Započni novu temu Odgovori na temu  [ 277 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2008. 18:59:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2006. 15:06:53
Godina: Dipl.
Smer: IS
^ Sa tim se slazem u potpunosti. Ma bice protesta posle zvanicnog obavestenja koje svi cekaju. 100+ ljudi ce biti osteceno za 121.000 ako je ovo tacno, u odnosu na uslove koji su bili prosle godine, a nikome od nas (ili bar velikoj vecini) ne padaju te hiljade s neba..

Na prvom mestu je sto ne mogu to da kazu u septembru. Trebalo je to da nam kazu u septembru prosle godine... Da lepo objave na sajtu, da znamo sta je i kako je.
Cekamo 11. pa da vidimo.. ko zna sta ce se promeniti za nedelju dana.. sad me vise nista nece iznenaditi.. pa cak i da kazu da su na budzetu samo ovi sto su juce upisali drugu :p

Poslednji put menjao BlondY dana 03.09.2008. 19:06:14, izmenjena samo jedanput

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2008. 19:05:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:47:00
Godina: Apsolvent
Smer: UK
Pa ne stvarno, ja ne mogu da razumem to...DA li oni stvarno misle da smo mi neke ovce i da ćemo da svakom njihovom "expresnom" odlukom da klimamo glavom???
Ne znam da li postoji neko u njihovom vrhu ko se iole zalaže za nas? Stvarno ne znam šta im je na pameti...
Mene strašno nerviraju takve stvari što su oni umislili da ćemo da podlegnemo njihovim zahtevima koji im odgovaraju, a na našu štetu.Mislim... :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2008. 19:07:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.11.2007. 20:20:57
Znaci li ovo da svaka prica o uslovu otpada, o 43 boda? Bar dok se ne zavrsi Okt 2?
Sto znaci da se druga godina upisuje samo ciscenjem prve? :(( :(( :((

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2008. 19:13:30 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 19:17:38
Godina: IV
mislim da na svim fakultetima ovaj put drugu godinu na budzet nece upisati vise od 20 posto vise nego sto je primljeno na pocetku. e sad sto na fonu deca mnogo uce pa ima vise kandidata nego mesta, pa se prag podize...
a to ima veze i sa odnosom studenata kaoji su primljeni na budzet sa ukupnim brojem koji je malo "cudan" na nasem faxu

BaGzY je napisao:
Znaci li ovo da svaka prica o uslovu otpada, o 43 boda? Bar dok se ne zavrsi Okt 2?
Sto znaci da se druga godina upisuje samo ciscenjem prve? :(( :(( :((

aaaaaaaaa poludeh, odgovaram ovde svima na pitanja 2h, a ti ne citas lepo

to ne znaci to, ako hoces da ti sazvacem moci ces da preneses 1 ispit sigurno a 2 gotovo sigurno i da i dalje budes na budzetu!

cao ljudi, odoh!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2008. 19:30:43 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.07.2007. 00:20:55
Citiraj:
generacija 06 (tekuca druga) ce upisati trecu na teret budzeta sa cistom prvom i 31 bod iz druge (nema nikakvih lista niti doplata)
Kako nema lista? Pa valjda će svi do kraja oktobra 2 imati čistu prvu i 31 bod iz druge, pa ispada da će cela druga godina upisati treću na budžet ako nema liste.
Šta se dešava ako obnovim drugu godinu i onda je očistim, jel mogu onda da upišem treću na budžet?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2008. 19:37:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.10.2007. 16:55:15
Ja ljudi pa ovo je ludnica! Jel ima neko podatke koliko je studenata prosle godine ocistilo godinu posle oktobra, i koliko je dalo uslov?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2008. 19:40:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.11.2007. 19:12:54
Nema veze prosla godina sa ovom. Prosle su svi upali na budzet koji su dali uslov.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2008. 19:46:25 
Korisnikov avatar

Pa nisam te to pitao! Nego ako neko ima informaciju, znacemo koliko ce otprilike ove godine ljudi dati sve, njih odbijes od 366 i vidis koliko ima mesta za ostale! Ja nisam uopste siguran da je prosle godine mnogo vise od 50% ljudi uspelo da da uslov.... Zat i pitam jel ima neko neke info o tome? :udri:
I jos jedna stvar! Dakle profesor je danas sigurno rekao da ce biti samo jedno bodovanje na kraju oktobra, nece biti nikakvog upisivanja posle septembarskog roka?! Nema veze da li je neko dao uslov sada u septembru ili u oktobru?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2008. 19:55:31 

Pridružio se: 14.06.2008. 16:01:16
Godina: III
FEVER je napisao:
Ja sam bio na protestu danas. Svoje nezadovoljstvo si trebao da dodjes i izrazis danas jer si to mogao. A na sastanak 11og treba da se izaberu predstavnici iz cele nase generacije('88 ) a ne da ide 500 nas kao rulja (sto je danas trebalo da se dogodi a pojavilo se nas toliko da si mogao da nas izbrojis na prste obe ruke). Tako da nam je i onaj covek, ko god to bio, lepo rekao da ne moze da pregovara sa nas 10oro, vec da se dogovorimo sta su glavni ciljevi i da posaljemo predstavnike. Zelim da se zahvalim studentima koji su ocistilili godinu u junu i dosli da nas podrze. Sve u svemu videlo se koliko smo slozna generacija. Videla je to i uprava pa sad moze da nam radi sta hoce. I sad ce neko da pocne da me pljuje kako je imao da sprema ispite pa nije mogao da dodje. Imali smo i mi ali smo ipak otisli. Inace na budzet ce se upisati 366 judi i to je to. . .

Kolega pouzdano znam da imas ispit tek 9og tako da si mogao da izdvojis par sati da dodjes na protest, ali ne mozes kriviti ljude koji imaju ispit sutra kao i one koji nisu u Bg-u. Svi smo nezadovoljni trnutnom situacijom, ali sacekajmo 11.09. tad ce nas biti vise u amfiteatru, a predstavnici ce govoriti u nase ime..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2008. 20:00:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.04.2008. 14:33:15
NEKO88 je napisao:
FEVER je napisao:
a predstavnici ce govoriti u nase ime..

Koji predstavnici?
Jel sme da se zna ime i prezime ljudi koji nas predstavljaju?
I na osnovu cega su oni birani da predstavljaju 760 ljudi, tj. studente prve godine?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2008. 20:07:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2007. 20:35:35
kakve su bre ovo gluposti "vise ne postoji obnova na teret budzeta"???
pa to ne moze svaki fax za sebe da odlucuje, to se odlucuje na nivou beogratkog univerziteta!!!!!
i to, i ovo za 43!!!! pa to je vec odredjeno za fakultete koji prelaze na bolonju!
jedino o cemu nas fax moze sam da odlucui jesu kvote po smerovima i mozda jednostavno zeli da ceka do kraje oktobra i da tek onda vidi koliko ko ima bodova i kakav prosek, pa da se po tome popunjavaju kvote...a ko ne uspe da upise smer po zelji, a ima 43 ide na OM i UK, odnosno, gde je ostalo mesta. meni je to jedino logicno! a ako oni odluce nesto drugacije, ima da dignemo bar 500 od 800 ljudi i to ce biti strejk za pamcenje! samo nek oni probaju da objave takvu informaciju! :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2008. 20:11:51 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.02.2008. 13:14:27
Jao bre ljud svi nagadjate nesto,citajte sta se pisalo ranije!!!!DAKLE ONAJ KO JE SADA NA BUDZETU I DAO JE USLOV OD 43 BODA OSTAJE NA BUDZETU,MA KAKO SVI PRICALI DA TO NIJE FER PREMA ONIMA KOJI SU NA SAMOFIN.j*** GA TAKO JE SADA A I ODUVEK JE TAKO. . . A OVI STO HOCU DA PREDJU NA BUDZET TREBA DA OCISTE GODINU,UKOLIKO SE GRANICA NE SMANJI EVENTUALNO ZBOG LOSE PROLAZNOSTI...ZA LJUDE KOJI SU DALI USLOV U JUNU UPIS CE BITI KRAJEM SEPT,ZA ONE KOJI SU DALI U SEPT BICE UPIS U OKTOBRU ITD...A INACE JUCE JE 30-ORO LJUDI UPISALO 2 GODINU,TAKO DA CE NE BRINITE BITI MESTA ZA SVE!!!!!!!!!!!!!!
Mene vise nema na ovoj temi...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2008. 20:12:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.01.2008. 22:31:30
Boza_zvani_Pub je napisao:
drakChe! je napisao:

to, taj sastanak sto pise za studente II godine u kolko vec sati.

to NECE biti ujedno i upis, za upis ce termini izaci posle septembarskog roka i bice valjda oko 20. sept

reci ti meni, ako ce da se pravi lista posle oktobarskog roka, kako ce onda upis da bude 20. sept?

Citiraj:
Pa dobro.. Nema sanse da vise od 150 ocisti godinu do oktobra (nadam se).. Sto znaci da ima nade i za nas obicne smrtnike kojima ce ostati 1-2 ispita

pfaaaaahhahaha... Mislish da nece 150? ba bice i vishe samo posle septembarskog. Jer ako je u junu ochistilo 70, koliko je studenata kojima je ostao jedan ispit? A kojima je ostalo 2? mislish da oni to nisu dali sad? Nemoj da mlatish....
Ja se nadam da ce ostati mesta posle ochishcenog oktobra...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2008. 20:50:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.11.2007. 20:20:57
@ Bane
To sto si sad rekao je gomila gluposti i nista vise. Procitja malo ranije postove, pa ces videti da nista od toga sto si sad naveo nije tacno...
@ Nob.Venoda
U potpunosti se slazem sa konstatacijom oko moguceg broja studenata koji ce ocistiti godinu i mislim da ce ih biti bar 350 sigurno posle oktobra. Pogotovo sada kada je udarena ova ziska da mora sve da se, ima debelo svi da zagreju stolicu...

Poslednji put menjao BaGzY dana 03.09.2008. 20:53:52, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2008. 20:50:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.09.2007. 12:40:35
4. Da se studentima koji studiraju na teret budzeta, a obnove godinu omoguci da narednu godinu upisu na teret budzeta.

Ovo nazalost nije moguce odobriti jer nije u skladu sa zakonom, i nije dozvoljeno od strane ministarstva prosvete i sporta. To znaci da student koji obnovi godinu automatski pada na status samofinansirajuceg.

Da li ovo vazi samo za prvu i drugu god? Ili za sve???!!!!!!!1

And what you need ironically
Will turn out what you want to be
If you just let it…"

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2008. 21:02:42 
Korisnikov avatar

Citiraj:
mislim da ce ih biti bar 350 sigurno posle oktobra...

Nasao sam informaciju da je prosle godine na nivou beogradskog univerziteta 20% ljudi ocistilo godinu posle oktobra, i to sve sa arhitektonskim na kome je jedinom iznad 50%(80)!
Dakle da ce 350 ljudi ocistiti godinu, to moze samo u snovima.... Nemojte siriti bas ovakve totalno promasene procene,+ sto ne idu u korist gotovo nikome odavde sa foruma :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2008. 21:11:26 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.01.2008. 22:31:30
Pa da, znam, ali realno je, zar ne? 70 u junu. U septembru ce da chiste makar svi oni kojima su ostala 2 ispita u junu. Ja ga cenim makar duplo vishe. Mislim da ce sigurno biti izmedju 180-200 studenata sa chistom godinom posle septembra.
A tek u oktobru...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2008. 21:15:24 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.02.2008. 13:14:27
@BaGzY
da malo vise slusas cuo bi nesto pametno!ovo sto sam ja napisao sam cuo direktno na faxu od ljudi koji na upisu rade..iskreno mene bas briga da li ces ili neces upisati godinu,jer cu je ja upisati sigurno...ovo pricam za one kojima su tacne inf.potrebne a ti ako neces da ih slusas bas me briga,ja od ovoga nemam nista...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2008. 21:15:50 
Korisnikov avatar

Nob.Venoda je napisao:
reci ti meni, ako ce da se pravi lista posle oktobarskog roka, kako ce onda upis da bude 20. sept?

to je jedan od upisnih rokova. tada ce verovatno da se upisuje treca i to ovi koji su dali uslov u junu i septembru i druga ovi koji su ocistili u septembru. posle ce biti jos termina upisa... videces vec!

inace kolege zar stvarno mislite da je moguce da 350 studenata ocisti prvu godinu... ma dajte molim vas!

bane je napisao:
Jao bre ljud svi nagadjate nesto,citajte sta se pisalo ranije!!!!DAKLE ONAJ KO JE SADA NA BUDZETU I DAO JE USLOV OD 43 BODA OSTAJE NA BUDZETU,MA KAKO SVI PRICALI DA TO NIJE FER PREMA ONIMA KOJI SU NA SAMOFIN.j*** GA TAKO JE SADA A I ODUVEK JE TAKO. . . A OVI STO HOCU DA PREDJU NA BUDZET TREBA DA OCISTE GODINU,UKOLIKO SE GRANICA NE SMANJI EVENTUALNO ZBOG LOSE PROLAZNOSTI...ZA LJUDE KOJI SU DALI USLOV U JUNU UPIS CE BITI KRAJEM SEPT,ZA ONE KOJI SU DALI U SEPT BICE UPIS U OKTOBRU ITD...A INACE JUCE JE 30-ORO LJUDI UPISALO 2 GODINU,TAKO DA CE NE BRINITE BITI MESTA ZA SVE!!!!!!!!!!!!!!
Mene vise nema na ovoj temi...

prvo: nemoj na forumu da pises velikim slovima, nekulturno je! drugo: ne znaci da ko je na budzetu i ima 43 espb poena upisuje drugu na budzetu sigurno. trece: slazem se da ce biti dosta mesta, sam martic je rekao nekih 47-48 poena verovatno, ali da ce preciznije da se zna posle septembra!

Poslednji put menjao Boza_zvani_Pub dana 03.09.2008. 21:19:48, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2008. 21:19:32 
Korisnikov avatar

NancY_88 je napisao:
kakve su bre ovo gluposti "vise ne postoji obnova na teret budzeta"???
pa to ne moze svaki fax za sebe da odlucuje, to se odlucuje na nivou beogratkog univerziteta!!!!!
i to, i ovo za 43!!!! pa to je vec odredjeno za fakultete koji prelaze na bolonju!
jedino o cemu nas fax moze sam da odlucui jesu kvote po smerovima i mozda jednostavno zeli da ceka do kraje oktobra i da tek onda vidi koliko ko ima bodova i kakav prosek, pa da se po tome popunjavaju kvote...a ko ne uspe da upise smer po zelji, a ima 43 ide na OM i UK, odnosno, gde je ostalo mesta. meni je to jedino logicno! a ako oni odluce nesto drugacije, ima da dignemo bar 500 od 800 ljudi i to ce biti strejk za pamcenje! samo nek oni probaju da objave takvu informaciju! :ljutko:

I am with you, ali sa malo blažom varijantom. :D

Uglavnom, ljudi, ovde se prepiremo zbog njihove nemarnosti.

NE MOGU da nam kažu to tek sada
NE MOGU sada da uvedu celu bolonju
NE MOGU ni da pomisle na to
NE MOGU tako da se ophode...
jednostavno, ohladite glave i sačekajte da dođe taj prokleti 11. kad ćemo saslušati šta ONI imaju da nam kažu. Da li je u redu to ili ne, sačekaćemo posle tog "sastanka"...

Ja samo hoću da kažem da mene tamo neće niko da zastupa, to najbolje radim sam. A verujem da i vi milsite isto za sebe.Naravno, ne želimo da se sve to pretvori u cirkus. Jednostavno, milsim da NIKO, koga bismo kao odabrali, nije sposoban da nosi teret svih nas.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2008. 21:25:44 
Korisnikov avatar

Cereal Killer je napisao:
Citiraj:
generacija 06 (tekuca druga) ce upisati trecu na teret budzeta sa cistom prvom i 31 bod iz druge (nema nikakvih lista niti doplata)
Kako nema lista? Pa valjda će svi do kraja oktobra 2 imati čistu prvu i 31 bod iz druge, pa ispada da će cela druga godina upisati treću na budžet ako nema liste.
Šta se dešava ako obnovim drugu godinu i onda je očistim, jel mogu onda da upišem treću na budžet?

sta ti mislis da ce svi da daju uslov za trecu? haha molim te!

ovo drugo pitanje ti je dobro i odgovor je NE. ti obnavljas drugu (placas SAMO obnovu jer drugu si vec platio kada si je upisivao ), a onda kada budes dao uslov za trecu (tj ocistis drugu), prilikom upisivanja trece placas skolarinu 121.000 jer si pao na samofinasirajuci status!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2008. 22:08:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.10.2005. 21:58:06
Smer: ME
Mislim da stvarno nema smisla da ne bude kompenzacije, jer niko od nas ne trazi ispit na poklon...mi cetvrtu godinu ne mozemo upisati bez polozenih 28 ispita, kakve veze ima ako jedan iz druge ostane, to znaci da smo dali jedan vise iz trece, sto ne znaci da smo lencuge, losi (razmazeni) ljudi, losi studenti...zbog cega neko da padne godinu ako ima polozenih 28+ ispita?!....
Nije fer,jel da?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2008. 22:29:01 

Pridružio se: 09.11.2007. 13:29:38
Smer: ME
a shta je sa onima koji odnove trecu godinu!? jel i oni postaju samofinansirajuci!?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2008. 22:32:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.11.2007. 11:52:09
Godina: III
http://www.puskice.org/in/vestkom.php?id=1894

Sve kako je reko Boza_zvani_Pub, hvala na tacnim informacijama!

Poslednji put menjao Chaki dana 03.09.2008. 22:42:16, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.09.2008. 22:38:20 
Korisnikov avatar

Puškice je napisao:
Такође, продекан је позвао студенте да учествују у доношењу одлука (претпостављамо зато што Студентски парламент и Студент продекан не раде свој посао) које се тичу студената у будућности, те и у то име направио договор са представницима незадовољних студената

@ FEVER : Kao što sam rekao, studenski parlament ne radi svoje i mi, studenti, smo pozvani da branimo svoje stavove. Ne pada mi na pamet da opet biram nekog ko nije sposoban da nas predstavlja onako kako treba... :nene:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 277 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Sledeća