Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 177 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 12:19:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.04.2008. 14:33:15
Godina: Dipl.
Smer: UK
::SHOMY je napisao:
soki je napisao:
Gotlib je napisao:

Majstore,

ako nemas 54 ESPB, BEZ OBZIRA DAL SI NA BUDZETU ILI SI SAMOFINASIRAJUCI STUDENT, mozes slobodno da spremas pare. ;)
Budi siguran u to!

Ne vidim razlog sto bi spremio pare kad zakon kaze da ne moram, sve je lepo objasnio Nob.Venoda ;)
@BlondY
sta da kazem usrao me prijem i imao sam taj luksuz da ne moram da ucim, tako da trebala si vise da ucis za upis :P :P :P , ako ti se ne svidja drzava lepo odes u politiku i pokusas nesto da promenis hahaha
A zasto ti provociras ljude? :zbun: Ok ti ces upisati na budzet i kraj... ako si ti tako siguran prekini da ubedjujes druge ...

Ma problem je sto ni on nije siguran, pa pokusava ta se tesi! ;)

Zakon moze da se tumaci na vise nacina.Koliko sam ja razumeo izjave Jagode Jorge,
ona kaze da je taj njen amandman pogresno protumacen! E sada sta to treba da znaci ako je zakon tako jasan, neka svako sam prosudi...

EDIT:

Citiraj:
Jorga je u parlamentu potvrdila da je amandman postao sastavni deo zakona, ali da je u javnosti došlo do pogrešnog tumačenja tog amandmana i da nema govora o diskriminaciji studenata.

Student koji se sam finansira nastavlja studije u statusu studenta koji se finansira iz budžeta ako je ostvario najmanje određen broj bodova predvijenih za tu školsku godinu, ako se rangira u okviru ukupnog broja studenata čije se studije finansiraju iz budžeta po utvrđenom opštem aktu visokoškolske ustanove, navedeno je u tom amandmanu.

http://www.vesti.rs/izvor/Uslov-za-prel ... enata.html

Citiraj:
Prema njenim rečima, svako ko ostvari 42 boda, bilo da je samofinansirajući ili student na budžetu, treba pod jednakim uslovima da „uđe” na budžet, ali rangiranje mora da radi fakultet.„Spuštanjem na 42 boda, mi ćemo povećati prolaznost i time i procenat studenta koji će posle moći da idu na budžet”, naglasila je ona.

http://www.vesti.rs/izvor/Reanimacija-B ... acije.html

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 12:36:07 

Pridružio se: 28.05.2008. 16:25:00
Godina: IV
Smer: IS
Nisam bio upucen u stvari oko ovog upisa pa sam hteo da se informisem, tako da tad nisam bio ubedjen, a posle je krenula rasprava kako se ljudi sa budzeta treba da se bune protiv tog zakona, koji nije fer, ali je u njihovu korist, i oni kao treba da se bune :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 13:33:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.04.2008. 20:15:04
Godina: Apsolvent
Kobass je napisao:
Nema svrhe da se prepucavate ovde, nego lepo sacekajte rang listu, pa cemo svi da vidimo kako fon tumaci zakon...

E onda smo te nadrljali :))

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 13:34:09 

Nema sta da se lose protumaci reci "mogu zadržati" zamenjuju se rečima: "zadržavaju", a reči "mogu nastaviti" zamenjuju se rečima "nastavljaju", tako da moze ona da kaze sta hoce, u zakonu pise tako i ako je ona mislila drugacije to pise i kako glasi izreka posle je**** nema kajanja :lol: :lol: :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 13:39:13 
Korisnikov avatar

soki je napisao:
Nema sta da se lose protumaci reci "mogu zadržati" zamenjuju se rečima: "zadržavaju", a reči "mogu nastaviti" zamenjuju se rečima "nastavljaju", tako da moze ona da kaze sta hoce, u zakonu pise tako i ako je ona mislila drugacije to pise i kako glasi izreka posle je**** nema kajanja :lol: :lol: :lol:

Sine moj kad bi sve bilo tako jednostavno, ne bi se ljudi ovde bezveze raspravljali nervirali i lupali glavu gde ce i kako ce...:)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 13:44:20 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.01.2008. 22:31:30
Ako FON odluchuje kako ce se vrshiti rangiranje, onda ce samofinansirajuci i budzetlije da budu jednaki, jer su do sad tako upisivali ove koji su ochistli.
Ako bi prvo upisivali ove sa budzeta, mogla bi da se desi situacija da zafali mesta za njih, pa bi morali da ispisuju ljude koji su se vec upisali.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 13:51:57 

Jeste jednostavno, samo uzmem zakon i odnesem dekanki i ako nece da ga postuje tuzim fakultet :P
@Nob.Venoda
ako fon postuje zakon ne mogu da svi budu jednaki i ako ide lista, fon je u zakonskoj obavezi da upise sve sa budzeta koji daju uslov jer tako pise u zakonu

jbt trebao sam da odem na pravni :hvala: :hvala: :hvala:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 13:58:29 
Korisnikov avatar

soki je napisao:
Jeste jednostavno, samo uzmem zakon i odnesem dekanki i ako nece da ga postuje tuzim fakultet :P
@Nob.Venoda
ako fon postuje zakon ne mogu da svi budu jednaki i ako ide lista, fon je u zakonskoj obavezi da upise sve sa budzeta koji daju uslov jer tako pise u zakonu

covece ali mesta su ogranicena, tako da oni ljudi koji imaju cak 48 bodova, sto bi u normalnim vremenima bio vrh, nemaju sanse da upisu budzet bez obzira ako su prethodnu god bili na budzetu.Mani se ti prava, propao bi nacisto nego bolje uzmi npr ekonomiju da se sledece god ne bi ovako za**** kao mi :):)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 14:00:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2007. 00:20:34
Smer: ME
soki je napisao:
@Nob.Venoda

Нема деканка паметнија посла....

Још нешто, маните се провокација и нагађања. Колико већ у понедељак или уторак ће се све знати.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 14:09:36 

ovde je** lud zbunjenog :udri: nema veze koliko ima mesta ako zakon kaze da je potrebno 42 da bio ostao na budzetu i to je tako dok ga ne promene, a FON je u zakonskoj OBAVEZI da ga primeni
mogu oni da prime 500 ljudi sa samofinansiranja, al moraju da nadju sretstva prvo za ove sa budzeta jer tako kaze ZAKON
@dostojewski
neznam dali ima pametnija posla, al znam da cu da tuzim fakultet ako ne budem na budzetu a zakon ostane isti
idem u advokate :lol: :lol: :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 14:14:51 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.11.2007. 19:12:54
Ja ne znam zasto ste svi napali neduznog sokija, kad je, nazalost, trenutno u pravu.
I btw, ima mesta za sve stare budzetlije koje su dali uslov od 43+ poena.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 14:59:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.01.2008. 19:48:08
Godina: III
*ivy* je napisao:
Ja ne znam zasto ste svi napali neduznog sokija, kad je, nazalost, trenutno u pravu.

A jel znas tacno koliko je budzetlija sa 42+, 43+, koliko vec, koji treba sad da se upisu??

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 15:04:31 

Pridružio se: 10.10.2007. 13:36:19
Godina: II
Budzetlija koji su dali uslov ima 53.
Tako da za nas samofinansirajuce ostaje oko 30 mesta.
Sto ce reci, ako je tacno ovo sto pricaju mada sumnjam, da ce 30 najboljih sa 54 upistati na budzet.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 15:13:05 
Korisnikov avatar

Pa za sada je tacno. Cekamo pocetak sledece nedelje da vidimo sta ce izmeniti :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 15:35:55 
Korisnikov avatar

*ivy* je napisao:

aloooo nema veze da li su budzetlije svi su izjednaceni :udri: :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 15:40:02 
Korisnikov avatar

^ jos uvek nisu. Budzetlije vec imaju svoj status, i samim tim sto su dali uslov, koji je predvidjen zakonom, i dalje su na budzetu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 16:02:33 
Korisnikov avatar

*ivy* je napisao:
^ jos uvek nisu. Budzetlije vec imaju svoj status, i samim tim sto su dali uslov, koji je predvidjen zakonom, i dalje su na budzetu.

do sada je tako bilo, ali usvajanjem ovog amandmana vise nije tako....zato bez lupanja:)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 16:04:45 
Korisnikov avatar

Amandman je veoma dvosmislen, i nigde jasno ne pise da se budzetlijama oduzima status. :P

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 16:05:58 
Korisnikov avatar

Jedino shto je kontradiktorno amandmanu je shto je fakultet vec upisao studente sa samofinansiranja koji su ochistili godinu...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 16:10:16 
Korisnikov avatar

^ sto su uradili i mnogi drugi fakulteti. Zato i mislim da ce u ponedeljak/utorak doneti odluku da svi studenti sa uslovom prelaze na budzet. Upisane studente ne mogu da ispisu, a ne mogu ni da izbace ljude koji su vec bili na budzetu, a dali su uslov :D
Tako da ce sigurno popustiti ove godine....ako nista drugo, bar da bi zataskali sranje koje su napravili, i sto sve zakone donose par nedelje pred upis.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 16:21:09 

Mislim da nece, ako je po bolonji onda svake godine svi studenti nevezano za status konkurisu
za budzetska mesta.U cemu bi se ovo razlikovalo ako radimo po bolonji.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 16:26:04 
Korisnikov avatar

Cek...a mi radimo po cistoj bolonji? Sve je regularno, i nema izuzetaka? Redukovano gradivo?
Da....obavesteni smo o svemu na vreme, to je sigurno :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 16:28:45 

Pa ako zele da budu akreditovani i odrze reputaciju....
ko zna sta se trenutno dok citaju ovo mota po njihovim glavama
a poporilicno sam siguran da citaju.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 16:33:01 
Korisnikov avatar

Po bolonji nije ni predvidjen budzet, samo da se zna :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 20:27:18 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.09.2007. 12:12:49
Godina: Padobranac
Molio bih kolege Nancy i soki da ne stavljaju SVOJE reci u NASA usta, jer ja takav nikad necu biti. Nemate prava da govorite o nama, ako nas ne poznajete.

-------------

Ne znam samo o kakvoj Bolonji vi pricate?! Po smernicama bolonje ne postoje godine nego samo ESPB, i onda vi lepo izaberete program koji vam donosi 60 ESPB u toku jedne skolske godine, samo morate da pazite da ne mozete izabrati predmete za koje niste dali uslovne predmete. Inace po smernicama bolonje, a i po nasem zakonu u toku jedne skolske godine mozete najmanje imati prijavljenih ispita koji se vrednuju kao 37 ESPB i maksimum 90 ESPB.

Ali nas zakon kaze da fakulteti mogu sami da odluce da li ce imati vec propisan plan i program, koji uslovljava studenta da upisu taj plan i program od 60 ESPB. Cak i za samofinansirajuce fakultet moze, a ne mora da propise plan i program od 60 ESPB, vec moze samo od 37 ESPB.

Inace studenti se odmah hvataju za "redukovano gradivo", a sta je sa interaktivnom nastavom?! Onaj deo koji kaze da studenti treba da dolaze na predavanja i vezbe i AKTIVNO ucestvuju u njima?!

Bolonjski proces se razlicito primenjuje od drzave do drzave, jer Bolonjski proces nije nista obavezujuce, vec samo smernice po kojim bi trebalo da se rukovode drzave u pravljenju takvog visoko-obrazovanog sistema, koji ce omoguciti pa sad par stvari, da studenti mogu da idu npr. u druge drzave da se doskoluju a da im se ispiti koje su vec polozili priznaju, da mogu da budu ravnopravni na trzistu rada u celoj evropi (nostrifikacija diploma), itd, itd, itd...

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 177 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća