Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15.10.2008. 08:47:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.10.2004. 00:25:28
Godina: Padobranac
Smer: IS
osnovni problem trenutno za smer ISIT je shto ima previshe upravljachkih predmeta, da se razumemo ja nisam protiv nijednog od njih, ali informatika, rachunarstvo su takve oblasti gde ne mozhesh od sve ga da znash samo po malo, pored toga morash da neshto bash znash i u tom smislu, nama je bespotrebno nadrobljeno previshe menazhmenta. Od tolikog uchenja "da se upoznamo sa nekom materijom" dodjosmo na oko 10 i vishe predmeta kroz studije. a realno potrebni su : finansije, investicije(ne kompletne) i eventualno upravljanje znanjem - radi nekog "ulaganja u sebe"(koje mi se chini da je izborni).

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.01.2009. 18:55:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.08.2008. 19:40:03
Godina: IV
Smer: ME
Sa puskica...

"Na sednici Nastavno-naučnog veća održane 28.01.09, data je podrška predlogu da u proces akreditacije uđe (novi) studijski program za softversko inženjerstvo."

Sta mislite, ima li sanse da ovo zazivi, a i kada bi moglo to da se desi...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.01.2009. 21:09:52 

Pridružio se: 08.07.2008. 18:24:37
Godina: I
Daj Boze da bude nesto od toga! Bas lepo izgleda izbor predmeta koji su napravili, cisto sam onako bacila pogled.

Nadam se da ce biti nesto od toga za nas koji smo sad prva godina!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.01.2009. 22:32:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.07.2007. 14:47:32
Godina: II
Smer: OM
Predmeti su odlični!!
Druga godina: nema smornog marketinga, mtr-a,finansija i računovodstva...
Tačno bih se prebacio na ovaj smer ili dao razliku za njega u kom da god to periodu bude moguće.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.01.2009. 22:51:18 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.07.2007. 00:59:25
Godina: Apsolvent
262 je napisao:
Sa puskica...

"Na sednici Nastavno-naučnog veća održane 28.01.09, data je podrška predlogu da u proces akreditacije uđe (novi) studijski program za softversko inženjerstvo."

Sta mislite, ima li sanse da ovo zazivi, a i kada bi moglo to da se desi...

hm... jel to onaj sajt sto je napisao u junu: opustite se za upis na drugu treba 31 espb za sf a 37 za budzet? :jel:
ali hej bar ne pise prema pouzdanim izvorima bliskim puskicama :smaras:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.01.2009. 23:35:20 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.08.2008. 19:40:03
Ok, nemoj za****... :P

Dobro, mozda puskice nisu pouzdan izvor, ali ima i na sajtu katedre za SI isto to obavestenje...

Vest

Ali sad ozbiljno, posto ste vi duze ovde, a i ova prica nije nova, sta mislite ima li sanse da se ovo pokrene... :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.01.2009. 01:15:26 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.10.2007. 16:55:15
Godina: Dipl.
^^ Sta ce biti sa ovim? Ima li sanse da ovo pocne od sledece godine?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.01.2009. 01:43:20 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2006. 15:06:53
^ I ako pocne.. Nama nishta nece znaciti :-(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.01.2009. 09:56:03 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.11.2007. 20:52:15
Znacice, samo spremite novac.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.01.2009. 10:20:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.06.2007. 15:51:54
^ Xaxa... Znash kad' mi je to prvo palo na pamet :lol: Jbg, ima i fax plan kako da prebrodi ovu teshku finansijku krizu... :D
Enivej, s obzirom da vec kroje planove za akreditaciju za koju bar za FON ne bi trebalo biti problema i odrzavaju sednice, mislim da bi moglo neshto biti od ovoga za iducu generaciju...
Za nas matore ce biti poprilichno kasno, osim ako neko nema bash-bash volju za tim... Za vas ISiTovce i nije, poshto imate masu slichnih predmeta koliko videh, ali za mene... :stid: Nekad me je jako zanim'o ovakav smer... :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.01.2009. 12:14:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.10.2007. 16:55:15
^^ Pa sto ne ode na isit, kad su veoma slicni...?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.01.2009. 12:31:48 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.07.2007. 00:59:25
Verovatno ce biti kao na etfu nece biti budzet nego svi ce biti sf prvih par godina... skida se kajmak logicno, ukoliko faks vidi da moze da profitira na tom smeru u slucaju potrebe ima da isteraju ostale smerove sa faksa. Osim isita tj njihovog proizvoda istovca koji se toliko dobro prodaje (dekankine reci)... ko prica o ljudima ovde

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.01.2009. 12:43:45 
Korisnikov avatar

^^ Pa im'o sam "budzet" za Me, a za ISiT mi falila mata1, bio mi je pun K mate, a i malo mi se promenili pogledi na svet u zadnjih godinu dana :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.01.2009. 13:09:34 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.02.2008. 17:23:56
Godina: Padobranac
Uf, što bi bilo dobro da sad u akademskoj 09/10 uvedu taj smer... Makar prvobitno bio i samo SF. Posebno mi se sviđa onaj izborni deo u drugoj godini.
Citiraj:
Математика 3 или Математичке методе у софтверском инжењерству
Дискретне математичке структуре или Нумеричке методе у рачунарству

Ipak je bolje učiti konkretniju matematiku, vezanu za SI ili računarstvo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.01.2009. 16:17:09 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.10.2006. 18:22:48
Kakvo softversko inženjerstvo? Ovo je samo malo modifikovani isit, možda onakav kakav bi i inače trebalo da bude.
Zašto ne bi prve tri godine samo prepisali odavde, a na četvrtoj uveli module po katedrama?

E, da, ako su već osatvljali menadžerske ispite...zaboga, zar su operaciona 1 i 2 važnija od marketinga? :aaa: (ili samo imaju poveću katedru...biće da je ovo drugo :mrgreen:)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.01.2009. 21:20:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.03.2005. 17:55:43
Jao molim vas, stvarno sorry svima koji su ushiceni ovom idejom, ali ovo je njesra samo tako!!! :D

Ljudi (pogotovo studenti I i II godine), jao kako je ovo smesno!!! Pa ovaj smer bi bio pod jedan izmenjen ISIT, pod dva vi niste slusali sve ove predmete na III i IV godini, pa ne znate koliko su jaki ili slabi sa znanjem. A mogu vam reci da je faks sve slabiji i slabiji... Dzaba vama vestacka inteligencija na 2 godini (za koju ne znam sta ce to u drugoj godini u drugom semestru, sta kao principi programiranja su dovoljni da se razumeju vestacka inteligencija?!!! ma daj!!!!). A sto je najgore radili su ljudi koji i ne znaju sta se radi na svakom od tih predmeta... mislim moje licno iskustvo da se "Prava" sa trece godine treba potpuno izbaciti ili izmeniti. Ispit je samo da se polaze, mogu glavu da dam da 95% sutdenata koji su polozili, ne znaju osnovne pravne principe u IS.

Necu da pljujem susedne katedre, ali vecina predmeta odlikuje polaganje ispita sto lakse i brze, jer je u interesu fakulteta da smanji broj godina studiranja, a ne da skoluje dobre SI :) mislim realno, da oni hoce nesto da rade, napravili bi faks od 6-7 godina studiranja, da se sve lepo prouci... I svaki student koji provede 4 godine stucnog usavrsavanja, ima dobru osnovu za dalji rad. A polozene mreze, baze i AROS ne da vam nece dati znanje i mogucnost za napredovanje, nego cete se pitati sto ste upisivali ovaj faks.

Jedino resenje je jos uvek, sedi polazi ispite, a sa strane uci i radi ono sto te interesuje...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.01.2009. 22:58:18 
Korisnikov avatar

^ Pa 'bem ga, smeta kad' su predmeti previshe teshki, smeta kad' su previshe laki... Kakvi treba da budu? :zbun: Zato uvek postoji ono da ako nekog stvarno neka oblast vishe zanima da moze dodatno da se zaposli sam... I shta mislish, sa koliko godina zivota bi izashli studenti sa faxa koji traje 7 godina? Zajedno sa starachkim shtapom i drvenim kukom? :zbun: Kukate godinama kako se nishta ne radi po pitanju da IsiT smer ima previshe menadzmenta, i kad se neshto konkretno krene raditi, onda 'ajde malo da pljunemo? Mislim... Chak bi se ovim rasteretila "guzva" koje ima na standardnom ISiT-u... Izvini, nishta personalno, ali malo mi smde ovakvi postovi ;) :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.01.2009. 23:26:11 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.03.2005. 17:55:43
Znaci svi sa medicine su penzosi? :D

Ako pricamo o novom smeru, onda moramo da pricamo o tome sta taj smer donosi. A ne donosi nista mnogo novog, a ovo sto je staro je isto kao i za ISIT, sranje!!! :)

Sto se tice lakoce ispita, meni ne odgovara da su laki, tj ne odgovara mi sto mogu da polozim preko skripte ovo ono, kad sutra dobijem diplomu da ne znam sta cu sa njom. Mislim ja sam svoje licne profesionalne ciljeve ispunio, ali hocu vama mladjima da kazem da se ne nadate nekom otkricu i ako bude taj smer, prave ga samo da bi uzeli pare i da bi imali ime... a vi sami sedite i ucite.

Citiraj:
Kukate godinama kako se nishta ne radi po pitanju da IsiT smer ima previshe menadzmenta, i kad se neshto konkretno krene raditi, onda 'ajde malo da pljunemo?

Ne znaci da je svaka promena, promena na bolje. Ajde jel mozes da mi kazes sta se radi na vestackoj inteligenciji? sta se radi na pravima? na operacionim? To sto jedan predmet ima super kuul naziv, pitanje je sta dobijas iz toga... (a veruj mi malo sam stariji i sve sam predmete odslusao). Sta ti zamisljas da ces raditi na polju vestacke inteligencije, posle jednog semestra slusanja principa programiranja? Sta, da neces da programiras "dance" klasu ceo semestar? (ne znam dal se jos uvek koristi taj primer na principima).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.01.2009. 00:09:43 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.08.2006. 17:37:43
Kakva tragedija.

Imam ja rešenje kako da fakultet bude ozbiljniji a da ne bude potrebno više od 4 godine da se završi: Manje predmeta. Zbog čega u jednoj godini na FONu mora da bude tačno 11 predmeta? Neka bude 7 predmeta ali daj da to izučimo kako treba.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.01.2009. 00:18:09 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.08.2006. 17:37:43
Конкурентно програмирање или Програмски преводиоци

Fail.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.01.2009. 00:35:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.01.2008. 23:35:04
mislim da je smesno uvoditi novi smer dok se prvo ne preuredi sadasnji ISIT.
Ajde vi starji kolege sa ISITa budite iskreni i recite sta vi kao cetvrta godina znate da uradite (ovde molim da se onih 5% "profesionalaca" ne mesaju jer njima fax nije ni potreban).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.01.2009. 01:24:47 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.07.2007. 18:59:57
Meni je ta ideja bzvz. Pa ja ovaj smer na kojem sam sad ni ne smatram "programerskim" ili "softversko inzenjerskim", niti bi time voleo da se u zivotu bavim. Da sam to hteo, upisao bih SI, RAF, ili ETF. Ja ISiT kontam kao priliku da se elementarno edukujem u oblastima informacionih sistema i tehnologija, ali mi je skroz ok sto ucim i menadzment. Pa FON je ipak menadzerski fakultet. Kontam da, ako FON uvede ovako nesto, tesko da ce uspeti da parira konkurenciji. A opet, onda se gubi mogucnost za ljude koji zele da imaju kakve-takve veze sa IT-em, a da se kasnije bave menadzerskim poslom (kao ja npr.). Al dobro, oni valjda najbolje znaju sta im je raditi, mene se to svakako ne tice, tu sam gde sam, i da uvedu ovako nesto, to ce verovatno biti kad ja vec uveliko budem zaposlen negde... Ako se opredele za tako nesto, nek im je sa srecom...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.01.2009. 02:04:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2007. 11:36:48
Бла, бла, бла... увек се исто прича и увек ће се причати...
Прво и основно, паре! Побогу, треба увести тај смер па набуџити зграду која је и овако избуџена, још 3 куле ће изградити и један назови амфитеатар. Шалим се, ту су она два за**** амфитатра :) добро, треба им само рећи да су ходници остали и даље исте ширине и да она жена и даље ради од 11 до 13, ал нема вееезе.

Много је хејта према менаџерским предметима, неки људи горе због тога а могли су пре него што су уписали смер (или факс) да погледају мало који су испити, ако не одговара иди другде, овако изабрао си, сад гутај...

Сад се прави нови смер. Ја не могу да кажем ни да је добро ни да је лоше, шта ја знам. Само знам да ће бизнис да им процвета, у то не сумњам :)...

Наш ИСиТ је право злато, не можемо да се поредимо са сличним смеровима на ПМФу и ЕТФу зато што ми имамо у смеру мало "менаџерског" а опет прозивамо их ако их (којим случајем) победимо на неком такмичењу :P

Многе колеге већ сад размишљају како ће једног дана говорити "ЕЕЕе, у моје време тог смера није било"

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2