Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 129 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2008. 14:21:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:47:00
Godina: Apsolvent
Smer: UK
^pa da se družim sa homosima i da provodim dosta vremena sa njima, možda bi im se i pridružio u protestima.

S obzirom da su nam kolege na pitanje što ne idu sa nama rekle : " Što niste učili" ja bih onda homosima trebao da kažem : " Jbg,š to se niste rodili normalni"...

Milsim da nisi u pravu.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2008. 14:24:14 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 16:33:51
Godina: Dipl.
Smer: IS
A banalan je primer... I ne mora da znaci da su oni svi u tom fazonu 'sto niste ucili', vec ih samo ne interesuje to dovoljno da bi se cimali ili imaju pametnija posla, ne mozes da ih krivis zbog toga.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2008. 14:39:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.09.2007. 12:12:49
Godina: Padobranac
Smer: ME
Pa ne slazem se bas sa Gorbashom, jer ovo nisu protesti samo zbog "42 ESPB", vec i zbog reforme koja nije sprovedena do kraja i kako treba.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2008. 14:42:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2007. 00:20:34
Gorbash je napisao:
A banalan je primer... I ne mora da znaci da su oni svi u tom fazonu 'sto niste ucili', vec ih samo ne interesuje to dovoljno da bi se cimali ili imaju pametnija posla, ne mozes da ih krivis zbog toga.

Наравно да их нико не криви, али не подноси оне што су сад на буџету и који к....ју да је држава у праву. 100% сам убеђен да већина од тих што тако прича, не би тако причала да није на буџету и да није успела да сакупи 60 ЕСПБ. Још нешто како су на другим факултетима солидарни сви, без обзир на статус, јер као што је Dj_Patkica и рекао није циљ само да се ми упишемо, циљ је да се напокон те реформе спроведу како треба. Па шта мислиш да су сви ти који су дали услов задовољни градивом које се учим, програмом који није усклађен са временом на располагању, са приступом неких професора у раду?

И опет по ко зна који пут у чему је генерација 2006/2007 у предности у односу на нас, зашто су прошле године сви који су сакупили 37+ ЕСПБ бода могли да се упишу, а ми не можемо. По чему су они посебни, или шта се то на нашем Факултету толико поправило па се сад примењује 'Болоња`!?

Више нећу да коментаришем ове теме, апелујем на све који нису испунили услов од 60 ЕСПБ бода да се удружимо и да се заједничким снагама са другим факултетима борима за права, а оне које су испунили тај услов и који се се уписали на буџет да нам помогну, ако бар ни због чега друго, а то због реформе која није спроведена како треба и која се и њих дотиче, а ако неће да нам помогну бар да нам не одмажу.

Толико од мене за сад, искључујем се из целе ове дискусије на на неко одређено време.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2008. 14:49:31 
Korisnikov avatar

Pod uslovima studiranja isto važi i to da imamo čitaonicu koja prima 30-ak studenata, a naš fakultet ima preko 4 000 studenata. Da prestanu da se upisuju studenti preko određene kvote, jer zbog toga dolazi da ljudi često moraju da stoje na predavanjima i vežbama.

Da se omoguće kolokvijumi za polaganje ispita, da se omogući literatura za pojedine predmete koji ne poseduju, itd...

Obećan nam je sastanak prošli put na kom će se upravo pričati o ovim temama, sa svim zainteresovanim studentima. Kad se završi upis, nadam se da će fax ispuniti obećano.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2008. 15:00:15 
Moderator
Korisnikov avatar

Citiraj:
И опет по ко зна који пут у чему је генерација 2006/2007 у предности у односу на нас, зашто су прошле године сви који су сакупили 37+ ЕСПБ бода могли да се упишу, а ми не можемо. По чему су они посебни, или шта се то на нашем Факултету толико поправило па се сад примењује 'Болоња`!?

Pa te godine je prvi put uveden sistem bodova. A i zapravo vasa generacija je imala olaksica u vidu usmenih kolokvijuma iz mate (kojih nije bilo za 2006/07 generaciju), popravnih kolokvijuma iz nekoliko predmeta itd, tako da nije bas da je sve isto kao 2006/07e. Ne kazem da je to razlog, ali samo skrecem paznju da niste vi studirali prvu godinu pod apsolutno istim uslovima kao oni pre vas.

Citiraj:
јер као што је Dj_Patkica и рекао није циљ само да се ми упишемо, циљ је да се напокон те реформе спроведу како треба.

Da li bi vi sad ovoliko protestvovali da vam ne visi o koncu budzet?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2008. 15:02:09 
Korisnikov avatar

Citiraj:
Da li vam se desilo da imate ispit a da za njega ne postoji nikakva literatura?!

Da li vam se desilo da nemate kolokvijume kao način polaganja nekog ispita?!

Kolike su čitaonice na vašim fakultetima?! A koliko studenata broji vaš fakultet?!

Da li vam se desilo da nemate gde da sednete, nego ste morali da stojite da biste slušali predavanja ili vežbe?!
Da li vam je neki od profesora govorio da će se to promeniti za mesec dana, kad mnogi odustanu od slušanja predavanja?! Da li je to pravedno?!

Da li ste upoznati sa tim da smo zemlja u evropi sa najmanjim procentom akademskog gradjanstva?! Šta smo mi zbog toga?! Glupi?! Možda su oni pametniji mnogo više od nas?! Možda je kod njih previše lako?! Ili je možda kod nas neadekvatno sprovedena Bolonja?!

Kod nas je pre Bolonje postojala praksa da studenti obično 4-orogodišnje fakultete studiraju po 8 godina?! Sad kad je uvedena Bolonja tek ćemo da vidimo?!

Šta se dešava?! Šta treba preduzeti?! Ko je pravi krivac?! Studenti ili profesori ili država?! Ko snosi veći deo odgovornosti?!

"Gorbashe

Ja bih protestvovao i da mi budžet ne visi o koncu, možda se ne bih u ovolikoj meri zalagao, ali da pružio bih podršku kolegama i koleginicama.

I odgovori mi na ova pitanja, iznad postavljena. Zar se ne vredi boriti da se takvi stvari promene?!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2008. 15:03:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2007. 13:52:04
^^Popravni kolokvijum iz menadzmenta i iz osnova ...a koliko ja znam to je i generacija 06 imala!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2008. 15:08:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2007. 20:35:35
Dj_Patkica je napisao:
Pod uslovima studiranja isto važi i to da imamo čitaonicu koja prima 30-ak studenata, a naš fakultet ima preko 4 000 studenata. Da prestanu da se upisuju studenti preko određene kvote, jer zbog toga dolazi da ljudi često moraju da stoje na predavanjima i vežbama.

Da se omoguće kolokvijumi za polaganje ispita, da se omogući literatura za pojedine predmete koji ne poseduju, itd...

da li ti stvarno mislis da ce protestovanje promeniti bilo sta od ovoga sto si naveo? iskreno?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2008. 15:09:04 
Moderator
Korisnikov avatar

Ajde redom:

1. Iskreno, meni ni malo nije smetalo sto sam recimo UIS morao da ucim sa slajdova, jer ako nista drugo, manje je obimno nego neka knjiga.

2. Do sad nije postojao ispit bez kolokvijuma (iz matematike ih je bilo 4 + razni popravni, recimo. Pogledaj na gradjevini kako je, oni imaju tipa eliminacioni test, pa kolokvijum, i sve im je to tek preduslov za ispit). Evo UIS nema kolokvijume, ali je banalan ispit, i sam znas.

3. Ne interesuje me, ucim kod kuce.

4. Ne, bilo je guzva, nikad nisam stajao, pogotovo sad u drugoj godini.

5.
Citiraj:
Ili je možda kod nas neadekvatno sprovedena Bolonja?!

Pa jbg, uvesce je vremenom, valjda, sta sad da se radi.

Citiraj:
Popravni kolokvijum iz menadzmenta i iz osnova ...a koliko ja znam to je i generacija 06 imala!

Postojao je samo jedan popravni na prvom kolokvijumu iz osnova i to je to. Vi ste imali i iz matematike i osnova i proizvodnih, i zaboravljas usmene kolokvijume iz matematike, i kad dodas na to popravni, to je velika olaksica. Da ne pominjem sto je prag za prolaz iz pismenog iz matematike isto nizi nego 2006e.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2008. 15:14:11 
Korisnikov avatar

^^
Naravno da ce uticati na takve stvari, vec utice.

^
Imas i SSA i PMOV prvo da polazes, pre ispita. A na slajdovima nije sve objasnjeno, nego moras sam da desifrujes.

Na pocetku prve godine uvek ima ljudi koji stoje svedok sam bio tome, a i licno sam iskusio stajanje na vezbama iz mate 2.

Sto se tice ucenja OK ti ucis kuci, ali ima ljudi koji su iz unutrasnjosti, ili zive malim stanovima sa mnogo clanova porodice, pa nemaju takve uslove. Zasto nasi studenti idu u citaonicu preko puta?!

Evo sada mi u drugoj godini imamo EPP bez kolokvijuma, npr.

Ali ovaj tekst se odnosi na sve fakultete ne samo na nas.

@Gorbash (dodatak)

Opet i prosla generacija je mogla parcijalno da odgovara teoriju, iako nisu imali jedan taj usmeni kolokvijum za prvo pitanje, jer je drugi usmeni za vreme ispita.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2008. 15:18:15 
Korisnikov avatar

a na sta konkretno mislis kad kazes da vec utice?

nemoj pogresno da me shvatis, podrzavam protest, al ne vidim neku poentu bas najbolje...mislim, barem sto se tice toga sto si ti naveo...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2008. 15:21:16 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
Sem tih olaksica u vidu dodatnih polaganja i slicno, nema sustinske razlike u gradivu izmedju 05/06/07.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2008. 15:24:08 
Korisnikov avatar

Ovako...
Dodju studenti i zatraze nesto od drzave, nesto razumno i sasvim realno. Drzava obecava i uverava da ce sve biti uredu, i tako biva, i onda puf uvali nam kosku. Mi se digli revoltirani, jer smo joj verovali.

I drzava vidi da se studenti ne sale, da su ozbiljni i da ako bas moraju docice da pokazu svoju "snagu".
Kad drzava to vidi, sledeci put ce dva put razmisliti pre nego se bude igrala sa zivcima studenata.

To je jedna stvar...

Druga stvar je da je ministar vec poslao inspekcije po fakultetima, da se proveri u kakvim stanjima se nalaze (skolarine, uslovi skolovanja, itd...).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2008. 15:26:17 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2006. 15:06:53
Crveni_Pundravac je napisao:
Citiraj:
Bas me zanima koliko je ispita tvoja generacija i generacija ovih sto sad trabunjaju kako treba uciti mogla ispita da prenese?

Moja generacija(04) je prva koja je krenula po tom nekom bolonjskom programu. Mi nismo imali te bodove kao uslov vec ispite.Mi kada zavrsimo smo ti smrdljivi bechelori kao vi i nama traze pare za master koji je glupost. Bas me briga da li ti ucis ili ne,samo ne zelim da me svojom gluposcu trujes.

I sam kazes, imali ste ispite. Koliko znam bilo vam je 7 ispita za drugu godinu. Ja (kao i jos mnogo ljudi) imam 54 boda, tj. 10 ispita. Da li to znaci da zbog jednog ispita treba da platim 120.000? Molim te ne pricaj glupostri kada se ne razumes.
Uostalom, reci mi - po cemu je student tvoje generacije koji je sa 7 ispita bio na budzetu bolji od studenta nase generacije, koji po istom planu i programu ima 42 boda?
Ako su postojale pare za tvoju generaciju i sve druge generacije pre nas, nemas nikakva prava da ovde lupetas kako drzava treba nama da ogranici budzet. Zavrsavaj taj svoj master (koji cemo i mi placati), o savrseni studentu, a nas obicne smrtnike ostavi da na miru raspravljamo o nasoj situaciji.
Citiraj:
Bas me briga da li ti ucis ili ne,samo ne zelim da me svojom gluposcu trujes.
E svaka ti se dala. Sad si me pokopao. :roll:
Samo cu te upitati.. Da li si me ikada upoznao, da bi mogao da napises da sam glupa?

Uf, shto volim ovakve pametnjakovice.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2008. 20:50:01 
Korisnikov avatar

@ Blondy : Pusti ga, ima nas raznih, a takvih kao on, nažalost, ponajviše.

@ Nancy 88 : Pa pazi, ako ti neko nešto obeća, naravno da ćeš mu verovati. U ovom slučaju kao što je Patkica rekao, "država" je obećala nešto, a fora je što sad to ne mogu da ispune. Mi ne tražimo nešto nerealno, nešto nemoguće, nego samo ono što su nam obećali.

Zašto se štrajkuje? Pa ja ne znam drugi način da bih iskazao nezadovoljstvo. Oni su verovatno mislili da ćemo se sa svime time pomiriti. Njih niko nije terao da pričaju nešto što možda ne mogu da ispune, ali MORAJU da znaju, MORAMO da im stavimo do znanja da smo mi od kojih oni u neku ruku zavise, da smo mi , studenti, snaga ove države. Ako nastave ovako, neka se ne pitaju zašto mladi odlaze iz države. Baš zato što njome vladaju lopovi i dušmani koji mladima ne mogu da obezbede kvalitetno studiranje.
Hoće da uvedu bolonju? Dobro, uvedite je. Bolonja je deo evropskog, visokog obrazovanja. Neka prvo daju evropskke plate, evropske standarde življenja...ne možete na magarca staviti zlatno sedlo...

Jednostavno, borimo se za ono što nas sleduje i nadam se da će imati efekta, jer nam je to cilj.

@Gorbash : Ok je sve to što si rekao, ali TO SI TI!!! Ti nisi stajao, ti si učio kod kuće,ti si sve shvatio bez knjige, tebi je bilo super...ali nisi jedini. Nisu imali svi te "pogodnosti" kao što si imao ti. NE znam zašto je Patkica pitao tebe da odgovoriš na sve to kad na ove stvari ne gledaš realno.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2008. 21:34:10 

Pridružio se: 02.03.2007. 14:54:05
Dj_Patkica je napisao:
Druga stvar je da je ministar vec poslao inspekcije po fakultetima, da se proveri u kakvim stanjima se nalaze (skolarine, uslovi skolovanja, itd...).

Mislim da za ovo konkretno nema poente, jer je za to ostavljena autonomija fakultetima, jedino sto ne smeju da naplacuju bodove to je cist lopovluk...

Licno sam na budzetu, imam 42 boda i nista mi nije jasno oko upisa (ko sta gde kad kako, i nadam se da ce se do 29. razjasniti), ali idem do kraja; proteset, strajk, da sedimo u hodniku fakulteta, da blokiramo ulicu, sta god treba kad vec moramo da se izborimo za ono sto nam sleduje!!! Ili bi bar TREBALO da nam sleduje...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2008. 22:33:40 
Korisnikov avatar

@Milosh
kapiram da se strajkuje zbog tih 20% i da je to jedini nacin...nego poenta moje price je da ako se to daj boze ne uvede (ja se nadam) prestace protesti i ovo sve sto je patkica dodatno naveo pasce u vodu, nazalost...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2008. 22:45:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.10.2007. 11:12:36
Milosh je napisao:
Kad pola kolega sa 60 poena ne bi bolelo dupe za nas, bilo bi mnogo bolje.

Ne lupaj! :P Eto npr. ja sam dosla ispred Platoa... doduse, malo sam kasnila.. e sad, sto vi mene niste cekali, za to ste vi krivi... :P :P

p.s. sledeci put stizem na vreme... ako bude sledeci put!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.10.2008. 22:57:03 
Korisnikov avatar

@ Tina : Pa zato sam rekao pola. Nisam mislio na vas koji ste došli. Vama skidam kapu... :yo:

@ Nancy . Nisam razumeo, što bi palo u vodu?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.10.2008. 09:20:55 
Korisnikov avatar

pa sve ovo:
Dj_Patkica je napisao:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.10.2008. 11:38:15 
Korisnikov avatar

Koliko sam ja informisan, ova nova zgrada vecina prostora treba da ide na citaonicu, ali posto nije zavrsena ne znamo na sta ce otici.

A sto se tice ostalih pitanja, kada bude bio sastanak (obecali su nam ga odprilike dve nedelje posle upisa, znaci negde sredinom novembra), ja cu sigurno prisustvovati nadam se da cu imati i jos neke kolege/koleginice uz sebe, da im predocimo i ostale stvari.

Neke stvari cenim da su interna stvar izmedju studenata FON-a i naseg fakulteta, i da mozemo u dijalogu sa njima da se dogovorimo oko nekih stvari, da nece biti potrebe za nekim protestima i slicno.

Ali neke stvari nisu u nadleznosti fakulteta i zato se protestuje sa svim ostalim fakultetima.

@Ranger

Ako mi izvrsimo pritisak na ministarstvo, ono ce izvrsiti pritisak na fakultete.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.10.2008. 14:02:45 

Pridružio se: 18.10.2008. 17:05:24
Godina: I
Требали бисте ако је икако могуће некако да утичете на моје колеге,да се и они ангажују у тим протестима,пошто очигледно то њих не дотиче.
Јесте да се то ове године не односи на нас,али капирам да ће и нас тако следеће године цимати,додуше са већим прагом бодова за буџет...
Типа ја сам био на претпоследњем протесту,и ретко кога сам могао да видим од мојих колега са прве године...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.10.2008. 23:10:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2007. 22:05:47
Godina: II
Smer: OM
Da li postoji volja studenata da nastavi sa protestima?
Ja imam 48 bodova i ne mogu da verujem da sedimo skrstenih ruku i dozvoljavamo da nam u avgustu kazu pod kojim uslovima mozemo da upisemo godinu??!!!
Da li mi imamo neka prava?
Da li cemo tako lako da izvadimo tolike pare nakon ovoga sto su izglasali danas??
Ja ih nemam a i da imam zasto da ih dajem kad sam ispunila ono sto su trazili??
Molim vas organizujmo se i nastavimo proteste jer mi svakako za to imamo pravo!!

Molim vas urazumite se i nastavimo proteste mi imamo veliki problem tj. mnogo nas a nismo slozni ni organizovani!!Mislim da sve zavisi od nas i od toga koliko cemo se boriti za nasa prava da treba da delujemo na fonu!!!To nije nesto sto je problem pojedinca nego svih nas!!!sta bi bilo da je samo odredjen broj onih koji su dali 60 bodova moglo da upise na budzet-onda bi to bio i njihov problem?????

Alo ljudi trgnite se!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.10.2008. 23:18:20 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2007. 22:05:47
Godina: II
Smer: OM
I ima li neko komentar na razvoj situacije??
Kako su oni uspeli da izglasaju zakon bez tih famoznih izvestaja sa fakulteta??
Sta cekamo??
Treba vec veceras da izadjemo na ulice na fakultete ili bilo gde i da se borimo za nas prava!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 129 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća