Započni novu temu Odgovori na temu  [ 179 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2004. 15:22:13 
Hall of Fame
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.03.2002. 18:54:47
Godina: Dipl.
Smer: OM
Beolonjaska deklaracija stupa na snagu vrlo uskoro....

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2004. 17:04:49 

Pridružio se: 14.09.2004. 22:34:51
Da li vam smeta sto Vas kandidati vuku za rukav i ubedjuju ispred kutije za koga da glasate ?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2004. 17:27:17 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.10.2001. 23:51:26
Godina: Dipl.
Smer: IS
Grim Ripper je napisao:
Da li vam smeta sto Vas kandidati vuku za rukav i ubedjuju ispred kutije za koga da glasate ?

Pogledaj OVU temu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.11.2008. 18:53:13 

Pridružio se: 14.09.2004. 22:34:51
Slučajno sam pretraživanjem na Googlu naišao na ovu temu i nisam odoleo da ne odgovorim nakon toliko vremena...

Prošlo je sada već četiri godine od kada su se ti izbori održali i od kada nisam izabran za SP. Fakultet sam završio odavno i zaposlio se u multinacionalki dan nakon diplomiranja, javljajući se na konkurs i regularno prolazeći sve krugove izbora (testovi i intervjui). Radim u HR odeljenju i moram vam preneti neka iskustva sada, koja sam (onda davno) stavljao u svoj program i da setno zažalim što neke stvari nisu urađene pre te četiri godine kada je i bilo vreme.

Kod zapošljavanja prednost će uvek imati studenti sa državnih fakulteta a FON je jedan od cenjenijih i tu sam definitivno podcenio fakultet. Ali pošto sam učestvovao na sajmu zapošljavanja već dve godine zaredom kao predstavnik moje kompanije, mogu vam reći da je jako veliki broj studenata FON-a koji je završilo fakultet odavno i još nije našlo prvi posao.

Po meni bi praksa u preduzeću bila OBAVEZNA za svakog studenta, jer samo na taj način možete da dobijete stvarnu sliku i postavljate prava pitanja profesorima na vežbama i predavanjima. Ja lično nikada nisam išao na praksu, i žao mi je zbog toga, značilo bi mi.

Ne mogu da pričam o dobrim ili lošim smerovima jer bi to podiglo mnogo prašine i negodovanja, ali u stvarnom svetu, stvari su potpuno drugačije od onih kako ih zamišljamo dok studiramo.
Projekat koji sam sastavio u 4 faze za kandidaturu (koji se može pročitati na prethodnim stranama) i dalje deluje ostvarivo, a apelujem na sadašnjeg studenta prodekana da je mnogo važnije da se bavi takvim i sličnim stvarima nego novim aparatima za kafu i cimanjem za rukav kada je vreme glasanja.

Multinacionalka u kojoj radim, potpuno nezavisno od mene, razvila je skoro sve 4 faze projekta moje ideje i učiniče da zažive i na FON-u. Voleo bih (i trudiću se ) da i ja imam nekog uticaja u tome, to je najmanje što mogu da učinim za nove generacije studenata.

Nadam se da celokupna ekipa koja je pisala i komentarisala ovu temu odavno radi u dobrim firmama i da će u vreme recesije koja sledi uspešno sačuvati svoja radna mesta.

Pozdrav,
Nikola

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 179 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8