Započni novu temu Odgovori na temu  [ 212 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26.09.2009. 21:04:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.06.2007. 21:10:34
Godina: IV
Smer: UK
^^ Koji fakultet bi se bunio? Samo Fon i Fpn imaju ovaj problem da predju tu kvotu, svi ostali koji se rangiraju nemaju ni 30 % studenata koji su dali uslov, a ovi drugi fakulteti koji se ne rangiraju imaju uslov 48 za sve sto je najnormalnije. Ako drzava ima da plati svim studentima ekonomskog, pravnog i svih tih velikih fakulteta, zasto ne bi imala i za nas? Zato sto ako oni izadju na ulice napravice haos.
Oni pokusavaju da vide na sta smo spremni. Tako su i prosle godine usli sa pricom o rangiranju pa kad smo blokirali ulice, povukli su to, al su nasli nacin da uzmu pare preko toga "studenti koje drzava finansira", jer su znali da su ljudi u frci pa bolje da placaju prijave ispita nego skolarinu, a realno, nisu smeli ni to da urade...
I sad ova prica o placanju prenetih ispita? Ja ne znam jos nikoga ko to placa...
I najgore od svega su mi ljudi sa stavom "obavestili su nas na vreme". Pa ako nas obaveste u novembru da je skolarina za sledecu god. npr 200000, mi cemo prihvatiti, jer su nas ipak obavestili na vreme???

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.09.2009. 22:17:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2006. 14:25:29
Godina: Dipl.
Smer: ME
gotlib, po tome što ti kažes ispada da fakultet dobija pare samo od samofinansirajućih.. (?!)
k'o što kaže pufna fax čak dobije više para po jednom budžetskom studentu naspram studenta koji sam plaća školarinu...
...a gde su tek raznorazne malverzacije izvodljive sa budžetskim studentima...

pa ništa, na ulice ćemo....je*ala ih jagoda jorga(n) ili ko je vec smishljao zakon..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.09.2009. 22:27:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.04.2008. 14:33:15
^ Nisam znao da faks dobija preko 130 000 dinara od drzave po budz. studentu :@

Ali bas mi nije jasno kako se te pare raspodeljuju, tj. zasto je na FON-u student "skuplji" od recimo studenta na FPN ?!

A slazem se ovo za Jagodu nama dragu :D :udri: :bljak:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.09.2009. 23:20:40 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2009. 19:49:42
Godina: III
Smer: IS
Oe, ljudi jeste li vi uopste culi da svuda u svetu vlada svetsa ekonomska kriza?
Skresace drzava pare za fakultete i onda je sve na nasoj grbaci.
Nego, sta je s odgovorom na taj mail, sinak? :aaaa:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.09.2009. 23:29:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.11.2007. 19:12:54
Godina: Apsolvent
shardonnay je napisao:
I najgore od svega su mi ljudi sa stavom "obavestili su nas na vreme". Pa ako nas obaveste u novembru da je skolarina za sledecu god. npr 200000, mi cemo prihvatiti, jer su nas ipak obavestili na vreme???

Pa evo, ja to veoma cesto spominjem, ne da bih tebe nervirala, ili bilo sta drugo, vec zato sto nas JESU obavestili na vreme. Sto se niko nije bunio kad su postavili to obavestenje, pre godinu dana? Vec su nasli svi da se zale u poslednjih mesec dana.
Da se razumemo, ni meni sve ovo ne odgovara, ali realno gledam, imaju sasvim dobre argumente da nas odbiju, ako to stvarno zele. Da, verovatno ce nam delimicno izaci u susret, ali ne potpuno, kao sto bi bilo pravedno u ovakoj situaciji.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.09.2009. 23:45:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.06.2007. 21:10:34
Pa da je neko pokrenuo to pitanje u aprilu, dobio bi odgovor : idi uci, sta se sad cimas. Al stvarno, mogu da nas obaveste tako o bilo cemu "na vreme" pa mi moramo da prihvatimo. I sto to opet samo kod nas vazi?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.09.2009. 23:55:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.11.2007. 19:12:54
Nisam rekla da treba da prihvatimo sve sto nas obaveste, vec da je trebalo odamh da se zalimo... a ne u 5 do 12. A to sto vazi samo kod nas...pa mislim da svaki fakultet sam donosi takve odluke, a nas je, opstepoznato, alav za pare :roll:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.09.2009. 00:11:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:47:00
Odgovor nisam dobio još. Javljam vam ako nešto bude, ne brinite. ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.09.2009. 03:18:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.10.2007. 21:53:27
Pufna je napisao:
Koliko ja znam njima cak i vise odgovara da prime vise ljudi na budzet, jer oni od drzave dobiju vise para za jednog studenta nego kada se taj student sam finansira, tako sam bar videla prosle godine...
Uostalom, to mozda ne zavisi od njih, jer verujem da bi se drugi fakulteti bunili kada bi samo FON-u povecali broj budzetlija.

Eh, pa da je tako onda bi nasem dragom fakultetu, koji je vise nego i jedan drugi alav na novac, bilo u interesu da sto vise studenata upise na budzet, a ne bi nam radio to sto nam radi. :)
Cak naprotiv, jedne prilike je i Martic napomenuo da je skolarina vispka iz razloga sto jedan sf student mora da pokrije i jos jednog na budzetu posto drzava ne daje gotovo nikakav novac za studente na budzetu.
Sve ovo vodi ka njihovom primarnom cilju, a to je da se u potpunosti ukine finansiranje iz budzeta i gotovo je sigurno da za 7 do 10 godina nece ni postojati. Ko bude zeleo da studira morace i da plati.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.09.2009. 10:28:39 
Korisnikov avatar

Istina, nama je profesor pričao da će uskoro svi fakulteti koji su državni više ličiti na privatne. Neće biti ljudi na budžetu, samo oni koje stipendira država.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.09.2009. 11:15:02 
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol:
Pazi da ti ne odgovori posle oktobra2...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.09.2009. 13:16:26 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.04.2009. 21:14:57
Godina: II
Izgleda da cemo mi sa prve godine najgore da prodjemo, mislim na nas samofinansirajuce... Kao da smo mi krivi sto je fakultet primio preko 500 sf studenata :udri:

Mada, kad razmislim, ima to i dobrih strana... Bice vise nezadovoljnih ljudi, vise onih sto su se cimali citave godine, da bi na kraju izvisili... Sto nas je vise, bolje ce da nas cuju! :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.09.2009. 14:14:06 
Korisnikov avatar

Zero je napisao:
:lol: :lol: :lol:
Pazi da ti ne odgovori posle oktobra2...

Veruj mi, to samo njemu ide na štetu. Ako je student prodekan nije Bog i batina. Sve se da smeniti ako treba. ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.09.2009. 17:58:10 
Korisnikov avatar

Dok ga ti smenis mi cemo da naj**emo..
E, samo da nam ne kaze da smo se kasno setili. Nateracu ga da pojede knjigu iz mate.. OBE!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.09.2009. 13:56:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.04.2008. 14:33:15
13:34
БЕОГРАДСКИ СТУДЕНТИ ПОНОВО ПРЕТЕ ПРОТЕСТИМА

БЕОГРАД – Школска година за студенте у Србији званично почиње у четвртак, 1. октобра, а академци београдских факултета поново прете протестима, тражећи да се додатно ублаже критеријуми за упис и да се преиспита њихово оптерећење, у оквиру 60 бодова.

Поједини факултети организоваће свечани пријем бруцоша и пре 1. октобра, док су неке високошколске установе одлучиле да нову школску годину почну 5. октобра.

Београдски студенти сматрају да је реформа неадекватно спроведена, да је оптерећење академаца превелико и да су ретки факултети који су своје програме прилагодили новим правилима, већ су их само „препаковали”.

Највећи проблем је на групацији природно-математичких факултета где ни смањен број бодова не може да се оствари. Такође, на неким факултетима самофинансирајући студенти и са положеним свим испитима не могу да пређу на финансирање из буџета, сматрају студенти и истичу да ће организовати протесте уколико њихови захтеви не буду испуњени.

Академци су апеловали да се што пре оформи комисија за преиспитивање оптерећења студената у оквиру 60 бодова, која ће да утврди колико је заиста оптерећење студента по години, као и да ли су адекватно додељени бодови одређеним предметима.

Према летошњим одлукама Владе Србије и Извршног већа Војводине, на седам државних универзитета у школској 2009/10. години квота је око 20.500 буџетских студената.

Број самофинансирајућих академаца одређују сами факултети, на основу просторних и кадровских могућности, према правилима акредитације.

На Универзитету у Београду, највећем у Србији, у јулском и септембарском року уписано је 13.848 бруцоша, а остала су 784 упражњена места. Такође, на факултетима и универзитетима у току је пети, последњи циклус акредитације, за који су се углавном пријавили приватни универзитети.

Једини до сада акредитовани приватни универзитет је београдски „Сингидунум”, а од универзитета чији је оснивач држава, акредитације су добили сви осим Универзитета уметности у Београду, који је добио акт упозорења, и Војни универзитет у оснивању, тренутно у поступку акредитације.

http://www.politika.rs/vesti/najnovije- ... ml#v105542

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.09.2009. 21:10:48 
Korisnikov avatar

Kao što vidite, nisam postovao odgovor. To je zato što ga nisam dobio. Prošlo je već pet dana. Ja sam samo tražio da se student prodekan javi, tj. da odgovori na mejl ali eto...

Nadam se da sad svi vidite šta student prodekan misli o svemu ovome!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.09.2009. 21:21:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.10.2007. 17:36:00
A prodekan za nastavu?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.09.2009. 21:34:27 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.11.2006. 19:50:36
Mislis da ne bi napisao sta mu je prodekan za nastavu odgovorio? :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.09.2009. 21:42:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.10.2007. 17:36:00
:P Ne, nego sam mislio da posalje mail prodekanu za nastavu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.09.2009. 11:29:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2008. 21:41:39
Godina: II
Da li neko moze da napise broj telefona studentske sluzbe?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.09.2009. 11:37:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2006. 22:56:20
3950 813

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.09.2009. 12:25:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.08.2005. 22:16:28
Najveca fora sa sajta falukteta:

Kod:
29. septembar 2009
Obaveštenje

Obaveštavaju se studenti treće godine Odseka za upravljanje kvalitetom, grupa C8, da u petak 02.10.2009. godine neće imati vežbe iz Standardizacije.

A ko su studenti trece godine???Ko je u grupi C8???A gde je raspored???

Jos nema ni rasporeda, niti je iko sem brucosa upisan, a oni vec obavestavaju da nece biti vezbi :)))))

Kakva komedija od fakulteta

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.09.2009. 12:37:11 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.05.2009. 17:36:53
hahahha bas htedoh to da napisem isto :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.09.2009. 13:04:13 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.07.2007. 18:59:57
A bas je bezobrazno sto fax pocinje za 2 dana a i dalje nema apsolutno nikakvog rasporeda! :udri: Imam gomilu obaveza koje treba rasporediti u narednih par dana, a ne mogu uopste da se organizujem, jer ko zna kad ce biti predavanja... Kakva glupost...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.09.2009. 13:14:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.01.2007. 15:08:36
+1

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 212 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća