Započni novu temu Odgovori na temu  [ 462 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2006. 18:59:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.12.2001. 21:48:50
Godina: Profesor
@agev Moje vidjenje je da je zbog toga i jako tesko nastupiti zajednicki u ime celog univerziteta. Oni hoce lovu i prilicno su veliki izgledi da ce je (ne dao Bog) uzeti. Sad taj sa ekonomije ima duplu brigu - mnogo dodatnih ispita + mnogo dodatnog kesha. Zivot je nekome majka nekome maceha. Ovi nasi smradovi da su hteli mogli su odmah da prihvate prepis na mastera i malo das love i svi srecni. Ali neeee, ovce su tu pa zasto da ih ne osisamo.

@nexbg iz tvojih usta u Bozije usi. A za prepis - i 18000din je bolje nego 30000din :(

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2006. 19:18:50 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.01.2005. 00:52:53
Godina: Dipl.
Smer: ME
meni se sviDZa ovaj potez nasheg studenta prodekana. chovek ce prikupiti informacije na razlichitim stranama (npr na pravnom na debati u ponedeljak), pa ce onda u utorak napraviti tribinu da te informacije podeli sa nama. i'll be there, u svakom sluchaju.

a i drugima preporuchujem da se pojave na pravnom u ponedeljak u 6, jer ce debata sigurno biti odlichna a i chucete tachne informacije. mislim, ako vas vec stvarno zanima da neshto saznate, a ne samo da sedite i tipkate kritike na forumu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2006. 20:30:32 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
Smer: IS
ql je to sto je debata u ponedeljak u 6 i ql je ta tribina u utorak
ako dobro upamtih, KONUS je u ponedeljak u podne

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2006. 20:38:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.01.2005. 00:52:53
^tachno. dobro zapazanje. vidish, nije mi to palo na pamet :-/

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2006. 21:10:27 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.05.2002. 14:13:49
sad mi pade na pamet, na nekoj od prethodnih stranica pomenuo je neko 2 diplome za iste studije, zasto i mi ne bi dobili dve diplome? jednu za men. i drugu za is :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2006. 21:10:49 

Pridružio se: 25.09.2006. 21:35:51
Godina: Apsolvent
Konus je zakazan za utorak?! Tako je barem pisalo u novinama.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2006. 21:51:19 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.09.2004. 12:31:28
Godina: I
Suvishe sam star :dedica: da bih vam mogao pomoci. :invalid:
Ali neke stvari koje sam ovde prochitao prkose gravitaciji.

1.pitanje
Kada je pre nekoliko godina broj godina studija na veterini promenjen sa 5 na 6, da li su se novi studenti bunili rechima tipa "realno je vi stari studenti da polozite jos 3-4 ispita razlike AKO zelite da nastavite da SEMENITE KRAVE"?
NISU.

2.Pitanje
Kada se pre par godina broj godina studija na stomatologiji smanjio sa 6 na 5, da li su stari studenti trazili pola magistrature, jer se plan proomenio?
NISU.

3.Pitanje
KADA SE SMANJIO BROJ SEMESTRA CASOVA na nekom tamo FONu sa 52 na 42 sto je smanjenje od nekih 19%, Kada su svi ispiti podeljeni na jednosemestralne i tako ORganizaciono olaksali studije za bar 5%, kada se preslo na ispitavanje zaokruzivanja A,B,C,D sto je realno olaksanje za bar 5%. Da li su stari Dipl Ingovi blokirali Bulevar JNA jer nisu zeleli da neko lakse dodje do dipl.inga?
NISU. :jeah: Bili su srecni shto su stvari krenule na bolje.

4.Pitanje
Da li su nesvrheni studenti po novom NPP, I pre nego shto su zavrshili za dipl.inga, i pre nego shto su upisali 5 godinu, gledali kao logichno to shto neko treba da izgubi minimalno 250 evra i 3 meseca zivota,...?
DA. :prso: Ali to prkosi gravitaciji.

A da li VI SVI koji zelite da se dosHkolujete za mastera, i pored toga shto je dipl. ing vec master, upisujete master stUdije zbog diplome ili zbog NOVOG znanja?
Novog znanja? Kog novog znanja? Koji pas?

DA LI VI stvarno mislite DA KOFOM VRELE VODE MOZETE DA ZAGREJETE HLADAN BAZEN?

DA LI ZNATE DA SU dekani ZANEMELI kad im je prof.Dr Alkeksandar Lipkovski prorektor BU rekao da ce studenti ipak zeleti da studiraju master studije, zbog novog znanja :0

.
.
.
a ZNATE LI SVI VI ZASHTO JE OVA TEMA OFFTOPIC?
.
.
.
jEL CHUJETE?
.
.
.pOSLUSHAJTE
.
.
.
cHUJETE LI zemljotres
.
.
.
chujete li kako NESHTO :sniper:
.
.
.
Pa to menadzerima IT KOMPANIJA :sniper: %^&$%^&$
.
.
.
kAKVU VI DIPLOMU IMATE.
.
.
.
NE KAZE SE OIKT vec ABCD :zbun:
NE KAZE SE LINS, NEGO LINUX :zbun:
NE KAZE SE PRINCIPI PROGRAMIRANJE, VEC osnovni KURS IZ JAVE :zbun:
NE KAZE SE PROGRAMASKI JEZICI, VEC osnovni KURS IZ C#:zbun:
.
.
.
developer developer developer developer
.
.
.
Bacam kamenje na sistem! :bljak:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2006. 21:52:16 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.04.2002. 00:45:02
frennky je napisao:
sad mi pade na pamet, na nekoj od prethodnih stranica pomenuo je neko 2 diplome za iste studije, zasto i mi ne bi dobili dve diplome? jednu za men. i drugu za is :)

E ja sam to govorio pre dve-tri godine! Ne mora master daj dva bačelora za istu cenu i mirna Bačka :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2006. 22:24:50 

Pridružio se: 02.09.2004. 18:46:31
Ne znam u kojim to novinama pise i ko daje info. da je KONUS u Utorak, ponedeljak??

KOnus prema mojim inofrmacijama(iz prve ruke :)) ce biti ili u Cetvrtak ili u Petak.

I za tada se planira okupljanje(citaj protest) studenata.

NADAM SE DA CE SE OVOG PUTA STUDENTI FON-a PRIZVATI PAMETI I SVI KRENUTI DA PODRZE PREDLOG KOJI STITI NASE INTERESE. vEROVATNO CE BITI ORGANIZOVANO OKUPLJANJE SA FPN-ovcima I ZAJEDNO KOLONOM DO UNIVERZITETA, A TREBALO BI DA DODJU I DOBOSARI! ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2006. 23:21:35 

Pridružio se: 25.09.2006. 21:35:51
zebre je napisao:
....... upisujete master stUdije zbog diplome ili zbog NOVOG znanja?
Novog znanja? Kog novog znanja? Koji pas?

DA LI VI stvarno mislite DA KOFOM VRELE VODE MOZETE DA ZAGREJETE HLADAN BAZEN?.....

:stupid: :taptap: :taptap: :taptap:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2006. 04:19:31 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.11.2004. 14:34:28
zebre je napisao:
3.Pitanje
KADA SE SMANJIO BROJ SEMESTRA CASOVA na nekom tamo FONu sa 52 na 42 sto je smanjenje od nekih 19%, Kada su svi ispiti podeljeni na jednosemestralne i tako ORganizaciono olaksali studije za bar 5%, kada se preslo na ispitavanje zaokruzivanja A,B,C,D sto je realno olaksanje za bar 5%. Da li su stari Dipl Ingovi blokirali Bulevar JNA jer nisu zeleli da neko lakse dodje do dipl.inga?
NISU. :jeah: Bili su srecni shto su stvari krenule na bolje.

E od ovakvih stvari stvarno popiz.dim....
Odakle svima vama starijima pravo da tvrdite da je samo zbog promene nastavnog plana i porgrama uvedeno neko specijlano ABC polaganje i neko ultra parcijalno i mega giga izdeljeno davanje ispita?????
Sve je isto kao sto je imala i prethodna generacija po tom pitanju... :fokus:

Opet bih uzeo kostim Večnog dečaka,
I opet bih smislio kako da prodangubim
Dok ona ne sleti niz hodnik Studenjaka...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2006. 07:57:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2004. 10:00:09
nexbg je napisao:
NADAM SE DA CE SE OVOG PUTA STUDENTI FON-a PRIZVATI PAMETI I SVI KRENUTI DA PODRZE PREDLOG KOJI STITI NASE INTERESE. vEROVATNO CE BITI ORGANIZOVANO OKUPLJANJE SA FPN-ovcima I ZAJEDNO KOLONOM DO UNIVERZITETA, A TREBALO BI DA DODJU I DOBOSARI! ;)

u extra... bitje i cice sa fpn :) radost radost :) posle tju da ih poduchavam ljudskim pravima, medjuljudskim odnosima i diplomatiji tj. pronalazhenju zajednichkog jezika :)

Sve na protest! :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2006. 09:18:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2003. 08:56:54
Kliforde postoje ljudi koji su bili po starom nastavnom planu i programu a onda su obnovili i presli na novi! Da im nisu podelili matematiku I i verovatnoću i statistiku, verovatno bi sada radili neki drugi posao ili bili na nekom drugom fakultetu!
Ti nisi svestan koliko je to olakšanje! Ali dobro!

Da, i nemoj dzabe da pizdis, ovo je obična rasprava u kojoj ne vidim koji je tvoj interes ugrožen ;)

Postao je lider, umorni lider.Lideri se, kao što znamo, oslanjaju isključivo na narod.Njegov narod sastoji se od umornih intelektualaca svih kategorija, umornog radništva i seljaštva, umornih devojčica i njihovih mama..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2006. 20:18:18 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.10.2003. 13:33:49
Drugari, malopre (u 20:00h) je pocela emisija na Studiju B o masteru. Ne znam ko je prvi gost ali drugi je Turajlicka (inace cini mi se zakleti protivnik Bolonje :evil: )

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2006. 20:25:53 

Pridružio se: 02.09.2004. 18:46:31
Srbijanka Turajlic je zena koja je donela Bolonjski proces u Srbiju. Bila je opomocnik minstra prosvete inace je prof. koji je skoro uvek na strani studenata i sada je.

Trebala je da ucestvuje na tribini na FON-u u Utorak ali nece biti u zemlji pa necemo imati tu cas da je ugostimo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2006. 21:09:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.10.2003. 13:33:49
My mistake, kucao sam u brzini. Mislio sam da je protivnik sadasnjeg nakaradnog sprovodjenja te Bolonje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2006. 01:31:07 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.11.2004. 14:34:28
shadow je napisao:
Kliforde postoje ljudi koji su bili po starom nastavnom planu i programu a onda su obnovili i presli na novi! Da im nisu podelili matematiku I i verovatnoću i statistiku, verovatno bi sada radili neki drugi posao ili bili na nekom drugom fakultetu!
Ti nisi svestan koliko je to olakšanje! Ali dobro!

Da, i nemoj dzabe da pizdis, ovo je obična rasprava u kojoj ne vidim koji je tvoj interes ugrožen ;)

Me, bre, jeste novi program laksi...
ali, znas li ti od koliko razlicitih ljudi sam cuo komentar: "Vi ste presli na Bolonju (wtf????), sad sve ipsite poalzete na zaokruzivanje iz 5 testova..."
A samo je reformisan malo nastavni program... jeste sad mnogo lakse, ali kad mi neko onako nesto kaze totalno neinformisano, ispada da mi se vise isplati da zavrsim obdaniste nego fakultet...

Opet bih uzeo kostim Večnog dečaka,
I opet bih smislio kako da prodangubim
Dok ona ne sleti niz hodnik Studenjaka...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2006. 02:15:59 
Korisnikov avatar

To si Kliforde tek sad shvatio? :(

p.s. u obdanistu bar dobijes klopu (i vaske ponekad) za to sto placas

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2006. 09:20:15 
Korisnikov avatar

Daj Djogani "nije sve tako crno" :P

Mom ocu rekao pomoćnik ministra odbrane da trenutno "nema jačeg" fakulteta od FoN-a i da smo se poslednjih godina mlogo dobro prestrukturirali.....(pominjao nesto kompjutere, ekonomske predmete, i matematike al moj ćale nije zapamtio).

Postao je lider, umorni lider.Lideri se, kao što znamo, oslanjaju isključivo na narod.Njegov narod sastoji se od umornih intelektualaca svih kategorija, umornog radništva i seljaštva, umornih devojčica i njihovih mama..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2006. 11:59:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.04.2003. 17:10:53
shadow je napisao:
Daj Djogani "nije sve tako crno" :P

Mom ocu rekao pomoćnik ministra odbrane da trenutno "nema jačeg" fakulteta od FoN-a i da smo se poslednjih godina mlogo dobro prestrukturirali.....(pominjao nesto kompjutere, ekonomske predmete, i matematike al moj ćale nije zapamtio).

jel ovo sarkazam?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2006. 13:07:20 

Pridružio se: 01.04.2004. 22:31:23
Bez ljutnje, ali u poredjenju sa onim sto smo mi ucili, NPP i jeste obdaniste...Ne razumem samo ove kolege(SPP) koje se "bore" da uce jos, kao da spremaju jos neke ispite da bi dobili diplomu mastera...strasno. Trebalo bi da dobijemo "diplomu svetskih mega careva" za ovo sto smo ucili, a ne mastera...

42 ispita, alo...i to kakvih ispita...MATEMATIKA1, OPERACIONA ISTRAZIVANJA, VEROVATNOCA I STATISTIKA, TEORIJA SISTEMA, PRAVA su samo neki od ispita koji su zahtevali "par meseci" spremanja...pretpostavljam da svi isto zaboravljate i principe programiranja iz prve godine.....nego jbg, Srbija, shta reci...ove je sve moguce...ljudi jednostavno vole da ih nego muchi, to se pokazalo 1000000 puta......ajde idemo sad jos malo da ucimo i da im jos platimo :sarkazam:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2006. 13:36:48 
Korisnikov avatar

Nije sarkazam, nikako...
Sad kad razmislim mi sa menadžmenta na FON-u nemamo pristojnu konkurenciju...
(Ekonomija, megatrend, razni singidunumi, pa ovaj od Karica :), pa ostali "noname" privatni) sve je to obdaniste kako je neko rekao! :yo: :lol: :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2006. 21:23:35 

Pridružio se: 12.06.2003. 11:49:19
Данас сам ово добио е-поштом. Срећко је (бивши?) студент продекан Филозофског факултета и нека буџа у Савезу сутедната Србије (?). Или тако нешто... :) Елем, замолио је да проследимо, па ја прослеђујем.

Срећко Шекељић je napisao:
Izvolite rezime argumentacije za izjednacavanje starih diplomskih sa novim master studijama.

Molim vas da ovaj tekst prosledite drugim studentskim predstavnicima...

Pozdrav!

S

Napomena: U tekstu se koristi naziv "diplomirani-master" jer se, prema novom Zakonu o visokom obrazovanju, posle zavrsenih master studija npr. filozofije dobija akademski naziv: "diplomirani filozof - master".

-х-х-х-х-х-х-х-х-

EKVIVALENCIJA

Prilikom odlučivanja o kriterijumima za usaglašavanje akademskih naziva stečenih prema ranijim propisima sa nazivima iz novog zakona, mora se primeniti adekvatan opšti princip koji će jednako tretirati sve imaoce diploma. Primenom nove, evropske nomenklature akademskih naziva, neophodno je sačuvati stečena prava diplomiranih i time sprečiti njihovo degradiranje na tržištu rada, kao i obezbediti im direktnu prohodnost na doktorske studije. Ovo je već učinjeno u mnogim evropskim zemljama, koji su imale sličan problem: Hrvatska, Holandija, Belgija, Estonija...

Diplomirani = Master

Imajući u vidu osnovne karakteristike master studija (prohodnost na doktorske studije, obim opterećenja od 300 ESPB i trajanje od pet godina), one su suštinski istovetne sa ranijim diplomskim studijama i to na osnovu sledećih pokazatelja:
- Nakon završetka diplomskih studija postojala je mogućnost direktnog upisa na doktorske studije, uz odgovarajuću prosečnu ocenu, ali se ova zakonska mogućnost nije primenjivala, jer doktorske studije na univerzitetima prosto nisu bile organizovane (doktorat se sticao na alternativan način – završetkom magistarskih studija i odbranom doktorske disertacije);
- Raniji propisi nisu imali instrumente za ograničavanje obima opterećenja studenata, usled čega ovaj obim znatno premašuje vremenski period koji imaju na raspolaganju za njegovo savlađivanje, odnosno – obim ranijih diplomskih studija premašuje obim novih osnovnih i odgovara master studijama;
- Sve ranije diplomske studije su i fomalno trajale duže od četiri godine, jer upis apsolventskog staža ima iste pravne posledice kao i upis bilo koje godine studija, zbog čega se i on, pravno gledano, tretira kao godina studija (studijski programi su projektovani sa ciljem da se realizuju zaključno sa istekom apsolventskog roka);
- I ranije diplomske i diplomske-master studije vode sticanju akademskog naziva, za razliku od magistarskih i doktorskih, koje vode sticanju naučnog naučnog;
- I ranije diplomske i nove diplomske-studije vode sticanju titule „diplomirani“, dok nove osnovne studije prvog stepena ne sadrže ovu odrednicu.

Magistar ≠ Master

Naziv magistra nauka ne može se poistovećivati sa zvanjem diplomiranog-mastera, pre svega zbog razlike u opterećenju nastavnim sadržajem i trajanju studija, ali i zbog samog karaktera studija – magistar nauka je naučni naziv (pa je bliži doktoru nauka), dok je master akademski naziv (kao „diplomirani“ po ranijim propisima). Upravo iz tog razloga Zakon o visokom obrazovanju i štiti magistre, odnosno priznaje njihovu prednost u odnosu na diplomirane-mastere. Magistri u skladu sa zakonom imaju pravo da „preskoče“ pohađanje doktorskih studija i da do 2012. godine direktno pristupe izradi i odbrani disertacije. Posle isteka ovog zakonskog roka magistri će upisivati doktorske studije, ali će im biti priznate godine magistarskih studija, tako da će im i tada realno preostati još samo izrada disertacije. S druge strane, masteri će biti u obavezi da pohađaju ove izuzetno zahtevne trogodišnje doktorske studije da bi stekli titulu doktora nauka.

Pored toga, magistri nauka ni na tržištu rada neće biti oštećeni izjednačavanjem diplomaca sa diplomiranim-masterima. Naime, oni će biti u mogucnosti da izvrše usaglašavanje svoje diplome osnovnih studija sa odgovarajućim zvanjem iz novog zakona (diplomirani-master), pa bi nakon magistriranja bili nosioci i akademskog naziva mastera i naziva magistra nauka. Time bi svakako bili u istoj meri kvalifikovaniji od ostalih diplomiranih-mastera, kao što su danas kvalifikovaniji od diplomaca.

Pitanje retroaktivnosti

Pogrešno se navodi da bi izjednačavanje diplomaca i diplomiranih-mastera predstavljalo kršenje zabrane retroaktivnosti. Oni koji na ekvivalenciju gledaju kroz tu prizmu tvrde da ne može biti retroaktivnog priznavanja diplomaca za mastere (jer su, naizgled, nejednaki), a za uzvrat zahtevaju retroaktivno poistovećivanje diplomaca sa „bachelorima“ (koji jesu nejednaki na osnovu više parametara). Ovde se, međutim, uopšte ne radi o retroaktivnom priznavanju, već o zakonskoj obavezi po kojoj KONUS mora da propiše opšte kriterijume na osnovu kojih se utvrđuje da nazivi stečeni po ranijim propisima, prosto odgovaraju nazivima iz novog zakona. Pritom, poistovećivanje diplomaca sa „bachelorima“ (osnovne studije prvog stepena) bi zaista vodilo narušavanju njihovih stečenih prava, jer novi „bachelori“ nemaju isti tretman u daljem školovanju i na tržištu rada kao nosilac titule „diplomirani“.

Diferencijalni ispiti

Zagovornici uvođenja diferencijalnih ispita za diplomce koji žele da steknu akademski naziv mastera zapravo predlažu narušavanje principa zaštite stečenih prava. Svi koji su stekli VII-1 stepen stručne spreme, stekli su ista prava i ne mogu im se dodeljivati različita prava nakon usaglašavanja starih sa novim akademskim nazivima. Odnosno, ukoliko se makar jedna diploma VII-1 stepena stručne spreme prizna kao diploma mastera, onda sve diplome istog stepena moraju dobiti naziv diplomiranog-mastera.

Neki tvrde da kriterijum za usaglašavanje ne treba da bude trajanje studija, već samerljivost novog studijskog programa sa starim. U tom slučaju bi raniji diplomci morali da polažu ispite iz novih predmeta koje oni nisu imali prilikom studiranja. Ovde se, međutim, previđa da se izmene programa redovno vrše i da nikada imaoci diploma nisu bili pozivani da polažu ispite iz dodatnih, novouvedenih, predmeta da bi time potvrdili prava koja su već stekli diplomiranjem. Isto tako, i u budućnosti, umesno je pretpostaviti da će se sadržaji u studijskim programima menjati usled naučnog progresa, ali Zakonom nije predviđeno nikakvo doškolovavanje u ovom pogledu.

Neophodno je imati u vidu da uz diplomu master studija neizostavno ide i tzv. dodatak diplomi u kojem stoje svi podaci o savladanom studijskom programu. Na taj način se sve razlike u studijskim programima očitavaju u samoj diplomi, odn. njenom dodatku.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.11.2006. 12:28:22 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
i,sta bi na debati? kako je proslo? :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.11.2006. 19:15:13 
Korisnikov avatar

A cemu sluzi ta debata? Tj. koja je poenta toga kad na njoj nije niko od onih koji bi trebali da budu :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 462 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  Sledeća