Započni novu temu Odgovori na temu  [ 164 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10.10.2011. 00:10:38 

Pridružio se: 09.09.2010. 13:47:51
Godina: IV
Smer: IS
Iskreno i ja se pribojavam da ne promene pravila u poslednjem trenutku. Ovo da mi zadzavamo status jasno pise, ali se istovremeno pominju i cetiri rang lise, sto je samo po sebi kontradiktorno.

Ali ja se ipak nadam da ce ispasti korektni i pridrazavati se onoga sto su doneli i sto su svo vreme potvrdjivali ljudi iz studentske sluzbe. Ovo sto su nas podelili na one koji imaju vise od 48 i manje od 48 mozda je samo zbog toda da ne dodjemo bas svi u isto vreme na upis.

Nadam se da ce sutra biti sve jasnije, da ce biti neke zvanicne potvrde i da cemo konacno znati na cemu smo.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2011. 00:14:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.01.2007. 15:08:36
Godina: Dipl.
Da, treba sacekati jos koji dan. A ovo oko granice za 48 je vise nego sumnjivo jer ne verujem da je to medijana. Mogli su da nas podele po nekom drugom kriterijumu, npr. po pocetnom slovu prezimena ali ok, mislim da je pametnije da ne sirimo pricu barem do sutra.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2011. 00:50:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.11.2007. 20:20:57
Moguce je prosto da ce svi ljudi koji su na budzetu zadrzati status, kao u odluci iz maja. A mi koji smo na samofinansiranju, a imamo preko 48 bodova predjemo na budzet tu petu (tako je bilo prosle godine). Zasto bih ja zadrzavao status sf studenta kad imam dovoljno bodova da predjem na budzet? To sto sam *j***, trecu i pao na sf, ja sam vec platio, necu sigurno placati 2 godine zbog lose trece... A i plus mi kao generacija 2007, imamo pravo na 518 budzetskih mesta po istoj odluci. Mada videcemo sta ce biti, nadam se da ce razresiti ovo za koji dan

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2011. 00:55:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2007. 20:35:35
vec se pricalo o tome i odavno se zna da se svako rangira sa svojom generacijom, ali isto tako je receno i da cete vi koji niste obnavljali i bili 4. zadrzavati status, e sad ako nesto ne smute, tako bi trebalo da bude...mada je cinjenica da je u onoj odluci to dal se rangirate ili zadrzavate status za vas dvosmileno napisano... ali trebalo bi ovako da bude... ima 518 mesta na budzetu za tu 5. godinu, ako bude kao sto su pricali ta mesta ce zauzeti oni 07 (i 06? :pitamse: ) koji su 4. bili na budzetu + oni koji imaju preko 48 a obnovili su neku godinu, trebalo bi lagano za sve nas da bude mesta, izacice sutra obavestenje vlajda, izgleda da svaki dan za po jendu generaciju izlazi x)

EDIT: ^slazem se da je to totalno glupo i besmisleno, al tako se pricalo da ce biti, da cete zadrzavati status :/

Poslednji put menjao NancY_88 dana 10.10.2011. 01:04:15, izmenjena 2 puta

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2011. 00:59:00 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2007. 00:20:34
Godina: Apsolvent
Smer: ME
nikola1111 je napisao:
Znaci, ako ja vas dobro razumem, svi koji su generacija 2007 se rangiraju na istoj listi bez obzira koju godinu upisju. Siguran sam da niste u pravo sto se toga tice. Kako moze da se na istoj listi rangira neko ko je odslusao cetvrtu redovno u roku i sad je "asolvent" i neko ko po prvi put upisju cetvrtu. Ili naprimer jos veci apsurd, sta ako je neko dva puta obnovio neku godinu i sad tek upisuje trecu. Po vasem bi trebalo i on da se rangira na toj istoj listi. Siguran sam da nije tako.

Sto se tice toga da nema tih studenata koji su obnovili neku godinu u sadasnjim rangiranjima, najverovatniji je slucaj da nemaju potrebne uslove da se tu i nadju. Kolega koji kaze da sada nije na rang listi, a da ima 54 ponea i sam je rekao da se prethodne godine rangirao sa generacijom sa kojom je ponovo slusao tu obnovljenu godinu. To sto ga sad nema a ima sve uslove je verovatno neka greska i treba da ide da podnese zalbu u odgovarajucem terminu.

Sto se tice generacije 2007/2008 mi verovatno necemo ni imati tu rang listu posto zadrzavamo status, kako je i pisalo u odluci iz maja pa nema potrebe za rangiranjem.

Од прошле године се примењује 'систем' да се студенти рангирају у оквиру своје генерације уписа, што и пише у оној одлуци (други пасус), и ове године важи исто.

Што се тиче студената који су генерација 2007/08, а који су током школске 2010/11. године похађали четврту годину, и ту сасвим јасно пише: "Студенти који су током школске године 2010/11. године, похађали четвру годину и имали статус "на терет буџета" или "самофинансирање", а нису дипломирали до 30.09.2011. године задржавају статус током школске године 2011/12. године." По овоме, за нас нема услова, задржавамо статус који смо стекли приликом уписа 4. године. Што и стоји у Закону о високом образовању Члан 124. став (у изменама и допунама закона о ЗоВО-у је Члан 30.) то 3, на основу тога се и заснива овај део у одлуци, који сам цитирао.

Све ово што сам рекао је засновано на та два документа, искрено се надам да ће се то испоштовати и да неће ништа мењати у 'минут до 12'. Они који имају више од 48 ЕСПБ (остварили током школске 2010/11. године), а приликом уписа 4. године су стекли статус "самофинансирање", приликом уписа 5. године задржавају тај статус. Нећу да лажем, мени одговара да се испоштује како пише у одлуци, јер сам је у мају прочитао и руководио се тиме. Измене и допуне Закона о високом образовању су усвојене у јуну прошле године, а одлука је на сајту ФОН-а објављена у мају ове године, сви су требали на време да се информишу.

Консултовао сам другарицу која је генерација 2006/07, рекла ми је да је за њих важило ово што сад пише за нас у одлуци, односно да су задржавали статус.

Igzz je napisao:
Da, treba sacekati jos koji dan. A ovo oko granice za 48 je vise nego sumnjivo jer ne verujem da je to medijana. Mogli su da nas podele po nekom drugom kriterijumu, npr. po pocetnom slovu prezimena ali ok, mislim da je pametnije da ne sirimo pricu barem do sutra.

Верујем да се то односи на оне који су генерација 2007/08, а који су неку од година 'обновили', па тек сад уписују 4. годину.

Слажем се са свима да су требали много боље да појасне ово око уписа за генерација 2006/07. и 2007/08, надам се да ће то да ураде што скорије...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2011. 01:05:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.11.2007. 20:20:57
To sve nema smisla... Ti hoces da kazes, da je neko ko je obnovio trecu godinu ( i dopunio predmete iz cetvrte), znaci imao da slusa punih 60 bodova, i ja koji sam upisao cetvrtu, isto za slusanje 60 bodova, on bio u prednosti u odnosu na mene? tj, ja nema sanse da se rangiram za budzet a taj neko ce upasti 100%? Obojica smo ISTO platili (obnova ili sf za sledecu godinu se placa po bodovima) samo sto sam ja "zvanicno" bio cetvrta, a taj neko treca nema nikakve veze

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2011. 01:27:15 
Korisnikov avatar

NancY_88 je napisao:
vec se pricalo o tome i odavno se zna da se svako rangira sa svojom generacijom, ali isto tako je receno i da cete vi koji niste obnavljali i bili 4. zadrzavati status, e sad ako nesto ne smute, tako bi trebalo da bude...mada je cinjenica da je u onoj odluci to dal se rangirate ili zadrzavate status za vas dvosmileno napisano... ali trebalo bi ovako da bude... ima 518 mesta na budzetu za tu 5. godinu, ako bude kao sto su pricali ta mesta ce zauzeti oni 07 koji su 4. bili na budzetu + oni koji imaju preko 48 a obnovili su neku godinu, trebalo bi lagano za sve nas da bude mesta, izacice sutra obavestenje vlajda, izgleda da svaki dan za po jendu generaciju izlazi x)

EDIT: ^slazem se da je to totalno glupo i besmisleno, al tako se pricalo da ce biti, da cete zadrzavati status :/

Са једне стране јесте, са друге није. Ствар је у томе што нам спуштали границу за услов, па смо могли да преносимо испите из годину у годину, што је карактеристика начина студирања пре Болоње. Па онда ова наша 5. година (обновљена 4. или како ће се већ звати), највише личи на апсолвентски стаж, који су имале старије генерације. Са аспекта Болоње је бесмислено, јер сви прикупљају бодове и на основу тога и просека се рангирају.

BaGzY je napisao:
To sve nema smisla... Ti hoces da kazes, da je neko ko je obnovio trecu godinu ( i dopunio predmete iz cetvrte), znaci imao da slusa punih 60 bodova, i ja koji sam upisao cetvrtu, isto za slusanje 60 bodova, on bio u prednosti u odnosu na mene? tj, ja nema sanse da se rangiram za budzet a taj neko ce upasti 100%? Obojica smo ISTO platili (obnova ili sf za sledecu godinu se placa po bodovima) samo sto sam ja "zvanicno" bio cetvrta, a taj neko treca nema nikakve veze

Ја сам ти рекао како формално и законски стоје ствари, да ли то има смисла или не, то је друга ствар (не питам се ја око тога ништа, неко други је писао закон)... Обнова више не постоји уписују се предмети, али разумео сам шта си хтео да кажеш. И у праву си са примером, тако испада, али о томе си требао прошле године да размишљаш, тада су усвојене измене и допуне закона, и тада је било јасно да ко упише 4. годину на буџет остаје и 5. на буџету...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2011. 02:10:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.11.2007. 00:21:26
Godina: I
dostojewski je napisao:
Од прошле године се примењује 'систем' да се студенти рангирају у оквиру своје генерације уписа, што и пише у оној одлуци (други пасус), и ове године важи исто.

Od kako sam obnovio 1. godinu, non-stop mi je govoreno kako je sada moja generacija 08 a ne vise 07, i kako cu se uvek sa njima rangirati (sto se do sada i postovalo). Nije istina da se i prosle godine svako rangirao sa svojom generacijom, jer sam ja bio na budzetu u 3. godini, rangiran sa generacijom 08 (mozes naci listu pa proveriti da su na njoj, osim generacije 08, i starije generacije). Nikakve logike nema da se rangiranje za 4. godinu promeni, pogotovo sto sada, po odluci donesenoj u maju, studenti generacije 07 zadrzavaju status iz 4. godine (sto si i sam naveo). Dakle, nikakve rang liste za generaciju 07 nisu potrebne, osim ako se ne izadje u susret studentima da se rangira za 5. godinu (obnovljenu 4, KAKO GOD VISE).

Ili se nesto debelo valja, kako kazu kolege iznad, ili su oni po ko zna koji put nesposobni da saopse obavestenja na pravi i pismeni nacin..

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2011. 02:28:58 
Korisnikov avatar

High* je napisao:
dostojewski je napisao:

Od kako sam obnovio 1. godinu, non-stop mi je govoreno kako je sada moja generacija 08 a ne vise 07, i kako cu se uvek sa njima rangirati (sto se do sada i postovalo). Nije istina da se i prosle godine svako rangirao sa svojom generacijom, jer sam ja bio na budzetu u 3. godini, rangiran sa generacijom 08 (mozes naci listu pa proveriti da su na njoj, osim generacije 08, i starije generacije). Nikakve logike nema da se rangiranje za 4. godinu promeni, pogotovo sto sada, po odluci donesenoj u maju, studenti generacije 07 zadrzavaju status iz 4. godine (sto si i sam naveo). Dakle, nikakve rang liste za generaciju 07 nisu potrebne, osim ako se ne izadje u susret studentima da se rangira za 5. godinu (obnovljenu 4, KAKO GOD VISE).

Ili se nesto debelo valja, kako kazu kolege iznad, ili su oni po ko zna koji put nesposobni da saopse obavestenja na pravi i pismeni nacin..

То за генерације не знам само сам цитирао одлуку, имаш линк од ње, па погледај шта пише, стварно се нисам бавио другим ранг листима и не знам да ли се то поштује. Знам само да људи који су нешто обновили, сваке године имају проблема, јер не знају са ким се и како се уписују... Не ради се о рангирању за 4. годину, то се односи на генерацију 2008/09, прича се о генерацији 2007/08. (која је била ове школске године 4. година), која у уписју 5. годину или како се већ зове...
Забуна је настала зато што у распоред пише да дођу студенти који су остварили "48 и више ЕСПБ" и они који су оствраили "мање од 48 ЕСПБ", тако смо подељени. Због тога је настала забуна, да ли се ради о рангирању или су само то узели да нас поделе, како не бисмо сви дошли у исто време...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2011. 02:51:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.11.2007. 00:21:26
Godina: I
Iz tvoje poruke ne znam da li si shvatio da sam ja generacija 07. Upravo sam ti rekao da ljudi koji su obnovili godinu nisu imali problema prilikom upisa sledece godine jer se rangiranje odvijalo u skladu sa zakonom, tj. rangiras se sa svima koji upisuju odredjenu godinu bez obzira na generaciju sa kojom si upisan.

Tako da se radi o rangiranju za 4. godinu jer dotice i 07 generaciju, koji su obnovili jednu godinu a imaju uslov za budzet.

Po http://fon.rs/vesti/2011/10/RASPOREDupisa.pdf ja ne znam kada treba da dodjem na upis. Ocigledno je da ne mogu da dodjem 13.10. jer niko iz starijih generacija koji imaju uslov, nije na toj listi. Takodje ce se tog dana popuniti budzetska mesta za 4. godinu (518). Ostaje termin za generaciju 07, 17.10. RANG SVI gde ce se naravno kasno razjasniti situacija.

Zeleo bih da verujem da prosiruju budzet za veliki broj mesta primenom rang liste za generaciju 07 jer ce onda svi iz generacije koji imaju 48 ESPB + uslovne, bez obzira na godinu koju upisuju, biti na budzetu (520 mesta). Naravno da do toga nece doci i zato nastaje ogromna zabuna koja dotice veliki broj studenata.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2011. 03:03:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2007. 20:35:35
jel si ti ozbiljan? :zbun:
pa naravno da postoji rang lista za 5. godinu, uostalom procitaj ovde posto ocigledno nisi http://fon.rs/vesti/2011/05/UsloviUpisa.pdf
1. strana broj 518 ti je br budzetskih mesta za 5. godinu, tj generaciju 07

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2011. 08:38:34 

Pridružio se: 15.09.2008. 22:13:51
BaGzY je napisao:
Moguce je prosto da ce svi ljudi koji su na budzetu zadrzati status, kao u odluci iz maja. A mi koji smo na samofinansiranju, a imamo preko 48 bodova predjemo na budzet tu petu (tako je bilo prosle godine). Zasto bih ja zadrzavao status sf studenta kad imam dovoljno bodova da predjem na budzet? To sto sam *j***, trecu i pao na sf, ja sam vec platio, necu sigurno placati 2 godine zbog lose trece... A i plus mi kao generacija 2007, imamo pravo na 518 budzetskih mesta po istoj odluci. Mada videcemo sta ce biti, nadam se da ce razresiti ovo za koji dan

i sta da radimo? da uplatimo 29k za tu prvu radu kad budemo isli u ponedeljak ili da cekamo nedelju uvece?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2011. 10:59:24 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.07.2007. 16:20:59
NancY_88 je napisao:
jel si ti ozbiljan? :zbun:
pa naravno da postoji rang lista za 5. godinu, uostalom procitaj ovde posto ocigledno nisi http://fon.rs/vesti/2011/05/UsloviUpisa.pdf
1. strana broj 518 ti je br budzetskih mesta za 5. godinu, tj generaciju 07

s obzirom da u dokumentu stoji da se svako rangira sa svojom generacijom onda to nije 518 budzetskih za 5. godinu, nego i za one koji su upisali 07, a sada upisuju 4.godinu. Jer tamo ne pise "broj budzetskih mesta po godini", nego po generaciji

ja i dalje mislim da se mi ne upisujemo 17-og, jer jos nisu odlucili sta ce s nama.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2011. 13:43:04 

Pridružio se: 23.01.2009. 17:30:13
mene samo buni to sto neko ko je cetvrta, generacija 07 i sad upisuje tu petu godinu, ako je sa menadzmenta ne moze nikako da ima 48, ili moze imati 53 u slucaju da mu je ostao samo diplomski-a ti ljudi su se vec upisali! i sta sad smer menadzment treba da se rangira ili sta, a niko ne moze da ima 48, svi imaju ispod... ? a tamo su razdvojili ljude po kriterijumu 48 poena...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2011. 15:15:24 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.10.2007. 16:55:15
Cek ljudi,jel sigurno da se uopste upisuje 5. godina, ili se obnavlja 4.?! Ili je to isto... Posto su oni kojima je ostao samo diplomski obnovili 4. ...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2011. 16:04:58 

Pridružio se: 19.09.2011. 13:40:11
Godina: Padobranac
Obaveštenje - generacija 2006/7.
Pozivaju se studenti koji su prvi put upisani na Fakultet 2006. godine, a u školskoj 2010/11. su ostvarili 48 ESPB i više, da dođu na sastanak u četvrtak 13.10.2011. godine u 11 časova u salu 106.
A sta je sa nama koji nismo ostvarili 48 poena, zadrzavamo status ili sta????

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2011. 16:20:29 

Pridružio se: 03.12.2010. 18:14:32
pa jel se mi onda upisujemo 18. 10, jel to nas termin? ZASTO ga toliko komplikuju? :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2011. 16:57:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2007. 08:40:31
Brate mili sta je ovo? :udri:
Ja sam 06 i obnovio sam prvu, rangirao se za budzet i trecu i cetvrtu sa 07, i kapiram da za mene vaze pravila kao za 07 i sta je sad ovo? kako se i kad upisujem? :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2011. 17:06:06 

Pridružio se: 19.09.2011. 13:40:11
I ja imam isti problem do sad sam se rangirala sa generacijom 07. I mene bas interesuje kad se upisujemo? I sta ce biti sa nama koji nismo skupili 48 poena, da li zadrzavamo status shodno odluci iz maja ako zadrzavamo status koji smo imali u cetvrtoj godini?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2011. 17:09:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2007. 08:40:31
pa i ja tako mislim, da zadrzavamo status, ipak smo mi prvi put cetvrta :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2011. 19:30:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.08.2008. 13:24:52
Ne znam odakle vam ideja da cemo se mi koji opet upisujemo 4. rangirati. U uslovima upisa pise da zadrzavamo status koji smo imali kad smo prvi put upisali 4. Nigde nije naglaseno da je bitno koliko smo poena ostvarili. Bilo bi super kad bismo se rangirali. I ja sam 4. upisala na sf i sad imam preko 48, ali mislim da mi ne vredi da cu placati opet. Njima se ne isplati da nas puste na budzet.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 11.10.2011. 15:43:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.01.2009. 14:12:36
^pa ne znam bas... evo neke liste : http://www.fon.rs/vesti/2011/10/Prelimi ... 2007-8.pdf

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 11.10.2011. 16:07:40 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.08.2008. 13:24:52
Nemam pojma zasto su rangirali ove ljude, znam mnoge sa liste, uglavnom su oni sa budzeta koji zavrsavaju faks. Nije mi jasno zasto su njih rangirali. Svi koji su bili na budzetu treba da zadrze status, a nekih ljudi nema na ovoj listi koji su budzetski studenti. Nista mi nije jasno.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 11.10.2011. 16:18:19 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.06.2007. 21:10:34
Smer: UK
To je koliko vidim rang lista studenata koji imaju 48 i više. I budžetski i samofinansirajući.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 11.10.2011. 16:22:13 

Pridružio se: 09.09.2010. 13:47:51
Ocigledno da su rangirani oni koji imaju 48 i vise. Mene samo zanima sta bi sa onim da zadrzavamo status. Pa nece valjda zaista promeniti uslove iz one odluke i to ovako na mala vrata. Odakle ja sad da im rodim novac za ove ispite koje jos nisam polozio. Ove je strasno! Ne bi smeli da im dopustimo da im ovo tek tako prodje!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 164 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća