Započni novu temu Odgovori na temu  [ 171 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09.10.2009. 14:02:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
Godina: Dipl.
Smer: IS
Nego, u vezi ovog obrasca. Pise moze slusati maksimalno za 60 bodova, u to ulaze i ovi iz prethodnih godina, koje kao moramo slusati i polagati, jer pise obavezni za slusanje?Ako je tako, znaci moramo da izbacimo neke iz 4. godine da bi polagali ove iz trece? Sta bi sa onim placanjem, hoce li biti toga, ako hocemo da polazemo jos predmeta?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.10.2009. 14:50:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:38:44
:zbun:
ja nista ne razumem ovaj obrazac

sta uopste znaci 'boldirani predmeti su obavezni' i 'obavezno je uzeti sve predmete iz prve i druge godine koji nisu polozeni'???
boldirani su svi predmeti sa prve, druge i trece godine..to znaci da moram da uzmem sve sto sam prenela i da izaberem jos par ispita iz cetvrte, a ostale ne smem da polazem???
pa jel moguce :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.10.2009. 16:02:27 

Pridružio se: 06.04.2008. 14:55:15
Godina: IV
@!von

Pogledaj pazljivije obrazac, videces da se to vise odnosi na one koji obnavljaju godinu...

Oni koji obnavljaju moraju da uzmu uslovne ispite iz prethodnih godina i to je to, ostali moraju da uzmu sve koje nisu polozili, i ostalo da iskoriste na cetvrtu...

Ostatak ispita verovatno treba da se doplati....tako sam bar ja skapirao

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.10.2009. 16:26:57 

Pridružio se: 20.12.2005. 00:39:34
Uf.. Sto se tice generacije 05 pretpostavljam da pri upisu IV za nas ne vaze ova pravila oko bodova i da mi mozemo da slusamo sve ispite i polazemo sve (pa cak i prenete). Nisam siguran (posto je na fonu sve moguce), iako bi tako trebalo da bude, pa bih voleo da mi neko ovo potvrdi ili opovrgne ako ima konkretnu informaciju?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.10.2009. 16:41:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.08.2008. 09:15:48
Znaci ako je nekom ostao samo 1, najpametnije je izostavi diplomski rad iz ovih 60 ESPB...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.10.2009. 19:45:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.08.2005. 22:16:28
Profesor iz baza je pomenuo da mozemo da pisemo molbu, da ce profesori dozvoliti da se baze poloze do januara u nekom od aps. rokova, cak su savetovali da se poloze do januara....jel to znaci da se tad ne placaju ti preneti bodovi?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.10.2009. 20:11:44 

Pridružio se: 21.09.2009. 10:06:44
Godina: III
Smer: ME
Ljudi sta je ovo ????

PRVO:
Ja bi recimo trebao sad da obnovim trecu i to je sigurno, ali imam jos jedan ispit u ponedeljak i sad iako sam ga naucio oni mene sa ovih "37 bodova u tekucoj" direktno demotivisu tj teraju da ne izadjem na ispit u ponedeljak, koji sam btw spremio !
Jer onda bolje da ga ne polazem vec cuvam kao siguricu za skolsku 2009/2010 ...

DRUGO:
Zatim druga stvar koja me interesuje je posto meni zbirno sa prve, druge i trece godine ima jos 68 BODOVA, dakle kako mogu da pri obnovi prijavim ovih 8 BODOVA (STO JE 1 + FRTALJ ISPITA)preko ?
Posto u ovoj odluci pise da se mzoe prijaviti samo 60 ?

TRECE:
Trece, koliko uopste treba da platim obnovu trece ???

NISTA I NIGDE NISU OBJASNILI !!!!!!!!

OVO JE KATASTROFA ZA SVE !

EVO RECIMO JA CU SAD OBNOVITI TRECU I MOGUCE VEROVATNO DA CU SE NACI U SITUACIJI DA U OBNOVLJENOJ NE SKUPIM 37 BODOVA, ALI CU VEROVATNO IMATI NEOPHODAN BROJ BODOVA ZBIRNO I TO VEROVATNO VEC U JANUARU !

I STA SAD TO ZNACI DA CU OPET SLEDECE GODINE OBNAVLAJTI TRECU?

A ONDA TEK NECU IMATI NIKAKVE SANSE JER PROSTO NECU IMATI TOLIKO PREDMETA DA SKUPIM 37 BODOVA !!!!!!

JER STA RECIMO AKO OD OVIH 60 DAM OVE 2009/2010 30 BODOVA I OSTANE MI JOS 30 ZNACI DA DOZIVOTNO NEMAM SANSE DA UPISEM 4TU ?!

OVO SU SVE NEBULOZE NEVIDJENE !!!!

KOJE FAKULTETE SU UOPSTE ZAVRSILI OVI LJUDI KOJI OVAKVE ODLUKE DONOSE ?!?!?!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.10.2009. 20:30:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.09.2007. 12:12:49
Godina: Padobranac
AKO IMA NEKO KO JE ZAINTERESOVAN ZA SASTANAK STUDENATA, POVODOM PROTESTA KOJI ĆE SE ODRŽATI U PONEDELJAK NEKA MI SE JAVI NA PP (OSTAVITE IME I KONTAKT TELEFON I MAIL).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.10.2009. 20:34:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.10.2006. 13:37:39
Smer: UK
O kakvom protestu je rec? O onima koji su obnovili godinu, o tome sto nas teraju da slusamo predmete do 60 poena koji oni hoce, a ne koje mi hocemo, o tome sto nas teraju da placamo prenete bodove...?

iako te je taj neznanac nekada voleo VISE OD SEBE...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.10.2009. 20:35:55 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.07.2007. 16:20:59
Da, bas taj!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.10.2009. 20:38:12 
Korisnikov avatar

Mogli bi da napravite novu temu PROTEST U PONEDELJAK, kako bi svi to videli!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.10.2009. 21:00:59 
Korisnikov avatar

.shnapy. je napisao:
O kakvom protestu je rec? O onima koji su obnovili godinu, o tome sto nas teraju da slusamo predmete do 60 poena koji oni hoce, a ne koje mi hocemo, o tome sto nas teraju da
placamo prenete bodove...?

Da li možeš ti ili bilo ko drugi, da mi taksativno lepo i detaljno napiše post koji je tačno problem obnavljača i koji je zahtev. Pa da dodam u temi koju sam malopre napravio.

Unapred zahvalan.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.10.2009. 21:10:14 
Korisnikov avatar

Dj_Patkica je napisao:
.shnapy. je napisao:
O kakvom protestu je rec? O onima koji su obnovili godinu, o tome sto nas teraju da slusamo predmete do 60 poena koji oni hoce, a ne koje mi hocemo, o tome sto nas teraju da

Da li možeš ti ili bilo ko drugi, da mi taksativno lepo i detaljno napiše post koji je tačno problem obnavljača i koji je zahtev. Pa da dodam u temi koju sam malopre napravio.

Unapred zahvalan.

Ne mogu, zato sto ja upisala IV, tj treba da je upisem po ovim novim uslovima, a sto se tice ovih sto obnavljaju zaista nemam pojma nista.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.10.2009. 21:25:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.02.2008. 21:21:50
Ja ne znam za probleme sa bodovima jer sam 05, al su i nas uspeli da za j e b u jer je upis 4. i obnova 3. godine u utorak, a da li ce biti kompenzacije saznajemo u sredu.

U svakom slucaju PROTEST :yo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.10.2009. 21:26:45 

Pridružio se: 21.09.2009. 10:06:44
Dj_Patkica je napisao:
.shnapy. je napisao:

Unapred zahvalan.

EVO PRIJATELJU JA CU TI POJASNITI IAKO BI JA TEK U OVOJ NASTUPAJUCOJ GODINI TREBALO DA OBNOVIM TRECU, ALI ONO STO ODLUCE SAD, VAZICE I ZA MENE U SLEDECU JESEN...

DAKLE,

PRVO:
ONO STO VECINU ONIH KOJI SU OVE GODINE OBNOVILI NEKU OD GODINA MUCI JESTE STO IM NE PRIZNAJU BODOVE KOJE SU OSVOJILI KAD SU REGULARNO BILI TA GODINA KOJU SU OBNOVILI ! DAKLE NE PRIZNAJU IM ZBIRNO BODOVE OD PRVOG UPISA TE GODINE + BODOVE KOJE SU ZA TU GODINU SKUPILI PRI OBNOVI!
DAKLE ONI NE TRAZE KOMPENZACIJU VEC SAMO DA IM SE ZBIRNO PRIZNAJU BODOVI ZA TU GODINU JER MOZDA NEKI NE SAMO DA SKUPE 37 VEC IMAJU I 42, 48, 54 BODA ZA TU GODINU A OVI IZ UPRAVE IH NAGRADJUJU TAKO STO IH TERAJU DA OBNOVE OPET PO DRUGI PUT TU ISTU GODINU !!!!

DAKLE NPR, AKO SU U 2007/2008 SKUPILI 24 BODA A ZA USLOV TREBALO 37, ILI RECIMO NEKI SU MOZDA OBNOVILI A DA SU IMALI 35 !

I ONDA SADA KAD SU POLOZILI 3,4 ILI MOZDA I 1 ISPIT, ONI SU PREBACILI TAJ USLOV ZA TRECU OD 37 BODOVA, ALI IM OVI IZ UPRAVE GLEDAJU SAMO STO SU OSVOJILI U TEKUCOJ GODINI 2008/2009 !
STO JE TOTALNA NEBULOZA I NEMA NIGDE !
JER TREBALO BI IM RACUNATI I ONE BODOVE KOJI SU ZA TU (OBNOVLJENU GODINU) OSVOJILI KAD SU JE PRVI PUT UPISALI !

SVE DRUGO JE SKANDAL!

DRUGO:
ZASTO JE U OVOM OBRASCU NAVEDENO DA OBNOVLJENA PRVA I DRUGA GODINA SA ODREDJENIM BROJEM BODOVA MOGU "SLUSATI" I PREDMETE NAREDNE GODINE KOJU NISU UPISALI ?!

ZASTO TA OPCIJA NIJE PONUDJENA I ONIMA KOJI CE OBNOVITI TRECU ?!

I STA UOPSTE ZNACI TO "SLUSATI" ?!

AKO IH NECE MOCI POLAGATI - U CEMU JE ONDA POENTA?
STO BI GUBILI VREME NA SLUSANJE KAD IONAKO MORAJU PO NJIHOVOM IDIOTSKOM PRAVILU GANJATI 37 BODA U "TEKUCOJ" GODINI...

STO BI ONDA GUBLI VREME "SLUSAJUCI" ISPITE NAREDNE GODINE KOJU NISU UPISALI, AKO TE PREDMETE NE MOGU POLAGATI ?!

TRECE:
STA AKO NEKO IMA PREKO 60 BODOVA DA PRIJAVI? NPR JA CU IMATI 63 ILI 68 !!!!
KOGA TREBA DA NAGUZIM DA BI MI ODOBRILI DA I OVIH 8 BODOVA (STO JE 1 + FRTALJ ISPITA) MOGAO DA POLAZEM U OBNOVLJENOJ GODINI !!!!

CETVRTO:
KOLIKO UOPSTE TREBA DA SE PLATI OBNOVA TRECE ?!?!?!
JER MI NEMAMO U STEKU MILIONE I HILJADE DA ONI NAMA DANAS ZA SUTRA KAZU TOLIKO I TOLIKO !!!!

ETO TO SU JA MISLIM 4 GLAVNA PROBLEMA, KAKO SADASNJIH STUDENATA KOJI SU OVE 2008/2009 GODINE OBNOVILI, TAKO I ONIH KOJI CE OVU GODINU OBNOVITI U OVOJ SKOLSKOJ 2009/2010 GODINI!

TO SU TA 4 PROBLEMA - TAKSATIVNO!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.10.2009. 21:35:50 
Korisnikov avatar

Stud blagodarim na veoma informativnom postu. Cenim da sam sada u potpunosti upoznat sa i tom situacijom. U potpunosti podržavam ovaj zahtev.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.10.2009. 21:48:54 
Korisnikov avatar

Bilo bi dobro da napravis neki spisak sa svim zahtevima, pa da ljudi mogu da dodaju nesto ukoliko treba...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.10.2009. 21:50:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.10.2007. 00:19:54
phaha... nemam reci za ovo sto se dogadja... uopste ne znam u koju kategoriju mucenika spadam... sta placam, koliko, sta smem da slusam, a sta ne... I HOCE LI VEC JEDNOM NEGDE KONACNO BITI OBJAVLjEN NEKI TEKSTUALNI DOKUMENT U KOJEM SU OBUHVACENE SVE MOGUCE SITUACIJE I STA SE U TIM SITUACIJAMA RADI, a ne ovako kao nesrecnici najgori, dovijamo se preko postova i iznosimo svoje licne situacije ocekujuci da ce nam neko na forumu resiti dileme... ? ? ? ! ! !
(ako takav neki dokument postoji, a ja za njega ne znam, molim da neko stavi link. Hvala.)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.10.2009. 22:11:57 
Korisnikov avatar

Dovoljna su dva zahteva:

1. NE PLAĆANjE PRENOSA BODOVA (važi za sve, i ako se ovo izdestvuje nema nikakve frke)
2. Da se obnavljačima omogući zbirno bodovanje (i onda i za njih nema frke)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.10.2009. 22:17:34 
Korisnikov avatar

^
Ukoliko mi smemo naredne godine da slusamo ispite u vrednosti od 60 bodova, mogu barem da nam omoguce da sami odaberemo te ispite, a ne da nam oni odredjuju to!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.10.2009. 22:51:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.10.2009. 18:41:39
Smer: OM
@Dj_Patkica

A tacka 1. da ne mogu da slusam izborne ako nisam skupio 150 bodova ,ja sam dao uslov za budzet al imam ukupno 142 znaci fali mi 8 osam bodova da bi mogao da slusam izborne u cetvrtoj !? I to nigde ne pise u odluci iz aprila , a da ne pricam o tome sto su to izbacili sad kad su svi rokovi zavrseni !!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 00:18:17 

Pridružio se: 24.01.2006. 12:58:38
Godina: Apsolvent
Jel moze neko POUZDANO da mi kaze kako se tumaci tacka:

7. Student koji placa skolarinu prilikom upisa vise godine studiranja mora da ostvari 37 ESPB bodova u skolakoj godini

Da li se misli samo na ispite iz te godine, ili sve ukupno? Konkretno, ja bi trebalo da upisem 4. godinu, da li moram da imam polozeno 37 bodova iz 3. godine, ili ukupno 37 u toku ove skolske godine, racunajuci ispite iz 2. i 3. godine?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 01:22:09 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.11.2003. 20:26:59
^ako sam dobro skontao, morash da imash minimum iz svake godine po 37 bodova, i 37 ostvareno u tekucoj da bi imao uslov..
shto bi onda vodilo ka tome, da ako si prvi put neka godina, morash da dash 37 iz te :S
sad malo sam sebe zbunih, ali tako nekako zakljuchujem na osnovu svega do sada, jer sam planirao da predjem na tu 'bolonju' pa jurcao info na sve strane..

tako da kapiram da ipak treba 37 iz tekuce, jer se pretpostavlja da vec imash po 37 iz prethodnih, a sa manje od 37 iz neke od godina ne mozhesh upisati sledecu, shto je info koji su meni dali u ss-u, nadam se da sam iole odgovorio na pitanje :D

Remember. The dragons live. Inside us.

hail to the ultimate truth:
kliford je napisao:
mnogi profesori se služe metodom varijacije raspoloženja

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 02:17:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.10.2009. 01:51:39
Svakome daju drugaciju informaciju... i ja htela da se prebacim na novo... :ljutko: ovo je strasno.
Po ovoj odluci http://www.fon.rs/vesti/2009/04/Odluka.pdf

stoji pod Uslovi upisa 4. godine studija "placa skolarinu" , prva recenica... Bez obzira na status u skolskoj 2008/2009 potrebno je imati polozene predmete sa najmanje 37 ESPB iz 1. , 2. i 3. godine studija itd. Iz ove recenice reklo bi se da je nebitno iz koje godine vec je bitno samo da ostvaris 37 bodova u skolskoj 2008/2009. Jer bi u drugacijem smislu da bi recenica bila gramaticki ispravna trebalo da pise po 37 bodova iz 1. , 2.i 3. ... e a posto ovog po nema :cool: nek se nose jer su onda nepismeni debili koji ne znaju da sastave u odluci ni jednu recenicu a kamoli da bilo sta drugo urade :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 17:31:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2006. 13:06:48
Godina: I
Danas sam trazila od studenta prodekana da mi "pojasni" ovu odluku. Posto nachin pisanja odgovornog lica je nejasan, chak sta vishe tezi "pesnichkom" stilu punom metafora!

Elem, generacija 06 koja sada treba da upishe 4tu godinu:

1. Bolonja ne prepoznaje rech apsolvent, takodje ne prepoznaje ni apsolventski staz
Sto znachi, ako student upishe 4 tu godinu i ne ochisti sve ispite do okt2 upisuje 5tu godinu studiranja :zbun: u kojoj ima normalne rokove, a ne kao apsolventi svakog meseca ispitni rok.

2. U 5toj godini studiranja zadrzava status na budzetu, ako u 4toj osvoji minimalnih 54 boda

3.Ako neko hoce da prijavi vishe od 60 poena, te poene placa po 1200 din

I onda mu se omogucava da izlazi na kolokvijume tih ispita koje je platio (verovali ili ne, moguce je iazci na kolokvijum iz Teorije sistema :aaa: )

..\_.).....).../
...........(._/. .... i ...

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 171 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća