Započni novu temu Odgovori na temu  [ 455 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 30.06.2010. 21:27:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2007. 13:52:04
Godina: Dipl.
Smer: IS
^ pa da...kapiram ako platim da ce moci..:D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.07.2010. 00:21:51 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.07.2008. 23:50:04
Smer: UK
Sergio_88 je napisao:
Полажеш га тебрекс, али дајеш сома ђунти да би га полагао и не рачунају ти се бодови... тј. ти си га положио, али ти не улази у бодове за услов... али с'обзиром да ћеш уписати четврту... шкк услов :D

jel si siguran u ovo?ali 100% siguran,posto sam citao u nekoj temi da je martic na upisu u septembru/oktobru rekao da se vaze svi ispiti,bilo prijavljeni,bilo neprijavljeni

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.07.2010. 00:27:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.08.2006. 17:37:43
Godina: IV
::SHOMY je napisao:
^^A ne nisi me razumeo...ako upisem cetvrtu ja necu uopste moci da polazem taj ispit jer ga nisam odslusao, a ne mogu da ga prijavim za slusanje jer prelazi tih 60 bodova...

^
Ne! :D Zasto?

Ako imaš prosek preko 8.5 po zakonu bi mogli da ti odobre da prijaviš između 60 i 90 poena. Sve preko 60 poena bi morao da doplatiš. Prilično sam siguran da bi ti odobrili. E sad nisam siguran koliko ti je realno da popraviš prosek.

Da sam na tvom mestu ja bih pitao nekog na fakultetu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.07.2010. 00:32:19 
Korisnikov avatar

^pa to je ono ubrzano studiranje?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.07.2010. 00:45:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.06.2007. 20:18:42
Godina: Apsolvent
Немам појма фу брате кунг... ја сам тако некако чуо... али шта ће бити појма немам...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.07.2010. 01:14:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.08.2006. 17:37:43
kungfu je napisao:
^pa to je ono ubrzano studiranje?

Da.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.07.2010. 01:32:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.11.2007. 00:21:26
Godina: I
kungfu je napisao:
Sergio_88 je napisao:
Полажеш га тебрекс, али дајеш сома ђунти да би га полагао и не рачунају ти се бодови... тј. ти си га положио, али ти не улази у бодове за услов... али с'обзиром да ћеш уписати четврту... шкк услов :D

jel si siguran u ovo?ali 100% siguran,posto sam citao u nekoj temi da je martic na upisu u septembru/oktobru rekao da se vaze svi ispiti,bilo prijavljeni,bilo neprijavljeni

Ma da, polozis ispit u tekucoj a on ti se ne racuna.. Pise lepo datum kada si ga polozio. Zasto te onda pustaju da izadjes na njega i zasto ga placas? Poenta prijavljivanja zaostalog ispita je bila u slucaju ako zelis da ga polazes na laksi nacin, parcijalno.

Pitanje je da li ce moci ove godine da se ide preko 60 ESPB kao sto je bilo prosle godine ili ce ove ograniciti na 60 pa i da si dao 60+ s obzirom na to da su zestoko zeznuli veliki broj studenata koji su prijavili ispite koje su vec slusali. Mada nam je Martic rekao da dobro razmislimo sta da radimo, bas iz tog razloga, ali mnogi nisu mislili i na ovakve novine u onoj frci.. Svakako da to mogu tretirati kao gresku svakoga od nas ali s obzirom na to da nikada nigde nije napisano crno na belo kako ova stvar funkcionise, ko zna sta ce biti na kraju. Po recima dekana, na sastanku sa studentima pri upisu ove godine, bilo je da ne mora da se zaokruzi ispit koji je vec slusan i da ce se on priznavati, sto je bio slucaj i do sada. I to je jedina informacija i do danas..

Bice pakleno za ovaj upis..

@::SHOMY

Najverovatnije ces ga polagati u narednoj godini. Ako si na budzetu, imas pravo na jos jednu godinu na budzetu kao apsolvent, tako da to i nije neka novina. Lepo prijavis ispite koje nisi slusao i ne bi trebalo da platis te bodove, osim ako nisi na budzetu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.07.2010. 06:59:18 

Pridružio se: 06.06.2010. 08:11:45
Godina: Asistent
Hehe sto bi se uopste cimao za taj jedan ispit. Evo ti moja zivotna filozofija, za trecu godinu sam uzeo Matu 2 i Operacioan 1 a izbacio Metrologiju i Teoriu odlucivanja. sada cu verovatno dati svih 62 boda i upisati budzet.
Sto mi ostavlja pomenuta 2 ispita neodslusana i Teoriju verovatnoce i Statsitiku za apsolventski staz ili ti obnovu 4 godine a opet cu biti na buzetu i cika Obradovic mora sve do da mi plati. Tako da cu uzivati jednu godnu sa 2 ispita za slusanje i 2 za polaganje.
Malo ucenja malo suncanja malo prakse i sve na racun drzave i naravno mojih roditelja!
Ko je rekao da studiranje nije cool!
Jos kad upisem master posle toga taman 6 godina studiranja...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.07.2010. 08:54:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2007. 13:52:04
^ da ali mene brine da ako ipak budem morao ponovo da upisem 4 zbog tog ispita ja gubim pravo na apsolventski staz(citaj apsolventske rokove) te godine...znaci imacu prvo na njega tek one tamo godine...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.07.2010. 16:38:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2006. 14:25:29
Smer: ME
kungfu je napisao:
Sergio_88 je napisao:

pa i u odluci, i u zakonu pise student treba da osvoji (npr) 48epsb U TOKU SKOLSKE 2009/2010 godine. to znaci bilo koji faking polozeni ispit, pa i oni nezaokruzeni...to mozda za 2 god kad vise nece biti prenosenja ispita i tih gluposti, ali sad jos po ovome moraju da se vaze svi ispiti

bilo je, ili cete ga slusati i platiti 1000*br. ESPB i moci da polazete kolokvijume i ta cuda
ili cete platiti 1000din i polagati ga normalno
razlog zasto nije moglo drugacije je jer smo imali ogranicenje do 60 bodova - sto znaci da ce neko kome je ostao zaostali ispit iz prethodne, teoretski moci osvojiti 66, ali ce se racunati kao 60.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.07.2010. 12:27:41 

Pridružio se: 15.09.2009. 21:08:47
Ljudi ovako stoje stvari :)

48 poena i uslovni ispiti (zaokruzeni i oni koji to nisu) su potreban uslov za ulazak na rang listu za budzet...ove godine su svi na rang listi (i oni sa budzeta i oni koji su na samofinansiranju)...a kad dodjete na tu rang listu ;) gleda se ukupan broj bodova koji ste ostvarili u toku celog vaseg studiranja,sledeci kriterijum za rangiranje je prosek i na kraju kada ste dali uslov (mada ovo poslednje verovatno ni nece biti toliko bitno posto ce ova prva dva kriterijum biti dovoljna za rangiranje)

Sto se tice apsolvetskog roka,do sada nisu donete nikakve konacne odluke...verovatno ce ih doneti tek kada novi zakon zvanicno stupi na snagu..

Sve u svemu SRECNO SVIMA :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.07.2010. 10:42:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.01.2010. 16:54:01
Godina: III
Smer: OM
Hmmm...

Evo na ovom linku http://www.parlament.gov.rs/content/cir ... d=932&t=Z# mozete preuzeti Zakon o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju.

Naime, kazu da se za rangiranje gledaju poeni osvojeni u tekucoj godini (ne spominje se zbirno rangiranje, niti rangiranje svih studenta bez obzira na prethodni status). 48ESPB je minimum.

I ima jos nekih informacija o zvanju u zavisnosti od stepena studija.

O apsoleventiskom stazu ima nehih info, valjda generacije pre '08 imaju pravo godinu dana, a '08 i '09 na sest meseci.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.07.2010. 11:07:43 

Pridružio se: 04.01.2010. 11:10:02
da li ovo znaci da ja ako ocistim godinu u okt 2 i pritom sam trenutno na budzetu nisam siguran sta ce biti sledece godine ako nemam dobar prosek???

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.07.2010. 11:16:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.01.2010. 16:54:01
Smer: OM
Mislim da nigde nisu doneli premene o "padanju sa budzeta". Ako cistis godinu, a na budzetu si trentuno, mislim da nema bojazni za tebe, bez obzira na prosek, bar ne za sada.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.07.2010. 12:06:40 

Pridružio se: 04.01.2010. 11:10:02
ma dobro ja sam dao kao primer :D moje pitanje je bilo da li ovo znaci da nije dovoljno 48 bodova za ostanak na budzetu vec ce sve da zavisi od ostalih kandidata, odnosno sta ja treba da uradim i da ne razmisljam o tome?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.07.2010. 12:34:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.11.2009. 00:23:05
Godina: Padobranac
Upravo tako, zavisi od ostalih, sto vise ESPB i sto bolji prosek i ne razmisljas :D .

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.07.2010. 22:13:23 

Pridružio se: 06.10.2009. 19:33:32
Pa jel postoji to sufinansiranje sa 48 bodova i dalje onda? Meni bi dobro doslo bar polovinu skolarine da placa drzava, bolje i to nego kad ja moram sve. :-/

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.07.2010. 22:16:00 
Korisnikov avatar

smradovi,nisu nista na sajtu izbacili,zvanican dokument+7 dana mi ne odgovaraju na mejl.ima da idem tamo u nemanjinu da im bacim bombu!
salim se,necu,al cu da zovem nekog,al ne znam koga;tamo ima broj kabineta ministra,al nesto sumnjam da ce on da mi se javi.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.07.2010. 22:40:22 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.02.2008. 17:23:56
Godina: Padobranac
milos 90 je napisao:
da li ovo znaci da nije dovoljno 48 bodova za ostanak na budzetu vec ce sve da zavisi od ostalih kandidata?

mita je napisao:
Upravo tako

Jel ovo sigurno? Ako je tako, onda znači da 48 poena više ništa neće značiti, jer uz sve ostale koji se takmiče na rang listi, 48 poena će biti bezvredno i samim tim nema ništa od ostanka na budžetu? :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.07.2010. 22:48:10 
Korisnikov avatar

da,48 je samo uslov da udjes u konkurenciju za budzet.u prevodu,na fonu to je smejurija..nema sanse da ce ni svi sa 60 biti na budzetu!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.07.2010. 11:15:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.06.2007. 20:50:12
48 je neophodan, ali ne i dovoljan uslov! ;)
Kod nas u trećoj-za-četvrtu nije strašno. Primaju na budžet oko 400 (ona kvota od + 20%), a nas ima možda 450 ili slično. Biće dovoljno 48 bodova da se ostane na budžetu. U prvoj-za-drugu će biti malo zeznutije.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.07.2010. 11:31:19 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.02.2010. 01:35:05
a koliko ima mesta na budzetu za trecu godinu? I koliko nas ima ukupno na drugoj godini?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.07.2010. 11:31:42 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.07.2007. 00:59:25
Godina: Apsolvent
vise bre, prosle upisano na budzet 432, plus 20% sto je 86 dobismo cifru 518 sto bi opet trebalo da bude malo, ako svi daju uslov, onako kako smo drug i ja sabirali trebalo bi nekih 30-50 ljudi da izduva, al valjda neko nece dati uslov

Poslednji put menjao Neecola dana 05.07.2010. 11:38:00, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.07.2010. 11:33:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.06.2007. 20:50:12
Nađite i vi nekog Neecolu iz druge godine da vam izračuna... :) Mi našeg ne damo. :durisha:
Neecola, neće svi dati taj uslov od 48, nema šanse.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.07.2010. 11:42:11 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.07.2008. 01:29:51
undertaker_ca je napisao:
a koliko ima mesta na budzetu za trecu godinu? I koliko nas ima ukupno na drugoj godini?

Hm. Ajde ovako.
Na prvoj je bilo 300 mesta.
Na drugoj je bilo 360.
Sada bi trebalo da bude 432 mesta.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 455 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19  Sledeća