Započni novu temu Odgovori na temu  [ 121 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09.03.2009. 23:09:15 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2004. 10:00:09
Godina: Dipl.
Smer: ME
pa da..jedino da dodjes u proslu subotu :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.03.2009. 13:27:20 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.12.2004. 10:55:55
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Citiraj:
Позивају се студенти генерације 05 и старији да се пријаве за нови начин полагања Нумеричке анализе у априлском року 2008/09. године. Нови услови подразумевају:

1. Израду унапред дефинисаних задатака
2. Коришћење постојећег софтвера у изради задатака
3. Одбрану урађених задатака
4. Познавање теорије на нивоу збирке задатака

Потребно је да се студенти пријаве на приложену апликацију до 10.04.2009. године.

Пријава за полагање на овај начин се врши О В Д Е

Наравно, и да пријаве полагање испита у априлском року (студентској служби). После пријаве планира се састанак (највероватније субота) на коме би се прецизирали услови полагања, а такође извршила обука за софтвер који се користи на вежбама из Нумеричке анализе.

Београд, 17.03.2009. године

Предметни наставник:
др Раде Лазовић

Jel ovo znaci da ipak ima aprilskog roka?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.03.2009. 16:14:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.02.2004. 01:11:39
Ima iz nekih predmeta, zavisi od profesora...

"A spaceship from another star
They ask me where all the people are
What can I tell them?
I tell them I'm the only one
There was a war but I must have won
Please take me with you."

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.03.2009. 16:36:08 

Pridružio se: 02.09.2004. 18:46:31
Godina: I
Milex je napisao:
Zato što onda ne bismo imali martovski. Mislim da nikada nisu bila oba roka.

Mislim da ovde nisi u pravu jer kada sam ja bio student prodekan, bilo je 10 ispitnih rokova za apsolvente sto je u skladu sa zakonom. Podsecam vas da se radi o zakonu o univerzitetu (ili ti starom zakonu) po kome studiraju svi koji su fakultet upisali pre skolske 2006/2007 a koji nisu presli (potpisali izjavu da dobrovoljno prelaze) na nove uslove pravila i propise studiranja.
U tom smislu u kalendarskoj godni je potrebno organizovati 10 ispitnih rokova, jer toliko meseci traje skolska godina. Obicno su 2 meseca u kojima se apsolventski rokovi ne organizuju JUL (julski rok) i AVGUST (avgustvski rok). Tako da je aprilski rok u nasem slucaju obaezan po zakonu za fakultet, i svakako da bi se angazovanjem predstavnika studenata ili samih studenata moglo dogovoriti sa prodekanom za nastavu i dekanom da se i ovaj rok organizuje odmah nakon martovskog roka. Ovo je narocito bitno ako uzmemo u obzir da se krajnji rok za zavrsetak studija "blizi" odnosno da je za neke vec prosao ali se to tolerise (nije izmenjen zakon)...
Ja se odavno ne bavim fakultetom i studentskim interesima na FONu, pa preporucujem da neko ko poznaje ove parlamentarce i novog studenta prodekana kontaktira njih i izlozi im problem i trazi reakciju.
Pre svega toga treba naravno porazgovarati sa prodekanom za nastavu, jer licno mislim da je on rad da se svaki problem resi i da se sa jednim konsultacijama kod njega moze resiti problem.
Ja bih se licno angazovao oko ovog problema jer i mene pogadja (mada ne toliko jer imam jedan ispit do kraja, pa mozda zavrsim sve i u martovskom), ali radim pa nemam vremena da dolazim na fakultet, tako da bih zaista bilo lepo da se neko od kolega angazuje i ode jedan dan do fakulteta da porazgovara prvenstveno sa Prof. Milijom a ako to ne urodi plodom onda sa studentskim predstavnicima. Ja sa otvoren da napisem kompletnu argumentaciju ukoliko bude potrebe za pismenim zahtevom...

Član 39.
Ispitni rokovi jesu: junski, septembarski i januarski, kao i dva ispitna roka koja fakultet, odnosno univerzitet utvrdjuje u skladu sa vremenom ostvarivanja programa nastave.
Statutom fakulteta, odnosno univerziteta mogu se utvrditi i drugi ispitni rokovi.
Statutom fakulteta, odnosno univerziteta utvrdjuje se način obezbedjivanja javnosti ispita, kao i pravo studenta da ponovo polaže ispit ako je nezadovoljan dobijenom ocenom.
Apsolvent ima pravo da polaže ispite svakog meseca u toku školske godine.
Statutom fakulteta umetnosti, odnosno akademije umetnosti mogu se utvrditi nastavni predmeti iz kojih se ispit može polagati samo u jednom ispitnom roku u toku školske godine.

A evo i linka zakona
http://www.parlament.sr.gov.yu/content/ ... Id=31&t=Z#

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.03.2009. 01:09:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.10.2003. 22:38:54
Vrlo zanimljiv post!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.03.2009. 12:19:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
neka devojka zvala miliju da pita da li ce biti april - i kako je do mene stiglo - nece. kao, maj ce poceti krajem aprila.. i to je to :/

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.03.2009. 12:37:49 

Pridružio se: 02.09.2004. 18:46:31
Godina: I
A da li je ta devojka ukazala prodekanu za nastavu da ako tako planira da krsi zakon.

Mislim sasvim je moguce da covek misli da je to sto radi potpuno u redu, jer od kada je on postao prodekan za nastavu nisu se organizovali rokovi za apsolvente u aprilu.

Hajde neka se neko od slobodnijih apsolvenata angazuje malo, ne mogu da verujem da se ljudi tako mire sa sudbinom i kada se radi o njima.

Dakle treba otici kod prodekana za nastavu po mogucstvu sa nekim iz parlamenta ili stud. prodekanom i zamoliti ga da ispostuje zakon i organizuje nam rok za apsolvente, 10 dana 10 dana, pa onda da nam organizuje majski rok.

U slucaju da to ne uradi treba napisati zvanican dopis u upozoriti na krsenje zakona kako bi postojao trag da nadlezni nisu reagovali na ukazivanje pa ako ocemo da se ceramo onda imamo stvari u svojim rukama.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.03.2009. 17:50:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.05.2003. 14:01:17
Majski rok traje od 15tog aprila do 10tog maja otprilike...načuh danas da je prodekan Milija rekao...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.03.2009. 00:16:50 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.12.2008. 18:24:22
Pa i logicno je da se majski rok zavrsi polovinom maja, s obzirom da junski mora biti gotov do 20. juna...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.03.2009. 11:41:09 

Pridružio se: 03.12.2007. 20:49:44
Drugari moracemo ozbiljno da se aktiviramo oko ovog aprilskog roka. Za pocetak bi bilo dobro da svaki dan zovemo studentsku sluzbu i da ih smaramo za taj april. Mada pitanje je koliko ce to uroditi plodom ali da bar imaju u vidu da necemo to tek tako precutati. :udri:
Aj vala vise mi je muka od ovakvih situacija, non stop neko cimanje, da li ce biti roka ili nece, da li ce nam produziti rok studiranja po starom ili nece........bezobrazluk :dedica:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.03.2009. 14:54:52 
Korisnikov avatar

Pa aprila i ne moze biti, zato sto su ponovo, iz ne znam kog razloga, februar dali kao april, tako da samo mozemo da urgiramo da nam sto pre daju taj majski rok...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.03.2009. 14:59:45 

Da bilo je toga, mislim :nalupan: ,prosle godine, dali su nam april u februaru a onda april2 regularno u aprilu. To bi mogli i sada da urade. Ako nam maj bude bio u aprilu gubimo jedan apsolventski rok.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.03.2009. 15:08:30 
Korisnikov avatar

Da, ali kad pogledas, mogu da nam daju ili 2 kraca ili jedan duzi, s obzirom da je i junski rok pomeren zbog ove univerzijade, tako da nam se svodi na isto, da li imali april2 i maj, ali krace, ili da nam daju jedan majski, ali da pocne ranije i da duze traje...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.03.2009. 15:14:07 

Slazem se sa tobom, mada oni kad bi hteli, mogli bi sve lepo da nam organizuju nego ih boli uvo. Obrni okreni zeznuce nas nesto 100% :((

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.03.2009. 15:21:28 
Korisnikov avatar

Pa...ili ce nas zeznuti, ili ce u poslednjem momentu da nam "organizuju" nesto, kao i uvek. Ma bre, da tu ima neke organizacije, kao sto nema, pa lepo na pocetku godine da daju neko saopstenje tipa, imacete te redovne, te vanredne, i te apsolventske rokove u toku godine, i zavrsena prica, a ne ovako... Pa kao i sad za martovski rok, raspored je izasao 7,8 dana pred pocetak roka, uzas... :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.03.2009. 16:12:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.01.2007. 22:09:19
Alo, bre. Testirajmo novog studenta prodekana. Neka nam obezbedi april koji nam po zakonu pripada.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.03.2009. 16:17:41 

@kvo be
Slazem se, ma bre necu da gubim rok, znaci mi puno kao i drugima sto znaci :durisha:
Ima da nam organizuju sve rokove koji nam po zakonu sleduju :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.03.2009. 17:54:43 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.02.2007. 16:07:16
Pa, ajd cimaj te puskice, neka se napravi peticija, to ce biti najaci argument, ali cisto sumnjam da ce od toga nesto biti, ako ce naredni rok biti polovinom aprila.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.03.2009. 16:42:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
majski rok - od 15 aprila do negde 10-15maja. pa onda junski 20ak dana posle.. nema tu gde da se stavi april, uzevsi u obzir da ide i uskrs i 1. maj, i da tu ima neradnih dana.. ne opravdavam, samo kazem da ovo oko univerzijade dodatno suzava vec malo preostalog vremena za rokove

inace, srela sam Miliju i rece da ce biti samo jedan rok do juna (gore navedeni datum), i da je ne-mogu-da-se-setim-cime regulisano da u letnjem semestru budu 2 aps. roka (pa navede mart i maj) a u zimskom isto dva (nov i dec). meni se cini da je stvar vec resena, tako da spremanje 2 ispita u dva roka od 10 dana, ili spremanje 2 ispita u jedan rok od mesec dana.. sta je tu je :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.04.2009. 12:43:38 

Pridružio se: 24.04.2006. 11:00:47
Izasao preliminarni maj...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.04.2009. 15:19:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.03.2007. 11:41:42
evo ga i link: http://fon.rs/vesti/2009/04/RasporedMaj ... edmetu.pdf

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 121 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5