Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 358 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 12:00:40 
Dizajn Tim
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.08.2006. 01:43:00
Godina: Dipl.
Smer: IS
TheNatural je napisao:
bellucci je napisao:
^ Mozda treba da platimo 1200 po postu :D

Ne nego treba da se ponasate normalno i da pricate o protestu i nezadovoljstvu fakultetom u ovoj temi a ne o tome ko zeli da se kandiduje za studenta prodekana i da pokusavate bezuspesno da ispadnete duhoviti (kao recimo onaj Pazienza). Za to otvorite novu temu...

Bezvezni postovi i treba da se brisu

Reci to njemu u lice ako smes!
Buhahaha Paz je duhovit. Jedino ako ti ne razumes taj humor - onda izvini.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 12:05:52 
Dizajn Tim
Korisnikov avatar

Znaci koma. Ako ja sinoc u mojih 10 postova nisam iskazivao nezadovoljstvo fakultetom, onda ne znam sta ste vi modovi citali? XD

Ja se protivim stavu da protest bude miran jer cemo biti gomila pussy ljudi koji nemaju pojma zasto su tu ni sta ce da postignu. Ovi organizatori namecu stav da ne smemo da naljutimo fakultet jer ce fakultet da nas tuzi ako blokiramo rad. Srce na teren, hocemo srce na teeereen!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 12:14:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.01.2008. 22:31:30
Godina: IV
Ok, jel bitno sad kome je obrisan post i zashto? Dogovorili smo se, sutra je protest, sve kul, ne znam shta i dalje rapravljate ovde?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 12:14:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.11.2007. 19:12:54
Godina: Apsolvent
Iskazivao si nezadovoljstvo univerzitetom, i za to sto skolovanje nije besplatno.

A to nema nikakve veze sa sutrasnjim protestom. Nije na fakultetu da odredi da li cemo mi uopste placati skolarinu, i kolikoce biti budzetskoh mesta. Za ono sto tebi treba, otvori novu temu, pa se zali.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 12:23:13 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.07.2007. 16:25:48
Godina: II
Smer: ME
^
"Veze" sa sutrashnjim protestom ima to da je neprihvatljivo bilo kakva naplata bodova, zbog chega bi student koji je II godinu bio samofinansirajuc i III upisuje na isti status opet bio u obavezi da slusha, a i plati ispite iz druge, ako je to vec uchinio??!

A i budzetski student koji trecu upisuje kao samofinansirajuc, zbog chega bi placao ponovno slushanje i polaganje ispit, poshto je i to placeno fakultetu??

Ima veze sa tim, pa je opet komentar obrisan.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 12:35:38 
Dizajn Tim
Korisnikov avatar

Prvo bitno je zasto je obrisan post, jer na svakom ozbiljnom forumu sa ozbiljnim moderima dobijes privatnu poruku sa objasnjenjem i upozorenjem ako si zasluzio.

Drugo, cekaj sta onda ima veze sa protestom, ako nema smanjenje skolarine i teznja da je svedemo na 0?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 12:43:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.06.2007. 21:10:34
Smer: UK
Ima veze s protestom nepravda zabrane polaganja ispita. Ne mogu oni nama da zabrane (tj mogu, ali ne bi trebalo) da polazemo ispite koje nismo polozili, ako neko ima 20 ispita i hoce da polozi svih 20 to je njegovo pravo. A kolokvijumske nedelje, pokvareni WC, FONtane, medvedi i deda mraz...jesu bitni, ali nemaju veze sa konkretnim upisom. Ako ti njima das kilometarsku listu sa milion zahteva nece uvaziti nijedan, a ako trazis jedan (trenutno najbitniji) postoji mogucnost da se ostvari.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 12:57:49 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.06.2008. 12:24:31
Godina: III
Cekaj,ne mozes biti tako subjektivna.Lepo pise na prvoj strani teme koji su prioritetni zahtevi,a to ni u kom slucaju nije jedan.Ostali razlozi koji nisu navedeni u ovom trenutku su manjeg prioriteta i na njih treba skrenuti paznju usmenim putem,ako uopste dodje do pregovora sa upravom.I ne vidim razlog za ikakvim prepucavanjem,treba ovo da izguramo do kraja,a to mozemo samo ako smo slozni

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 13:02:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.06.2007. 21:10:34
Naravno, ali da izbacis kolokvijumsku nedelju, uvedes aprilski rok i smanjis skolarinu na 0 je trenutno malo nerealno...nevermind

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 13:11:58 
Dizajn Tim
Korisnikov avatar

A realno je da placamo 2000eur skolarinu za NISTA?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 13:14:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.11.2007. 19:12:54
Godina: Apsolvent
Kaze se ni za sta. I niko ne placa 2000e skolarinu. Niti je placao. 121.000 nije 2000e.

I da, cena boda je jedna od stavki protesta za koje se studentski parlament zalaze.

Edit: i zamolila bih kolege da se vise ne raspravljamo ni zbog cega. Svi imamo isti cilj, i sigurna sam da ce svi uciniti sve sto je u njihovoj moci da ga ostvare :)
Na sastanku je bio bar po jedan predstavnik iz svake grupe studenata (I, II, III godina, obnavljaci...), i svako je izneo probleme svoje generacije, i sve je to prosledjeno studentskom parlamentu.

A sve ono o cemu se sada raspravlja jeste 'zasto studenti uopste placaju skolarinu?'....to nije pitanje za FON, vec za ministarstvo. I za to se treba zaliti njima...a protesti na fon-u su za ove novonastale probleme, u preteklih nekoliko dana.

Poslednji put menjao *ivy* dana 11.10.2009. 13:26:29, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 13:24:58 
Korisnikov avatar

Ne kaze se 121 000 vec 129 000!

A ti izrachunaj kolika ce biti shkolarina ukoliko samofinansirajuci student placa tu godinu (129 000) + prenesene bodove iz prethodnih, da li dogura do 2000e??!

I ne treba cena boda da bude jedna od stavki, pa da se zadovoljimo sa 1200 dinara, bod ne sme da se naplacuje ni 1 200, ni 2 200, ni 50 RSD!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 13:53:10 
Dizajn Tim
Korisnikov avatar

Preko glave mi je vas iz studentskog parlamenta. Ko sto kaze Kojo iz Lepih sela: Sit sam ja vaseg postenja! Prica prica i opet nista. Iz godine u godinu svakog oktobra ista prica - pojma nemamo sta ce biti. A onda se nadje neko ko se kao izborio da ne placam 150 000 nego 145 000 WOOOOW - i jos ce da mi trazi da mu se zahvaljujem do kraja zivota jer je ORGANIZOVAO protest u tri lepe...

Ako se skolarnine ne spuste na pola i manje - dzaba smo dolazili!

Ako ja placam 2000eur a ne dobijem:
knjige,
prijavu ispita,
normalne uslove,
menzu,
stan,
....

Ja placam NISTA!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 14:12:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.05.2007. 19:56:48
Mene takodje zanimaju oni obrasci...

Zar nije posao studentske sluzbe da popune kad sam koji ispit kad polagao :S
Neke datume ne mogu da procitam iz indexa...a dosta ljudi nije nikada upisalo neke ocene u index jer index nije relevantan dokument...a sa tim nema pojma ni datum polaganja.

Pa cak i oni pecati sto se lupaju po ocenama nisu bitni, jer ako se prisetite niko iz studentske sluzbe nije proveravao ocene vec je samo uzela onaj pecat i lupala i vrlo ljubazno (sto cenim) cestitala kolegama na nekim polozenim ispitima.

Da nije sluzba, slucajno, izgubila sve podatke pa sada hoce da povrate? :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 11.10.2009. 14:17:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.10.2006. 13:37:39
Dj_Patkica je napisao:
4. Parole

Fakultet za
Otimanje
Novca

Smilujte se na, fonOVCE!

Evropski
Sistem
Prevare
Bolonjaca

Jel je spremno ovo?

iako te je taj neznanac nekada voleo VISE OD SEBE...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 14:19:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.04.2008. 14:33:15
Nisam znao de ovo da metnem, pa reko ajde ovde. Nemoj da se zezaju sa ovakvim stvarima!!!

http://www.novosti.rs/code/navigate.php ... est=159306

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 14:22:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.04.2008. 14:33:15
1988pop je napisao:
I ne treba cena boda da bude jedna od stavki, pa da se zadovoljimo sa 1200 dinara, bod ne sme da se naplacuje ni 1 200, ni 2 200, ni 50 RSD!

Bas tako!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 14:24:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.11.2006. 19:50:36
MacaMecaGermany je napisao:
Da li ovo znaci da skolarina za samofinansiranje nece iznostiti 129000, vec ce se racunati po bodu 1200 x 60 sto iznosi 72000 plus ukoliko zelis da slusas ispite preko 60 bodov?!?

Lazarevic je napisao:
Ne, naravno.

*ivy* je napisao:
@ Lazerevic & MacaMecaGermany: fon ima ideju da se sve placa po bodovima, a da li ce to biti uvedeno od ove godine, ne znam.... Ne verujem ni u jednu pricu, dok ne vidim cenovnik.
A sto se tice cena, koliko sam cula, nece biti nikakvih poskupljenja :) (no opet, ne verujem ni u sta, dok ne vidim cenovnik :D )

Ja sam ovaj "sistem" razumeo isto kao MacaMecaGermany. Samo sto ocekujem da bod kosta oko 2000 posto onda skolarina za 60ESPB dolazi na onu staru cifru od 120000. Sumnjam da ce im proci ideja o placanju nepolozenih ispita(dok ne uvedu da vaze ista pravila za starije i one koji prvi put slusaju). Nego kolega Lazarevicu, obrazlozi to negodovanje.
1988pop je napisao:

Sta bi ti? Besplatno skolovanje? Not going to happen.
Uopste ne razumem sta je ovde pisac hteo da kaze... Kako si ti mislio da oni naplacuju skolarinu?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 14:41:29 
Korisnikov avatar

^
Pisac je hteo da kaze to da ukoliko student upishe godinu kao samofinansirajuci, placa 129 000 (da ne ulazimo sada u to da li je mnogo i da li je cena opravdana), i ima pravo da polaze SVE ispite u godini koju je upisao i sve nepolozene ispite iz prethodnih godina bez ikakve doplate bodova!!
Jer je fakultet to vec naplatio, ili od drzave za budzetske, ili od samih samofinansirajucih studenata.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 14:49:39 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.06.2007. 12:05:47
^^
Ah...

Podeliš školarinu od 129.000 sa 60 ESPB, dobijaš 2150 RSD po jednom ESPB bodu.

A cena jednog boda preko 60 ESPB neće koštati 2150 RSD, već upola manje.

Tako da jedna godina, tj. tih 11 ispita ne može da košta 72.000 RSD.

Kontam da će 1.000 ili 1.200 RSD koštati bod za ono što smo već slušali. Pljačkaju nas.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 14:56:41 

Pridružio se: 08.05.2009. 20:35:52
Godina: I
Ja imam 54 ESPB, i treba da upisem II godinu, a na statusu sam samofinansiranja. Naravno da ne treba skolarina da bude bespaltna, ali njihova glavna greska je sto nisu postupili prema onom zakonu o informisanju. 11 oktobar je, a ja i dalje ne znam koliki su mi izgledi uposte da budem na budzetu. Ne zna se ni sta je odluceno, ni kolko mesta ima...

I dolazimo do toga da, kao sto je kolega naveo na prethodni stranicama, ce mi reci "nabavite za sutra pare", ukoliko ne upadnem na budzet. Da su bar dali NEKE informacije, pa da znam bar koliki su mi izgledi procentualno. Po meni i to treba da se napomene sutra, i to pod OBAVEZNO.

A sto se tice tih bodova koji bi trebali da se placaju, naravno da treba da se zalimo. Mislim da ne teba da bude ni previse ni premalo zahteva, nego kljucne stvari koje se ticu svih nas. I takodje smatram da protest treba da bude dostojanstven, ali veoma ostar.

Dolazim sutra naravno.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 15:20:16 
Korisnikov avatar

1988pop je napisao:
^
Pisac je hteo da kaze to da ukoliko student upishe godinu kao samofinansirajuci, placa 129 000 (da ne ulazimo sada u to da li je mnogo i da li je cena opravdana), i ima pravo da polaze SVE ispite u godini koju je upisao i sve nepolozene ispite iz prethodnih godina bez ikakve doplate bodova!!
Jer je fakultet to vec naplatio, ili od drzave za budzetske, ili od samih samofinansirajucih studenata.

Fakultet nije obavezan. Ako nemas ili neces da platis, neces ni dobiti diplomu. Izjave da su skolarine skupe/jeftine su prilicno subjektivne, i fakultet ce ih dizati sve dok ima ljudi koji ce da plate...
Lazarevic je napisao:
^^
Ah...

Podeliš školarinu od 129.000 sa 60 ESPB, dobijaš 2150 RSD po jednom ESPB bodu.

A cena jednog boda preko 60 ESPB neće koštati 2150 RSD, već upola manje.

Tako da jedna godina, tj. tih 11 ispita ne može da košta 72.000 RSD.

Kontam da će 1.000 ili 1.200 RSD koštati bod za ono što smo već slušali. Pljačkaju nas.

Videcemo jos koliko ce sve to da kosta, ali siguran sam da nece biti prevelike razlike. Ako zbog tog doplacivanja prenesenih ispita budem mogao da polazem predmete(kao sto su ekonomija i matematika) preko kolokvijuma, onda cu da platim bez daljeg razmisljanja. Trenutno mozemo samo da nagadjamo. Videcemo sledece nedelje sta i kako...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 15:51:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.10.2007. 21:53:27
themacor je napisao:
Preko glave mi je vas iz studentskog parlamenta. Ko sto kaze Kojo iz Lepih sela: Sit sam ja vaseg postenja! Prica prica i opet nista. Iz godine u godinu svakog oktobra ista prica - pojma nemamo sta ce biti. A onda se nadje neko ko se kao izborio da ne placam 150 000 nego 145 000 WOOOOW - i jos ce da mi trazi da mu se zahvaljujem do kraja zivota jer je ORGANIZOVAO protest u tri lepe...

Ako se skolarnine ne spuste na pola i manje - dzaba smo dolazili!

Ako ja placam 2000eur a ne dobijem:
knjige,
prijavu ispita,
normalne uslove,
menzu,
stan,
....

Ja placam NISTA!

Slazem se sa tobom u potpunosti!!! A onaj ko prica suprotno je verovatno na budzetu i ne tice ga se ni najmanje koliko ce iznositi skolaria na samofiansiranju, jer to ne oseti na svojoj kozi ni on ni njegovi roditelji i sto se njega tice skolarina moze da iznosi i 850 000 dinara! Primera radi, na ekonomiji je godina na samofinansiranju daleko jeftinija nego kod nas s' tim sto su u tu cenu uracunate i knjige, a prijava ispita je besplatna! Sta smo mi, fonovci, onda-OVCE ZA SISANJE!
Tako da je cena skolarine jedna od kljucnih stavki koja sutra treba da se uzme u obzir, naravno odmah posle one dve koje vec stoje tamo!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 16:05:56 
Korisnikov avatar

A ne uzimate u obzir to sto iako ste na jednom od najboljih drzavnih fakulteta sa veoma jakom diplomom i uslovima na kojima i mnogi privatni zavide?

Just for the record, ovo mi je cetvrta godina koju cu da pohadjam sa statusom samofinansirajuceg.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 16:06:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.10.2009. 23:04:55
Zasto su mi obrisani postovi???!!! Imali su veze sa protestom i u njima nisam nikoga vredjao ili sl...!!!

Evo jedne parole:
"fakultet ili preduzece" - posto je po mojim saznanjima FON jednim delom u privatnom vlasnistvu :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 358 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Sledeća