Započni novu temu Odgovori na temu  [ 456 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2005. 12:06:14 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2003. 14:04:31
Godina: II
Smer: IS
ja mislim da je najbolje da student prodekan ima 1 stavku na programu ali da se cima za nju svo vreme tako da se bar to sredi... koliko prodekana je bilo i sta se promenilo ? jako malo...
ovako bi isli jedno po jedno... i vremenom... :)

But thats not the shape of my heart

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2005. 12:13:54 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
Godina: Dipl.
http://www.fon.bg.ac.yu/prva_stranica/IzboriSP.htm

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2005. 16:05:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.06.2004. 15:40:38
Godina: Apsolvent
moglo bi da se napravi javno predstavljanje kandidata!!! da se jedan termin rezervishe (amfiteatar) i da se sva tri kandidata pojave!!! to uopshte nije losha ideja!!!!! i da se tamo postavljaju pitanja!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2005. 16:11:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2002. 10:23:32
pa pogledaj link

Citiraj:
Predstavljanje kandidata biće održano 20.12.2005. godine u amfiteatru (015) od 13 do 14 časova.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2005. 16:13:28 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.09.2005. 01:43:21
Hoće li to biti kao neka debatica?

Neko je zaista tu za tebe kad si dole, to je puno, puno, puno...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2005. 16:24:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.01.2002. 21:49:51
Godina: Padobranac
Е сад мало и Стаменчић:

• оснивање студентског парламента - одговорио

• отварање јавног интернет центра за студенте на факултету - већ речено

• бољу организацију наставе - не кандидујеш се за продекана за наставу, како ?

• боље распореде испита - исто као и преходно

• веће поштовање времена студената - Ово је добро скоро као Проккин циљ за кодекс понашања професора

• право апсолвената да имају сваког месеца испитни рок - а сад као немају ? 10/12 мало ли је

• веће и боље практично усавршавање студената - ово ме занима, како ?

• либерализацију полагања испита кроз колоквијуме, семинарске радове... - ух, па зар ФОН није довољно либералан ?

• ниже цене у студенстској служби - пази кад се студент продекан не пита о овоме па ме занима како би ти утицао на руководство факултета да смањи цене, а знамо да Министарарство то није успело да уради. Ово је немогућа мисија па мислим да овим само скупљаш гласове, а да и сам знаш да то нећеш моћи да урадиш.

• и за сваки конструктиван предлог сваког студента... - ево и мало демагогије

Понављам да нема ништа лично. Замолио бих и тебе да прескочиш одговоре типа: настојаћу, трудићу се и сл. Прокка ми није пружио убедљиве аргументе, али о томе после твојих одговора.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2005. 18:14:13 

Pridružio se: 02.09.2004. 18:46:31
Godina: I
Misterio je napisao:
Е сад мало и Стаменчић:

• бољу организацију наставе - не кандидујеш се за продекана за наставу, како ?

Ne znam da li si znao, ali rasporede nastave pravi prodekan za nastavu uz konsultaciju sa studentom prodekanom. Zapravo student prodekan je tu da sugerise na koja predavanja dolazi malo studenata, gde su i kada najvece guzve... Zatim njih dvojca ZAJEDNO naprave neki "optimalni" raspored nastave. Ne znam da li si primetio ali dok je bio Martic prodekan za nastavu i Grmusa student prodekan rasporedi nastave su bili znatno bolji, i bilo je mnogo manjih guzvi na fakultetu nego ove godine.
Citiraj:
• боље распореде испита - исто као и преdходно

PA odgovor je takodje slican. Ali ovde student prodekan ima jos veci uticaj. To znam iz iskustva jer sam se u Septembru i Oktobru ove godine borio da se rasporedi ispita izmene (za 2 god) jer smo bukvalno i u Januaru i u Februaru i u Junu imali po 6 ispita u 5 dana, bila je aktuelna i peticija oko toga.
Cela procedura ide ovako. Neko iz labaratorije za Operaciona istrazivanja (ne znam sada ime i prezime znam da je zensko) sastavlja rasporede ispita. Te rasporede ispita predlaze prodekanu za nastavu a on ih predoci studentu prodekanu. Student prodekan je duzan da konsultuje studente o pogodnosti termina ispita i da da odredjene sugestije u promeni rasporeda.

Citiraj:
• веће поштовање времена студената - Ово је добро скоро као Проккин циљ за кодекс понашања професора

Ovu akciju je vodio SUFON, ali je zamrala za vreme mandata sadasnjeg studenta prodekana zbog njegove ne saradnje po tom pitanju.
Ideja je da samanjmo kasnjenja pocetka i problem organizovanja ispita, dolaska na konsultacije, i organizovanja uvida u radove(Seti se kada si cekao da polazes Matu I, ili Investicije..., cekao nekog profesora koji se nije pojavio na konsultacijama, ili ispit umesto u 9:00 poceo u 10:00 a ti zakazao nesto od 12:00 dokle bi ispit regularno trajao).
To bi se iznelo na nastavno naucnom vecu kao zahtev studenta prodekana i SUFON-a (u ime studenata) i dali predlozi za odredjena resenja.
Prilikom svakog propusta student prodekan i SUFON bi ulozili javni protest kod doticnog profesora(ili asistenta, demonstartora), sto bi islo i posle na nastavno naucnom vecu i sednici uprave.
Iskustvo govori da su svi nastavnici vremenom regulisali ovaj problem.
Citiraj:
• право апсолвената да имају сваког месеца испитни рок - а сад као немају ? 10/12 мало ли је

To sa redovnijim rokovima se malo izregulisalo u poslednje vreme, ali ne potpuno. Zapravo dosta ispita nije moguce polagati u svakom tom roku, i pismeni i usmeni delovi nekih ispita se razdvajaju na dva roka. Takodje i rasporedi tih ispita dosta kasne i lose su organizovani.
Citiraj:
• веће и боље практично усавршавање студената - ово ме занима, како ?

Lepo. :)
Planiram da izdejstvujem od uprave fakulteta i profesora da svim studentima omuguce (ili barem pomognu) prakticno usavrsavanje kroz prakticnii rad(prakse) u firmama u njihovoj struci. Sada je uglavnom vecina studenata primorana da te prakse trazi i zavrsava sama, pa kako se ko snadje. Takodje planiram da izdejstvujem da se sto vise prakse i prakticnih primera uvede u nastavu na fakultetu. Poput vezbi iz marketinga gde se rade studije slucaja, mada to nije moguce iz svih predmeta.
Citiraj:
• либерализацију полагања испита кроз колоквијуме, семинарске радове... - ух, па зар ФОН није довољно либералан ?

Bilo je i boljih dana. :) A i po meni to je osnovna funkcija studenta prodekana.
Toga nikada nije na odmet. A sada se javlja dosta problema kod polaganja tih kolokvijuma obzirom da je usvojen novi nastavni plan i program. Takodje studentima obnovljenih godina se ne dozvoljava izlazak na kolokvijume iz odredjenih predmeta. Sto se tice seminarskih, planiram da izdejstvujem da se studentima koji pokazu na pocetku dosta dobre rezultate i napredak u odnosu na ostale studente omoguci polaganje ispita kroz seminarske radove (kao na PJP), i na taj nacin da se oslobode nastave i predispitnih obaveza. Ovo je veoma primenjlivo kod IS-a!

Citiraj:
• ниже цене у студенстској служби - пази кад се студент продекан не пита о овоме па ме занима како би ти утицао на руководство факултета да смањи цене, а знамо да Министарарство то није успело да уради. Ово је немогућа мисија па мислим да овим само скупљаш гласове, а да и сам знаш да то нећеш моћи да урадиш.

Tu nisam mislio prvashodno na skolarine. Cene usluga su veoma velike i neprihvatljive( cena prijave ispita, overavanja polozenih ispita, stepenovanja diplome,...). To se takodje radi uz pomoc studentskih organizacija. Tako sto one uloze protest a student prodekan brani i obrazlaze sve to na savetu fakulteta ( a tu su i studenti clanovi saveta). Znam da je pre nekoliko godina VInka kumila i molila te ljude da povuku zahtev za smanjenje skolarine da ce im sve ostalo odobriti, tako da je uticaj na to veoma moguc.
Citiraj:
• и за сваки конструктиван предлог сваког студента... - ево и мало демагогије

To je vezano za komunikaciju i saradnju sa studentima. Ja samatram da nisam savrsen i da ne moze sve da mi padne na pamet, kao ni ljudima koji cine moj tim i koji ce mi pomagati u obavljanu funkcije stud. prodekana. Tako da ce predlog svakog studenta biti dobrodosao. A sto je najbitnije svi studenti ce imati priliku da ga daju kroz neposrednu i online komunikaciju, obzirom da sam non stop na fakultetu i sada, a vec sam aktiviran u rubrici pitajte na Puskicama (doduse kao clan AKUD"Branko Krsmanovic"), a planiram da sajt na mom domenu ostane aktivan!!
Citiraj:
Понављам да нема ништа лично. Замолио бих и тебе да прескочиш одговоре типа: настојаћу, трудићу се и сл. Прокка ми није пружио убедљиве аргументе, али о томе после твојих одговора.

Nadam se da ja jesam! :)
OPet kazem ako imas jos neke detalje ili ti nesto nije jasno(mislis da je neostvarljivo) imas i moj sajt www.nemanja-sufon.com , a kao sto vidis i ovde sam aktivan!
Pozdrav!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2005. 18:18:50 

Pridružio se: 02.09.2004. 18:46:31
Misterio je napisao:
Е сад мало и Стаменчић:

• отварање јавног интернет центра за студенте на факултету - већ речено

Ovo je bila prvenstveno moja ideja. Jer su je drugi dodali u (prvenstveni) program tek kada sam ja polepio plakate,pustio brosure i pustio stranicu u rad.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2005. 18:44:36 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.06.2003. 01:21:05
Smer: ME
Ja bih zamolio kandidate da ne iznose lažne podatke na forum. Ovde pre svega mislim na Nemanju. Ti plakate pre utorka nisi lepio (jer si ih predamnom stavljao, a ja u ponedeljak nisam bio na faxu), sajt isto mislim da nije pušten pre utorka, dok si flajere delio posle srede. Slobodno me ispravi ako grešim. Ukoliko pogledaš četvrtu stranu ove teme videćeš
Citiraj:
- Studentski RC

Pošto je poruka od ponedeljka, mislim da je ova priča završena i verujem da je ovo bio sam tvoj previd.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2005. 18:45:29 
Korisnikov avatar

nexbg je napisao:
Misterio je napisao:

@nexbg: ako si vec krenuo da ispravljas tudje greske, onda ih ispravi kako treba. pise se preThodno a ne preDhodno. takodje nauci da se ne pise "ne saradnja", vec "nesaradnja" i sl.

Poslednji put menjao Ogi dana 17.12.2005. 22:34:39, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2005. 18:49:19 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
nexbg je napisao:
Ovo je bila prvenstveno moja ideja. Jer su je drugi dodali u (prvenstveni) program tek kada sam ja polepio plakate,pustio brosure i pustio stranicu u rad.
bez dezinformacija, moliću

nexbg, a što da te pita na tvom sajtu? ovo je forum studenata FONa, trenutno traje preidzborna kampanja za studenta prodekana pa je logičnije da se ovde postavljaju pitanja nego na nekom tamo sajtu (ništa lično)

ja imam dva pitanja za kandidata Zečevića, ali njega nema ovde, koliko znam. postaviću ih pa šta bude
Zečević je napisao:
- оснивање интернет центра са најмање 20 рачунара са 24 х приступом свим студентима ФОН-а
kako, gde, ko će da čuva?
Zečević je napisao:
- обједињавање свих спортских организација у спортско друштво ФОН-а (гдје би био омогућен приступ и исказивање спортских афинитета свим студентима, а не само привилегованим групама)
a šta je posao sportfon-a? koliko se ja razumem, studentima ne treba fakultet da bi se sami bavili sportom

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2005. 18:56:48 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.09.2004. 22:29:26
www.puskice.co.yu je napisao:
Кандидат Студентског савеза ФОН-а на предстојећим изборима за студента продекана је

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2005. 19:05:35 
Korisnikov avatar

puskice je napisao:
Ексклузивно: Великом борцу за интезивирање дружења кроз студентске екскурзије се не одлази са функције: Душан Милићевић се поново кандидовао за студента продекана, иако се свом снагом трудио да спречи организовање избора.

:omg:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2005. 19:19:17 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.09.2005. 15:53:35
Sjasi Dusane,hoce drugi da uzjase!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2005. 21:15:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.12.2003. 00:09:55
Немојте молим вас да дирате Дулета... Када сакупи потписе и постане кандидат, онда га нападајте... Сада он није учесник ове трке.

Људи руку на срце, џаба кречите... Све о чему се овде прича је углавном чиста демагогија, руку на срце не може студент продекан све то. Све ове кампање супер звуче, просто помислим да ми је неко послао новогодишњу честитку. На крају се све сведе на "теренску" кампању. Ајде молим те гласај за Немању, он је супер лик, паметан... Колико ћете пута то чути та два дана на факсу? Забројаћете се гарантовано...

Колега Мистерио ова питања ми више личе на насанкавање кандидата на танак лед, а пропо неке сопствене промоције (мени нико неће бити продекан, тако сам млад, а већ дипломирао :P )...

Све у свему волио би да победи најбољи, али када се прошле године то очигледно није десило (:D), сумњам да ће ове бити.

Nek bulevari sveta pamte muziku tvojih koraka

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2005. 21:54:29 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.01.2002. 21:49:51
Godina: Padobranac
Ogi je napisao:
nexbg je napisao:
Misterio je napisao:

ako si vec krenuo da ispravljas tudje greske, onda ih ispravi kako treba. pise se preThodno a ne preDhodno. takodje nauci da se ne pise "ne saradnja", vec "nesaradnja" i sl.

Hvala kolegi Ogiju. Cist previd. Naravno da znam jednacenje suglasnika po zvucnosti i pisajne recce ne. Samo mislim da svaka recenica pocinje velikim slovom. :udri:

@Mickey: kako neko ko ne poznaje ljude sa ovog foruma da radi licnu promociju medju tim ljudima :aaa:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2005. 22:31:22 
Korisnikov avatar

Misterio je napisao:
Ogi je napisao:
nexbg je napisao:
Misterio je napisao:

ako si vec krenuo da ispravljas tudje greske, onda ih ispravi kako treba. pise se preThodno a ne preDhodno. takodje nauci da se ne pise "ne saradnja", vec "nesaradnja" i sl.

Hvala kolegi Ogiju. Cist previd. Naravno da znam jednacenje suglasnika po zvucnosti i pisajne recce ne. Samo mislim da svaka recenica pocinje velikim slovom. :udri:

nije se odnosilo na Vas, misteriozni kolega, vec na Nemanju koji Vas je "ispravio" :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2005. 23:41:11 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.07.2004. 02:41:21
Godina: III
Ogi je napisao:
puskice je napisao:
Ексклузивно: Великом борцу за интезивирање дружења кроз студентске екскурзије се не одлази са функције: Душан Милићевић се поново кандидовао за студента продекана, иако се свом снагом трудио да спречи организовање избора.

:omg:

Mislim da se najvishe isplati da nabudzimo neku dobru cicu, da se uda za Lorda od Zuraje i da upravlja njime iz senke.
Ako ce vec da zasedne, da se obezbedimo na vreme.

Ono shto je problem je shto tom profilu ljudi sem ogledala nishta nije potrebno pa bi cici morali da nabavimo i harem ili bar namenskog crnca...

beat the machine that works in your head

The road to truth is long, and lined the entire way with annoying bastards

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.12.2005. 00:16:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.12.2003. 00:09:55
Колега мистериозни превише истичете чињеницу да ћете очигледно скоро дипломирати и тако то... По карактеристикама ме подсећате на једног мог друга, али он није толики хвалисавац!

Елем ово није тема о колеги Мистерију, него о потенцијалним продеканима. Дакле, јел се зна можда коначна листа?

Nek bulevari sveta pamte muziku tvojih koraka

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.12.2005. 01:42:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.05.2004. 09:25:50
Mickey je napisao:
Колега мистериозни превише истичете чињеницу да ћете очигледно скоро дипломирати и тако то... По карактеристикама ме подсећате на једног мог друга, али он није толики хвалисавац!

Елем ово није тема о колеги Мистерију, него о потенцијалним продеканима. Дакле, јел се зна можда коначна листа?

Коначна листа кандидата поређана по редоследу предаје кандидатура је у анкети на http://www.puskice.net

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.12.2005. 01:57:03 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.10.2004. 23:06:03
Godina: IV
Po toj anketi izgleda da ce biti zestoka borba izmedju Jovana i Nemanje :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Jedno zapažanje
PostPoslato: 18.12.2005. 03:33:44 

Pridružio se: 18.12.2005. 03:10:47
Godina: III
Prokka je napisao:
Ja bih zamolio kandidate da ne iznose lažne podatke na forum. Ovde pre svega mislim na Nemanju. Ti plakate pre utorka nisi lepio (jer si ih predamnom stavljao, a ja u ponedeljak nisam bio na faxu), sajt isto mislim da nije pušten pre utorka, dok si flajere delio posle srede. Slobodno me ispravi ako grešim. Ukoliko pogledaš četvrtu stranu ove teme videćeš
Citiraj:
- Studentski RC

Pošto je poruka od ponedeljka, mislim da je ova priča završena i verujem da je ovo bio sam tvoj previd.

Postovani Prokko,
cini mi se da navodis posetioce da steknu pogresan utisak, sto me jako nervira, pa sam resio da se istog trena registrujem, samo da podelim sa forumom moje misljenje.

ELEM, Stamenčić je prvi plakat koliko sam ja zapazio zalepio u ponedeljak, ali to uopšte nije bitno, glavna stvar je da si ti od ponedeljka u 03:50 h do ponedeljka u 23:35 čak četiri puta promenio svoj post!!!!
To znači da si dodavao stvari koje se pre ponedeljka u podne sigurno nisu nalazile tu!!! Ono što želim da keažem jeste da izvrćeš istinu, što može i da ti prođe ovde na " tvom terenu", ali opet nije lepo s tvoje strane. Rekao bih "ispravi me ako grešim", ali znam da ne grešim. Toliko o tome...

Osim toga mislim da je loše po tebe što stalno nešto dodaješ u GLAVNE ciljeve. To dosta govori o tvom karakteru. A govori i o ozbiljnosti tvoje kandidature.

Pozdrav forumovci! :yo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.12.2005. 05:50:53 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.06.2003. 01:21:05
Smer: ME
Onaj ko je redovno pratio temu mogao je da primeti da su moje ispravke bile kozmetičke prirode. Tj. da sam ispravljao slovne greške i menjao raspored ciljeva da bi bili po azbučnom redu kao što piše ispod. Toliko o "kopiranju" Nemanje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.12.2005. 11:52:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.06.2004. 15:40:38
ljudi, reshenje je jednostavno, nabavite listu sa kojih ip adresa je pristupano dotichnoj veb-prezentaciji (moguce) i kad je menjan koji deo sajta (koliko znam TO je NEMOGUCE) :D

wishnya je napisao:
moje je mishljenje da student prodekan NE MOZE, NE MOZE i NE MOZE biti lik koji forsira prepisivachinu na ispitima i koji ima prosjek 7.7. Sorry, tako ja mislim...

pa... svako ima pravo na svoje misljenje! ali...

…pokojni premijer Djindjic (Bog da mu dushu prosti) je u cilju smaknuca slobe sa “trona” saradjivao sa crvenim beretkama, tako da ne kapiram shta je loshe u malo prepisivanja (i nisam siguran da je bash FORSIRAO prepisivanje…)
a nadam se da ga neko od revoltiranih studenata nece “smaknuti” zbog toga…
osim… ako nashi studenti nisu veci muslimani od Ajatolaha Ali Hamneija tako da ih bilo koja povreda “pravilinika” peche poput uzarenog ugljevlja… oni sigurno nisu mogli satima da smire drhtavicu kad su saznali da jedan od kandidata “prepisuje”, a potoci hladnog znoja i proliv ce prestati, tek kada se dotichni kanidat bude “pokajao za svoje grehe” :D

(podvucheni tekst je blago izmenjeni citat iz SK 12/’05 str 97)

a shto se tiche proseka... poshto sam ja ishao u devetu gimnaziju, a i pokojni premijer je, secam se da je neko vreme na panou u holu gimnazije bio okachen spisak njegovih ocena i ako se dobro secam on je bio "okinuo" jedan razred, pa ipak je izrastao u choveka koga su poshtovali shirom evrope!!!
izvinjavam se forumu shto sam spominjao pokojnog-nam premijera, ali sam smatrao da je analaogija bila na mestu!
i ne, ovim nisam pokuhao da preuvelicham nemanju, kako ce njega "poshtovati" profesori (shirom sveta), samo smatram da PONEKAD cilj opravdava sredstvo!!!
toliko!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.12.2005. 12:38:00 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.05.2004. 09:25:50
salebab je napisao:
Po toj anketi izgleda da ce biti zestoka borba izmedju Jovana i Nemanje :)

"Изгледа". Надамо се да се више неће дешавати да Јован у неком временском интервалу добије на анкети више гласова него што је било нових посета на пушкице. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 456 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19  Sledeća