Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08.07.2008. 14:11:06 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.12.2004. 17:09:47
Godina: Dipl.
Smer: UK
tu si u pravu.To što puškice pišu,TRENUTNO nije tačno,jer je glasano i jednoglsno je doneto da nema kompenzacije.Podvlačim TRENUTNO

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.08.2008. 23:41:30 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.04.2006. 17:50:02
Smer: IS
Na sajtu fona zvanican dokument da nema kompenzacije :((

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.08.2008. 23:57:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.09.2004. 21:53:55
Ne pushtaj buvu, bar ne pre vremena! ;) Na koji dokument sa sajta mislish?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.08.2008. 00:00:27 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.01.2005. 21:34:29
Godina: Padobranac
http://www.fon.bg.ac.yu/vesti/2008/07/odluka.pdf :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.08.2008. 00:20:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.09.2004. 21:53:55
Da, tu sve lepo pishe u vezi upisa, medjutim, to je zvanichan dokument. A za ove 4 godine koliko pohadjam studije na FONu, kompezacije je bilo svake godine, i ista nikada nije bila uvrshtena u bilo koji zvanichan dokument, tipa statut fakulteta, ili sha vec znam... Ne kazem da ce je biti sigurno i ove godine, ali postoje shanse te nam svakako ostaje da se nadamo. A do tada, shtrebajte ljudi i srecno! :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.08.2008. 08:45:03 

Pridružio se: 11.11.2007. 12:20:30
Godina: Apsolvent
^ Nisi pogledao lepo dokument, pogledaj jos jednom. Ima dve strane, na prvoj je odluka o uslovima upisa, a na drugoj pise o kompenzaciji!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.08.2008. 08:45:26 
Moderator
Korisnikov avatar

ako je ove godine ne bude bilo,kupiću ovaj skup benzin,poliću se i zapaliti :(( nikad mi nije trebala,a sad mi treba po 1. i poslednji put...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.08.2008. 09:16:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.05.2003. 10:40:59
Moram da pitam, mada je to verovatno odavno prežvakana priča (s obzirom na crv sumnje :(( ), da li oni koji su upisali IV kompenzaciono mogu bezuslovno da upišu apsolventski?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.08.2008. 19:35:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
Smer: ME
ako si dao kompenzovani ispit.. ako nisi, valjda obnavljas cetvrtu (?!)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.08.2008. 13:44:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.01.2007. 18:48:48
obnavlja cetvrtu??? moze li neko da objasni ovo, sve o tom apsolventskom, nisam znala da se to 'upisuje'....

a sto se tice kompenzacije, nije mi jasno zasto svi ovde pricate da ne gubimo nadu kada je zvanican dokument izasao jos pre mesec dana i u njemu lepo pise da je nece biti....ne verujem da bi mogli da samo predju preko njega i da odobre kompenzaciju....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.08.2008. 14:07:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2007. 17:28:19
Godina: IV
Sad sam se zabrinuo, ne mogu da verujem da do sad nisam video ove odluke... Hasta la vista, odo da se roknem :(( Ipak ne gubim nadu, shto reche chovek, svake godine je postojala kompenzacija, ne znam shto je sad ne bi bilo :udri: :udri: :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.08.2008. 17:35:50 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.03.2005. 17:55:43
Lexi je napisao:
Rebellion je napisao:
Pa vi uopste ne poznajete FON. Sad vas smore, vi ocete da se obesite i 2 dana pred skok s mosta oni kazu ima konpezacije. 60000 din... dekan... novi auto... vi srecni... dekan ne kasni...

Boze...savrsena izjava...to se i meni vrzmalo po glavi dok sam merkala morst sa kog cu da skacem, ali nisam bila u stanju da ga tako savrseno formulisem..... :hvala: :hvala: :hvala:

Mogu reci da iz sopsvenog iskustva znam kako je prolaziti kroz te muke, jer ti nije sve jedno dal ces da roknes godinu ili ne. Znaci sve ove godine sam se pitao:"Sta bre ovi kukaju, bre svake godine odobre kompezaciju", ali prosle godine je meni trebala i samo sto sa mosta nisam skocio :) naravno odobrili su i pukli smo, koliko se secam, 11000 dinara.

Tako da svakome drzim palceve da se nastavi tradicija ;) a vi koji se nadate u kompezaciju bi rekao da se potrude da poloze taj kompezacioni ispit, nista nije tesko ;) ja sam svoju gresku platio 11000 dinara i ceo januarski ispitni rok na Verovatnocu i statistiku (meni je to jedan ispit) :)

Srecno!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.08.2008. 00:28:13 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.04.2004. 22:13:50
marx.alter je napisao:
Moram da pitam, mada je to verovatno odavno prežvakana priča (s obzirom na crv sumnje :(( ), da li oni koji su upisali IV kompenzaciono mogu bezuslovno da upišu apsolventski?

Ja znam par ljudi koji ga prosle godine nisu dali i upisali apsolventski. Tako da, ne moras da ga das. U prilog tome ide jos par tema, ovde su negde, nadjite ih...

Znam da je bila prica da je proslog oktobra devojka zvala studentski servis i pitala da li moze da upise aps. staz iako nije dala kompenzacioni ispit ili mora da obnovi, a zena joj je rekla da na FON-u nema obnavljanja IV godine...

Trenutno je na sajtu zvanicno obavestenje, ako ste gledali taj dokument od 21.08.2008. (http://www.fon.bg.ac.yu/vesti/2008/08/Termini%20upisa%20po%20godinama%20-%20posle%20JUNSKOG%20is.%20roka.pdf), za sve godine upisa postoje uslovi, sem za apsolventski staz.

Kao sto rekoh, prosle godine su nesmetano upisivali aps.staz. bez datog kompenzacionog, tako da...mislim da ne moras da brines.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.08.2008. 13:00:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.10.2004. 13:34:36
Samo malo podsecanje...

2006. - U toku leta se sigurno znalo da ce biti i Oktobar 2 i kompenzacija.

2007. - Nije se znalo nista do Oktobarskog roka. Onda je pocetkom Oktobra 1 odobren Oktobar 2, a kompenzacija tek nekih nedelju dana pred sam upis godine.

Zakljucak - Na FON-u ne vaze ni fizicki ni drustveni zakoni. Oni su sposobni da sve izmene, izmisle ili ukinu... Do samog upisa cemo znati na cemu smo :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.08.2008. 13:29:17 
Moderator
Korisnikov avatar

ako ste baš toliko počeli da se bavite istorijom kompenzacije,koristite pretraživanje na ff i sve će vam se samo reći :D od 2003,od kada postoji ovaj ff,kompenzacije je bilo,samo u različitim oblicima i u različito vreme je objavljivana :) moramo čekati i videti šta će fakultet da odluči,a dotle možemo da pišemo u beskonačnost i tešimo jedni druge :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.08.2008. 17:27:54 
Korisnikov avatar

Prosle godine su kompenzaciju odradili fantasticno, znaci, strategija im je bila super.

Ko ne zna, prosle godine se kompenzacija prvi put placala i to 11000. Ali...
U septembru je izaslo zvanicno saopstenje da kompenzacije NECE biti. Pa je bila neka sednica gde je nisu izglasali. Pa je doslo do 2 dana pred termin upisa, gomila nas se skupila u holu i trazila prodekana za nastavu. Onda su dosli Milija i Nastic i objasnjavali nam da je tako kako je i da oni tu ne mogu nista... Mi smo se u tom trenutku vec svi pos***i. Svi smo bili u fazonu "Ne mogu da verujem...", "Gotovo je..." i slicno...

E, onda je bila neka vanredna sednica i to u oktobru, tu je kompenzacija izglasana ali za 11000. I, naravno, svi smo mislili: "Ma je**s 11000, samo da se ja upisem". I tako, uzeli nam kesh glatko i jos im se niko nije bunio zbog toga, svi bili srecni samo kad su upisali godinu, 11000 se tada cinilo jaaaaaaaaaako malo....

Tako da, kao sto Darth rece, na FON-u se nista ne zna do poslednjeg casa...moze svasta da pise i da se govori...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.08.2008. 19:37:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
ne bih da se mesam, jer je i meni jednom trebala kompenzacija.. ali, ako je tako pitanje zivota i smrti, zar nije jednostavnije /po zivce/ da ova dva /tri/ roka spremis taj ispit i da ne brines u oktobru posle o tome? meni je trebala mata2 jednom, i dala sam je u okt2 posto sam sep. i okt. padala.. i tako da sam upisala normalno godinu. razumem jedino ako ti za uslov fale jos neki ispiti koje bi morao da dajes u ovim rokovima.. drugacije, imas vremena :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.08.2008. 11:29:25 
Korisnikov avatar

Ma, to vam je samo finta uprave...

Zamislite da su prosle godine u Junu rekli: "Bice kompenzacije, kostace 11000". Pa odma' sutra bi im dosla besna rulja ispred vrata sa transparentima i vikala nesto tipa: "Upra-va na-po-lje!", "Ne-da-mo pa-re!" ili slicno. Ovako su nas odradili samo tako...jos smo i bili presrecni dok im dajemo 11000.

Neka kaze neko sta hoce, ali na FON-u stvarno mozete da naucite neke fine finte za manipulaciju nad ljudima. Bez sarkazma. Nije sve u knjizi, te fore vam nigde ne pisu. A za ovih 5 godina koliko sam ovde video sam opasne fore...nadam se da ce jednog dana koristiti i da cu ih upotrebiti...jos ucim... :D

Tako da, ne bojte se, nasa uprava u sustini uopste generalno nije losa prema nama. Bar je to moj utisak za ovih 5 godina. Jeste, traze da se plati, ali neke stvari koje postoje na FON-u realno nigde drugde ne postoje.

OFFTOPIC:
Zato su mi se npr. i gadile one fore sa puskice.com kada su prozivali Dajovica i ostale matematicare da ne postuju nase vreme. I ne znam koji ih je to i***t prijavio...Pa ako je iko postovao nase vreme to je bila lab za matematike. Samo dodjes i pitas ih da ti pomere ispit za poslednji dan roka, za 7 dana roka i sve ti dozvole. Mislim, jeste tezak ispit, ali su sto se tice termina polaganja uvek (U-V-E-K) izlazili u susret. Koliko puta te samo pitaju polovinu pitanja na pocetku roka, pa druga dva poslednjeg dana.
Meni je jedan profesor (nije bitno koji) licno rekao da smo mi (studenti sa fon-a) uglavnom najveci neprijatelji sami sebi...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2008. 13:10:18 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.05.2003. 10:40:59
Ronaldinho je napisao:
marx.alter je napisao:

Ja znam par ljudi koji ga prosle godine nisu dali i upisali apsolventski. Tako da, ne moras da ga das. U prilog tome ide jos par tema, ovde su negde, nadjite ih...

Znam da je bila prica da je proslog oktobra devojka zvala studentski servis i pitala da li moze da upise aps. staz iako nije dala kompenzacioni ispit ili mora da obnovi, a zena joj je rekla da na FON-u nema obnavljanja IV godine...

Trenutno je na sajtu zvanicno obavestenje, ako ste gledali taj dokument od 21.08.2008. (http://www.fon.bg.ac.yu/vesti/2008/08/Termini%20upisa%20po%20godinama%20-%20posle%20JUNSKOG%20is.%20roka.pdf), za sve godine upisa postoje uslovi, sem za apsolventski staz.

Kao sto rekoh, prosle godine su nesmetano upisivali aps.staz. bez datog kompenzacionog, tako da...mislim da ne moras da brines.

Evo i da potvrdim, upravo sam zvao studentsku službu i teta sa druge strane žice je bila dovoljno ljubazna da mi kaže da nije obavezno da se dâ kompenzovani ispit iz 2. godine da bi se upisivao apsolventski staž. U suštini, kad su već organizovali da se upisuje praktično pre završetka septembarskog ispitnog roka i nema logike da se zahteva to...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2008. 16:08:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.09.2008. 23:01:24
Godina: III
Postavljena je peticija za kompenzaciju tako da kome treba ili misli da mu moze zatrebati neka se upise!
Od viska glava ne boli!

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2