Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 177 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 00:00:42 

Pridružio se: 28.05.2008. 16:25:00
Godina: IV
Smer: IS
hvala ali ja opet ne vidim sta taj "amadman poslanice Jagode Jorge" menja osim sto kaze da ce se student finansirati iz budzeta ako bude rangiran u 366 nigde ne kaze da menja "zakon o izmeni i dopuni zakona o visokom obrazovanju" mozda i menja ali nema veze videcemo 29, hvala u svakom slucaju

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 00:03:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.09.2007. 12:12:49
Godina: Padobranac
Smer: ME
Kaze lepo da se brisu reci "člana 84. stav 4. i" sto znaci da ce i dalje ostati na snazi clan 84. Tj. da moze samo za 20% da se poveca budzetska kvota.

Da li je sada konacno jasno?!

To vam je nesto kao dupla negacija odprilike, nesto postoji, pa onda oni ukinu, pa onda neko izbrise reci koje ukidaju, sto znaci da nije ni ukidano...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 00:08:42 

nije jasno!!! da za samo 20% moze da se poveca budzetska kvota, ali "zakon o izmeni i dopuni zakona o visokom obrazovanju" kaze da svako je na budzetu ostaje na budzetu ako stvari najmanje 42 boda, tako da tih 20% samo vazi za samo finansirajuce ne rangiraju se ovi sa budzeta

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 00:12:26 
Korisnikov avatar

E, to je ono sto sam ja rekao, izasli ljudi i rekli: "NE! Zakon kaze da su jednaki i NE moze se drugacije interpretirati."

Iako je ocigledno tvoja zelja da tako bude. Dakle jasno su rekli sta zakon kaze i niko drugi ne moze da ga interpretira po svojoj zelji.

Pa kao sto rekoh vi palamu*ite koliko hocete, ljudi su jasno i glasno i javno na sednici skupstine to rekli. To ti je fazon: cao-zdravo-dovidjenja... Buni se koliko hoces, nista s tim neces postici.

EDIT: I po 15-i put ponavljam. Uzimas prvo ZoVO, pa onda izmenu i dopunu i na kraju amadman Jagode Jorge. Kad sve to lepo saberes, dobijes ovo o cemu ja pricam po 15-i put i vise.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 00:20:13 

nisam ja ni ujedno trenutku rekao da su svi jednaki, meni to neogovara, mozda sam sebican, ali da prvu budem na budzetu dam 9/11 i drugu upisem na samofinansiranje, pa to ne ide :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 00:23:10 

Pridružio se: 04.01.2008. 20:17:56
Godina: Dipl.
Patkica je u pravu 1000%, svi su ravnopravni i pitanje je da li ce svi sa 54 upasti na budzet, sa 48 nema sanse :((

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 00:28:50 
Korisnikov avatar

Upravo sam i pretpostavio da si jedan od tih ljudi, i iskreno mi se ne svidja tvoj stav, i ljudi sa takvim stavom.

Po cemu vi treba da budete bolji od nekog ko je dao 60 ESPB ili 54?! A vi npr imate 42?! Po cemu to sto je neko upisao na teret budzeta on bolji od tako nekog studenta?!

Sto se mene tice samo pokazano znanje treba da bude merilo, mada se neki ne slazu sa time pa ce mozda sledece godine ili sledecih godina biti uvedeno i to da se racunaju i primanja nasih roditelja pri odredjivanju budzetskih mesta.

Ali necu sada o tome...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 00:40:15 

Realno ni meni se ne vidja to sto ne mogu svi da udju na budzet, al mi se jos manje svidja pomisao da placam 121.000, a bolji smo po tome sto smo bolje uradili prijemni :cool:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 00:42:42 

Ja sam prosle godine bila na samofinansiranju, ocistila sam godinu u septembru i upala na budzet. Kolega Soki ako ste vi toliko bolji jer ni prethodnu godinu niste placali, zasto niste ocistili godinu, nego sad zelite da oni koji su placali prosle godine, placaju i ove???

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 00:43:13 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2007. 00:20:34
Godina: Apsolvent
Citiraj:
mozda sam sebican, ali da prvu budem na budzetu dam 9/11 i drugu upisem na samofinansiranje, pa to ne ide Grin

Ма немој.... По чему се ти разликујеш од неког са самофинансирања???
Из истих књига смо учили, исто градиво спремали, исто су нас професори третирали, тако да је једина разлика у томе што сам ја платио школарину, а ти ниси...

У потпуности се слажем са Паткицом да само показано знање треба да буде мерило...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 00:44:56 

A sto se tice upisa, neki idu u skole gde svi imaju odlican prosek, a ja sam isla u gimnaziju gde je bilo troje sa preko 4.5. A prijemnog sto se tice, zbog jednog zadatka sam platila 110000, 2.5 boda su mi falila za budzet... :D Najbolje bi bilo da ispisu nas sto smo bili samofinansirajuci pa da upisu sve budzetlije sa 42+ onda bi vam bilo super, a mi smo navikli da heftamo uplatnice kad prijavljujemo ispite, pa ko nas j***! Sramota

Poslednji put menjao Mini dana 25.10.2008. 00:51:28, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 00:50:50 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2006. 15:06:53
soki je napisao:
bolji smo po tome sto smo bolje uradili prijemni

Ne lupetaj. Sto onda nisi i po ispitima bolji od nekog sa samof.?
E pa mi smo bolji jer smo dali vise ispita, i treba da budemo u prednosti. Cvrc.

Ugl, mozemo mi da se nakanjujemo do kad 'ocemo ko je bolji, itd., al to ne menja cinjenicu da su nas zesce zaebali za ovaj budzet...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 00:53:06 

@Mini svaka cas ti si ocistila jer si znala da tako sigurno upadas na budzet, mene je to nije zanimalo pa nisam ni ucio preterano, nego samo onoliko da mozda na srecu prodjem i nisam bio opterecen da ocistim godinu
@dostojewski
razlikujemo se po tome kako smo uradili prijemni, neko bolje pa upao na budzet ( na srecu :lol: ) neko ne, ne kazem da su ljudi sa budzeta bolji ili pametniji nego da su samo imali vise bodova na prijemnom, i to je vrsta znanja koje vi stalno pominjete da je merilo

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 00:56:19 
Korisnikov avatar

Citiraj:
razlikujemo se po tome kako smo uradili prijemni, neko bolje pa upao na budzet ( na srecu Lol ) neko ne, ne kazem da su ljudi sa budzeta bolji ili pametniji nego da su samo imali vise bodova na prijemnom, i to je vrsta znanja koje vi stalno pominjete da je merilo

То је важило за упис на прву годину, сада је упис на другу годину и као услов гледа се колико си ЕСПБ бода стекао. Сходно томе ко има више ЕСПБ бода у предности је, а ти можеш до сутра овде да причаш о пријемном....!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 01:00:52 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.07.2007. 00:59:25
@sokijevo upuceno dstw. Da, merilo za odredjivanje statusa za upis u prvu godinu, ocesh da ti neko gleda kako si uradio prijemni kad budesh podnosio zahtev za penziju?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 01:06:20 

@Blondy
nisam bolji zato sto nisam ucio mrzelo me, da zivimo u nekoj normalnoj drzavi vi bi ste bili u prednosti, al posto ovde je** lud zbunjenog nista se ne zna, osim da su za**** neke :udri:
@dostojewski
da prijemni je vazio za prvu, al ima veze i sa drugom jer ja koji imam 48 a na budzetu sam po zakonu upadam na budzet, dok ovi sa 54 moraju da strahuju, tako da prijemni,prijemni,prijemni... :D :D :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 01:08:30 
Korisnikov avatar

soki je napisao:
@Blondy
nisam bolji zato sto nisam ucio mrzelo me, da zivimo u nekoj normalnoj drzavi vi bi ste bili u prednosti, al posto ovde je** lud zbunjenog nista se ne zna, osim da su za**** neke :udri:
@dostojewski
da prijemni je vazio za prvu, al ima veze i sa drugom jer ja koji imam 48 a na budzetu sam po zakonu upadam na budzet, dok ovi sa 54 moraju da strahuju, tako da prijemni,prijemni,prijemni... :D :D :D

Да се кладимо да ћу ја са 54 упасти на буџет, а да ти са 48 нећеш??? Наравно под условом да остане стање какво је сад, мислим на закон.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 01:14:43 

vidi ga ovaj sa penzijom :aaa: :aaa: :aaa:
jedino mogu da ne ostanem na budzetu ako ne primene zakon ili da ga ne izmene ne vidim treci nacin, tako da ocu da se kladim :P

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 03:35:43 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.01.2008. 22:31:30
Ljudi, nemojte da prichate o moralnim vrednostima ovde. Znamo da je najfer da svi budemo jednaki, i da bi tako trebalo, ali sam poslao ovo nekim ljudima koje znam iz sudstva, i zajedno smo tumachili ovo.

Citiraj:
Zakona, studenti koji su upisani na osnovne studije na visokoškolskoj ustanovi posle stupanja na snagu Zakona, a zaključno sa upisom u prvu godinu osnovnih studija školske 2009/2010. godine, mogu zadržati status studenta koji se finansira iz budžeta, odnosno mogu nastaviti studije u statusu studenta koji se finansira iz budžeta:
1) ako su u školskoj 2007/2008. godini ostvarili najmanje 42 ESPB boda;

Dakle, ovo je uslov, neophodan uslov za budzetlije da ostanu na budzetu, i za samofinasirajuce da nastave studije iz budzeta.
Obratite paznju na rechi: "mogu zadrzati" i "mogu nastaviti". To znachi da, jasno je kao dan, da i pored uslova budzetlije mogu izgubiti taj status, a samofinansirajuci ne steknu (jer to je neophodan uslov, a ne dovoljan.)
To je, jelte, malo kontradiktorno s obzirom da tada nigde u zakonu nije se pominjalo rangiranje niti bilo shta.
E, onda stupa na scenu Jagodin amandman:
Citiraj:
"Student iz stava 1. ovog člana koji se sam finansira, nastavlja studije u statusu studenta koji se finansira iz budžeta, pod uslovima iz stava 1. tač. 1) - 3) ovog člana, ako se rangira u okviru ukupnog broja studenata čije se studije finansiraju iz budžeta, na način i po postupku utvrđenom opštim aktom visokoškolske ustanove."

Ovde je eksplicitno naveden drugi uslov (dovoljan uslov) za studente koji su na samofinasiranju, gde se kaze da nastavljaju studije po statusu budzetlije AKO se rangira u ukupnom broju studentata koji predvidja budzet (a to je 20% vishe nego proshle godine).
Ono shto je zanimljivo, je shto ovaj drugi, tako da ga nazovem "ogranichavajuci" uslov ne postoji za buzetlije, za njih i dalje vazi jedan jedini uslov iz Chlana 1. Zato su i uradili ovo:
Citiraj:
U članu 2. stav 1. reči: "člana 84. stav 4. i" brišu se, reči: "mogu zadržati" zamenjuju se rečima: "zadržavaju", a reči "mogu nastaviti" zamenjuju se rečima "nastavljaju".

Ovime se sklanja mogucnost da budzetlije koje daju uslov mogu da izgube taj status, a za studente sa samofinasiranja svakako postoji josh jedan uslov.

Shto ce mu reci:
1. studenti sa budzeta imaju jedan uslov za ostanak na budzetu
2. studenti sa samofinansiranja imaju 2 uslova za prelazak na budzet

E, sad. Nemojte da mi prichate da serem, da to nije tako, da shirim dezinformacije, da meni takvo tumachenje odgovara ili slichno. Ja sam na samofinansiranju i imam 54. Jeste ovo tumachenje nepravda, i naravno da ne bi trebalo da neko sa 42 ima prednost nad nekim sa 54, ali to tu pishe.
Yebiga...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 09:26:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.04.2008. 14:33:15
Smer: UK
soki je napisao:
nije jasno!!! da za samo 20% moze da se poveca budzetska kvota, ali "zakon o izmeni i dopuni zakona o visokom obrazovanju" kaze da svako je na budzetu ostaje na budzetu ako stvari najmanje 42 boda, tako da tih 20% samo vazi za samo finansirajuce ne rangiraju se ovi sa budzeta

Majstore,

ako nemas 54 ESPB, BEZ OBZIRA DAL SI NA BUDZETU ILI SI SAMOFINASIRAJUCI STUDENT, mozes slobodno da spremas pare. ;)
Budi siguran u to!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 10:09:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2006. 15:06:53
soki je napisao:
@Blondy
E dodje mi da se ubijem kad vidim ovakve izjave.
A jos vise mi dodje da se ubijem kad vidim da su ljudi koji izjavljuju tako nesto u prednosti.
'Bem ti drzavu i sjban sistem vrednosti. :bljak:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 10:34:39 

Gotlib je napisao:

Majstore,

ako nemas 54 ESPB, BEZ OBZIRA DAL SI NA BUDZETU ILI SI SAMOFINASIRAJUCI STUDENT, mozes slobodno da spremas pare. ;)
Budi siguran u to!

Ne vidim razlog sto bi spremio pare kad zakon kaze da ne moram, sve je lepo objasnio Nob.Venoda ;)
@BlondY
sta da kazem usrao me prijem i imao sam taj luksuz da ne moram da ucim, tako da trebala si vise da ucis za upis :P :P :P , ako ti se ne svidja drzava lepo odes u politiku i pokusas nesto da promenis hahaha

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 10:54:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.10.2007. 16:55:15
Nema svrhe da se prepucavate ovde, nego lepo sacekajte rang listu, pa cemo svi da vidimo kako fon tumaci zakon...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 11:38:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2007. 20:35:35
BlondY je napisao:
soki je napisao:
@Blondy
E dodje mi da se ubijem kad vidim ovakve izjave.

kakve izjave?
covek je lepo rekao sta misli, ne vidim sta je to toliko vredno tvog samoubistva..
a i da si ti bila na budzetu i imala 48 razmisljala bi upravo isto kao on, veruj mi...
al kao sto kobass rece nema svrhe stvarno, sve ce se videti kako je za koji dan...ja samo drzim palceve za one pregovore u ponedeljak sto su...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2008. 11:42:30 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2007. 13:52:04
soki je napisao:
Gotlib je napisao:

Majstore,

Budi siguran u to!

Ne vidim razlog sto bi spremio pare kad zakon kaze da ne moram, sve je lepo objasnio Nob.Venoda ;)
@BlondY
sta da kazem usrao me prijem i imao sam taj luksuz da ne moram da ucim, tako da trebala si vise da ucis za upis :P :P :P , ako ti se ne svidja drzava lepo odes u politiku i pokusas nesto da promenis hahaha
A zasto ti provociras ljude? :zbun: Ok ti ces upisati na budzet i kraj... ako si ti tako siguran prekini da ubedjujes druge ...

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 177 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća