Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 13.03.2007. 13:24:13 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.06.2006. 18:01:18
Godina: IV
Smer: IS
Da li postoji kod nas mogucnost da se nabavi po nekoj razumnoj ceni koja ne odudara puno od one na saju HP-a 600-650eura http://www.rexton.co.yu nasla sam ga ovde ali sa PDV-om je 1150 sto je stvarno puno :( :((
osim naravno da mi ga neko donese iz SAD-a?? :)
Hvala unapred!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.03.2007. 14:00:17 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2002. 14:12:18
Godina: Dipl.
Smer: ME
alias, HP (kao i vecina drugih) proizvoda u Srbiju stize legalnim putem i postoji zvanicna kancelarija (zastupnik/uvoznik).
Mislim da je showroom u YBC na Novom Beogradu. Inace cena mu ide i prilicno preko 1000USD. Ne znam da li ima razlika u konfiguraciji ili je skoro pala cena, pa je nisu svi prodavci ispratili.
U Show room ces videti preporucenu MP cenu, pa racunaj da mozes da ga dobijes nesto sitno jeftinije od toga.

Nazalost, nase trziste je jako malo, a potraznja za skupim hardware-om jos manja, pa i uvoznici uziamju veci procenat :(

Ako imas nekoga da ti donese iz USA, to je najjaca stvar, ali ako ga vec kupuje tamo, mozes slobodno da uzmes onu varijantu sa 90 garancije (jeftinije je), jer sumnjam da ces ga ikada vracati u USA ako se nesto pokvari :(

Hladno pivo, Knjiga žalbe, Pitala si me, 2007.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.03.2007. 14:08:29 
Korisnikov avatar

thnx mislim da cu ipak cekati drugaricu koja dolazi na zimu :( to mi deluje tako daleko ali ok :)
a bas sam pomislila da znate gde ima sanirane robe hehe :D :P pa da ga nadjem za 650 :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.03.2007. 15:35:03 

Pridružio se: 25.05.2004. 14:57:07
To sto si videla na sajtu HP je prakticno osnovna konfiguracija (koja i nije nesto posebno).Imas na njihovom sajtu nesto kao konfigurator, i kada dodas komponente koje se nalaze kao u laptopu sa Rexton-ovog sajta cena je 877.99 $.Na to ide carina i porez, i na kraju ispadne oko 1000 eura, sto je daleko od 650 koliko si ti prizeljkivala.

Kod nas je ponuda za te pare jako slaba, uglavom su to laptopovi starije generacije koje ti nikako ne bi preporucio.Ima par komada u cenevnom rangu 650-700 (Acer, FCS) koji nisu losi, barem po pitanju ugradjenih komponenti, ali je kvalitet izrade sigurno daleko losiji od tog HP-a.

Moja preporuka je da ako mozes da sacekas do zime, ti sacekaj, ali nemoj da budes tako iskljuciva po pitanju proizvodjaca i modela.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.03.2007. 18:01:28 
Moderator
Korisnikov avatar

jojo je napisao:
ali nemoj da budes tako iskljuciva po pitanju proizvodjaca i modela.

Ovo je odlican savet!
Ljudi se obicno uhvate jednog proizvodjaca i tek kada predju na nesto drugo ukapiraju koliko su gresili....ali ne retko i koliko su pogresili (promenom :)).

To ti kaze covek koji od 2000. menja Sony notebooke :udri: (uvek natrci povoljno :))

Posto uskoro planiram zamenu, evo nekih stvari o kojima cu ovog puta voditi racuna:
Sam konfiguracija uglavnom nije problem. Svaki CPU mi zavrsava posao. 512+ MB, WiFi, dovoljno USB-a,....i sve ostalo mogu da zakacim...

E sada sto se "ergonomije" tice!
Ekran:
15" i pozeljno 1280×800, ali WXGA u svakom slucaju (ovo je najveca WXGA rezolucija za monitore).
Da zglob za podesavanje ekrana bude potpuno pokretan, a ne po zglobovima/polozajima kao sto je FSC praktikovao ranije.

Kuciste/tastatura:
Da konacno uzmem normalan kodni raspored! Trenutno imam francuski (AZERTY).
Da Enter bude odgovarajuce velicine.
Da touchpad zadrzi i skrol tastere/zonu.
Da prostor oko Tpada ne bude bespotrebno ogroman, pa da ispadne da su mi ruke "kratke" za kucanje.
Da zvucnici ne budu sa strana touchpada, vec iznad tastature ili na ekranu. (OK, ne secam se da sam ovo skoro video, ali nije lose obratiti paznju).

Baterija:
Bar 2 sata pod punim opterecenjem (ne mislim na renderovanje, vec na najjace osvetljenje ekrana i WiFi, recimo...da bude ukljuceno ono sto zapravo vuce struju). Dakle, 3+ sati u sterdljivom modu. Kvalitetan software za kontrolu rada na baterije.

Pozeljno: masa ispod 2.5kg, SD card slot, SmartCard slot, RS232, BT ...to su stvari koje mogu da uticu na krajnji izbor izmedju modela, ali ne i na suzavanje izbora.

I nazalost, cena!

Neke od navedenih stvari zvuce bas glupo, ali u radu mogu da znace.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.03.2007. 18:42:16 
Korisnikov avatar

jojo je napisao:
Moja preporuka je da ako mozes da sacekas do zime, ti sacekaj, ali nemoj da budes tako iskljuciva po pitanju proizvodjaca i modela.

ma i nisam :) natrcala sam na ovaj i bas me je privukao doduse ipak cu sacekati zimu...gledala sam i neke aser-ove ma videcemo.... :cool:

hvala vam obojici :) ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.03.2007. 18:50:41 

Pridružio se: 25.05.2004. 14:57:07
Pedja je napisao:
Neke od navedenih stvari zvuce bas glupo, ali u radu mogu da znace.

Zasto glupo, pa to se zove pametna kupovina.Treba misliti o svemu, pogotovo o naizgled sitnim stvarima, jer posle je kasno.A nije mala stvar dati 800+ eura da bi kasnije video da ti nesto fali.Pogotovo sto kod nas nema vracanja robe.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.03.2007. 23:09:08 
Moderator
Korisnikov avatar

alias je napisao:
hvala vam obojici :) ;)

OK. Ukapirao sam. Cutim :stid:
Nesto sam cekao, pa reko' ajde da podelim poneku beskorisnu info sa forumasima :)
jojo, a najgore je kada sve lepo isplaniras, pripremis se za kupovinu i onda kupis na boom i ukapiras da nisi ispostovao pola stvari sa spiska zbog, recimo, 50e i brzopletosti :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ]