Započni novu temu Odgovori na temu  [ 179 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04.11.2004. 16:01:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.11.2001. 10:11:24
Godina: Padobranac
Smer: IS
takodje... + created by Toma :lol:

Edited By Strategylover on 1099580567

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.11.2004. 17:46:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2002. 10:23:32
Godina: Dipl.
radi samo u ie
ni meni nece ni u operi ni u firefoxu

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.11.2004. 17:50:14 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.06.2003. 01:21:05
Godina: Apsolvent
Smer: ME
meni ni toliko.. moj dobri firewall uspešno uklanja reklame :lol: :lol:
jel ima negde uporedni pregled kandidata?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.11.2004. 19:09:01 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.03.2002. 03:16:01
www.puskice.co.yu - imas tamo sve o kandidatima

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.11.2004. 19:14:56 

Pridružio se: 04.11.2004. 19:00:59
Cao svima!

juce na tribini kolega mi je ljubazno ponudio da se predstavim i na forumu,naravno zasto da ne.
Uglavnom dosta toga je poznato,evo ukratko

dakle...
Katarina Simic student trce godine,odseka menadzment,upisala se na FON po zavrsetku Valjevske gimnazije 2002. godine.
Nisam clan postojecih organizacija na fakultetu.
Imam volju i zelju ,a posedujem i odgovarajucu sposobnost da radim posao studenta prodekana.
Eto najosnovnije je receno,da se ja ne bih ponavljala,najbolje je da vi pitate,a ja da odgovaram na konkretna pitanja.
btw moj sajt preko kojeg ,takodje,mozemo da kontaktiramo www.kacasimic.co.sr

pozdrav......................KATARINA

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.11.2004. 19:27:15 

Drago mi je da se bar neko pojavio na tribini,i da je "pazljivo" pratio nasa izlaganja.

Naravno da znam sta su moji veliki uspesi,ali najveci ,kao sto sam i rekla,svakako jos nisam dostigla.
Postoji razlicita kategorizacija uspeha,i moze se posmatrati iz razlicitih zivotnih aspekata,zato nemojte me prozivati da nisam znala da odgovorim na pitanje,nego jednostavno pitanje je bilo tako koncipirano da je zahtevalo jednu ,konkretnu stvar koju zaista nisam mogla da izdvojim u ovom trenutku.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.11.2004. 19:33:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.11.2001. 10:11:24
jedno pitanje za kandidate...

januarski i februarski ispitni rok su maltene spojeni... ne verujem da ikome odgovara shto je izmedju njih svega nedelja-dve razmaka... mnogi smatraju za greshku ukidanje aprilskog roka...
takodje, chesto se ne zna ni raspored ispita do par da na pre samog pochetka roka... da ne pominjem chesta pomeranja ispita... Meni ovo iskreno smeta i voleo bih da se malo bolje sredi po studente...

shta planirate na tom planu? imate li neki pripremljen predlog/zahtev da predate prodekanu za nastavu i shta bi uradili povodom toga?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.11.2004. 20:12:57 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
да ли ћете ви који сте били на представљању а нисте победили на изборима помагати изабраном студенту продекану?

Edited By Moma on 1099595649

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.11.2004. 21:06:50 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.12.2003. 00:09:55
Ja se izvinjavam svima što nisam došao na debatu, nažalost imao sam zdravstvene probleme, dobio sam dve velike inekcije, detalji nisu bitni, svestan sam da mi je to minus, ali neću se povući iz kandidature!

Da odgovorim na neka pitanja postavljena ovde...

Ako izgubim izbore očekujem od pobednika da me pozove na razgovor da mu saopštim svoje ideje, ako to ne učini ja ću sam da odem i da mu kažem. U slučaju da pobedim pozvaću sve protivkandidate da iznesu svoje ideje i probleme, ja funkciju studenta prodekana vidim kao prvog medju jednakima, koji je legitimno izabran i ima ovlascenja da u nekim sferama pomogne studentima.

Posao bas da vam nadjem to ne mogu, ali postoji jako zanimljiva ideja u okviru FONDIP-a da se organizuje odredjena vrsta portala na kome bi se kacili studentski radovi, seminarski i diplomski, koje bi eventualni poslodavci videli i ukljucili studente u neki svoj projekat ili im cak ponudili radno mesto. Ta ideja mi se jako dopada i stacu iza nje, a postoji i velika volja profesora da se to realizuje.

U vezi sa rokovima, meni iskreno vise odgovara ovakav sistem, jer se ne ometa nastava u letnjem semestru, a april je bas padao u sred nastave. Ne moze da se isprati tempo. To je moje licno misljenje, ali ja sam tu da postujem vecinu! Ono sto bi ja predlozio je to da april bude vandredni rok, na koji ce studenti regularno moci da izadju.

Sto se tice rasporeda tice, to jeste veliki problem i tu mora ozbiljno da se poradi. Kako ce fakultet da se prosi dva puta do pocetka sledece skolske godine, bice mnogo bolja situacija tada, ali do tada ono sto mogu da ucinim je da se prodekanu za nastavu i dekanu svaki dan penjem na glavu da raspored izlazi najkasnije 30 dana pre pocetka ispitnog roka.

Toliko od mene, idem da ubijem ove stomacne viruse! :bljak:

Nek bulevari sveta pamte muziku tvojih koraka

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.11.2004. 22:02:44 

Pridružio se: 14.09.2004. 22:34:51
Evo ovaj nezavisni sto si mu zaboravio ime se javlja ( inace Nikola ... drago mi je ... ), zao mi je sto ne znate svi podatke koje fakultet tako vesto skriva od Vas a to je da ljudi sa FON-a uglavnom ispuse kada zavrse svoje skolovanje (osim ako ga ne nastave ali o to je vec druga prica ) i ostanu izbezumljeni sa diplomom sa kojom ne znaju kud ce osim ako im mama i tata ili neki bogati komsija ne nabaci posao ...
Koliko-toliko sanse imaju informaticari ( ali se krljaju sa PMF-ovcima ) i POM-ovci zato sto ih ima malo pa svi nadju posao u dobrim firmama jer ih salju tokom trece i cetvrte na obaveznu praksu pa ih tamo uglavnom regrutuju i "rezervisu" kad diplomiraju ( sto se dalo videti crno na belo na tabli u hodniku na fakultetu kada se vrsila prezentacija smera. Na POM-u u cetvrtoj godini postoje uglavnom kako to profesori zovu "zanatski" predmeti sto znaci da kada ih polozite iz te oblasti mozete da pocnete da radite i zaradjujete ). Menadzerima uzimaju posao diplomirani ekonomisti ( ovo svi znaju ), a o kvalitetu necu ni da pricam jer to je besmislen smer koji postoji samo zato sto ga neki profesori ( koji ne znaju sta ce raditi sa sobom ako ostanu bez njega ) forsiraju. Zato je zaposlenje i stvaranje dobrih poslovnih veza dok ste jos na fakultetu od IZUZETNE vaznosti ! Uostalom ... popricajte sa kolegama koji su zavrsili FON pa ih pitajte gde i sta rade ( u struci naravno ) i da li su se zaposlili preko neke veze ili su izasli na konkurs koji je to preduzece u kome rade organizovalo. ( Nemojte da se vredjate, ali i diploma dva fakulteta nista ne znaci ako ste tunjavi i fakultet zavrsili tako da nista ne znate da primenite od toga sto ste 4 godine ucili )

Sto se tice problema sa ViS, pricao sam sa Draganom ( prodekan za nastavu ) i on je potpuno zbunjen. Sto znaci da ni oni sami nisu potpuno razjasnili i razmisljali o problemu sa statistikom. Moj ti je savet da to spremas jer sto pre das ViS to ces biti sigurniji da ces brze zavrsiti fakultet ( uostalom ako si se izborio sa matematikom onda vise nista nije problem - osim projekata ili investicija u cetvrtoj, ali to ide preko kolokvijuma ili nikako )

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.11.2004. 22:15:56 

[color=#000000]I pre nego što počnete da me osuđujete zbog gore spomenutih stvari, razmislite i postavit epitanje sebi da li je logično da od toliko menadžera i informatičara sa FON-a BA

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.11.2004. 22:17:40 

Pridružio se: 04.12.2002. 11:26:56
Grim Ripper je napisao:
Evo ovaj nezavisni sto si mu zaboravio ime se javlja ( inace Nikola ... drago mi je ... ), zao mi je sto ne znate svi podatke koje fakultet tako vesto skriva od Vas a to je da ljudi sa FON-a uglavnom ispuse kada zavrse svoje skolovanje (osim ako ga ne nastave ali o to je vec druga prica ) i ostanu izbezumljeni sa diplomom sa kojom ne znaju kud ce osim ako im mama i tata ili neki bogati komsija ne nabaci posao ...

Menadzerima uzimaju posao diplomirani ekonomisti ( ovo svi znaju ), a o kvalitetu necu ni da pricam jer to je besmislen smer koji postoji samo zato sto ga neki profesori ( koji ne znaju sta ce raditi sa sobom ako ostanu bez njega ) forsiraju.

Čekaj kolega Nikola Nezavisni jel to tvoj program da svi napustimo FON ili da se isti ukine?

Quality management izmišljena profesija? ...E dečko i ti bi da budeš SP. Pa baš zato što nemamo profesionalno upravljenje kvalitetom mi i ne možemo da izvezemo ništa sem malina i balavana.
95% naših firmi nije dostiglo standarde kvaliteta svojih proizvoda i usluga što je osnovna stvar na zapadu. Nedavno su Nemci vratili jednoj fabrici iz Čačka pošiljku od 10000 komada nameštaja jer su našli samo jednu stolicu koja odstupala od projektovanog kvaliteta. Knjige u ruke pa onda u svet :ljutko:

Edited By vicep on 1099603123

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.11.2004. 22:28:38 

<KATJA> je napisao:
Postoji razlicita kategorizacija uspeha,i moze se posmatrati iz razlicitih zivotnih aspekata,zato nemojte me prozivati da nisam znala da odgovorim na pitanje,nego jednostavno pitanje je bilo tako koncipirano da je zahtevalo jednu ,konkretnu stvar koju zaista nisam mogla da izdvojim u ovom trenutku.

Svaka čast koleginice, već pričate kao Nataša Mićić.Ovo rečenica vam ima ravno 45 reči!!! Nova politička zvezda je rođena
:grin: :P :grin:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.11.2004. 00:36:38 

Hvala na sugestiji kolega.
Sto se mene tice mogu da vam kucam i krace recenice.
Vazno je da Vi shvatite ono sto ja hocu da kazem.

pozdrav

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.11.2004. 00:53:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.12.2003. 00:09:55
Samo jedna primedba za puskice, priznajem da sam odgovoran sto se nisam pojavio na debati, ali to nije razlog da se neko iskljuci iz ankete i tako stavi u neravnopravni polozaj u odnosu na ostale!

Ono sto mi je jako cudno, jeste to da savez nije kandidovao nikoga?

Nikola zaista ne znam koji cilj pokusavas da postignes srozavanjem ugleda u ocima forumasa? Nije sve tako sjajno, ali je daleko od toga da sa fonovci tesko nalaze posao, ja licno smatram da je upravo ta multidisciplinarnost veliki plus prilikom zaposlenja... Saradjivao sam sa dosta firmi i u jednoj sam jos uvek saradnik i svi jako postuju to sto sam student FONa. Diploma FONa se sve vise ceni, proveri malo svoje tvrdnje u praksi. Uzmi na primer listu trzista rada, videces da ima manje nezaposlenih fonovaca nego ljudi sa ETF-a ili PMF-a! To su realni podaci u kojima je zbir svih odgovora 100 %, a ne ko u neki istrazivanjima o studentskim problemima!

off topic to Ogi: Znam Ogi da ces na kraju da glasas za mene :cool:

Nek bulevari sveta pamte muziku tvojih koraka

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.11.2004. 01:32:37 

Pridružio se: 01.09.2004. 21:17:46
Meni se svidja tvoj program mickey!
Iako te ne znam licno, mislim da imas ok stavove iz svega sto sam citao, a sto si naravno ti napisao.
A ti Nikola stvarno ne razmisljas na pravi nacin. Sto si onda upisao FON ako je sve tako kako kazes...
Mickey trenutno ima najbolji utisak i najzdravije stavove bez obzira sto se nije pojavio na predstavljanju zbog opravdanih razloga!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.11.2004. 02:36:20 
Hall of Fame
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.03.2002. 18:54:47
Smer: OM
Mickey je napisao:
Posao bas da vam nadjem to ne mogu, ali postoji jako zanimljiva ideja u okviru FONDIP-a da se organizuje odredjena vrsta portala na kome bi se kacili studentski radovi, seminarski i diplomski, koje bi eventualni poslodavci videli i ukljucili studente u neki svoj projekat ili im cak ponudili radno mesto. Ta ideja mi se jako dopada i stacu iza nje, a postoji i velika volja profesora da se to realizuje.

Ovaj...
Hm....
Mislim...
Ta ideja je potekla od strane FONDIP-a, i u potpunosti ce je realizovati FONDIP, zato shto u tome vidi korist za sebe!!! Koja je tu uloga studenta prodekana ili koji je znachaj toga shto cesh ti to podrzati?!
Da prevedem: Ne kiti se tudjim perjem!

A shto se trzishta rada tiche...
Vicep, secash li se na koje si podatke naishao tamo?! :grin:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.11.2004. 04:57:50 
Moderator
Korisnikov avatar

ovo podseća da liči na našu političku scenu.. prepucavanja.. i ... prepucavanja... elem... biće zanimljivo videti ko će šta reći u narednih nekoliko dana... ali ono što zaista smeta jeste neobjektivvnost puškica... bar meni lično... svi kandidait imaju jednako pravo... zašto onda skraćivati anketu i tako direktno uticati na potencijalne glasače?! :(
Bilo bi lepo i da se dogovori da gotovi planovi predmeta budu gotovi do početka semestra kako bi se znali tačni datumi kolokvijuma.. i da ne zaboravim.. da ne smeju da budu dva ispita iz iste godien istog dana... po mogućstvu ni susednih godina...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.11.2004. 08:35:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2002. 10:23:32
opet vi o rasporedu...
to je jedan ogroman posao na koji student prodekan ne moze bas nesto puno da utice

sto se tice puskica, jel to kod mene problem ili se nesto desilo? ja vidim samo neke cudne simbole tipa ч. поѾµ˛¸›° ?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.11.2004. 08:38:04 

Sto se tice ispitnih rokova, april nece vratiti, tako da tako neshto ne moze niko da obeca. Ono sto moze da se obeca je da ce se 15 dana pre pochetka roka objavljivati raspored, kao i da ce svako pomeranje morati da bude najavljeno bar 10 dana ranije !!!
Inache, do pomeranja dolazi zato shto se raspored pravi bez konsultacije sa profesorima, pa dolazi do nesuglasica. To moze lako da se reshi!!!

(za sve : Potpuno sam zadovoljan fakultetom koji zavrsavam, i kada bi opet mogao da biram fakultet nakon srednje, izabrao bih FON ! )

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.11.2004. 10:18:11 

<KATJA> je napisao:
Hvala na sugestiji kolega.
Sto se mene tice mogu da vam kucam i krace recenice.
Vazno je da Vi shvatite ono sto ja hocu da kazem.

Ne ne shvataš, treba da se držiš ovih političkih žvaka jer što te manje pučanstva razume to više skačeš u njihovim očima. To je klasika kad ljudi znaju mnogo da pričaju a ništa da ne kažu. Dobro ovo sad nije bilo za Forum ali ajde...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.11.2004. 10:21:46 

Jelena je napisao:
Mickey je napisao:

Ovaj...
Hm....
Mislim...
Ta ideja je potekla od strane FONDIP-a, i u potpunosti ce je realizovati FONDIP, zato shto u tome vidi korist za sebe!!! Koja je tu uloga studenta prodekana ili koji je znachaj toga shto cesh ti to podrzati?!
Da prevedem: Ne kiti se tudjim perjem!

A shto se trzishta rada tiche...
Vicep, secash li se na koje si podatke naishao tamo?! :grin:

Ovo već postoji, odnosno razvija se priča oko zapošljavanja www.foncareercenter.org

Da bio sam na tržištu rada pre dve godine i pogodite čijih bivših studenata ima najmanje na birou. Ušili smo i ETF :cool:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.11.2004. 13:58:06 
Hall of Fame
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.03.2002. 18:54:47
Smer: OM
Mogu li ja da pitam sada sve kandidate:

Kako zamishljate da sprovedete svoj program?
Dakle, ko ce vam pomoci, ko vas podrzava?
Imate li podrshku profesora, neke studentske organizacije, neku ekipu ljudi sa kojom planirate realizaciju programa?
Lako je obecavati! Ali, teshko da jedan chovek bez podrshke moze iz korena da menja politiku FON-a!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.11.2004. 17:25:27 

Moju kandidaturu i program podrzavaju grupa profesora i asistenata koji su i svojim potpisom ( iako to nije bilo potrebno ) zeleli da daju do znanja ostalim studentima da se slazu sa onim sto sam izneo u programu.
Dve kljucne osobe od kojih ce ove godine mnogo toga znaciti i bez cijeg odobrenja nista veliko nece moci da se uradi na fakultetu ( prodekan za nastavu Dragan asiljevic i prof. Konstantin Kostic koji je preds. saveta profesora ) su ljudi sa kojima sam vec imao izuzetnu saradnju.
Ne treba zaboraviti i grupu studenata 3 i 4 godine koja se slozila da mi pomogne u ostvarivanju ideje koju sam izneo na forumu i na debati, poklanjajuci svoje slobodno vreme za ostvarenje nasih zajednickih ciljeva
Tu je i grupa apsolvenata, koji zele da saradjuju u sredjivanju apsolventskih rokova za njih.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.11.2004. 17:51:54 
Moderator
Korisnikov avatar

Ovaj... Izuzetno mi je drago što te podržavaju profesori.. jer to znači da imaš dobru saradnju sa njima.. što može mnogo da koristi.. ono što me zanima.. a šta ako ti ne pobediš? da li će onda oni nekom drugom "smetati"?

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 179 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća