2008. 21:41:39
Godina: II
Danas mi je na salteru sluzbe receno da ce izaci obavestenje na sajtu koliko cemo placati na upisu mi kojima je ostao samo diplomski. I da je obabevezan upis iako zakazujem odbranu verovatno sledece nedelje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 12:38:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.09.2009. 22:26:03
^ A sta je sa onima kojima je ostao 1 ili 2 ispita do kraja?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 12:45:14 

jeja88 je napisao:
Danas mi je na salteru sluzbe receno da ce izaci obavestenje na sajtu koliko cemo placati na upisu mi kojima je ostao samo diplomski. I da je obabevezan upis iako zakazujem odbranu verovatno sledece nedelje.

Znaci, ipak ce se placati :D turske haraclije im nisu ravne :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 13:07:14 
Korisnikov avatar

regresiona-analiza je napisao:
A da li se ono placanje od 12000 na upisu vazi samo za samofinansirajuce studente? Ja sam 2012. upisala apsolventski staz na budzetu, prosle godine kad sam upisivala samo diplomski nisam nista platila. Da li se ja i dalje vodim kao da sam na budzetu, obzirom da treci put upisujem apsolventski, odnosno sveukupno cetvrtu godinu cetvrti put?

Studenti kojima diplomski vredi 5 ESPB nisu plaćali ništa jer je zadnji interval bio 226-335 ESPB koji se plaćao 6.000 RSD

Svi kojima diplomski vredi 7 ESPB plaćali su tih 6.000 RSD jer su sa svim položenim ispitima imali sakupljeno 233 umesto 235 ESPB koliko je recimo na ISIT-u.

Ukoliko si ti na Menadžmentu gde ti je diplomski 7 ESPB a nisi platila diplomski to znači da su u tvom slučaju napravili grešku, tj. stručno, za**** si ih.

A što se tiče drugog pitanja, do sada je bilo da student može maksimum 5 godina školovanja da se finansira iz budžeta, nebitno koju godinu upisuje. Dakle, neko je svih 5 bio na budžetu, neko nijednu, neko 2 na budžetu, 3 na samofinansiranju, itd.. Ti si tvoju 5. godinu iskoristila tako što si obnovila IV godinu, tj. postala si apsolvent na budžetu. To si bila samo te 5. godine i više od tada nisi na budžetu.

Sada se ovim novim generacija i to pravo finansiranja 5 potencijalnih godina na budžetu ukida (daju im 4, dakle ni jednu godinu ne smeju da obnove o trošku države, pa ni 4. tj. apsolventsku), te je tako zahvatilo trenutno generaciju 2010.

Zamzica:)) je napisao:
I kada misle da stave informaciju koliko placa gen 09.koji sve odslusali...

Plaća po cenovniku koji su izbacili, dakle 12.000 ili 20.000 RSD prvu ratu + 1.600 RS za troškove + gledati u pasulj koliko su ostale rate. Više ne postoje one tabele koje su lepo regulisale cenu u odnosu na broj preostalih ESPB za sve starije bolonjce.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 13:10:50 
Korisnikov avatar

al meni je i dalje fascinantno ovo da nema vise apsolventskih rokova...neka me ispravi neko, al zar njih nije oduvek bilo?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 13:11:00 

Hvala na objasnjenju :) mada ne verujem da su se za*ebali, jer nisam bila jedina sa ME koja je prosle godine upisivala samo diplomski.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 13:17:46 
Korisnikov avatar

killchrome je napisao:
al meni je i dalje fascinantno ovo da nema vise apsolventskih rokova...neka me ispravi neko, al zar njih nije oduvek bilo?

Naravno da nema apsolventskih rokova kao nekada sto ih je bilo nekoliko godisnje...
Sada, a i vec 3 godine unazad, postoje samo dva. Novembarsko-decembarski i martovsko-aprilski.

To nece ukidati, ne brinite. ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 13:19:55 
Korisnikov avatar

pa nesto bas nisam ubedjen u to jer sam izricito pitao onu zenu/babu iz studentske i rekla je da ih vise nece biti...ni za koga

a pitao sam je i za poentu ovih 1600 za troskove univerziteta i odgovorila mi je u fazonu "pa eto deco to ide sve univerzitetu" a na moju opasku kako samo mi (sa fona) to placamo odgovorila mi je uz kiseo osmeh "ee deco pa znate vi kako je to sa parama cesto ne odu tamo gde su namenjene hihi"

jednog dana ce neko stvarno poludeti i otici tamo opasan dinamitom, j*** mi sve

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 13:23:07 
Korisnikov avatar

regresiona-analiza je napisao:
Hvala na objasnjenju :) mada ne verujem da su se za*ebali, jer nisam bila jedina sa ME koja je prosle godine upisivala samo diplomski.

Ja sam isto tako čuo i video primere gde su se za**** za daleko veće sume novca.

To samo govori o njihovoj stručnosti, kao i kad treba veoma važne odluke o školarinama da donesu koje pogađaju većinu studenata a još više njihove cele porodice. Onda postave cene na sajt fakulteta pa onda posle jednog dana kažu da to ne važi, pa će biti novih cena, pa tih novih cena još nema, itd.. Šta će ti bolji primeri..

killchrome je napisao:

Naravno da ih je oduvek bilo, kao što je bilo i prošle godine, doduše samo 2 umesto 4 kao nekada ranije. Na nekim fakultetima još uvek postoje 4, na nekima se gotovo izlazi svakog meseca (Šumarski) dok kod nas žele da ukinu i ta 2 bedna. Verovatno naložio Beogradski univerzitet kao i za ove lažne troškove koje nekako usvaja samo naš dragi fakultet.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 13:30:01 
Korisnikov avatar

killchrome je napisao:
pa nesto bas nisam ubedjen u to jer sam izricito pitao onu zenu/babu iz studentske i rekla je da ih vise nece biti...ni za koga

a pitao sam je i za poentu ovih 1600 za troskove univerziteta i odgovorila mi je u fazonu "pa eto deco to ide sve univerzitetu" a na moju opasku kako samo mi (sa fona) to placamo odgovorila mi je uz kiseo osmeh "ee deco pa znate vi kako je to sa parama cesto ne odu tamo gde su namenjene hihi"

jednog dana ce neko stvarno poludeti i otici tamo opasan dinamitom, j*** mi sve

Bice sigurno ta dva aps. roka. Student prodekan je potvrdila.
Inace, ti ljudi u studentskoj sluzbi nemaju pojma, generalno govoreci. Rade samo posao kako im se kaze.

Sa druge strane, zanimljiva stvar:
http://www.mpn.gov.rs/vesti/1557-postig ... -skonus-om
Cetvrta stavka.

Mozda ovo promeni celu pricu oko visine skolarine. :S

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Sledeća